Teşekkürler yorumunuz için... trendi ve beklentisi olan hisselerde zarar olasılığı daha düşük diye gördüğünüz hisseler hangileri
Printable View
Hisse işi karakter ve vadeye göre değişir; benim şuan ana menüde kozaa - ipeke(benim maliyetler 5.xx buralardan asla alın diyemem) , Vestel ve aksen var.. Çerez olarak da Kozal, asels, karsan, zoren ve fmizp var. Bunların yanında ufak veya büyük her an girebileceğim sürekli takip ettiğim 5-6 hisse daha var. Kötü ve geliştirmem gereken bir huyum var, nakitte pek bekleyemiyorum.
Ana menü genelde uv düşündüğüm(bu sebeple zararda olsam da fazla stres yapmıyor) ama kv de işlem yapabileceğim; çerezler de gözlemek istediğim, kumbara yaptığım veya duruma göre daha hızlı alım-satım-değişim yaptığım hisseler..
İzmdc geçen temmuzda 12-13 yıl sonra borsaya döndüğümde bilinçsizce aldım. Aslında doğru zamanda almışım ama doğru zamanda satıp çıkmadım. Bu, parasal olarak en fazla zarar ettiğim hisse ama bana farklı şeyler kazandırdı.
Hâlâ bu hisseden elimde çerez den fazla ana menüden az bir miktar var. 2.20 ler ucuz gibi aslında ama son hareketi tarihi dibi göstermek için mi yoksa dikkat çekip yukarı döndürmek için mi çektiklerini yakında anlarız.. 2.80 ler de çok ucuzdu kısa bir süre önce!
Bir hisseyi canım çok almak ister, aklım tam kesmezse 200-500TL lik alıp önce nefsimi köreltir(düşene girdiğinde genelde sana girmesine rağmen bir kaç gün önce 100 lot petkm aldım mesela) , sonra gözleyip inceleyerek aklım keserse pozisyon arttırmayı yoksa vedalaşmayı tercih ederim. Borsada fırsat bitmez nasılsa..
Yatırım herkesin karakteri, parası ve vadesine göre kendi vereceği bir karar olup; yukarıda yazdıklarım bazen benim bile uyumadığım sadece beni bağlayan görüşlerimdir.
Geldik, gidiyoruz..
Bugün bir miktar aranıza katıldım
Bugün erken verdim kağıdı beeee. 17 dakikada devre kesti.
Bakalım 2,74 görebilecek mi?
Islem hacmi fazla oldu kagit gitmiyo geriye gelme olasiligi yuksek
SM-J200F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buralardan satmak lazim asagi gelcek
SM-J200F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
170 milyon dolar toplam piyasa değerindeyken alıcılar geldi. 210 milyon dolara getirdiler.
hacimde ciddi anlamda yükseldi
peki bu gelen alıcılar kim ?
1) acaba bir kaç fason kişiyle karşılıklı on bin yirmi bin lot hacimlerle birbirlerine satıp arka arkaya hacimsiz 3,50'lardan buralara getirenler mi?
2) gerçek fonlar ve yatırımcılar mı?
umarım gerçek fonlar ve yatırımcılardır. bu fiyatlardan birinci grup topluyorsa maniplasyon ve spekülasyonun yeni bir zaferi olur.
aynı kişilerin kardemirlerde de vurgun yaptıklarına şüphe yok.
bugünde hareketli
son 1 haftalık hareketi bende farklı bir izlenim uyandırmaya başladı
yıllar önce izdemir enerji yatırımına başlamadan önce borsa düşerken % 200 prim yapmıştı
ondan sonrada ciddi anlamda hayal kırıklığı yaratmıştı
şimdide çelikhane yatırımı var
borsa düşerken prim yapmaya başladı
acaba tarih tekerrür mü edecek
umarım önce zararları telafi eder, sonrada kazandırır
Son 1 haftalık pasta paylaşabilecek var mı?
yarın yönünü belli eder. grafiğe göre kısa bir atak mı ciddi çıkış mı belli olur ytd
dün sert bir aşağı yaptı, bugünde aşağı hareket devam ediyor ama
ben hissenin 175-180 milyon dolar değerinin (2,20 ve çevresi) dip olduğuna inanıyorum
gerçi teknik analizciler, orta ve uzun vadede hala sat sinyali verdiğini yazıp, tavsiye etmiyorlar
neden buna inandığımı da yazayım
1- hisse 2005 yılında iş bankasından şahin-koç grubuna bu fiyatlardan devrolmuştu.
2- evet şirketin borcu çok ama, bu borç patronlar için sorun değilki, yeni çelikhane yatırımına başlamak üzereler
3- hissedeki küçük yatırımcı sayısı çok az
4- 2,20 - 2,60 aralığında işlem hacmi çok arttı. gerçi böyle kısa süreli ataklar daha öncede sık sık olmuştu ve mal satışı için kullanılmıştı. ama şirket değeri hiç bir zaman 180-200 milyon dolarlarda değildi.
