BIM'in piyasa değeri kchol den fazla ? BIM'i küçük gördüğüm için yazmadım bunu ama bir marketin(bazıları için bakkalın) Türkiye'nin en büyük holdingden değerli olması saçma değil mi ?
Printable View
BIM'in piyasa değeri kchol den fazla ? BIM'i küçük gördüğüm için yazmadım bunu ama bir marketin(bazıları için bakkalın) Türkiye'nin en büyük holdingden değerli olması saçma değil mi ?
bugun enka ile koc'un kiyaslanmasi imkansiz !
sabanci koc'a benzer ama enka kesinlikle ayni lig'in oyuncusu degil
Bugun enka ile koc ayni piyasa degerinde ise buna ancak amiyane tabirle yuh denir ! resmen akil tutulmasi yasaniyor
Enka’yı takip etmediğinden farkedemedim. Hisse ne hareket etmiş. Piyasa değeri 40 milyarı geçmiş ve koçu geride bırakmış. İlginç.
Umarım sıra kchol e de gelir.
Holdingin iskontolu fiyatlanması dışında biz yeni bir hikaye lazım. Şirket değerini yukarı taşıyacak bir hikaye.
Örnek vermek gerekirse, holdingin ben dayanıklı tüketim tarafında pazar payımı arttıracam. Bunu yaparkende holding paylarımı %40 dan %45-50 arasına çıkaracam gibi. Yani piyasadan arçelik paylarını geri alacağım.
İkinci örnek; enerji tarafında yılın geri kalanında ve 2021 de toparlanma bekliyorum ve bu yüzden enerji yatırımlarımı arttıracam. Entek üzerinden yenilenebilir enerji yatırımlarımı arttıracam. Güneş ve rüzgar portföyü gibi. Mevcutta hidro santralleri var zaten.
Örnekler bitmez😂 . Yurtdışı - yurtiçi satın alma veya birleşme gibi gibi. Tabi bu söylediklerim eli SAT tuşunda takılı kalmış fonların satışının önüne geçemez. Şimdilik !!
Sonuçta temettü nakit çıkışı gerektirir. Net dönem karına ilave nakit pozisyonuda değerlendirilmeli. Yatırımcıya temettü dağıtacam diye kredi alıp, nakit temettü veren şirketlerde gördük bu borsada.
Geçenlerde yandaş gazetelerden biri manşet atmıştı. “ Koç Holding dolar alıyor” gibi. Maksatını aşan, karalayan bir manşet. En azından net nakit pozisyonunun artıda olduğunu biliyoruz
Vadeli ,50 aşağıda açmış. Bakalım bizim uyuz ne yapacak
Avrupa + abd vadeliler kötü
63'e bir 10.000 girdik verdi 60'a bir 10.000 daha girdik onu da verdi !!??
sakkadanak bir 10 bi 10 daha denedik hocanin dedigi gibi ama adamlarin sakasi yok valla [emoji846]
bizi sanirim burda yatirimci yaptilar , hayirlisi hakkimizda (hisse basi 1.90 usd)
adamlar bildigin son 20 yilin kriz seviyesi fiyatlarindan satiyor bize !!!
neyse nasip
Maliyet düşürüp düşürmeme konusunda kararsızım. Şu an ek alım yapmadım. Ak ve ünlü yine sabahtan başladı satışa
Son 1000 lotu 14.45 den aldim.
Pacal alim yapmanin faydalari.
Valla yurtdışı sıkıntılı. Tedbirli olmak lazım
KCHOL :14,45-14,46 TL %1,4 EKSİDE
Bakalım ne kadar daha düşecek. Nereden dönecek?
Hep diyorum bu fiyatlar benim için hayaldi geçek oldu.
Mayıs ayında 16 TL civarında sattıktan sonra 18 TL ye kadar çıktı.
16 ya tekrar geri gelmesini çok bekledim. Şu an 14,45 TL
Zaten hayallerin gerçek olduğu yer BİST. Hem iyi hem kötü 😂
ne olacak merak ediyorum 5 fk koca holding [emoji846]
ederinin yarisindan bile asagi seviyeden adamlar satisa devam ediyor
aefes turkcell global yatirim holding derken burdada uzun vadeli yatirimci olduk
yani koc holdingin "dolar bazinda" bu seviyelere ruyamda gorsem inanmazdim
yatırım tavsiyesi degildir
Bugünü kıstas almayın. Yurtdışında çok fena satış var.
Islem tamam Mustican..:)
KCHOL 14,43-14,44 TL %1,6 EKSİDE.
7 Ağustosta ayında 14,40 ın altını görmüş ve buradan dönmüş.
Bakalım bu sefer ne yapacak?
38-39-40 yine aldik ! hakkimizda hayirlisi
Artık bir yerde “dolar sat/ borsa al” işlemi gelmeli. Bu ne böyle
4,8 milyar dolar piyasa değerine herhalde pahalı diyecek yoktur aramızda. Bu demek değil ki 4,5 veya 4,2 olmaz ama ne olursa olsun iskontonunda bir üslubu var. Bu yaptıkları rezillik.
Hani derler ya fonun maliyeti sıfırdır. Kolay kolay zarar etmez diye. Bende diyorum ki , NAH sıfırdır. Adam dolar- euro bozdurup geldi de 15 sene önceki malınımı satıyor. Aldığı temettü- trade onun olsun.
koçholding değilde, kocbank heralde.
banka holding neyse ne, bist 30 un hepsini gözaaltı pazara alacaksın