Pınar et un yatırımcısı arkadaşlar,iyi bayramlar.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Pınar et un yatırımcısı arkadaşlar,iyi bayramlar.
sizin dediğiniz şartlarda kaç tane şirket var :) ve bunların yükselme potansiyeller kalmış mı
Takip listemde 4 gyo 3 kimya 1 gıda 1 savunma 2 ulaşım 1 savunma+tarım makine sektöründen hisseler var..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
450 şirket var desek son sayıyı bilmiyorum yani yuzde 2/3 bu tarz şirket var demek bu acizliktir bitmişliktire yani özetle öyle fazla ni seçeneğimiz yok gibime geliyor kötünün içinden iysi demek istiyorum
petun da katliam yapan citi ilginçdir süt de bu kadar satış yapmıyor niye acaba...bilanço sütten daha iyi gelmesine ragmen bu kadar satış yemesi çok ilginç...
demek li petunda alıcı daha çok 😂😂
Zerre kadar kur riski olamayan şirketi hala nerede tutuyorlar ! her aşağıya geldikçe mal benimdir.
Bu hisseyi fena katletmişler, baktım bu kadar düşmesi için bir sebep de yok, ama bazı hisseler böyle anlamsızca düşebiliyor, birisi pozisyon kapıtı galiba.
Temel anlamda hiçbir problemi yok, teknik desen zaten dibe dayanmış, elimde tat ve knfrt var, birazcık da pınar olsun, zararı olmaz diye düşünüyorum.:)
kur riski yok borç yok sadece yaşar holdingin euro bond tahvili var petuna düşen ise 50 mltn dolar 2021 vadeli:)
Yaşar Holding tarafından alınan 250 milyon dolar borcun 1/5 ine müteselsil kefil olarak katılan PETUN görülüyor ki borcun Yaşar Holding tarafından ödenememesi halinde asıl borçlu gibi muamele görecektir.
Ne var ki,borcun ödenmesine 20,5 ay gibi uzun bir süre vardır.Yaşar Holding bunca zaman karlardan dolayı bünyesinde tuttuğu nakitleri kullanarak ve bundan sonra şirketlerinin karlarından aldığı temettülerle borcunu ödeyecektir diye düşünüyorum.
Dünyada buğday sıkıntısı var diye bi haber dinledim.. Buğday endeksi ne durum beyler , bi baksanıza
Katarlı iş adamları Türkiye'de yatırım yapacak yer arıyor.Bizim patronlarda akıl,vizyon olsa onları ortak alır üretimi artırır.Hem kendi işleri düzelir,hem bizim hem de ülkenin...ama benim bu denyolardan hiç umudum,beklentim yok,göz göre göre batıracaklar şirketi.
yani pes doğrusu zarar eder desen anlarım iyi yçnetilmiyor anlarım kurumsal değil anlaım vizyon misyon yok dersin anlarım ama batacak demeni anlamam belki fiyatı 2/3 ünecek ama batacak demen ciddiyetten uzak bi açıklama
Halka arzı şimdi yapsa defter değerinin en az 1.5x ile arz eder.. Yani 18 tl den aşağı halka arz olmaz kaldı ki dolardan kaynaklı yeniden değerlemeler yapıldıktan sonra 20 nin üstünde fiyat biçip millete satarlardı .. Lakin şimdi yapmaya çalışılan malı satarsan ben burdan alırım türünden
Yasar holdingingin eurobondlari ikincil pazarda, doviz bazinda yillik %30 getiri sagliyor. Mayis 2020 vadeli.
Bu şu demek oluyor... Holdingin bu odemeyi yapamicagini fiyatliyor piyasa. Dunyada boyle bir getiri yok cunku.
Ama tabi Yasar holding batsa, petuna ne olur. Bence birsey olmaz aksine, olumlu bile olabilir. Cunku holding satis yapmak zorunda kalabilir. Buda petun olabilir.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi de euro almış ki geri ödemesi olacak, şirketin borcu yoksa aldığı o euroları ya tutuyor teminat gösteriyor ya da yatırım yapmış demektir, yatırım yaptıysa euro bazında hanesine yeniden değerleme ile kâr yazar ,ha yatırım yapmadıysa nakti kâr yazar, tl ye çevirdiyse bu sıralar yine kâr yazar, geri yani kısacası aldı ki geri verecek, ortada zarar görmüyorum, yurt dışı satışları bunu ayrıca zaten nötürlüyor.. Veee bu hisse toplu.. Eğer hisseden çıkılacak olsa idi emin olun 20 30 dan birilerini yemlerdi, bence birilerinin satışını aşağıdan toplama derdinde ya da piyasada kalan malı istiyor..
