Çok cesur davranmışsınız... güzel yapmışsınız. darısı bize..Bizim gibiler satsa , Bu haydutlar birbirlerinin sırtına binerler. hep biz taşıyoruz.
Printable View
"Bu şirketler borsaya gelmesin"
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Belli ölçeği yakalayamayan firmaların borsaya gelmesini istemiyoruz; Varlık Fonu yönetiminde Borsa İstanbul olarak Girişim Sermayesi Fonu'nu ayırdık, girişimcileri destekleyeceğiz" dedi.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, belli bir ölçeğin üzerindeki firmaların halka arzını tercih ettiklerini; ölçeği yakalayamayan firmaları ise borsaya gelmeleri yerine daha özel pazarlar ve alternatif fonlarla destekleme yoluna gitmek istediklerini söyledi.
Karadağ, bu kapsamda Varlık Fonu'nun yönetiminde Borsa İstanbul Grubu olarak Girişim Sermayesi Fonu'nu ayırarak girişimcileri destekleme yoluna gideceklerini belirtti.
Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Karadağ, "Karşımızda 2011 sonrası başlayan halka arz seferberliği ve yanlış ölçekte borsaya kote edilen bolca başarısız örnek var. Açıklamalarımda da yanlış ölçekte borsaya gelmenin doğru bir model olmadığını ve işletmelerimize doğru katkılar sağlamadığını hep öne sürdüm... Ölçeği yakalayamayan firmaların borsamıza gelmelerini istemiyoruz. Doğru ürünlerle doğru yöntemlerle onları hazırlamamız gerekiyor" dedi ve ekledi:
Birinin bu durumu hatırlatması gerekiyor ostim yatırıma ve bist başkanına
Bu nasıl 41 miş geçilemedi
Alan ve satan kendisi, elindekileri kaptırmaktan bile korkmuyor. Bir kademeye bile tenezzül ediyor. Metro yu bile zararına kağıttan uzaklaştırdı. İstediği değere çıkarmak ve düşürmek elinde. Tedbirli olmak ta fayda var. Aklı sıra endeks le hareket ediyor. Parası ve zamanı olan beklesin,
ÖĞRETMEN...
Bilge kağanın yanında Tonyokuk, Osman Gazinin yanında Şeyh Edebali,Fatihin yanında Akşemseddin olana denir
bende emekli Öğretmen olarak herkesin öğretmenler gününü kutluyorum.zaman su gibi akıp geçiyor...12 yıl olmuş emekliye ayrılalı.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun, nice emeklilik yıllarına sağlıkla huzurla ve kazançlar la ulaşmanız dileğiyle
hisse dün bu gün iyi durdu...gün henüz bitmiş değil...
1,41 bariyer koydu, kimseyi geçirmiyor. Bu kadar baskının sonu yüksek sıçrama olmalı.
Yav kardeşim burada ne kadar çok saçmalayan var..sanırım olayı idrak edemediniz..bakın bu hisse ortada kriz falan yokken ne kadardı 1,50 kriz çıkınca normalde diger hisseler ortalama yuzde 15-20 düştü spek ne yaptı düşürmedi diğerleri kadar yuzde 5-6 düşürdü aşagıdan mal kaptırmamak için şimdi o yuzde 20 düşenlere dipten tepki geldi yuzde 10 unu geri aldılar bu niye yükselmiyor çünkü diğerleri düşerken düşmedi onlar kadar şimdi bunuda mal kaptırmak istemeyen diğerleri gibi yuzde 10 yukarı yaparsa ne olacak halihazırda kriz varken 1,50 den elinde kalanlara kriz olmayan fiyattan kurtulup krizi fiyatlamış hisselere giriş şansı vermiş olacak yani bu sefer de mal yükseltenin elinde kalmış olacak o yuzden 1,50 lere çıkarmaz boşuna beklemeyin...bu hisse 1,50-1,60 lardayken saglam dönüşte yükselişi garntileyecek mesela gubrf 4,80 di şimdi 3,90 yada halk 12ydi şuan 9 yada zoren 1,60 dı şuan 1,35 tatgd 5,5 du suan 4,70 tspor 2,70 di şuan 2,08 gibi
15 temmuz fiyatının altında. Üstüne bedelli yaptı, konutların satışı devam ediyor . Endeks 70 den 115 yaptı şimdi 105. Bir de buradan bakın. Madem endeksle kıyaslayacağız..
