şubat başından beri sat-al yapmaya çalışıyorum, daha hiçbir sattığımı yerine koyamadım :)
aman kaptırmayın dolarları, giden gelmiyor..
neyse ki büyük bölümü vadelide bağladım dokunamıyorum..
Printable View
şubat başından beri sat-al yapmaya çalışıyorum, daha hiçbir sattığımı yerine koyamadım :)
aman kaptırmayın dolarları, giden gelmiyor..
neyse ki büyük bölümü vadelide bağladım dokunamıyorum..
Formasyon hedefi verecek var mı. Biri 5.47 demişti ora geçirilirse nere...
Sanıldığı gibi IMF ye gitmek ve IMF den para getirmek doları düşürmez (!) Tam aksine yükseltir.
Ankara'da 1100 odalı sarayı, İstanbul'da bir çok köşk ve sarayı, 4 uçağı sayısız hizmetkarı, binlerce koruması, özel güvenlik gücü, milyarlarla ifade edilen örtülü ödenek sahibi, bu ülkenin kaderi iki dudağının arasına verilmiş birinin, sanki işmiş gibi, aldığı maaşı ortaya getirilip duruluyor.
Yok 70.000 liraymış da neymiş... :)
Hani, benzetmek gibi olmasın, tilkiyi kümese müdür yapmışlar...
Sormuşlar. Aylık ne maaş istersin diye...
Tilki de:
- Vallahi demiş, gülmekten konuşamıyorum. Gönlünüzden ne geçerse verin razıyım.
Merkez bankası dolar short durumu (kontrat sayısı - fiyat):
mart sonu: 403 bin adet, ort 5.39
nisan sonu: 1.2 milyon adet, ort 5.59
haziran sonu: 700 bin adet, ort 5.66
ağustos sonu: 39 bin adet, ort 5.83
ekim sonu: 17 bin adet, ort 5.98
Nisandaki patlamaya dikkat, long kontrat açan aracı kurum dağılımına bakınca bir kurumda yoğunlaşma yok, her kuruma dağılmış, yani genele yayılmış bir alım var, toplam hacim 1.2 milyar dolar, az buz değil. Bunlar ya spekülasyonla para kazanmak isteyenler ya da reeldeki dolar riskini hedge etmek isteyenler, yani piyasa nisanda dolarda ciddi artış bekliyor ya da ciddi artıştan korkuyor ve kendini korumaya çalışıyor.
MB ortalama satış fiyatı dolar tahmini için kullanılabilir(?)
Şu an dolar 5.44, martı burada ya da daha yukarıda kapatırsa ilk kez MB zarar yazacak vioptan.
[QUOTE=BORA YAŞAR;3235219]Ankara'da 1100 odalı sarayı, İstanbul'da bir çok köşk ve sarayı, 4 uçağı sayısız hizmetkarı, binlerce koruması, özel güvenlik gücü, milyarlarla ifade edilen örtülü ödenek sahibi, bu ülkenin kaderi iki dudağının arasına verilmiş birinin, sanki işmiş gibi, aldığı maaşı ortaya getirilip duruluyor.
Yok 70.000 liraymış da neymiş... :)
Hani, benzetmek gibi olmasın, tilkiyi kümese müdür yapmışlar...
Sormuşlar. Aylık ne maaş istersin diye...
Tilki de:
- Vallahi demiş, gülmekten konuşamıyorum. Gönlünüzden ne geçerse verin razıyım.[/QUOTE
Devlet....devletler....varolduğundan bu yana....hiçbir zaman herhangibir devlet.....bir insanın ikidudağı arasında olmadı....
Daha dün...en güçlü erk ve örgütten biri olan....feto ve gurubu bir gecede hain ilan edildi....devlet budur....!!!!!...
Yapmayın Allah aşkına sizi takip eder okurum ....hiç olmazsa siz böyle bir yazıyı buraya koymayın....
Bahsi mevzu olan kişi....en yukardakide olsa...eğerki devlet kendisi için bir tehlike hissetsin....saniyede buhar....
Devletleri yüzlerce kişi yönetir....ki bu sayı bir çok ülkede 1000'leri geçer.....!!!!!!!!....