Ocaktan bu yana yarı fiyatına indi...bir de dövize göre hesaplarsan 1/3 fiyatındadır zaten...3-4 yıldır benzer bilançolar:hasılat,kar vb.oysa enflasyondan dolayı %50 büyümeliydi...ben beğenmiyorum yöneticilerin vizyonlarını,anca babaları bir marka yarattı,bunlar yiyip bitirecekler...ufuksuz insanlar.sıkıştık kaldık,çikamıyoruz da...
Bu zaman cikamazsaniz hic bir zaman cikamazsiniz cok daha fazla dusen saglam kagitlar var.secin begenin alin.ptkm.arclk.isctr.garan .ccola vs vs vs ????
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altta 5.89 destek ,üstte 6.26
direnç .epey bir süre burda oyalanacak gibi duruyor.
işlem hacimleri kimsenin dikkatini çekmedimi? dönüş mü var acaba?
bugün hayret ünlü satış kisminda yoktu...acaba citibank satişi durdumu...dün ortalama düşürdük bakalım ne olacak...
3 gündür 6.30 a 2 kez bugün de 6.20 yi yokladı
Sattık gitti
İndikatörler al vermeye başladı,6.26 geçilirse,7'lere kadar hızlı hareket bekliyorum hayırlısıyla.ytd değildir.
Sağlam duruyor,bakalım günü nasıl tamamlayacak.endeks toparlasa biraz.
yoktu artık var 6.24 den aldık sabah ilk işlemde hayırlısı artık. doyur bizi petun!! ete hasret kaldık.... :):):)
İyi hacim yapmış bugün.Kapanış iyi oldu.6.26 'yı bundan sonra destek yapıp gitmeli.değeri asla buralar değil.ytd değildir.
Sizce değeri nedir bu pddd ve fk ile
kısa yoldan;toplam özkaynağı ,ödenmiş sermayeye böldüğümüzde 16 YTL değer karşımıza çıkar.(olması gereken fiyat).
689 milyon özkaynak/43 milyon ödenmiş sermaye =16 YTL fiyat.
Siz defter değerini yazmışsınız, bu şirket yılda en az 1 lira temettü veriyor 10 yılda kendini ödüyor ..ayrıca marka ederi de var.. En ax 1.5 defter değ ile hesaplamak gerekir ..o da 16+8=24 eder.. Fk ise 16 ya denk gelir.. 12 nin üstü pahalıdır aslında ..o vakit 20,21 tl ederi var demek doğru olur mu sizce
Ben böyle hesaplıyorum kısaca.
Bir kaç yöntem var bu ederi bulmada.sizin yola da saygı duyuyorum.amma doğru amma yanlış ben böyle buluyorum.
Eyvallah.. Teşekkürler
1 tl temettü diyorsunuz ama son temettü 0.39 idi hoş bi durum değil :)
İşyatırım sitesine girin petun seçin temettü tahmin menüsü açın yıl 2019 u seçin.. %23 ve 1.47 tl yi teyit edin..
2018 temettü miktarını belirttim ben gerçi onuda yalnış yazmışım 0.49 krş
temettü tahmini evet olabilir ama bu rakam hayal sanırım tahmini robot yapıyor burda tahminde karın tamamını dağıtıyor o nedenle bu tespit boş
tahmin bölümünde %80 dağıtım oranı yazıyor appel bile bunu yapmaz :)
Elimde ekgyo da var ve bir ara işgyo da vardı, orada yazan tahminleri yaklaşık dağıttılar.. Bazı hisseler %80 i dağıtabilir .. Bunu politikaları ile belirler, bence brkleyip görelim . ayrıca sermayesinin üzerinde kâr er en bir şirketi % 80 ni kâr olarak dağıtıyorsa çoğunluk hisseyi toplamış demek olabilir mi acaba.. Bilemiyorum
iş yatırımın beklentisinden fazla kar açıklamıştır buna bakmak gerekir o nedenle denk gelmiş olabilir yaptığı karın 80 dağıtmak aptallık 😂 şirket nakit sıkıntısı yaşar borç ödeyemez yatırım yapamaz abartmamak lazım ayrıca iş yatırım sayfası emin olun öyle güncel bi site değil :))))