Sen bütün çimento senetlerini sattım demedinmi,ne ayak.sence esas çakal kim?(hiç böyle iki yüzlülüğe dayanamam)
Printable View
Gönderim Tarihi
16.11.2018 18:24:51
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Özel Durum Açıklaması (Genel) A+ A-
Özet Bilgi
Bağlı ortaklıklarımızın birleşmesi hakkında
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bağlı ortaklığımız Batıbeton Beton Sanayi A.Ş. T.T.K 'nun 155 ve 156'ıncı maddeleri ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18, 19 ve 20'ınci ve ilgili maddeleri kapsamında tüm aktif ve pasifleriyle aynen devir etmek suretiyle tasfiyesiz infisah suretiyle Bağlı ortaklığımız Batıbeton Sanayi A.Ş. ile 30.09.2018 tarihli mali tabloları üzerinden birleşmesi hususunda bugün karar almıştır.
Bağlı ortaklığımız Batıbeton Sanayi A.Ş. T.T.K 'nun 155 ve 156'ıncı maddeleri ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18, 19 ve 20'ınci ve ilgili maddeleri kapsamında tüm aktif ve pasifleriyle aynen devir almak suretiyle Bağlı ortaklığımız Batıbeton Beton Sanayi A.Ş. ile 30.09.2018 tarihli mali tabloları üzerinden birleşmesi hususunda bugün karar almıştır.
Senin kıyıda köşede sıkışmış 5-10 tane daha 4300 lotun daha vardır iyi bak.millete ben BÜTÜN çimento kağıtlarımı sattım diyerek satmaya teşvik et ,sonrada sıkışmış kağıdım var diye sevindirik ol.yemezler canım benim.Sende arada kalmış Bucim de vardır iyi bak emi.yükselince fark etme..Hayır,alırsın satarsın beni ilgilendirmez ancak sen benim gözümde ky ye karşı sabıkalı üç kişiden birisisin (ama sevin,birinci ve ikinci değilsin) o bakımdan.ytd.
Iyi egitimliler aynen plagi basa aldilar.
Sosyal medyada eski haber ve gazlamalarla yeni ky lar ararken birde cakal surusu denk getirdiler.
Bunlarin tiniyetini ogreninceye kadar epey soguslenirler gari.
Bu iyi egitimliler herzaman bir tasla iki kus vururlar.......inanin bu sefer uc
kus olacak herhalde......
Haber gelecek gaziyla ateslediler.
Niyetleri.....dokuz aylikta bile zarar eden.....bugune kadar herturlu indira gandi yaptiklari yerdir bir son vurus daha yapip.....beton tesisi kara
yapraklariyla unutturulacak.....
baticimin aktifi kuvvetlendirilecek...
Haber diyede yeni soguslenecek ky bulacaklar.....bu arada batisoke bedellisi icinde hazirlik yapiyorlardir.
Bu ....... yoksunu mirasyedilerin ne mal oldugunu biz anladik anlamasinada....su corbaci kilikli yatirimci musfetteleri yokmu hisseyi asansor olsun diye aldiklari aksiyon
cok komik...boyle patrona boyle yatirimci ....
Vah benim borsam vah...bunlarin topunu imha edeceksin de gucumuz yok. Yirmi kusur senedir o kadar cabamiza aldigimiz yol ortada....
Yahu cakallar bir saat sonra baska hissede yolunacak yatirimci aramaya basladilar....bunlarin dogal hareketleri
bizim gibi mal tasiyacak halleri yokki.
Boyle bir amaclarida yok.
Tekrar yaziklar olsun size capsiz patronlar.
Ytd.
Saygılar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Robot ariza yapti herhalde ....iki gundur gozukmuyor. Yada kendi kendimizi enseletmeyelim diye dinlenmeye cektiler. Bakalim su sikayet neye cozum olacak.
Ytd.
Saygilar.
Bunların yaptığı Damat Halayı gibi,olduğu yerde dönerken el çırpıyorlar.Bu arada da ky yi söğüşlüyorlar.Daha 4,92 ye çok var canlarım benim o zamana kadar birazda horon tepin bakalım.(ne kadar zaman geçer bilmem ama)ytd.
Cok güldüm....gercektende horon tepiyorlar. Ama horon insani cabuk yorar....nefessiz birakir. Sonrasi malum....süzül baba süzül.
Zaman problemi olmayinca daha cok
horonlar ve suzulmeler olur diyorum.
Cakal surusu pek cabuk dagildimi ne? Horonun basi cabuk ikiledi sanirim....
Ytd.
Saygilar.
