bu petrol fiyatlarından dolayı aygaz sanırım bu hafta tek hanelere inecek gibi duruyor hayırlısı bakalım...
Printable View
bu petrol fiyatlarından dolayı aygaz sanırım bu hafta tek hanelere inecek gibi duruyor hayırlısı bakalım...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/825844
Şirketimizin %84,53 oranında, bağlı ortaklıklarımızdan Aygaz A.Ş.'nin ise %3,93 oranında pay sahibi olduğu Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS) yönetim kurulu tarafından, 13.03.2020 tarihinde yapılacak KFS genel kurul toplantısında, sermayesinin 4.855.600.000 TL azaltılarak 6.400.600.000 TL'den 1.545.000.000 TL'ye indirilmesinin ortakların onayına sunulmasına karar verilmiştir.
Genel kurul toplantısında ayrıca, çoğunluğu olağanüstü yedeklerden karşılanmak üzere 334.996.381,74 TL tutarında temettü dağıtılması ile ihtiyaç duyulması halinde yıl içerisinde temettü avansı dağıtılması konusunda KFS yönetimine yetki verilmesi hususları da ortakların onayına sunulacaktır. Genel kurul onayını takiben, Türk Ticaret Kanunu uyarınca gerekli ilan ve tescil işlemleri tamamlandıktan sonra, sermaye azaltımının 2020 yılının ilk yarısında tamamlanması beklenmektedir.
Yapılması planlanan sermaye azaltımı ve temettü ödemelerinden elde edilecek fonların, 30.11.2019 tarihinde kamuya açıklanan ve 5.02.2020 tarihinde kapanışı gerçekleştirilen KFS ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. pay devirleri sırasında oluşan yükümlülüklerin yerine getirilmesinde kullanılması planlanmaktadır.
Bu durumda benim hesabıma göre,
Aygaz : 13 milyon 166 bin TL temettü alacak.
O halde Aygazın da sermaye artırımı yakındır.
aslın da süper haber de piyasa iyi olsaydı tavan bile yapabilir miydi bilemem ama gümbürtüye gitti sanki ytd
Geçmiş sayfalarda uzun uzun işlediğim ve anlattığım konu buydu.
YKB nin sahibi şirket olan KFS, italyanlardan alınan YKB hisselerinin bedelini mahsuplaşma yoluyla ödemiş ve kalan koç grubu şirketleri ise, oluşacak olan ve vadesi 9 ay olarak belirlenen borçları, temettü veya sermaye dağıtımı yoluyla ödeyebileceğini açıklamıştı.
Ben de uzun uzun bu işten aygaz nasıl bir fayda sağlar bunu hesaplamaya ve anlatmaya çalışmıştım.
Özetle, aygaz da mali tabloları etkileme yüzdesi daha sınırlı iken , ana firma koç holdingte çok daha pozitif etki olacağı kanaatimi de yazmıştım.
bugünlerde bilhassa koç holdingin ve kısmen de olsa aygaz ın hareketli ve dirençli olmasının sebebi bu işlem ve açıklama idi.
tahmin etmek zor değildi resmin genelini , bilemeyeceğimiz tek şey KFS nin dağıtacağı temettünün tutarı idi. Birikmiş karlarda dahil çok dağıtılabilir temettü çıkmayınca mecburen sermaye azaltımına gidilmiş. Bunun gelir tablosuna etkisi sınırlı ama nakit akımına katkısı iyi.
Bir de açıklama da yer almayan , tahsil edilecek tazminat tutarı var toplamda 570 mln . Bunun 23 mln u aygaza ait. Kalanı koç holdinge ait. Bunların da nasıl muhasebeleştirileceğini henüz bilmiyoruz. Bilanço açıklanınca göreceğiz.
Haber genel olarak güzel ama borsanın ve piyasaların çok karamsar bir zamanına denk geldi maalesef.
artık dönelim yahu
Aygaz finans şirketi mi, ne işi var KFS hisseleri ile! KFS hisselerini Koç holdinge satsın,karşılığında diğer azınlık oranda işirak ettiği enerji elektrik şirketletinin daha fazla hissesini koç holding ten devralsın. En doğrusu bu.
Temettü hisseleri için fiyat benim için ikinci planda kalır. Bir hisse temettü veriyor ise fiyatı ne kadar düşük ise o kadar avantajlıdır.
Aygaz haftaya 17 martta brüt 50 kuruş net 0,425 TL temettü verecek.
