Bu arada, 7,40 bugün bana veren arkadaşa teşekkürlerimi iletirim.
Printable View
Bu arada, 7,40 bugün bana veren arkadaşa teşekkürlerimi iletirim.
valla bilemiyorum dostum...gerçek hisseci dostumuzda patlamayı ben yaptım diyor..keko da şimdi ben yorumlarımla patlamayı yaptım diyecek...:kahkah: kafein hissesinin dili olsa o da ortam zaten uygundu asıl patlamayı zaten ben yapacaktım diyecek...:kahkah:
en iyisi biz emeği geçen herkese toptan teşekür edelim gitsin...:kahkah:
Dgate Yeniden Kalkışa Geçerse Kfein'de Kalkışa Geçer Sanki Sabah Birlikte Hareket Çektiler 👍🙂
https://twitter.com/fztvedatbulat/st...568374277?s=19
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında grafik daha dik,ben hedef ekrana sığsın diye daralttim grafiği
arkadaşlar kafeinin satış eşiği 22 milyon tl civarları ve eğer biraz daha artarsa 55 milyon civarı oluyor...yani işlem hacmi son bir kaç çıkışta 22 milyon civarı olunca düzeltme ve dinlenme ihtiyacı duyuyor..artık bu dinlenmesini bazen fiyatını düşürerek bazen de hafif çıkarak bile yapma isteğine girebiliyor...
dün dikkat ettim 23,750 milyon tl işlem hacmi yapmış bunu aklımızın bir köşesinde tutmak lazım..bu sabah tekrardan 7,80 i görerek o civarlardaki direnci test etti ama geçemedi şimdi de 7,56 seviyesindedir...anlaşılan 7,50-7,82 aralıklarını iyicene hazm etmesi gerekiyor...yavaş yavaş burayı güçlendirerek orayı aşabilir...
bu günkü ve şu ana kadar olan işlem hacmi ise 8,5 milyon tl dir..öğle seansına kadar 10 milyonu bulur...gün sonunda ise 15-17 civarı olur...buda hissenin bir miktar düzeltme ve dinlenme isteğine girmek istediğini gösteriyor..geçmişte bu düzeltmeyi hafif çıkarak yapmış idi ama son düzeltmelerini de hafif düşerek yapmıştı..
artık bu sefer nasıl yapar bilemem...işlem hacmi aşırı arttığı anda artık dikkatli olmak gerekiyor..o tür durumlarda uygun al satlar ile lot adeti artırılabilir...
Teşekkürler değerli yorumlar için. Siz hep hacime vurgu yapıyorsunuz. Işık ökte de hep söyler “hacim herşeydir” diye [emoji846].Günlükte bir fincan kulp var gibi. Günlükte Fibo 7.61 ve 8.11 de. Uzun vade alt ve üst bant 6.70 ve 8.60 civarlarında. Ne dersiniz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hisse bu gün hafif ekside kapattı...bu tür durumlarda genelde sonraki günlerde olası çıkış ataklarında satış ile karşılaşır..çünkü 7,80 e kadar maliyetli yatırımcılar var ve bunlar maliyetlerini gördüklerinde can havliyle satış yapmak isteyeceklerdir bundan dolayı da hisse çıkışlarda engeller ile karşılacaktır..bu engelleri aşabilecek gücü bulabilirse iyi olur...bulamazsa aşağıdaki desteklerden güç almaya çalışabilir...ilk destekler 7,40 ardından da 7,20-27 aralıklarıdır..
hisse dünkü yüksek işlem hacminden sonra dinlenme moduna geçti ve işlem hacmini 13,6 milyona düşürdü...kafeinin geçmişinde dinlenirken fiyatını yavaş yavaş yukarı çekmek de varken ,yavaş yavaş aşağı inmek de var...
düzeltmesi ne zaman tamamlanır ?? işlem hacmi stabile olduğu zaman diyebiliriz...bu miktar geçen günlerde 3 milyon tl civarıydı ama geçmişte 5 milyon tl ye kadar düşüşler de de yeterli görmüştür....
bakalım p.tesi nasıl davranacak ??? bu 7,82 direnci gerçekten de çok çetin ceviz çıktı...acaba orayı ne zaman aşabilecek ???
