guzel hayali senaryo :)
Printable View
yınemi sazanlar atladı ne iş hani birileri ceza almıştı demekki huylu huyundan vaz gecmemiş...
Bugün hateki çıkmış görünce eski hisseme bakıyım dedim.4.25 ten döndü gene.2 3 ay önce sattım.çok beklemiştim.o zamanda böyle bi an çıkar gidiyor sanırsın hatta 4.40 olduğunda tavan olmuş bozup dönmüştü.3.6- 3.7 ye kadar düşmüştü.sonra gene aşağı gider.1 ay kadar sonra bidaha adamlar ayda 1 % 8-10 alıp kaçıyor.Başka bişi yok.
yarinin habercisimiydi bugunki hareketi
haberler peş peşe geliyor nasıl yansır bugün
ılgınç o kadar spegın içinden ne hıkmetse hep hategın speklerı yakalanıyor...
işlem hacmi olmayan kaatda spek avıda ne iş bakalım arkasından ne çıkacak....
Daha once cok firma ortaklarının oyunu böyle olmuştur
Nasil yani biraz acarmisiniz
Kimse yokmu yaa muhabbet edecek
şirkete nakit ihtiyaç olduğunda ya kredi çekersin yada büyük ortaklar şirkete daha sonraki sermaye artırımında kullanmak için para koyar şimdi adam para koyamıyorsa ne yapacak hisse satıp oradan gelen nakiti kasaya sonradan hisse almak üzere borç verir. şimdi hisseyi 4 liradan verir mi hayır neden en az ederi 10 civarı diğer ortaklarla anlaştıysa piyasada 5 milyon lotu satıp gelirini kasaya koyacaklar ama fiyat 4 lira o zaman ilk başta satılan 4-5-6 liralardan hisseleri diğer ortaklar almak için sıraya girer hisse tavan tavan gider tavanda ilk yazılan diğer ortaksa hisse verir yok değilse sonraki tavanı bekler ve diğer ortakların nakitleriyle hisse 10 nun üstüne cıkınca 2-3 milyon lotu piyasaya salar ve kasaya en az 20-30 milyon nakit koyar sonraki yıl 50 milyon tavandan 30 milyon bedelli yaparlar tabi bu ortakın içerde 30 milyon alacağı olduğu için önce ona tahsisli yaparlar artık spk kaötan kabul ederse o fiyattan 3-4 milyon lot verilir ve sonrada bedelli ile lot sayısı 40-50 milyona çıkarılı ve kasaya bir daha nakit girişi olur. Benim düşüncem budur. Yatırım Tavsiyesi Değildir sadece bir düşünce tahmmindir.
Bu ne biçim bir hissedir alan satmiyor üstüne yatıyor ne bekliyor bu hisse sahipleri eski 30 u mu
spekler cezalı cılız alış satış var hisse satıuşı olacagından ilgi çekmiyor....
21 milyon lotlu hissede 19 milyon kar hisseye en az 1-2 lira etki etmesi lazimdi ama kimildamadi bile başka bir haberm mi bekliyoruz üretim artisida yapacakmış daha ne bekliyoruz de hadi
Adamlar 5 milyon lot satacakti bende diyordum ki yüksek kar yazatlar hisseyi yukseltip sonra ellerindekini satip firmaya borc verirler diye dusunuyordum. Hatta üretimi artiracaklarina gore yatirim yapacaklar ve para lazim zaten bilancoda 90 milyon kari o daiz bu kambiyo zarari 19 düşürdünüz şimdi paşa paşa yukselteceksiniz bizde bekledigimizin karşılığını alacağız yoksa sende istedigin parayi 5 milyon lotla alamazsin yukselt 20 ye sat 5 milyon lotu al cebine 60-70 milyonu bizde mutlu sende mutlu ol.
sn Alabao 'nun tespitleri çok dikkat çekici.Ve borsada tecrübeli olduğunun göstergesi.Sermayesi 21 milyon,özsermayesi 212 milyon ,defter değeri 10.100 TL olan 2011 senesinde 33,000 TL görmüş ve bugüne kadar sermaye artırımı yapmamış bir hisse.Kademelerine baktığımızda cok çabuk yol katedebilecek bir görünüm sözkonusu.Güzel bir bilanço,veya bedelsiz sermaye arttırım kararı hissede yukarı doğru çok hızlı hareket getirebilir.kendi düşüncelerim olup tavsiye olarak algılamayınız.
