TCMB'nin bugünkü repo ihalesinde teklif 73,7b. TL, karşılanan 10b. TL oran ise %11,25.
son gelişmeler:
1-Aktifbank artık son.Çünkü belki akıllanır diye sabrettik ;ama bir kere tasarruf sahibini yolacağız diye karar vermişer..yapacak bir şey yok.Hatırlarsanız ilk başlarda diğer banklara göre +2 veriyorlardı ,fakat bir süreden beri adeta artislik yapıyorla yok efendim 60 gün kalırsan + 1 puan...Hadi oradan... O yetmiyor bir de güya döviz reposu yapıyor komedinin böylesi gözükmedi.Sen TC Devletinden daha mı garantilisin ki tasarruf sahibiyle adeta dalga geçiyorsun...Yine Dövizi nakit istersin vermez , swif yapalım derler güya ücretsiz, aaa bir de bakarsın sana 3 ayda verdikleri faiz güya muhabir bankaca kesilmiş...Ne günlerde yaşıyoruz..
2-Ziraatın başındaki zatı muhterem niyetini açıkça beyan etmiş inşallah " Fenerbahçe'yi küme düşüreceğiz"...Sonrada şaka şaka denilmiş...Kamu bankaları içerisinde mevduat sahinbine en düşman banka ,Özelikle emeklilere ve yaşlı vatandaşlar neler yaptıklarını biliyoruz...Bence vatandaş özellilke fenerbahçeli mevduat sahipleri kendileri ne yapacaklarını gayet iyi biliyorlar.
3-Dünyada diktatörler içerisinde belikde 250 milyar dolar barajını geçmiş tek kişi Putin'dir deniliyor . Geçen hafta altındaki sert düşüşün onun ve etrafındaki olgark denen hırsızların operasyonu olduğu ortaya çıktı.Çünkü malum açıklama yapılmadan önce gerek Rus Merkez Bankasından ,gerekse Rusyadan yoğun altın satışı yapılmış..ardından biz aşıyı bulduk , çin vatandaşına altın aldırmayacak ve sürpiz amerikan enflasyon rakamları havadisleri...Altındaki ani 225 dolarlık çöküş.
Ben eylül sonuna kadar en fazla bürüt faizleri 16,50 bekliyorum bunun üstünün olacağını da hiç sanmıyorum