Sn ortak9698 hangi yabanci yatirimci temettu verdigi icin demissin de takaslarda yabanci hakimiyeti olan hisselere bak hepside bist temettu 25 endeksine dahil olan hisselerdir.bunlar hem kurumsal hemde duzenli temettusu olan hisselerdir.
Printable View
Borsada para kazanmak iki sekilde oluyor ;birincisi hissemizin borsa degerinin artmasiyla ,ikinciside ortagi oldugumuz sirketin dagitmis oldugu kar payindan yararlanarak ayrica unutmamaliki fk .sina gore de belli bir sure icinde hissemiz kendinide amorti ediyor.
Sanırım bu yüzden bedelli yapıldı cuma günü bankası olmayan aracı kurumlarda bist hacminde 1.oldu info. Çok hızlı bir hacim artışı oldu.Son zamanda borsaya da aşırı bir ilgi ve yatırımcı artışı var. Müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık verebilmesi için bedelli yapması gerekti demekki diye düşünüyorum.
Bedelli avantajları
1- Lot başı 1 TL den yeni lot alınabilecek.
2- Kasaya şirketin piyasa değeri 140 milyon civarı iken yaklaşık yarısı kadar 66 milyon TL para girecek.
Dezavantajı
1-Bedelliye katılmak istemeyenlerin panikle satması. (Bu arada bedelli süreci yaklaşık 2 ay sürüyor)
Ben özellikle avantajlardan 2 numara yani kasaya şirketin piyasa değerinin yaklaşık yarısı kadar para gireceği nedeniyle bedelliye katılacağım. Zaten son dönemde bedelli ler bu yüzden olumsuz algılanmıyor. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 çeyrek kar tahminine gire fk kaça kadar düşer bedelli olayını heap katmadan düşünürsek
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk çeyrek kar ile 2.çeyrek aynı gelse bile 6 aylık 12.5 milyon yapar. Son 4 çeyrek 17 milyon civarına yakın bir rakam yapar. Şuanki piyasa fiyatı 143 milyon oradan fk 8.4 e düşer. Benim hesabım bu şekilde yanlışta olabilir şuanki piyasa değerine göre. Ytd
Sagolun tskler SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hesap doğru. [emoji106][emoji106][emoji122][emoji122][emoji122]
Fk son 4 çeyreğe göre hesaplanır.
Piyasa degeri÷Son 4 çeyrek kâr toplamı= fk.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim hesabıma göre fiyatı 4,21 alındığında ve 1. çeyrek karını 3 çeyrek boyunca tekrarlarsa fk
2. çeyrek sonu 8,16
3. çeyrek sonu 6,94
4. çeyrek sonu 5,68
olarak gerçekleşiyor.
Şu an faizler 8,25. 100/8,25 dersek yaklaşık 12 fk
Türkiye 2 yıllık tahvil faizi 9,20. 100/9,20 dersek yaklaşık 11 fk
Geriye cevaplanacak tek soru kalıyor, piyasa büyümekte olan bu şirketi kaç fk ile fiyatlar?
Mevcut fiyattan sermaye artırımının tamamlanacağını varsayarsak piyasa değeri 143 milyon değil 202 milyon olacak. Şirkete girecek paranın kâra yansıması ne olacak kestirmek zor. Kartlar yeniden dağıtıldıktan sonra yapmak lazım hesapları. Yaptığınız bu hesaplar güncelliğini yitirdi artık.
Neden herkes bu kadar muhafazakar kar tahmini yapıyor.Kasaya girecek bu nakitle ve artan işlem hacmi ile belliki kar artarak sürecektir, hele bir karlar gelsin fk kolay.
ssss
Hocam hacimler çok güzel gidiyor artıyor pazar payıda artıyor bu çok önemli bedellide de kasaya para gerince tabiki çok güzel karlar görebiliriz zaten o yüzden buradayız. Ytd
Açığa satışın kalkıyormuş. Ayrıca yapılan değişiklikle
Otomasyon sistemi ile satış emirleri bundan sonra bir kez girilecek ve iptal edilene kadar hergün otomatik olarak yenilenecek. Bu sayede aracı kurumların operasyonel yükleri hafifleyecek, maliyetleri azalacak, piyasada sağlıklı fiyat oluşumu sağlanacak.