Burası sakinlesmis bu iyiye isaret😁ky psikolojisi hisseler düşerken ortalıkta gözükmez😁
https://resmim.net/f/sSnY5I.png
GÜNLÜK pasta
https://resmim.net/f/okf5ow.png
Tahtayı kapanisa 10 dk.kala halledicekleri nasılda belli😁10 k versen 10 basamak gidicek😁
Kisaca haftaya bistte bir anormallik olmassa benim acimdan hedefe adım adım devam.grafikte sapma yok.kisa vadede once 82 üçgen sonra 9.xx.insallah.YTD
aranıza katıldık bakalım ağamız umarım uğurlu gelir pazertesi endeks düzeltme yaparda geri çekilirse bir miktar daha alırım
https://resmim.net/f/Lbr1rZ.png
Haftalık.pasta hoşuma gitti.ptesi devam
Iyitatiller
aslında çok oyalandı bu grafi kront ta iken 380 den 720 ye atmiştı bekletilen payda kalmadı e bu kasmalar nereye kadar bakalım bu arada orge den buraya gectim ama aklımda orda kalmadı değil kafein kront orge göz bebeklerim ama kafein varya bi tanem
Ben tekniğin temeli sağlam hikayesi olan hisselerde ve genellikle çıkış trendinde olanlarda işlediğine inanırım. Şu an kafein bunları sağlıyor. Fibolar özellikle bu hisselerde iyi çalışıyor gibi duruyor. Üstadda söylemiş, alltaki fibo seviyesi 7.2x. üsttekiler 7.6x ve 8.1x.Buraların hacimli geçilmesi durumunda 8.7x ve sonraki10.xx. Tabi fibolar nereden çizdiğinize göre değişiklik gösterebilir. Grafikte bozulma olmassa durum bu şekilde değerlendiriyorum. Tabi benim için bir hissede en önemli şey “hikaye” ve hikayenin “meyvesi” olan kardır. Hikaye OVP de teyit edildi. İnşallah meyvesi de gelir. Herkese bol bereketli kazançlar diliyorum. Paylaşım yapan üstadlara da emekleri için teşekkürler. Çok faydalı oluyor paylaşımları.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2019 yılı: dramatik ekonomik gelişmeler yılı
EKONOMİ / İSTANBUL - 22.09.2018 10:30
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan yeni ekonomi programını değerlendirirken: Tüm Dünya'nın dramatik ekonomik değişimlere sahne olacağı öngörülen 2019 yılı için ülkemizin aldığı ihtiyatlı makro duruş hem gerçekçidir hem de ekonomi çevreleri açısından bir uyarı niteliğindedir, dedi.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
TESK`ten `fırsatçılık` uyarısı
TESK'ten 'fırsatçılık' uyarısı
Yapılandırma ilk taksitte son gün uyarısı
Yapılandırma ilk taksitte son gün uyarısı
EKONOMİ SERVİSİ
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaan açıklamasında şu hususlara dikkat çekti: Dengelenme, disiplin ve değişim aşamaları üzerine inşa edilmiş Yeni Ekonomik Programı, gerek temel makro parametreler için hedeflediği düzeyler gerekse üretim-tasarruf-yatırım üçgeninde reel sektöre vaat ettiği açılımlar bağlamında Dünya ve Türkiye ekonomisinin gidişatı açısından makul, ölçülebilir ve ihtiyatlı bulduğumuzu beyan ederiz.â€
“YATIRIMIN ÖNCELİK KAZANMASI UMUT VERİCİâ€
Kaan, “Programda sunulan üç etaplı ilerleme senaryosu; ülkemiz ekonomisinin yeniden makro değişkenler anlamında stabiliteye kavuşmasını, denge hattının sıkı maliye ve para politikaları ve bu politikaların güncellenerek denetimi ile devamlılığını ve nihayet ekonomik mantalitedeki paradigma değişimini ortaya koymaktadır. Bu üçlü ilerleme, reel sektör açısından ana yol haritası niteliğinde olacaktır. Öte yandan üretimde millileşme hareketinin, cari açığı doğrudan etkileyen sektör kalemlerine de vurgu yapması ve bu itibarla biyo-teknoloji, petro-kimya, yazılım, enerji ve makine-teçhizat gibi katma değeri yüksek sektörlerde yatırımın öncelik kazanması umut vericidir. Ekonominin konvansiyonel sektörlerinde kümelenmiş reel kesim için ise Emlak ve Kalkınma Bankaları'nın yeniden yapılandırılması hem mevcut dalgalanmanın dengeye kavuşmasını sağlayacak hem de 3 yıllık üretim planlamalarında verimliliği artıracaktır. İhracat Teşvik Sistemi'nin iyileştirilmesi ve Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulacak olması da dengelenme sürecine katkı sağlayacaktır.†Dedi.