Yaşamak güzel şey..
Endekste 2 yıllık grafiklerde gördüğü dip seviyede olan saglam çok kağıt var ve bunlar ostim gibi hokkabaz şirketleri deil kurumsallardan...ostim 2016 başında grafikte dip fiyatı 1,04 kuruş 2013 te de 0,95 kuruş işlem yapmış..şu an 1,40...mesela gubrf devletin firması 2015 ortalarında 9 liralardaydı şuan 3,90 tatgıda kocun bu sene 8,5 liraydı suan 3 ayda 4,5 oldu yada halkbank defter değeri 19,50 lira şuan 9 lira ostim defter degeri 1,59 şuan 1,41 lira...çok da ucuz bı fırma deil ostim vede riskli 8trilyon son bilancoda zarar açıklamış bir kobi firması
Yapar, her numara var bunlarda. Yatırımcının üzerine kamyon kamyon mal boşalttılar . Hisselerini değersizleştirdiler.
Birisi bu pul fiyatına sattıkları hisseleri toplasa ve yönetimi ele alsa bunları kapı önüne koysa en az 5TL olur fiyatı...
Bir şirket bu kadar mı kötü yönetilir?!
Yaşamak güzel şey..
para edicek bi şirketi olsa niye satsın kardeşim..kim toplıyacak 9 ayda 8,500,000 zarar yazan kıçıkırık şirketi cesaret edemezler..patron bi bedelli daha patlatıp yada hisse satis haberi yollayıp daha ucuza geri alabilecek kozu oynayabilir ondan
1 hafta sonra halkbanka ceza kesilirse ve ostim de 1,45 te kalırsa sadece kriz durumu yokken 1,45 ten bedelliye katılan 100 binlerce lot sahibi değil orhan bey bile 1,40 lardan ostimini satıp 7 liradan halkbanka geçer bunu unutmamak lazım...malum gemiyi ilk önce fareler terk edermiş..halkbank 1 sene sonra 20 lirası da devletin varlığı da garanti ama ostimin aynı hesaba göre 1 sene sonrası 4,5 lirası da garanti deil hatta çok komik varlığı da garanti değil..
Alma o zaman varsa da sat gitsin... Vakit ayırdığına değmez..
Yaşamak güzel şey..
yok satmam 1,60 maliyetim..1,20-30 olsun da maliyeti düşüreyim diye bekliyorum şu ana kadar zararına hiç satmadım...ama bu çok sinirimi bozdu ne indiriyo alalım ne yukseltiyo satalım..zaten fazla yok 30 bin lotum var günlük alsat yapıyorum..borsa yorumda organize bi kumpasa düştüm yok dedier bedelliden sonra her kağıt gider ostim alın almadım ertesi gün dediler galip girdi gerçekten de kağıt gitti 1,50 den almadım 1,70 oldu sonra pişman oldum 1,60 a düştü hemen aldım hakketen gidiyo bu kar realizasyonu diye..o günden beri paramı hapsetti amq..zararına mal satmam..ya düşürecek maliyet düşürecem yada verir paramı 1,60 dan çıkarım...yedek mermim var..ama biliyorum ki bu hisseyi buralardan yada altından millet alırsa hiç yükseltmeyecek...gerçi alacak olan bu hisseyi bölününce aldı ama yinede borsa bu belli olmuyor
ama halk ta 7 yi görürsem 1,30 bile olsa satarım full halk alırım
Geri alım yaptı mı, yapacağını açıklamıştı. Bilgisi olan var mı?
geri alımı şimdi yapmaz bence halkbanka ceza gelince yapar...tabi ostimde değil bizim paralarla halkbank ta:halay:
yazılanları okudum...hisseye baskı yapan unsurlar belliydi... vakfın hisse satışı, bedelli baskısı, kötü bilanço vs..
ostim finas merkezi binasının yarısı şirketindi diğer yarısını da aldıkları için şirket kardan zarar eder duruma düştü...ipin kopma noktası burassı oldu... kira gelirleri borcu ödemeye yetmedi..bedelli verdi.....ostim prestij en büyük yatırımları.. burdaki ofislerin bir kısmı satılacak bir kısmıda kira geliri olarak şirketin elinde kalacak... kiraya verilmiş 100 lerce dükkan işyeri vs mevcut.şirketin en büyük gelir kaynağı kira gelirleri... böyle baktığımızda gayrımenkul şirketi diyebiliriz...ostim prestijden ve bedelliden gelen paranın bir kısmı ile Teknoparkın temeli atılacak çalışmaları devam ediyor...ve yatırım yapılacak elinde yine arsalar mevcut...
