Parite yine çoştu..
Bir türlü bırakmıyorlar..
Bu da doları gemliyor..
Printable View
Parite yine çoştu..
Bir türlü bırakmıyorlar..
Bu da doları gemliyor..
Hem faizler artsın..hem dolar güçlensin..olacak iş değil..:evil::evil:
Bizde bile yabancıların portföy yatırımları(sıcak para) 130 milyar doların üzerinde..diğer EM'leri, son 10 senede globalde açılan dolar pozisyonlarını düşün..
Gerçek anlamda panik başlasa %3-5 borsa düşüşleri hafif kalır..
Artık iyiden iyiye anlaşıldı..dolar son kale , güçlenmemesi lazım..
Yoksa, sığınağa insen çaresi yok..:cool:
FED'in ne yapacağı aşağı yukarı belli, burada önemli olan ECB..
ECB bir QE'den çıkıyorum, sonlandırıyorum desin..ortalık mafiş..:ss::ss:
BOJ, SNB yetmez, çare olmaz bence..
enki QE den çıkıyorum derse ECB parite 1.40 ı vurur..
Ama diğer yanda da sıcak para çekilecek paniği..
EM ler ne olur..
Cidden kafam iyice karıştı..
Bu sabah biraz dolar aldım ama ben aldıktan sonra düşüşe geçti meret..
peahh..
ZAR a bakıyorum dibin dibinde satışda..
Tepki bile gelemedi günlerdir..
Gund, bak panik var ama dolar güvenli liman olamıyor..garip değil mi?
Yani madem panik var, pozisyonların geri sarması lazım değil mi?(carry-trade paraları hariç)..
Azalsada ciddi miktarda para var piyasalarda..ancak öyle yada böyle zamanla EM'lere porföy girişleri zayıflayacak..
O yüzden ECB bitiriyorum dese dolar güvenli liman olur kanımca..o zaman esas panik görülür diyeceğim ama ECB'nin tamamen bitirebileceğini sanmıyorum..
En basit düşünsene İtalya, İspanya vb. bir sürü ülkenin tahvil faizlerini..ECB sayesinde en diplerde dolaşıyorlar..
Birde özel şirket tahvili almaktan vazgeçemez..Ekim'di sanırım, Draghi toplantıdan sonra arkadan dolaşarak özel şirket tahvili almaya devam edeceğini belirtmişti..yoksa bir sürü zombi şirket Avrupa'nın başına bela olur ha..:)
Şu an tam panik var diyemeyeceğim..
Kadınlı erkekli şıkır şıkır bir partide bir anda bir kaç kişinin sesleri yükseldi kafalar o yöne döndü diyebiliriz..
Parti deki herkesin pekde huzurlu ve mutlu olmadığı ortaya çıktı..
İş yumruklaşmaya varırsa ne olur bilemiyorum...
Türkiye olarak bu partinin ne kadar neresindeyiz o da meçhul..
EM lerdeki pozisyonlar çıkılamayacak kadar büyük de olabilir..
Yani bizi yine teğet geçebilir..
Yalnız son zamanlarda bir çok marka TR yi terk etti ve ediyor..
Yani bizden çıkış panik şeklinde isteseler de olamaz diye düşünüyorum..Zamana yayarak olmalı..
Farkında olmayarak aslansınız kaplansınız biz yapamadık alın siz yapın!!! falan şeklinde..
Çıkış tamamlandıkdan sonra..Artık iç mi dış mı savaş çıkarırlar yoksa dolar 10 15 tl mi olur bilemiyorum..
Bu arada sn Vicente dolar yükseldi diye mi ortalıklarda gözükmüyor yada fırsatı değerlendirmek için köyüne mi döndü..:Sad:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba; Köyüne dönene 300 koyun, sigorta ve asgari ücret..:)
1987 türü bir panik yaşanması muhtemel..
Daha evvelde yazdım..
Asıl panikten evvel yüzde 10 luk bir düşüş gerçekleşmiş ve biraz toparlar gibi olduğu anda 22.5 luk çöküş gelmiş idi..
https://i.hizliresim.com/6JmNjP.png
Daire içindeki noktalardaki benzerlikler inanılmaz..
Birisi 3 dip yapmış rally ye devam demiş..diğeri 2 dipten sonra salıvermiş..:)
Dün dow da çöküş olmadan önce bloomberght tv'de yatırımcıların; "paramı gelişmekte olan ülkelere yatırım yapın" diye yoğun istekli olduğunu söylediler.
Hindistan meksika vs.
Ancak bugün hindistan yüzde3 düşmüştü.
Eğer EM lerde bu düşüş devam ederse bilmediğimiz bir yerden bir şey yaklaşıyor demektir. Zira buralardan geçen sene yüzde80 civarında para kazandıklarını söylüyorlardı.
Ben dün bloomberght internet sitesinde arka arkaya 3 tane haber gördüm..hepside EM'lerin revaçta olacağı yada gelişmelerden etkilenmeyeceği şeklindeydi..sadece gülmelikti ve bende güldüm..:)
Yalnız yıllardır yüksek faizleri dolayısıyla trilyonlarca dolar para aktı EM'lere..hiç bir şey kolay değil artık..bende merak ediyorum bu filmin sonunu..belkide sonu gelmez..QE forever..:)
EURUSD paritesi çok mühim..
Çökerse TR piyasası karışır..