Temettü hisselerinde düşük fiyatları değerlendirmek lazım derim.
hala eksi ya helal olsun sana aygaz
tek hanelerden uzun süreli nikah kıydım aygaza...
https://www.tradingview.com/x/NSHwN5Eg/ yatırım tavsiyesi değildir dikkat çalışır umarım
AYGAZ 17.03.2020 tarihinde yani yarın, 0,50 TL (NET: 0,425 TL) temettü verecek.
temettüler hayırlı olsun...bu sene umarım kalan para ile sermaye arttırımı yaparlar...
abi, ne döwdüler yaw
hiç dinlenmeden
son paraylan düpraş aldım
ondan ayrı düvdüler…
diyom temettülerlen petkim alam
bi kulagmın arkası kaldı
onuda alayım da,
piyasalar rahat etsin
Sayın moderatör, Aygaz sayfasında 21. sayfadan sonraki sayfaları görüntüleyemiyorum. İlginçtir ama sadece Aygaz da oluyor. Son sayfayı görebilmek için üye çıkışı yaparak görebiliyorum. Kullanıcı adı ve şifremle sadece 21. sayfadan sonrasını görmeme izin vermiyor. Konuyu bilgilerinize sunarım.
Temettü ne zaman hesaba yatacak bilgisi olan var mı?
Koç unu kurtlar yiye...
Masadan rakin devri le...
Tüpün patliya...
Aneyin ole....
Karacaoglan der ki
Yatirim davsiyesi deel
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bursa da arazi satmışlar. ..
50 milyon tl ye peşin...
Umarım hisse fiyatına yansır. ..
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sene 12 aylık bilanço 273 milyon geldigine göre 50 milyonluk arsa nın 5/1 etkisi olacak bu seneye...bu zamanda iyi bir satış bence...
Kimsenin varlık satışı yapamadığı bir dönemde, işe yaramayan ve duran varlıklarda katkısız bir şekilde bekleyen bir aset in satılması ve parasının peşin tahsil edilmesi çok güzel bir haber ve de başarı.
Sanırım nakit akışında, ödenen temettü ve KFS üzerinden YKB payına düşen hisse borcu için kaynak yaratıldı.
Esas önemli etki ise, gelir tablosunda, taşınmaz çok eski olduğu için neredeyse tamamı kar yazılan bir işlem , (daha önce de KFS den 13 mln temettü geliri kaydı yapılmıştı) 2020 ilk çeyrek gelir tablosunu , tüpraştan gelecek olan negatif etkileri gidermek veya azaltmak için iyi bir gelişme elbette.
Aslında şirket 2020 ilk çeyreğini kendi faaliyetleri açısından izlediğim kadarıyla iyi geçirdi, bu ek faaliyet dışı gelirler güzel bir destek oldu. Ama tüpraş tan ne geleceğini hala bilemiyoruz maalesef.
Hatırlarsanız, pahalı kredileri aralık sonunda daha ucuz kredilerle de değiştirerek finansman giderlerinde de optimizasyona gitmişti.
Özetle, nakit akımına katkısı zamanlama açısından çok iyi, gelir tablosuna katkısı da, böyle belirsizliklerin ve negatif beklentilerin olduğu bir dönemde güzel bir destek oldu bence.
LPG ürün satışları (otogaz veya tüpgaz) zorunlu tüketim malı olduğu ve satışların diğer bir çok sektöre göre iyi olduğu düşünülürse göreceli olarak beklentisi daha iyi olan bir şirket. Negatif tarafı ise, , tüpraş ın olası negatif etkisini öngöremiyor olmamız.
Takip ettiğimiz üzere fiyatı, maalesef endeksten daha fazla düşmüştü. Belki bu tür haberler en azından dengeye gelmesine katkısı olur inşallah.
Bu arada, bu tür haberler başka hisselere düştüğünde hızlıca tavan oluyorlar ama işlem hacmi sığ olmasına rağmen aygaz gibi büyük şirketlerde keskin olmuyor olumlu reaksiyonlar maalesef. Ama sabırla beklemek ve , en azından beklentisi olduğunu bilmek (bugünlerdeki psikolojimiz açısından) biraz moral veriyor sanki:-))
İlk çeyrek bitiyor. Kar tahminleriniz nedir?
Buraya kar rakamı tahmini yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Ama , şirketi takip eden bir çok kişinin , biraz araştırmayla görebileceği bir şeyi hepimiz söylebiliriz artık.
Tüpraş etkisi hariç , ( öngörmek gerçekten zor) mali tablolardaki her kalemin Geçen yılın ilk çeyreğinden çok daha fazla pozitif olacağını söylemek aşikar...
Gelecek hafta sonu, yani ay kapanışı bittikten sonra kokusu yayılmaya başlar.
Gelecek 1 ay içinde , Umarım piyasalardaki genel hava, bilançolardaki pozitif-negatif ayrışmayı fiyatlayabilecek akli selim davranışlarda bulunacak bir ortam olsun.
Bugünler, fiyatlamalar için sağlıklı davranışların olmadığı günler malumunuz.
Mart ayında Corona virüsü dolayısıyle düşen piyasalarda Aygaz da bu düşüşlerden payını almış ve temettü verdikten sonra 7,40 TL seviyelerine kadar gerilemiştir.