16 yıldır gayrımenkuller değer üstüne değer katarken en çok parayı inşaat sektörü kazandırırken bu şirketin zarar yazması
Orhan Aydından kurtulamayışıdır...
ostimin en büyük yatırımları
2013 yılında biten ve mülkiyeti tamamı kendilerine ait olan
**ostim finans merkezi
satışları devam eden
**ostim prestij
inşaatına başlanacak olan
** teknopark
http://www.ostimteknopark.com.tr/index.php
dötün dara düştü mü hissedarlarından para istiyorsun...düzlüğe çıktımı sırt çeviriyorsun..
hafta sonu ne bu yoğun yazılar..........demek haftaya şenlik var...
Selam benim kafama takıldı sayın emektar siz bu şirketi iyi tanıyosunuz ? Şirket bedelli yaparken artıracağı bedelliden gelen paranın % 25 ni Ostim Teknopark projesinde kullanıcam diye açıklama yaptı, ne spk , ne yatırımcı sormadı ben Ostim in iştiraklerinde Ostim teknopark diye bir iştirakini göremedim, ostim teknoparktada kurucu ortaklarında ostim vakfı var , ostim yenilenebilir enerji kümelenme ve ostim teknoloji isimleri geçiyor bu ismi geçen kuruluşlar ostim endüstirelle hiç alakaları ve bağlantıları yok , teknoloji ve kümelenme grupları Ostim vakfına bağlı kuruluşlar .Şirket Ostim vakfına avans ve ya borç mu veriyor? Siz şirkete bu konu hakkında soru bilgi sordunuzmu ve ya geçmişte bu na iştirak edicem diye bir açıklma varmı ? Teşekkürler iyi hafta sonları.
ostimim şirket olarak karmaşık bir yapısı var...ta...kuruluşuna gitmek lazım...kooperatif olarak kurulmuş .sonra bu kooperatif vakfı kurmuş 1993 yılında.. ...sonra vakıf değişik tüzel kişilikler kurmuş ve iştirakleri haline gelmiş......OSTİM TEKNOPARK DA BUNLARDAN BİRİ....kurucu üyelere bile sorsanız içinden çıkamaz.
ostimde ne kadar oluşum varsa hepsinin başında orhan aydını ve onun yandaşlarını görürsünüz....
ostim vakfı bu kadar mal varlığı ve sanayici ortağı ile zamanında profosyönel kişiler tarafından yönetilseydi yerli uçağımızı arabamızı aklınıza gelen ne varsa hepsini üretirdi...
bunlar kağıt üzerinde herşey kurmuş ortada elle tutulur bir şey yok..her yeni oluşumda şirketin içi boşaltılmış...üyelere nasıl narkoz verdilerse henüz uyanan kimse yok...dünyanın göz bebeği olacak ostim sanayi kendi üyelerini soymaktan başka bir işe yaramamış...
biz vakfın ne delegesiyiz nede şirkette söz sahipliğimiz var..bu gün var yarın yokuz karımızı gördümü çıkarız....sorunu çözecek olan kendileri...