Bu hisseden daha sağlam hisse mi var acabagi adam üretiminin %90 nini ihrac ediyor Türkiye iyiyede kotuyede gitse üretiyor ve yabancı ortaklarına satmasi icin yolluyor ustune bu bize yetmez yeni üretim yeri lazim diyor hadi buyrun daha ne olsun istiyorsunuz daha geçen aylarda varlik satisi yaptin 30 küsür milyonuda attin cebe Allah artırsın da bizide gör artik abdo kardeş
spekle patron pastada anlaşamıyor olabılır hiç bi iyi haberı satın almadı hep iç edi bılemedıgımız olumsuz bir durum var sanki.....
Adam üretim tesisini artirmak için uğraşıyor üstüne ihracat yapip karın alasını yapıyor yetmiyor 90 milyon kari eritip 19 lara düşürüyor malvarligi satip kasaya nakit koyuyor hisse taş gibi duruyor ortaklar 5 milyon lot satacağım diyor yine taş kesiliyor. Gec bunlari anam babam geç, seni bekleyeceğim senin ederin buralar değil değil 10 liradan önce hisse ver bana deme 10 lira yap sonra konuşalım derim
Bu ne ya bu hissenin piyasa yapicisi yok mu %4-5 ayni gün icerisinde 100-200 lotla hareket ettirilmemesi gerekir. Eyy patronlar eyyy spk bişeyler yap
Şirket nakit akışına oranla kısa dönemli finansal borçları jarşulamafı zor görünüyor
Bu konuda ne yapacakları önemli;
Reflnanmsnla borçları uzun döneme mi yayacaklar?
Bedelli sermaye artılı mu yapacaklar?
Tahsisli sermaye artışı mı yapacaklar?
Finans yapısı güçlü bir grup şirketi ile birleşme mi olacak?
Varlık satışı mı olacak?
Bu kagıt ayda bir tavana yaklasır dönerdi.Bunu yapanlarda 2 yıl ceza almışlar.Ben satmıştım Hateki geri alsammı diye bakıyorum prim yapmadı çünkü daha.Tabi yapmamış olması yapacağı anlamına gelmiyor.Hatta çıkışta çıkmayan düşüşte düşer diyede söz vardır.Bakıyorum 4.25 üstü kapanamıyor. Nezaman kapatır ozaman alıcam.
hısse haber beklıyor gorunumnde spekler cezalı gıbı gozuksede patronla dınışıklı oldugunu tahmın edıyorum hısseyekımse gırıp zamn kaybı yaşamak istemıyor mılletı bezdırmış 7 yıldır...saglıgınızı bozar k.yatırmcı dostu degıldır....
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
Habermi var ne oldu?
Açığa satış miktarı fiili dolasimin %34 u diyor arkadasin biri yani 1.250. 000 lot eder ki piyasadan bu kadar lot nereden alacaklar merak ettim
Guzel pompalamıslr hısseyı bu sayfalarda...
Adam 5 mılyon lot satıcam demıs gaza bak nasıl vermısler gazı...
Ah uc bes kurus kazanıcam dıye hısse alan yatırımcı.gozlerı cebınızde aman dıkkatlı olun.
hazırdır o alınacaklar emın ol.1.250.000 lot alacak olsalar su tahtada tahta tavan tavan gıder....
Oglen bır ara baktım kademede 236 lot vardı...
Merak etme o acıkcılar alacaklarınıda satacaklarınıda ayarlamıslardır bugunden..virman denen birsey var...virmanla ne acıklar kapanıyor bır gorsen ıkı dakıkada....
Patladi ;)
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.30 dan daldik. Belki bidaha indir kaldir yaparlar
Basladigi yere dondu zaten..daha asagi nereye gelcek..acik satanlar yerine koysun 2 gun sonra gene 4.50 ustune atar
3.67 den 4.40 tavan olup dönmüştü.hemde 3.5e düşmüştü. 1bucuk ay sonra ve daha sonralarıda kapanış yaptığı yere kadar çıkıp döndü.aynı şeyi yaparsa 4.44 e kadar çıkar tabi nerden döner bilmiyorum.belki 4e düşecek.1 2 aysonra felan 4.44 olur ama şimdi düşüş nerde durur bilmiyorum..benim nacizane tavsiyem çok düştü diyip girmeyin.çünkü hatek her sert çıkıştan sonra çoook düşüyor.
Şirket e bakinca bu nasil olur diyorum adamlar urettiklerinin %90 nini ihraç ediyor üretim yetersiz deyip artirmak için izin alıyorlar ve hisse mal varlığının yatisi etmiyor eğer 3 aylık bilanço da kar gelirse ne yapacaklar anlamıyorum bi yerde patlayacak o zaman ben hissede olacağım normal şartlarda bir hisse senedi kendi hisse sayisi kadar kar yaparsa defter değerinin 2-3 kati olmasi gerekir ama bu kari surekli hale getirdigini göstermesi gerekir onu ispatladiginda inşallah burada olacağım sizide beklerim