Canım kardeşim sen bütünçimento kağıtlarını satmadınmı son 4300 de dün verdin.kağıt sahiplerine hariçten gazel okuma da, yaylan bakalım.Kağıdın olunca yazarsın
Yalaka olup birde sirin gozukmek cok
zor olmali.....yine ne dedigi ile ne yaptigi birbiriyle ortusmeyen biri olmakda zor is. Bir corba parasi icin bu duruma dusmek gercekten insani cok yipratiyordur.
Balkon isi ne is anlayamadim.....
Bu saatten sonra sartlar degistiginde
Kibar feyzo bizim kapimiza aglamaya gelmesin....bir kac lot icin.
Kotuluk once sahibini sarar sarmalarmis. Yatirimci dusmani capsiz mirasyediler.
Bugune kadar soguslediginiz ky yatirimci parasi bogazinizda dugumlendi bekliyor.....hala yutamadiniz.....Tez zamandada geri
kusacaksiniz....inşallah.
Hadi size zor gelsin.
Ytd.
Saygilar.
Horoncularin ritmi bozuldu herhalde birbirlerinin ayaklarina basmaya basladilar. Halay basi kaybolunca millet yigildi kaldi.
Bak kibar feyzo bir el ativerde yon belli olsun gari. Topladigin geldigin adamlar el cirpip duruyor.... Hadi sahneye diye.....elleride yorulcek bi cabuk ol.....
Ytd.[emoji23]
Saygilar
Kars'ta çimento da üretim durmuş....
EKSİPNOS35 kardeşim... Ünye çimento, aşkale çimento, elazığ çimento, niğde çimento, mardin çimento vs.vs olmayan talebi karşılayamayacak?... ..duğumun batıçim mi sökesi mi karşılayacak?...
Bu paylaşımları yapma kardeşim...
120 milyon euro yatırım yapıp 1.650.000 ton/yıl kapasiteli çimento fabrikasını üretime açıp da artı önceki kapasiteyle üretimde bulunan.. ama bugün itibariyle 80 milyon dolar dahi etmeyen piyasa değeriyle işlem gören bu şirketi (BSOKE) ve muhabbetle kucaklanan yönetimine bir bak... İzmir bitti... ege bitti... Kars'ta çimento üretimi durdurmuş muş... oraya yetişecek.... bi tarafı yemiyor... hisse alımı için... SPK ya baş vuruyor benim mıçımda ne oluyor?... asıl kendisi kendi bi tarafıyla oynuyor... oynadığı yer de belli...
Ne olursa olsun... onları muhabbetle kucaklamaktan başka yapacak bir şey yok... Her daim muhabbetle...
Bak bu Bush lar Batı çimentoda bedellli yapamazlar... maçaları yemez... çünkü bedelli olarak koyacak paraları yok..onlara dar gelen Konukoğluna bol gelir... Hani o imtiyazlı hisseler var ya... bir sabah uyandıklarında... mecliste iki cümlelik kanuna bakar... Olmaz.. olmaz deme hiç...
Haberde bizi ilgilendiren kısım Çimentaş’ın İzmir fabrikasında iki fırından birisini durdurmuş olması,Batı tarafında henüz böyle bir haber yok,ayrıca bu haberi olumlu bir gelişme diye paylaşmadım ancak topicde öyle bir önyargı oluşmuşki şirket battı bile yazsam gaz veriyor denecek...Söke yatırımının gereksiz olduğuna katılmıyorum,eleştirilmesi gereken kısım yatırımın maliyeti ve finanse ediliş kısmı olabilir,mesela en basit bir yemeği bile yapmadan önce ön hazırlık yapılır ancak yönetim kendisi için böylesine devasa bir yatırım için hazırlık yapmadı ve en büyük hatada bu oldu,oysa ilk bedelli yatırıma ilk başlangıç aşamasında yapılsa ve Söke’nin elindeki enerji hisseleri Batı’ya satılarak şirket yatırıma yüksek nakit ile girse,bu kadar kredi çekilmeyecek,yatırım daha erken bitecek,daha ucuza mal edilecek,bu kadar finansman gideri ve kur farkı yaşanmayacak ve dolayısı ile ikinci bedelliye gerek kalmayacak,bilançodada zarar değil kar rakamları görecektik.
Olan oldu,şimdi hataları telafi etme vakti,global ve yerel ekonomik konjenktürde ciddi riskler var önümüzde,nasıl bir yol izleneceği ve tedbirler alınacağı belirleyici olacak.
Tamam iste inceden haber geldi. Bizim mirasyediler ihracati....kontratli ihracati......yapamadilar herhalde.
Yakinda onlarda salter kapatacak anlasilan. Iyi egitimli akilli cocuklar bunlar canim ne olacak bir kac senede patinaj cekeriz......bu arada varlik satisi kesin gibi.....bedelliyi macalari sikmayacagi mesaji alindi.