Arkadaşlar, yazıları okuyorumda bazı arkadaşlar ostimi adına bakarak bir şey sanıyor. Tam Adı "OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME A.Ş." Bunu okuyan gören de sanırki bu şirket bir Endüstri (Sanai,) kuruluşu, yada Endüstri kuruluşlarına işletmeler kuran teslim eden firma sanır..Oysaki Endüstri ( sanayii ) ile hiç alakası yok. Sanayi endüstri diyince aklınıza ne gelir: Otomotiv, beyaz eşya, Havacılık, Gemi ve deniz araçları, ve bunlara ait parçaların tasarım ve üretim yerleri... Bunlar kocaman bir emlakçı. ve işyeri işletmecisi. Orhan Aydında bir "odabaşı". sanayici değiller, yalnızca "işadamı" Her sanayici ( Industrialist ) bir iş adamıdır ama her işadamı bir sanayici değildir.. Yani Bu adamlar daha firmaya isim verirken bile insanları aldatmayı amaçlamışlar. şimdi ne bekliyoruzki bunlardan...6 yılda bir işadamı kendi kağıdına sahip çıkmazmı, yatırımcısına biraz olsun para kazandırmazmı...Geçen yıl bu zaman gözünü kapa bir kağıt alan en az %50 kaçandı, ortalama da BIST100 ) %55 kazandı. Diyeceğim o ki Bu adamlardan bir sanayicide olmaz "işadamı" da olmaz. Bundan dolayıda ben fırsat bulduğumda kol yada elimi kesip çıkacağım.. İlk çıkışta bana göre 1.68- 1,70 gibi olacak orayı bekliyeceğim...daha iyi bir tavsiyesi olan arkadaş varsa yazarsa bende yararlanayım...
ostimin kuruluş hikayesi...
http://www.ostimgazetesi.com/ostimin...ar-haberi-1036
3.200 dönüm yer..yapı kooperatifi gibi düşünün...tamamı kooperatif üyelerinin parası ile alınmış...üyeler işyerine kavuşuyor artan arsaları değerlendirmek üzere vakıf kuruluyor...kooperatif üyeleri vakfında delegesi oluyor...imtiyazlı hisselerin birkısmı bunlar...
seçilen yönetim yıllar içinde altından girmiş üstünden çıkmış.... Merhum Cevat Dündar ın kemikleri sızlıyor...
bende 1980 öncesi ankara da okuduğum yıllarda ostim inşaatlarında amele olarak çalışmıştım...
Sayın Emektar, yazıda iyi bir OSTİM güzellemesi yapılmış.. Dikkatimi çeken birkaç nokta " OSTİM’in değeri katlanarak artıyor. Kazanıyor, kazandırıyor. Dünya konjonktüründe OSTİM’in yeri var. Ben bir OSTİM sevdalısıyım. OSTİM’i seviyorum. OSTİM’deki her türlü faaliyet beni sevindiriyor. OSTİM sadece bir sanayi bölgesi değildir. Ağaç, dalı ile gürler. Ağaç, yaprak, meyve birbirini tamamlar. ...." Burada kazananlar kimlermiş acaba..
Diğer bir konu, “OSTİM’in kuruluşunda iyi bir besmele var, ihlas var, hep böyle iyi niyetle gider. Kötü niyetli insan OSTİM’in içinde yaşamaz, yaşayamaz zaten..."
Bu konularda tamamen yalan konuşmuş. Doğru olma durumu yalnızca Ostim yönetiminde yer alanlar için geçerli...Onları kazançları katlanark büyüyor. Elbette onlar Ostim sevdalısı olacaklar, Birbirlerine karşıda gayet uyumlu ve iyi niyetlidirler, yal yenirken hırlanır ama ısırılmaz....Diğer konular biz yatırımcılar için boş gevezelik...
USD/TRY....3,90 oldu...artık alımlar başlasın...
https://www.yeniemlak.com/ostim-prestij-projesi
teslimatlar başladımı bir açıklama yok...
Öncelikle bir borsa deyimi ne demişler burası borsa kim kime korsa..olaya bu taraftan bakmak lazım..ikincisi ostim esnafı ile Orhan Aydın meselesi burada bazıları bunları aptal yerine koyuyor madem çok akıllısınız niye bu hisseyi aldınız ostim speğini hayır dağıtan kurummu zannettiniz. bu hisseyi alanlar en azından 2018 bilançosunda göz önüne almalılar ostim çok iyi şirket bunu iyi bilin..öyle olmasa metro hisseye dalarmıydı bizim ostimde dükkanımız var kooperatif zamanında aldık haliyle kurucu üyeyiz..Orhan Aydın ostim bataklığından hemen her şeyi üreten vede ihraç eden böyle bir sanayi sitesinin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan birisidir..aptal olsa ostim esnafı bir günde yönetimi değiştirir..herkese bol kazançlar..ytd
piyasada korku ve panik hakim...
Yatirim finansman 1 Milyon lot aldi. Zararina verdi. Sağ cep sol cep hikayesi heralde.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.