Bu seviyelerden son bir haftadır tepki vermeye başlamış ve an itibarı ile
AYGAZ: 8,86-8,87 TL VE % 5,35 artıdadır.
kademeler 100 lot bu nasıl bir hissedir alan satan yok terk edilmiş
Elimdeki Tüpraslari uygun yere geldikleri vakit Aygaz a tasimayi dusunuyorum.Aygaz in Tupras in yuzde 10 ortakligi Banglades yatirimi ve dogalgaz alaninda ve diger ortakliklarindan dolayi daha sağlam hareket ettigini dusunuyorum.
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İçinde bulunduğumuz dönem ve koşullar dolayısıyla son 2-3 gündür sürekli azaltıyorum çok detaylı takip ettiğim hissemizi.
Daha defansif yani virüs salgın ın az etkilediği şirketlere yöneliyorum.
Aygaz ın ilk çeyrek sonuçları, tüpraş tan gelecek etkiyi dikkate almazsak iyi olacağını düşünüyorum ve gözlüyorum.
Ama virüs kaynaklı ekonomik hareketliliğin durağanlığı maalesef 2. Çeyrek daha belirgin olacak .
Bu yaklaşım çerçevesinde İnandığım ve sevdiğim halde zarar etmeme rağmen pozisyonu azaltmanın daha ihtiyatlı bir yaklaşım olacağını düşünüyorum.
Uzun vadede sorun yok elbette. Unutup bekleyenler için.
Kazançlı günler...
Bu yil verdigi temettunun 3 katini 2021 sonlarinda tahmin ederiz 2022 de dagitacak diye...
Bu sirketi cok begeniyorum.Ancak dogalgaz meselesinde biraz daha hamle yapmalari gerekir diye de dusunuyorum.
Aygaz a bagli kargo sirketini de faaliyetlerini arttirsalar Koc bu isi iyi yapar.Bangladeş baya iyi bir hamle...Ümitvarım bu hisseden...Ama potansiyeli tahmin edilenden daha fazla.Ve sirket Tüpras tan bile daha iyi yonetiliyor...
Güven en büyük değerdir.
Aygaz diridit;)almaya devam Aygaz a selam;)
Güven en büyük değerdir.
sen neyi bekliyorsun acaba düşmek için petrol fiyatları dusuyor endeks dusuyor sen dusmuyorsun...
AYGAZ Analizi (Ahlatcı Yatırım)
Aygaz, 4Ç19'da 75 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin 4Ç19 satış gelirleri ise önceki yılın aynı dönemine göre %8,6 oranında artışla 2,57 milyar TL olarak gerçekleşti. FVAÖK'ü yine aynı dönemde 157 milyon TL ile beklentilere paralel oluşurken net borcu FVAÖK etkisiyle %7 düşüşle 627 milyon TL'ye geriledi. Net Borç/FVAÖK rasyosu ise 2,9'dan 1,2'ye geriledi. Şirket koronavirüs etkisi kendisini göstermeden önce açıkladığı finansal sonuçları içerisinde 2020 yılı beklentilerini de paylaşmıştı. Bu bağlamda Şirket, tüpgaz satışlarının 295-305 bin ton aralığında olmasını ve %41,5-43,5 aralığında pazar payı elde etmeyi, otogaz satışlarında ise 740-780 bin ton satış gerçekleştirmeyi ve %21,4-22,6 aralığında pazar payı elde etmeyi hedefliyor.
Hisseyi teknik olarak incelediğimizde Fibo %38,2'ye denk gelen 9,73 TL destek seviyesinde güç topladıktan sonra yükselişe geçtiği ve 23 Mart'tan itibaren başlattığı yükseliş trendinin üzerinde tutunduğu görülüyor. Aynı zamanda bugün itibariyle Ocak ayından itibaren oluşan aşağı yönlü trendin de üzerine geçildiği gözleniyor. Hissede bu trend üzerinde yükselişinin sürmesi halinde Fibo. 50 direnci 10,47 ve aşılabilirse 10,80 TL direnç seviyeleri yeni hedefler olabilir. 9.73 TL altına doğru olası geri çekilmelerde ise yükselen trend altına geçileceği için 9,20 ve 8,83 TL destek seviyeleri görülebilir.
Destekler: 9,73 / 9,20 / 8,83
Dirençler: 10,47 / 10,80 / 11,20
Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler
http://www.ahlatciyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yazık amcam atladı bugün 20 bin lot k.cağında kaldı.Helal olsun akşamına analiz patlattırmış.
Su Aygaz sayfasinda kucuk yatirimcinin olmamasi bize borsayi bilmeyen topluluklarin oldugunun ispatidir.
Kisa devrede para kaldirma kafasinda olan topluluklar ondan sonra zarar ediyorlar fazlasiyla ve borsaya kumar diyorlar.
Güven en büyük değerdir.
8.93'ten aldığım aygazlarla 11,10'un üstünden vedalaştım. Allah kalanlara sabır versin.