Aracı kurumlar için güzel haber maliyet düşüşü ve açığa satışın kalkması. Ytd
https://www.ntv.com.tr/amp/ekonomi/b...mpression=true
Peki bedelli takvimi nasıl işleyecek.katilmak isteyenler için bedelli parasini ayarlamak için son tarihimiz belli mi
Evet tecrübeli arkadaşlar bedelliye katılım sağlamak isteyenler için bilgilerini paylaşıp yol gösterici olurlarsa çok makbule geçer.
Hocam bildiğim kadarıyla spkya başvuru yapılacak daha sonra onay gelirse rüçhan kullanım günleri belirlenecek o günlerde 1 TL den yeni lot alım hakları kullanılacak ve yeni fiyattan işlem görmeye başlayacak yaklaşık 2 ay sürer diye düşünüyorum. YtdWAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1-#info bankası olmayan aracı kurumlarda geçtiğimiz cuma günü 26.06.2020 tarihinde bistte 2.14 milyar hacim ve %4.84 pazar payı ile 1. olmuştur.
.
2- Açığa satış kalkıyor ve maliyet düşüyor
.
3-Bedelliden kasaya piyasa değerinin yaklaşık yarısı kadar para girecek.
Güzel haberler bakalım neler olacak. Ytd
https://temettu.hesaplama.net/
Bedelli, bedelsiz ve temettüyü mükemmel hesaplıyor.
Artık elimde kaç lot olacak, kaçtan bölünecek, ne kadar yatırmam lazım soruları bitmiş olur inşallah :)
#info 29 Haziran günlük hacim bilgileri
Bist: 2.27 milyar / pazar payı: %4.23
Viop: 0.74 milyar/ pazar payı: %2.94
Toplam Hacim: 3.01 milyar
Veriler borsaistanbul sitesinden alınmıştır.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...50c79b1bb3.jpg
Son 1 gün...
Bu çeyrekte 16,5 milyon komisyon gelirimiz hayırlı olsun. Eğer bu çeyrekte ilk çeyrekteki ortalama komisyon oranımız sabit kaldıysa tabiki.
Ortalama komisyon oranımız 10.000’de 1,2 bile olduysa bambaşka bir hesap konuşuruz tabiki olumlu manada.
Bu bağlamda ilk çeyrekteki komisyon gelirimiz bu çeyrekte de sabit kaldıysa
Komisyon gelirinde ilk çeyreğin %13 üstüne çıktık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir de belirtmek isterim ki yeni hesap açılışında artık kolay kolay 10.000’de 1 vermiyorlar.
Dilerseniz arayıp siz de test edebilirsiniz.
Geçen çeyrek ortalama komisyon 0,00010 (ki bu diptir daha da dibi yoktur)
Bu çeyrekte bu oran 0,00012 bile olduysa %20 gelir artışı demek.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TSPB Başkanı Keler, faizlerin düşmesi, sermaye piyasalarında dijital imkanların artması ve hükümetin yaklaşımının sermaye piyasalarına ilgiyi artırdığını belirterek, "Ayda en az bir kez işlem yapan yatırımcı sayısı son bir yılda 343 binden 790 bine ulaştı. Yani yüzde 100'ün üzerinde büyüme var." dedi.
Keler, kurumsal yatırımcı büyüklüğünde daha gidilecek çok yol olduğunu kaydederek, "Bugün Türkiye'de her 6 kişiden bir kişide emeklilik fonu, her 20 kişiden birinde yatırım fonu var. Ancak 18 yaş üzeri bin TL üzerinde hesabı olan hisse senedi yatırımcısı 62 kişide bir kişi. Bu da önümüzdeki potansiyeli gösteriyor." diye konuştu.
http://mbigpara.hurriyet.com.tr/amp/...artti/1462966/
An itibariyle info menkul hacim:2,55 milyar. Toplam işlemlerin %4.32 si infoya ait.
Büyük ihtimal kapanışta rekor gelecek.
Yatırımcı ilişkilerine bedelli süreci ile ilgili mail göndermiştim. Gelen cevabı sizlerle de paylaşmak isterim.
Alıntı:
Sermaye artırım kararı almamızdaki sebebin temelinde şirketimizin büyümesi yatmaktadır.