“2019 YILI TÜM DÜNYA'NIN DRAMATİK EKONOMİK DEĞİŞİMLERE SAHNE OLACAĞI BİR YILâ€
Kaan, “Büyüme, enflasyon, dış ticaret ve istihdam rakamları; 2019 ve 2020 yılları için makul ve erişilebilir bir seviyeye işaret etmektedir. Tüm Dünya'nın dramatik ekonomik değişimlere sahne olacağı öngörülen 2019 yılı için ülkemizin aldığı ihtiyatlı makro duruş hem gerçekçidir hem de ekonomi çevreleri açısından bir uyarı niteliğindedir. Kamu maliyesi anlamında tasarruf kalemlerine yapılan ısrarlı vurgu ve bunun için özelleşmiş bir ofisin kurulmuş olması iki açıdan tatmin edicidir: Öncelikle bu ofisin ilgili tüm bakanlıklar ile işbirliği şeklinde kurulması; iletişim ve senkronizasyon sorunlarını giderecektir. Öte yandan ofisin sahada aktif olarak çalışacak olması; üzerinde ısrarla durduğumuz sahadan gelen mikro verilerin, makro politikalar üzerindeki belirleyici önemini nihayet doğrulamıştır.†Dedi.
DENGE-DİSİPLİN-DEĞİŞİM
Kaan, “Programın üçer aylık periyodlar ile denetlenecek olması hem planın işleyişinin verimliliğini hem de mikro değişimlerin izlenerek makro planda güncelleme yapılması ihtimalini desteklemektedir. Bu tür güncellemeler, değişimlere karşı hızlı refleks verme ve programın disiplin etabının işletilmesi adına elzemdir. Bankaların mali yapı ve aktif büyüklükleri üzerinde çalışmalar yapılacağının kaydedilmesi hem reel sektörün bankacılık sektörü ile olan güven ilişkisini güçlendirecek hem de güçlü finansal kesim yaratma politikasını destekleyecektir. Sonuç olarak; Yeni Ekonomik Program'ın denge-disiplin-değişim etaplarının sağlıklı bir şekilde işletilmesi ve ekonomik büyümenin yeniden %5'leri görmesi adına sanayi kesiminin de bu hususta hassas olmasının gerektiğini hatırlatmak isteriz.†İfadelerini kullandı.
TEKNOFEST’te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayi ile, yerli yazılım ile tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Günümüzde dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek manada özgürlüğünüzü sağlayamazsınız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlere teknolojiyi sevdireceğine ve teknoloji geliştirme süreçlerine katkı sağlamaya yönelteceğine inandığını kaydetti.
Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke olmaktan geçtiğini vurgulayan Erdoğan, “Teknoloji konusunda kullanıcı olarak kaldığımız sürece hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız. Son yıllarda yaşadığımız her hadise özellikle bize bazı uyarılar yapıyor. Atacağımız adımlar bu alandaki yatırımlar, teknolojinin tüm alanlarında önde olmamız gerektiğini göstermiştir. Teknolojideki gelişmelerinde de ilk aşaması hayal edebilmektir. Bizim milletimiz bu bakımdan ileri bir seviyededir. Ecdadımız asırlar boyunca hep daha fazlasını hayat etmiş, bunun peşinden gitmiş, mücadelesini vermiş ve çoğunlukla hedefine ulaşmıştır. Kızıl Elma diye ifade ettiğimiz ufuk ötesindeki hedeflerimiz hep yenilenmiştir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak o zaman gerilemeye başladık. Biz de Türkiye’ye ne kazandırdıysak hep hayallerimizin peşinden giderek başardık†diye konuştu.
Türkiye’nin teknoloji hamlesinin başarıya ulaşmasının, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmekle gerçekleşeceğini söyleyen Erdoğan, etkinliğin düzenlendiği 3’üncü Havalimanının bile Türkiye’nin bu konudaki vizyonunun somut bir ifadesi olduğunu vurguladı.
"Dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek manada özgürlüğünüzü sağlayamazsınız"
Dünyada güvenlik kavramının anlamının büyük ölçüde değiştiğine dikkat çeken Erdoğan, “Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayi ile yerli yazılım ile tahkim etmiyorsanız kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Günümüzde dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek manada özgürlüğünüzü sağlayamazsınız. Bizim ecdadımız yıllarca kendi dönemi teknolojilerine öncülük etmiştir, daha sonra liderliği elinden kaçırmıştır. Osmanlı 17. Yüzyıldan itibaren teknoloji konusundaki geriliğinin farkına varmıştır. Dönemin yöneticileri bu sorunun çözümünü batının teknolojisini ülkemize taşımakta görmüştür. Bu tercihin sonucu olarak teknolojiyi kullanacak insan kaynağının da Batı’da eğitilmesi yoluna gidilmiştir. Bugün geriye baktığımızda bu tercihin çok da isabetli olmadığını anlıyoruz. Mühendislik öğrensin diye Batı’ya gönderdiğimiz öğrenciler, çoğunlukla zihinleri bize yakışmayan fikirlerle iğfal edilmiş olarak dönmüşlerdir. Halbuki asıl olan teknolojiyi tasarlamak, geliştirmek ve öğretmektir. Osmanlı özellikle Sultan Abdülhamid döneminde bu istikamette bir takım adımlar atmışsa da maalesef devletin ömrü bunları tamamlamaya yetmemiştir. 1. Dünya Savaşı ardından yaşanan işgaller ülkemizi maddi olarak yıpratsa da istiklal kararlılığımızı yok edememiştir†şeklinde konuştu.
Cumhuriyet tarihinde milli savunma sanayii konusunda atılan her adımın engellendiğini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“1925 yılında Haliç’te yerli sermaye ile gerçekten önemli bir savunma sanayi fabrikası kurulmuştur. 2’nci Dünya Savaşı yıllarında bu çabalar hız kazanmıştır. Nuri Demirağ kendi geliştirdiği uçakları, kendi fabrikasında üretmeye başlamıştır. İlk etapta eğitim ve küçük yolcu uçakları üreten bu fabrika, tek parti yöneticilerinin basiretsizliğinin kurbanı olmuştur. Bu fabrika atıl hali getirilmiştir. Nuri Demirağ uçaklarını almayan dönemin THK başkanı kendini ‘Amerika’nın verdiği bedava uçak dururken fabrikanızdan para ile sipariş verirsem yarın bu millet beni asar’ diye savunmuştur. Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasının dışarı ihracat yapmasına dahi izin verilmemiştir. Tüm hayatını uçmaya adayan Vecihi Hürkuşâ€™un gayretleri, sürekli engellenmiştir, sabote edilmiştir. Uçak bombaları ve motor üreten Şakir Zümre ise karşısına çıkartılan engeller nedeniyle işini önce tarım aletleri yapımına, ardından da soba imalatına çevirmiştir. Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuri Paşa’nın hikayesi tam bir ibret vesikasıdır. Ordunun dağıtılmasının ardından uzun yıllar yurt dışında yaşamak zorunda kalan Nuri Paşa İkinci Dünya Savaşı öncesi yeniden ülkemize dönüp savunma sanayi projelerine girişmiştir. Zeytinburnu’nda bir depoyu satın alan paşa, burayı silah üreten bir fabrikaya dönüştürmüştür. İşler büyüyünce bu fabrika Sütlüce’ye taşınmıştır. 1949 yılında bu fabrika aralarında Nuri Paşa’nın da olduğu pek çok kişi ile birlikte şüpheli şekilde havaya uçmuştur. Ölenlerin cesetlerine dahi ulaşılamadı. Böylece ülkemizin önemli bir savunma sanayi hamlesi resmen yok edilmiş oldu. Türkiye Kıbrıs Barış Harekatına kadar adeta üzerine ölü toprağı serpilmiş şekilde tamamen dış yardımlara bağlı kalmıştır. Kıbrıs Barış Harekatı’nda ülkemizin mühimmattan yedek parçaya, bütün bunlarla birlikte telsiz muhaberesinde bile her alanda yaşadığı ambargo durumun vahametini anlamaya başlamamıza vesile olmuştur. Buna rağmen gereken adımlar uzun yıllar yeterli düzeyde atılamamıştır. Yerli otomobil Devrim’in hikayesi malumdur. Hazırcılığın cazibesi bir kez daha galip gelmiştir. Rahmetli Özal bu gerçeği fark ettiği için savunma sanayi müsteşarlığı kurmuştur. Dönemin şartları çerçevesinde bir takım önemli çalışmalar başlatılmışsa da 2003 yılına geldiğimizde savunma sanayi ihtiyaçlarımızın ancak yüzde 20’si yerli imkanlarla karşılanabilir durumdaydı.â€
Günlük fiyat hareketlerine takılanın ömrü kısa olur.Yazılım sektörü bundan sonra özellikle orta ve uzun vadeli yegane sektör.Şöyle düşünün savunma sektörünün eski hali gibi.