5- alt şirket olan enerji şirketi zarar ediyor ama bir şekilde seçimlerden sonra elektrik fiyatları zamlanabilir ve kara geçebilir. buda ana şirketin bilançosuna olumlu yansıyabilir
6- demir fiyatları hala 2950 TL seviyelerinde. 1000 TL'den buraya geldi. 3 yıldır sürekli artıyor ve bu olumluluktan borsada yararlanmayan sadece idç
7- borsa değeri 200 milyon dolarlarda gezse de, borçları çok olsa da, mal varlığı ve nakit akışı çok fazla. limanı var, gemileri var, 360 mw enerji santrali var.
bana 2012 ocak ayından itibaren başlayan uzun vadeli düşüş trendinin sonuna geldi gibi geliyor
şirket dip seviyelerde ama borsa, döviz, ekonomi dip seviyelerde değil
ülke ekonomisinin sert düşüşe geçtiği malum.
borsanın çok daha aşağılara düşmesi durumunda idc'de paralel hareket eder mi bilmiyorum
150 milyon doların altı bedavanın bedavası olur
İzmir Demir Çelik
14/08/2018 06:27:36
*İZMİR DEMİR ÇELİK'İN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA 2018 YILI İLK 6 AYLIK DÖNEM NET KARI 2.387.836 TL.*
1. çeyrekteki 20 Milyon zarar kara dönmüş...
Hayırlı olsun...
İlk anda "20 milyon zarar kara dönmüş" kısmını görünce bilanço sanmıştım, ama vergi dairesine sunulanmış. Bilanço, vergi dairesinden çok farklı gelebiliyor..
Geldik, gidiyoruz..
Dibin dibinden (125 milyon USD değeri üzerinden) 2,05 TL ile aranıza katıldım.
Santral yatırımı 350 milyon USD, liman genişletme yatırımı 100 milyon USD.
Borcu çok olabilir ama ana patron çok güçlü.
Borsada büyük fırsatlar her zaman gelmez.
Kademeli olarak, fırsat buldukça almaya devam edeceğim.
Çelikhane yatırımı şimdilik ertelendi.
Demir fiyatları 4000'li rakamları buldu.
ABD ile alakası yok.
Erdemir, Kardemir, İsdemir'in yanında bedavanın bedavası. (bana göre)
Herkese bol kazançlar.
Erdemir 4,5 milyar TL, isdemir 3,25 milyar TL, Kardemir 400 milyon TL üzerinde kar açıklamış. Bu 200 milyon TL üzerinde zarar.. Ve hepsinin pd/dd leri birbirine yakın.. Bu hissenin tokadını yemiş biri olarak, bu kur ve borçla diğerlerine göre bedavanın bedavası olmasını biraz temellendirebilir misiniz?
Geldik, gidiyoruz..
Sizin için üzgünüm.
Kimileri 10 liralık hisseyi 100 liraya alır.
Kimileri 100 liralık hisseyi 10 liraya alır.
Ben ikinci gruptayım.
İzdemir, 30 yıldır borsada olan ve sürekli zarar eden bir şirket. (iki veya üç bilanço dönemi istisna)
Bu arada hatırlatayım, 125 milyon dolara ortak olduğum şirket, 3 gemisini 100 milyon dolara satmaya çalışıyor.
Toplam borcu nedir acaba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kımseyı yanıltmım sahsı dusuncem buralarda pahalı 2 kere dusunun derım su ankı tablayo goreeee
Şirket batık mı yoksa ucuz mu yani 3 gemi fiyatına mı ?
Bu şirketin hissesi onu anlayamadım . :)
neden sordum :
Çünkü batık ile ucuz arasında sadece 1 nefes vardır .
O da ya bu nefestir yada son nefestir .
HAFTALIK GRAFİKTE ÇOK GÜZEL BİR POZİTİF UYUMSUZLUK VAR...2.00 DA DİP YAPMIŞ GÖZÜKÜYOR...TARİHİ ZİRVESİ 5.10 ÜSTÜNE ÇIKACAK BİR RALLİ OLABİLİR.
https://i.hizliresim.com/LDzoPb.png
1 25o gelecek bı rallı yaparsa
Vazgeçmem senden
IZMDC Konsolide 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -641007522 Ana Ortaklık Payları: -611097950
bu borç ve zararla nasıl ayakta kalıyorlar kutlamak gerek vala bravo.. ytd
Türk çelik sektörü Kolombiya’ya çıkarma yaptı
Türk Çelik İhracatçıları Birliği tarafından görevlendirilen bir
heyet Kolombiya’nın Cartagena kentinde Kolombiyalı şirketlerin
temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Türkiye’nin
Latin Amerika pazarında elde edebileceği fırsatlar değerlendirildi.
Kolombiya’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin de desteğiyle Türk Çelik
İhracatçıları Birliği tarafından görevlendirilen bir heyet
Kolombiya’nın Cartagena kentinde Kolombiyalı şirketlerin temsilcileri
ile bir araya geldi. Görüşmede en önemli 12 Türk firmasından 14
temsilcisi yaklaşık 100 Kolombiyalı şirketle görüşme fırsatı buldu.
Türk temsilciler düzenlenen toplantılarda, Latin Amerika endüstrisinin
önde gelen temsilcileriyle de ikili toplantılar gerçekleştirdi.
Toplantılarda yeni yatırım sözleşmeleri ve işbirliği anlaşmaları
üzerine görüşmeler yapıldı.
IHA
(09/11/2018 - 06:28:42)
sermaye eriyor ypp felaket acil çözüm lazım
Kibar Holding, Ali Kibar Bloomberg'de açıkladı...
Yakın zamanda ABD çelik vergi kotalarında %50 yumuşama bekleniyor...
Çeliklerde alım zamanı mıdır ki?...
önce türkiye abd ye ne kadar çelik ihracatı yapıyor ve hangi şirketler yapıyor