Şirketimizin kullandırdığı kredi tutarı satın alma öncesinde 8 milyon TL iken mevcut durum itibarıyla 140 milyon TL’nin üzerine çıkmıştır.
Bu kredi tutarını fonlayabilmek adına şirketimizin özkaynaklarının yanı sıra mevcut durum itibarıyla piyasada 65 milyon TL tutarında bono ihracımız bulunmaktadır.
Ayrıca söz konusu fonlama için şirketimizin hakim ortaklarından borçlanma yoluyla fonlama da sağlanmaktadır.
Bununla birlikte şirketimiz aynı zamanda 2 halka arz için aracılık sürecini yürütmektedir. Halka arzlar bakiyeyi yüklenim yöntemiyle yapıldığı için özkaynaklarımızın yüksek olması önem arz etmektedir.
Şirketimizin karlı ve sürdürülebilir büyümesinin finansmanı amacıyla sermayesini 100 milyon TL’ye çıkarma kararı almıştır.
Böylelikle katlanılan finansman giderlerinde azalış sağlanarak karlı büyümenin de devamı öngörülmektedir.
#info 30 Haziran günlük hacim bilgileri
Bist: 2.97 milyar / pazar payı: %4.32
Viop: 0.89 milyar/ pazar payı: %3.59
Toplam Hacim: 3.87 milyar
Rekor bist ve toplam hacim yapılmıştır.
Veriler borsaistanbul sitesinden alınmıştır.
2.çeyreği çok güzel hacim ve rakamlarla kapattık hayırlı olsun. Ytd
Daha önce burada bedelli açıklandığında yukarıdaki yazıyı yazıp bu gömlek info ya dar geliyor demiştim. Arkadaşa yatırımcı ilişkilerinden gelen cevap bunu doğruluyor. Ytd
Tebrikler dostum. [emoji122][emoji122][emoji122]
Sayın monaroza arkadaşımdan da 2.çeyrek özetini alırız şimdi.
Tabiki üstadım. Gece seansının bitmesini bekliyorum. Malum gece 11’e kadar para kazanıyor şirket [emoji4]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
monaroza,clastobar, balık adam ve diproyal arkadaşlarımı kutluyor tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. gerçekçi yorum, bilgi ve haberlerle yolumuzu aydınlattılar.Aydınlatmaya devam ediyorlar.
işlem hacmi bir haftadır çıtayı 20 üstüne attı ve infoda 3 ü geçti bu gelişmeyle ve bedelliden gelecek yeni nakitle üçüncü çeyrek çok şeylere gebe ayrıca dünya ikinci dalgadan kırılırken yabancı yatırımcılarında dönme ihtimali kuvvetli. dönerlerse ve açığa satış da tekrar başlayınca çıta biraz daha yükselip son çeyreği coşturacak önümüz çok açık arkadaşlar.
ssss
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d47a184692.jpg
Ve bu çeyreğin son gününü de excelimize ekledik. Dün de dediğim gibi 16,5 milyon TL komisyon geliri ile çeyreği bitiriyoruz (ortalama komisyon oranı ilk çeyrek ile aynı ise tabi)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e31de54dec.jpg
Bugün muhteşem bir BİST hacmi ile senenin rekoru belki info tarihinin hacim rekoru kırıldı. Nerdeyse 3 milyar TL hacim!!
Tüm info paydaşlarına hayırlı olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle baskı görmedim.En batık aracı kurum benim imajı cizmek istiyor :)
Saat 11:33 info hacim 1 milyar. Pay:4.29
Baskilanmasi iyidir elbet bir an gelir patlar [emoji16]
Redmi Note 6 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Barış beyde bizimle aynı düşünüyor.
Daha önce bonoyu %10 la borçlandı müşteriye %15 ile verdi kar %5 ama elindeki nakiti verirse direk kar %15 e çıkıyor yazmıştım. Artık elindeki varlıklar yetmiyor müşterilere. Kredilerde düştü demekki insanlar daha fazla kredili işlem yapıyorlar.
Sayın balıkadam 11.33 itibari ile 1 milyar hacim var yazmış.Açığa satışın faydası olabilir belki ilerleyen günlerde bist 100 açığa satış serbest olur. Hacim paylaşımları güzel oluyor sağolun balıkadam teşekkürler. Monarozanın tablolarda mükemmel elinize emeğine sağlık teşekkür ediyorum. Ytd