Hüseyin GÖKÇE
Türk Bilişim Derneği’nin (TBD) Yerli ve Milli Yazılım Çalışma Heyeti, sektörün gelişimine yönelik bir rapor hazırladı.
Raporda yerlileştirme konusunda, kamu ve özel sektör yetkililerinin ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı. Rapor kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklara ve Dijital Dönüşüm Ofisi’ne sunulacak.
Çalışmanın tüm kesimler tarafından sahiplenildiğini belirten TBD Başkanı Rahmi Aktepe, belirlenen hedeflere ulaşılması için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bildirdi. Çalışmalar sonucunda yerli ve milli yazılım sektörünün gelişiminin hızlı ivme kazanacağını ifade eden Aktepe, “Siber güvenlik başta olmak üzere, yüksek katma değerin oluşturulması ve bilişimde ithalat fazlalığının azaltılması için yerliliğin ve milliliğin önemini defalarca dile getirdik†dedi.
Çalışma yapılırken, öncelikle yerli ve milli yazılımın nasıl olması gerektiğinin belirlendiğini bildiren Aktepe, teşvik destek mekanizmasının olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi gibi konuların ele alındığını anlattı.
Mevzuat konusunda de teknik çalışmaların başlatıldığının altını çizen Rahmi Aktepe, TBD çatısı altında 1995 yılında kurulan Kamu-BİB platformunun, kamu bilgi işlem birimleri ve sektörel katılımla önemli çalışmalara imza attığını, ulusal bilişim politikalarının oluşturulmasına katkı sağladığını anlattı.
Raporda neler var?
Yerlilik konusunun irdelendiği raporda, yerli yazılım üreticilerinin yabancı şirketler tarafından satın alınması durumunda, yerli ve milli statüsüne yönelik mevzuat ele alındı. Satın alma sonrasında özellikle kritik alanlar olan siber, uzay, savunma alanlarında millilik değerlendirmesinin yeniden yapılması ya da düşürülmesi konuları da masaya yatırıldı. Yerli yazılıma verilen teşviklerden, yüksek katma değerli ürünlerin elde edilmesinin yollarına kadar incelenen raporda, kamu kurumlarının milli yazılımlarda karşılaştığı sorunlar, kaynak kodlarının yönetimi, yazılımın dünya standartlarını yakalayarak yüksek teknolojik ürün olmasına kadar birçok konu değerlendirildi.
Daha fazla söze gerek yok anlayan anlar ......Tavsiyem odurki asla saçma sapan tahta hareketlerine takılmayın...
7,17 lere çekilebilir....kısa vade durum bozulmuş görünüyor....orta ve uzun vade için şimdilik yön yukarı......ytd
YAZILIM SEKTÖRÜ VE KAFEİN YAZILIM
Son günlerde en fazla konuşulan sektör yazılım sektörü olarak öne çıkıyor.Günümüz ve gelecekteki tüm sanayi ve hizmet sektörünün vazgeçilmez bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.Yazılım sektörü sanayide planlamaya,işçilik maliyetlerinin düşmesine,üretim hızına ve en çokta maliyetlerin düşmesine yarıyor.diğer Telekom,bilişim ,sağlık ve finans sektörlerinin ana kaynağı.yazılımsız hiçbir faaliyet alanı kalmıyor.2017 yılı rakamlarına göre dünyada yazılım sektörü büyüklüğü 3.5 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.Türkiyede ise bu rakan sadece 6 milyar dolar olarak rakamlandırılıyor.Yazılım sektörünün 5 yıl sonraki büyüklüğü ise Türkiyede 50 milyar dola olarak öngörülüyor.Bu büyüme rakamı çok önemli her yıl katlayarak gidecek demek.
Bu konuda kaynak yazı ise bu linkte mevcut;
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...lyar-a-kosuyor
Diğer taraftan açıklanan 100 günlük eylem planında yazılım sektörünün destekleneceği bu konuda finansman ayağının kalkınma bankası ( Teknoloji kalkınma bankasına dönüştürülüyor ) olacağı ve ayrıca koskeb tarafından da destekleneceği söylendi.Bu açıklamaların en önemlisi ise sanayi 4.0 atılımında , şirketlerin yerli yazılım kullanacağı konusudur.Bu yurtiçi yazılım şirketleri için çok önemli bir katalizördür.
