neden acaba?
Printable View
mevduat faizlerinin de en azında 20 üstüne atması gerekmez miydi sizce?
Tesekkur ederim ..
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/okadioglu/status...42370664255488
rusyanın reel faizi +5
Burgan bugün 450 K lık temdite 32 gün için %19 dan fazla vermemiş.
Gerçi mevduatta halen niye 100 k ile sınırlı ve bu tutar bunca yıldır niye güncellenmez onu da anlamış değilim .Bence günün koşullarına göre 500 k olmalı min.
az önce ing merkezi aradım şirket için e turuncu hesap ile ilgili. Şubeyi arayın dediler. Şubeyi güç bela aradım kobi temsilcisi kaba bilgisiz ve azarlar gibi yok öyle birşey kardeşim dedi bana. Bakın sitenizde yazıyor dedim. benim bilgim yok yanlışlıktır o dedi. KOBİ ye turuncu yok e turuncu hiç yok dedi kapadı.
Ben şok
alttaki de sitesi
https://www.ingbank.com.tr/tr/isiniz...ncu-hesap-kobi
yahu dene be kardesim birkerede mevduattaki stopajı 0 a cekmeyi dene en azından 6 aylık baktın etkili oluyor devam et yok etkili olmuyor yine cıkartırsın geri...heryıl 10 larca milyar tl vergi prim borcu siliniyor yabancıya stopak 0 oluyor ..ama tl ye para yatırana %15 stopaj ..bi dene baktın doları dusuruyor devam et aktın faydası yok geri cıkart ..%15 stopaj 0 lansa hem vatandas ortolama 2.5-3 puan fazla getiri elde eder %21-22 arası oranlar alır hem de faizi artırmazsın mb olarak iste daha ne yani...he vergi kaybı olur ..para basılıyor zaten o kaybıda ordan bas gitsin :) ya da dedigimi gibi baktın etkisi yok cıkart geri ama bi dene.
5 in üzerinde oran var mı dolarda ben denk gelmedim
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vakıfbank 125 K temdit 32 gün % 18 veriyor
nkolay bono'da hesap açayım dedim ama kimlik seri no 'mu bir türlü kabul etmiyor, kimlik bugün geldi acaba aktif olması için bir süre mi geçmesi gerekiyor anlamadım.
faiz lobisinin söylemi bunlar. faiz tüm kötülüklerin hem anası hem de babasıdır. ama dolar alıp yastık altına atarsanız hem kötülüklerden arınmış pirüpak biri olursunuz, hem de acaba param vadelide dururken devalüasyon yer miyim diye düşünmez, uykusuz kalmaz, rahat edersiniz...
Umutabi nin bugün tl oranı verdiği banka [emoji2][emoji2][emoji2]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bendeki TL miktarı büyük olsaydı kesin 20 üzeri bonoları aheste aheste toplardım...Yıl sonuna kadar parçalı malı toplar vadesini beklerdim arasına da banka bonoları(gösterge + risk puan) attım mı kaymaklı kadayıf olurdu ama bende ki küçük miktar onuda zamanı gelince borsaya aktaracağım....O zamana kadar vadelide dursun....
Evi satılığa çıkardım 2.500.000 a bakalım satarsam tl faizi yerim biraz :rtfm:
Faizlerde tepeye yaklaştığımızı düşünüyorsanız çok mantıklı bir hareket, hatta ben de düşünüyorum ama daha o noktada değiliz gibi. Gidişatı görmeden yapmamak lazım. Aynı şey hisseler için de geçerli. Şu an bankacılık hisseleri çok ucuz diyorlar ama dipte miyiz acaba?
260 k 32 gün 18.5 deniz temdit
Hiçbir zaman bir emtianın ne dibini ne de zirvesini yakalayabilirsin ...Ortalama maliyet yapar vadeni beklersin...Yıl sonunda faiz %30 da olsa parçalı mal aldığın için o faizden de bono-tahvilini alır portföye katarsın...Gecelik gittiğin için elindeki nakit de sürekli artarak sana daha çok mal alma fırsatı verir....
sonbahara çıkması olası bedelli nasıl etkiler faizleri.. krediye bayağı bir yüklenme olacaktır..