TMSF'ye değil yönetim kuruluna dava açmalısınız. Ben şu dönemde dava taraftarı değilim. Ancak SPK'ya başvurulabilir. Zaten yaptıkları bağış SPKanununun 19/5 maddesine aykırı yani SPK nın takip etmesi şart. Söz konusu madde bağış sınırının genel kurul tarafından belirlenmesini şart koşuyor. En son 2015 yılında yapılan genel kurulla o yıl için sınır belirlenmiş. Sonraki yıllar için uygulanacak sınırın yine genel kurul kararı ile belirlenmesi gerekiyor. Genel kurul sınır belirlemediği için sınır yoktur gibi saçma bir cevap verme gafletinde bulunabilirler ancak böyle bir değerlendirme ancak genel kurulun yapıldığı ancak sınır konusunda karar almadığı bir durum için zorlanabilecek bir yorum olur. Burda genel kurul toplanmamış yani böyle bir irade ortaya koymuştur denemez. Bağış sınırının amacı kanunun gerekçesinde ifade edildiği üzere yatırımcının ve şirketin malvarlığının korunması. Genel kurul yapılamıyorsa bağışta yapılmamalı bu durumda.
Sadece bağış olsa hadi dersiniz hayır işi eğer suistimal etmemişler helal hoş olsun dersiniz ama sadece bağış değil ki, 2019'da üretim hat safhadayken çalışan sayısı bir sonraki sene %50 artmış ama üretim o yıl %30 düşmüş, gübre fabrikalarına söğütü kaybetmiş üstelik artık fetöcülerin elinden şirket alınmış olmasına rağmen, diyadindeki yatırım için açıklamış olduğu yatırım harcaması sonraki sene iki katına çıkarmış. Üstelik ödenen katkı payı artmış. Zaten kurumlar vergisi ve stopaj yoluyla bir sürü vergi ödeniyor, fetö hisseleri devlete geçince onlara isabet eden temettü de hazineye geçecek. Arge harcamaları alıp başını gitmiş ortada açıklanan yeni maden rezervi yok. Buna rağmen bi de bağış işte bu sömürmeye girer. Artık yeter deniyor ya işte öyle bişey. Yönetimin cesaretini de takdir etmek lazım zira herhangi bir şekilde bu konularda şirkete zarar verdikleri ve kusurları bulunduğu ortaya çıkarsa önce devlet sonrasında rücu suretiyle kendileri sorumlu olacak.