Bu konuda kaynak yazı bu linklerde mevcut;
http://www.milliyet.com.tr/cumhurbas...haber-2959890/
YENİ NESİL SERBEST BÖLGELER GELİYOR
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, üretimle, yatırımla, ihracatla kalkınan Türkiye için güzel bir gün olduğunu belirtti. Dünyanın enerji kaynaklarının gelecekte büyük ölçüde değişeceğini vurgulayan Pekcan, Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı ve yükseleceği sektörleri daha fazla destekleyeceklerini ifade etti. Bu kapsamda, yazılım, yapay zeka ve diğer teknolojik alanlarda Türkiye’nin potansiyelini küresel piyasalara sunmak üzere “yeni nesil serbest bölgeler†kuracaklarını kaydeden Pekcan, dijitalleşmeyi ve e-Ticareti ön plana çıkaracaklarını aktardı.
Sayın bakanın bu açıklaması herşeyi anlatıyor çok net bir şekilde……
Daha önceki yazılarımda , devamlı olarak belirtiğim üzere borsada bundan sonraki değerlenecek ve lokomotif sektörler çok farklı olacaktır.Yazılım sektörü bunların başında glmektedir.Yazılım şirketi olarak , kaliteli ve yaratıcı kadronuz varsa büyümeniz kaçınılmaz olacaktır.Burda ana sermaye insan beynidir.Yazılım sektöründe kendinizi kanıtladıysanız ve hatta yurtdışına ihracat yapabiliyorsanız büyümek kaçınılmaz olacaktır.
Borsamızda işlem gören yazılım şirketlerinden , daha çok yeni halka açılan kafein yazılımı seçtim analiz etmek için.Bunun en büyük sebebi ise kafein yazılımın farklı sektörlerde , büyük kurumsal şirketlerle çalışması ve yurtdışına açılabilmiş bir şirket olmasıdır.Benim gözümde bebek şirkettir.Yani daha gidecek çok uzun bir yolu var.
Önce kafein yazılımı tanıyalım;
Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. (Kafein; Şirket) 2005 yılında yazılım çözümleri geliştirmek amacı ile kurulmuştur. Müşteri memnuniyetini her zaman odağında tutan Kafein; başta telekom “BSS “Business Support System“ alanında olmak üzere, uygulama geliştirme, test / test otomasyon hizmetleri, proje yönetimi, anahtar teslim yazılım çözümleri, danışmanlık, yönetilen hizmetler (Managed Services), dış kaynak kullanımı hizmetleri yanı sıra veri analizi, veri madenciliği ve veri arşivleme hizmetlerini de sunmaktadır. Kafein, kuruluşundan günümüze her yıl büyümeye devam etmiş, yetkinliklerini her sene daha da artırmıştır. Faaliyetlerini kalite standartları ve metodolojilerine bağlı kalarak sürdürmektedir. Türkiye’nin en büyük Telekom firmaları, sigorta şirketleri, bankalar, uluslararası perakende ve üretim firmaları hizmet sunduğumuz kuruluşlar arasında yer almaktadır. 2015 yılında Kafein, mobil ödeme sistemleri, eticaret, telekomünikasyon ve mobil uygulamalar endüstrilerinde yatırımlar yapmış olan Verusa Holding iştiraki Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile de stratejik ortaklık yaparak firmanın bir sonraki büyüme evresine geçip kurumsallaşma sürecini hızlandırmış bulunmaktadır.
Şirketin 2018 yılı ikinci yarı rakamları ise kısaca;
Şirket 30.06.2018 döneminde 6.003.294 TL dönem karı elde etmiş olup, bu tutarın Ana ortaklığa ait kısmı 5.095.516 TL, kontrol gücü olmayan paylara ait kısmı ise 907.778 TL’dir. Kafein’in 30.06.2018 tarihi itibariyle Aktif toplamı 90.338.114 TL’dir. Ana ortaklığa ait öz kaynaklar 56.737.853 TL olup, kontrol gücü olmayan paylar 11.564.714 TL’dir. 30 Haziran 2017 itibariyle hasılat 20.663.053 TL; 30 Haziran 2018 itibariyle hasılat 39.838.239 TL’dir. Şirketin ödenmiş sermayesi ise 18 milyon 850 bin Tl dir.