Merhaba Gundwane,
Eur/usd paritesi ile bist arasındaki ilişkiyi anlatabilirmisin?
eur/usd düşerse yani usd güçlenirse bistteki yabancıların dolar bazında varlıkları azalıyor ok, avrupalı fonlar yok mu bistte eur getirip tl ye çevirip biste giren?
Eur/usd düşerse eur getirip biste giren yatırımcının porföyü değer kazanıyor.
Cevabın için şimdiden teşekkürler.
Böyle giderse akşam gene ABD borsalarında cümbüş devam edebilir..
Future'lar iyi gitmiyor:
https://i.hizliresim.com/Z9Y54z.png
Dostum bu biraz da benim teoremim..Çok bi şundan dolayı diyemem..
Maliyetler dolar la ihracatın büyük kısmıda avrupaya olduğundan euro dolar makası açılırsa TR bundan kazançlı çıkıyor bence..
Sadece grafikleri inceledim euro nun değer kaybetmelerinde borsada değer kaybetmiş..
euro nun değer kazandığı aylarda ise BIST roketlemiş..
Ooooo bende DXY güçlenirse anlamında anladım..malum DXY %57 Euro..
Diğer topiğe açıklamayıda böyle yapmıştım..
Sonuçta senin parite yorumunu yanlış anladım herhalde..:)Alıntı:
The global fallout could be violent. Credit in dollars beyond US jurisdiction has risen fivefold in 15 years to over $US10 trillion.''This is a very big number. As soon as the world gets into trouble, a lot of people are going to have trouble servicing that dollar debt''
Walla enki parite düşüyo dolar satıyorlar parite çıkıyo yine dolar satıyorlar..az önce adam 80 pip gömdü geçti..
ZAR mar desen zaten tokat manyapı yapmış durumda doları..
Kaldırıp kaldırıp vuruyorlar..
DOW herhalde bugün yüzde 5 toplar..:)
dolarıda 3.65 mi yaparlar bilemedim..
Gitmiyo işte meret anasını satim..
Gitmeyince gitmiyor..
peahhh
Belki yanılıyorumdur ama öyle paritenin 0,30-0,50 düşmesi ile bu işler olmaz gibime geliyor..şöyle okkalısından ilk etapta 1.10'lara kadar düşmeliki nasıl ciyaklıyorlar..:)
Ya detaya inmeyeyim ama ayda 9 milyar dolar dış ticaret açığı veriyoruz..memleketin altı oyuluyor..ne zamana kadar..diğer EM'ler ne durumda bilen var mı?
walla enki
1.2410 dan 1.2330 a düşüşünü yatay da seyretti
1.2350 ye fırladı diye 1 kuruş kaldırıp bastı..
1.10 falan dur sende ne ettin bi günde olacak iş deel o..:)
Adamlar kendilerinden emin herhalde..
Tabiki bir günde olamz bu işler..1.30'lardan kısa sürede nasıl geldi 1.05'lere, o gibi..
Panik lazım bu iş için..ama havalar güneşli ve açıkken zor..yada kapattırmıyorlar diyeyim..:)
Ooooo future'lar yeşillenmiş..bizim borsada kayıplarını azaltmış..
https://i.hizliresim.com/Z9YjZG.png
VIX endeks inin de gösterdiği gibi volatilite acayip artmış durumda ama.
Elimi yıkadım geldim
DOW 300 puan düşmüş.
Yükselemeyen borsa düşermiş..hadi bakalım daha aşağılarda dengeye..para azalınca böyle oluyor..:)
FED ucundan azcık gösterince ortalık böyle oldu....:kahkah:
https://i.hizliresim.com/Yg4pOl.png
nolacak bu doların hali böyle ya 3,80 i göremiyor bile :(
haydi İnşallah :bravo:
Signor Vicente'nin kulakları çınlasın, piyasa yapıcı, 4.70'lerden EURO alanlara eziyet etmeye çalışıyor da olabilir. :) USDTRY, 3.75 gibi kalsa, parite 1.2'ye inse, EURTRY 4.5 eder ki, sinir bozucu olabilir. Grafik aşağıda. EURUSD'nin 1.20'den buraya yükselişi, 9 iş günü içinde olmuş. Tepe formasyonu tamamlandıysa ve eğer aynı hızda inerse, 19 Şubat'a kadar böyle devam edebilir.
Başka bir ihtimal, eğer erken seçimin eli kulağında ise, şimdiki gibi 3.73-3.81 bandında vakit geçiriyor olabilirler. Kimbilir?
http://s01.geekpic.net/di-ZLTZVU.png
O hoo 3.7620 lere kadar basmışlar..
ZAR 1.2 eksi de..
Parite yeniden 1.24 yine heyecan yaptık sanırım..
Gund abi ne diyorsun şu görüşüme ..dolarda hareket böyle yataya sarıp 9 ay bekliyor sonra bir 40 kurus yukarı yapıyor sonra 20 kuruş aşağı ..bu yılda bi 4.20 yapıp 4 le kapatırmi sence yıl sonunu ..hoş sen beklentiler hep tersine çalışır dersin ama..benim olayım şu 30 aralıkta 117.500 dolarım vardı. .opsiyonla faizle 5 martta 121.500 dolar olacak ..TL bazında zararım var ama dolar olarak her ay yüzde 12 arttı. Ben diyorum ki dolarla çocuk okutucam. Bu iş faydalı mi bana ..yoksa TL ye döneyim lazım olunca mı dolar alayım ..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.