Şirketin iki adet iştiraki mevcuttur;
Smartiks Yazılım A.Ş. Smartiks 2006 yılında müşterilerine yüksek teknoloji bileşenlerini kullanarak, etkin iş çözümleri üretmek, aynı zamanda konularında uzman kadrosu ile yazılım geliştirme ve danışmanlık hizmetleri vermek amacı ile kurulmuştur. Smartiks, temel olarak kurumların kendi özel ihtiyaçlarından doğan yazılım gereksinimlerini karşılamak için kurumsal yazılımlar üretmektedir. Yazılımların içeriği ve kapsamı tamamen kurumun iç süreç ve gereksinimlerine göre hazırlanmaktır. Smartiks ayrıca; Veri Ambarı, Veri Entegrasyonu, Veri Kalitesi ve Konsolidasyon, Dashboardlar, analitik raporlar ve skor kartlarıyla kararlı, modern ve optimize bir veri yönetimi alt yapısı sunmaktadır. Türkiye’nin önde gelen bankaları, bilgisayar firmaları, kamu kuruluşları ve uluslararası bilişim firmaları hizmet sunulan firmalar arasında yer almaktadır. Bu şirkette %51 oranında payı bulunmaktadır.
İntranet yazılım yeni satın alınmış olup kafein yazılımın pay oranı % 51 oranındadır.
Kafein ülkemizin ve avrupanın önde gelen dev şirketleriyle çalışmaktadır.Bunlara örnek verebilecek olursak; Turkcell, vodofone,avea,Telekom,Migros,thy,sodexo,n11,hürriy et,mynet,ericcson,bnp banipas,allıanz sigorta,kredi kayıt bürosu,cnr holding,phılıp morris,digiturk gibi dev markalarla çalışmaktadır.
Bunların haricinde tübitak ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınla ortak projeler üretmektedir.
Kafein yazılım ülkemizde ve avrupada kendisini kanıtlamış ve yukarıda saydığımız yazılım sektörüne verilen teşviklerden en fazla yararlanacak olan şirket olarak karşımıza çıkıyor.Şuandaki şirketin piyasa değeri 130 milyon Tl dir.Şöyle düşünelim değerini yazılım sektörü 5 yıl içerisinde toplam büyüklüğünü 6 milyar dolardan 50 miyar dolara çıkaracak ülkemizde ( 10 milyar doları ihracat ) yani kafein ortalama beş yıl içerisinde 8,3 kat büyüyecek oluyor basit bir hesapla. Ancak burda birşeye dikkat çekmek istiyorum kafein yazılım hem bilinirliği hemde farklı sektörlerde büyüyen şirketlerle çalışması bu büyüme oranını daha yukarlara taşıyabilir.
Kafeinde şöyle bir hata yapmayın.Yani kafeinin yazılım şirketi olduğunu unutmayın! Yazılım şirketlerinde katma değer yüksek olduğundan piyasa değeri çarpanları normal sanayi ve hizmet sektörlerine göre çok daha yüksektir.Yazılım sektörlerinde kar marjı çok yüksek olrak görülmektedir.
Sonuç olarak geleceğin sektörü yazılım sektöründen çok az sayıda şirket bulunmaktadır borsamızda.Diğer yazılım şirketleri genelde sabit sektör odaklı olup , kafein birçok sektöre hizmet vermektedir.o yüzden kafein hep bir adım önde olacak ve adından çok söz ettirecektir.Bunuda önümüzdeki dönemlerde açıkladığı bilançolarla ve yeni iş bağlantıları haberleriyle hep birlikte göreceğiz.Yine yazılım sektörü uzun vadeli yatırım mantığına çok uyan bir sektördür.
NOT; Daha önce bebek şirket analizlerimiz 5 ile 12 yıl arasında ; Ege endüstri ,netaş,thy,ford,aselsan,goodyear,kerevitaş,vakıf risk ( rhea girişim ) ,ülker,adel gibi şirketler…..
( DERİN HİSSE )
Bu analizide öne çekelim .......Gerisi devletimizin teşviğine ve piyasanın kafeini fiyatlamasına kalsın.....
Referanslar
Kuruluşundan itibaren geliştirdiği ürünler, çözüm ortaklıkları ve kurumsal çözümlerde danışmanlık konularında, üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamaktadır.
Genel
STH Tanı THY Tübiad Zer
Telekomünikasyon
Avea Ericsson KKTCELL KPN Sunrise Türk Telekom Turkcell Vodafone
Kamu & Hizmet Sektörü
CMC
Perakende
Arçelik GAP Koç Taş Koton Migros
İmalat & Dağıtım
Assan Alüminyum Borusan Holding Mey Unilever
Teknoloji
Fotopya İnfotech Kliksa Koç Sistem Microsoft Teknosa
Otomotiv
Alfa Romeo Brisa Doğuş Otomotiv Ferrari Fiat Jeep Kibar Holding Lancia Maserati Tofaş Toyota Türk Traktör
Farma
Abbott Abbvie Abdi İbrahim Bayer Biofarma Deva Eczacıbaşı Johnson Pfizer
Eğitim ve Sağlık
Anadolu Sağlık Merkezi
Enerji
Aygaz Opet
Gıda
Banvit Doruk Holding Fritolay Pepsi
Finans & Sigorta
Akbank Allianz Türkiye Finans Finansbank İş Bankası Kuveyt Türk Neova Paro Provident Yapı Kredi Ergo
Genel Müdürlük
Adres
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark D2 Blok No: Z06 Esenler / İstanbul
Telefon
+90 (212) 483 74 30
Faks
+90 (212) 483 74 28
Kozyatağı Şube
Adres
Sahrayıcedit Mahallesi, Halk Sokak Sıddıklar İş Merkezi No:52 Kat:1 Kadıköy / İstanbul
Telefon
+90 (216) 469 05 95 (pbx)
Faks
+90 (216) 469 05 99
Dubai Şube
Adres
Dubai Internet City, Building Number 12 Office 207-208 Dubai UAE
Telefon
+971 4 390 16 46 - 49
Faks
+971 4 390 87 23
ABD Şube
Adres
5201 Great America Pkwy Suite 320, Santa Clara, CA 95054, Birleşik Devletler
Telefon
-
Faks
-
© 2006 - 2018
http://www.smartiks.com.tr/References
kafeinin %51 oranında iştiraki olan smartiks'in çalıştığı şirketler.....Dubai ve abd deki şube adresleri...
Merhaba arkadaşlar. Orta vadeli program beklentileri karşılayacak şekilde açıklandı. En çok dikkat çeken kısmı gerçekçi ve ayağa yeren basan şekikde olmasıdır. Piyasalar ve iş alemi olumlu tepkiler verdi. Söylenen icraatlar hayata geçirilmeye başlamdığı an döviz kurlarında aşağı gidiş , borsada hızlı bir toparlanma süreci görebiliriz. Ancak birkaç yazımda paylaştığım gibi özellikle bazı sektörlerin öne çıkacağını söylemiştim ve nitekim sn ekonomi bakanı albayrakta ; enerji, ilaç, petrokimya, yazılım ve tarım gibi sektörleri öne çıkardı ve önceliğimiz bu sektörler dedi. Asıl kono ülkemizin en çok ithal ettiği ürünlerin ülkemizde üretilmesi konusudur. Borsada işlem gören bu sektördeki hisseler diğer hisselerden daha fazla prim yapacağı aşikardır. Bu konuda çeşitli aracı kurumlarında yaptığı çalışmalarda öne çıkan şirketler; kafein yazılım, aselsan, koza altın, deva ilaç, petkim , thy, hektaş, logo, vestel gibi şirketlerdir. Diğer taraftan baktığımızda ise yüksek faiz ortamından en iyi yararlanıcak şirketler ise; migros, bim, şok, aksigorta, anadolusigorta gibi şirketler. Endekse baktığımızda ise bundan sonra tl bazında bakmamız çok doğru olmaz. Eyerki dönüş başlarsa önce 2 cent sonra 2,5 sent seviyelerine doğru kademeli şekilde dönüş başlar. Şöyle bir gerçek var sakın olaki günlük olarak trade işlemleri yapmaya kaljmayın bu yükselişten çok az oranda fayda sağlarsanız. Robotik işlemlerle başa çıkmanız imkansızdır. Kimse kendisini kandırmasın. Teknik alış satış ve stop noktalarına riayet ederek pozisyon taşınabilir. ( derin hisse )
Robotik işlemle baş edemezsiniz demişsin,teknik stoplara uyun demişsin.Robotların amacı zaten sana stop yaptırmak ki malını alabilsin...