Yani istiraklerle yeni indira gandileri
yapmalari yakindir. Yatirimci beklesin
canim ne olacak.....beylerin keyfi yerinde nasil olsa. Yaw siz nasil bu
kadar kaddar hatta zalim oldunuz.
Gercekten zamaninda bu tesise emegi gecen herkesin kemiklerini yuregini sizlatiyorsunuz.
Cifter maas alip tatil modunda is yoneten capsiz mirasyediler....
Birgun hesabini vereceksiniz elbet.
Yeni alicengizleriniz zor gelir de bu
sefer altinda kalirsiniz inşallah.
Ytd.[emoji35]
Saygilar.
Günaydın,
Bence tahminim Batıçimde bedelsiz sermaye artırımı yapılacak gibi. Sermaye Tavanı 400 milyon TL.
Bedelli olma olasılığı az.
Ytd.
Saygılar,
Baticim dunya cimento birligine katilmis.Inanin artistlikte uzerinize yok.Yatirimci ne olmus umurlarinda degil.
Bakin 2018 hisse yabanci orani %4.98.....Duse duse 1.22 lere gerilemis.Gun itibari ile %1.90 civari.
Ya yabanci ayagina bosalttiginiz mallari geri alacaksiniz....yada yeni bir yabanciya duruvereceksiniz.
Yerli ky icin bosuna hayiflanmiyoruz yani. Bu capsiz .......yoksunu patronlar sayesinde sektorun icine
edilmis durumda. Hadi bakalim horon tepip el cirpmaya devam....
Itibarsizlik zor be kardesim....kimsenin orali oldugu yok. Dedimya ky hakki bogazinizda dugumlendi kaldi.....zamani gelince
kusacaksiniz gari.
Ytd.[emoji35]
Saygilar.
hisse tekniği nasıl bir yorum yapabilecek var mı?
direnç kaçta? orası ne durumda?
Saygılar,
Ya anlamadığım bi şey var bazı arkadaşlar burada işini gücünü bırakmış hisseyi kötülüyor. Beğenmiyorsanız çeker gidersiniz.
Hic okumaya gerek yok ben bu hissede kazanmisim. Benim icin sorun yok
1966 yılında Batıçim ile temelleri atılan ve bugün sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri* konumunda bulunan Batı Anadolu Grubu, Dünya Çimento Birliği’nin üyesi* oldu.
* * Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Türkiye’nin* dünya çimento ve klinker ihtiyacı söz konusu olduğunda çok önemli bir* konumda bulunduğunu belirtti. Ünal, “Önümüzdeki yıl Türkiye’nin rakibi* olan ülkelerde değişik nedenlerle önemli duraksamalar yaşanacak ve* ülkemiz 2019 yılında dünya çimento ihracatında kritik bir konuma sahip* olacak. Biz de 2019 yılına hazırlanırken sektör odaklı uluslararası* bir platformda ülkemizi temsil edecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz”* dedi.
* * Dünya Çimento Birliği Genel Sekreteri Norman Greig, Batıçim’in Dünya Çimento Birliği’ne katılımı nedeniyle çok memnun olduklarını* belirtirken, “Dünya çimento endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Türkiye’nin önde gelen oyuncularından biri olan Batıçim ile, çimento* endüstrisini dünya çapında tanıtma ve endüstrideki en iyi uygulamaları* paylaşma yolunda beraber çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.”* şeklinde konuştu.
* * Batı Anadolu Grubu bugün Batıçim ve Batısöke çimento* fabrikalarında yıllık 4,05 milyon ton klinker üretim kapasitesi ve 5,8* milyon ton çimento üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam ediyor. 2013 - 2018 yılları arasında toplam 1 milyar TL yatırım yapan Batıçim Batı Anadolu Grubu ayrıca Batıbeton İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla ve Denizli il ve ilçelerindeki toplam 3 milyon metreküplük* kapasiteye sahip 22 hazır beton tesisi ve 1.100 çalışanı ile bölge* ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor.
* * Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com
Döviz kurları günü son üç ayın en düşüğünden kapattı...yükselirken her gün şu kadar zarar yazdık diye hesap yapan arkadaşlar bir zahmet ne kadar kambiyo karı yazmış durumdayız an itibari ile bir hesaplasanızda bizde öğrensek iyi olacak.
Nerdeyse iki senedir hissedeyim cok sukur bir kazanan cikti. Geriye donup baktim bu arkadas 2.90 dan aranizdayim diye mesaj atmis. Hadi 2.30 danda bir o kadar aldi diyelim.
Daha basa bas gibi.....ama bu hissede kaybetmemek bile buyuk basari. Bence yarin paranizi cebinize
koyun ve ikileyin derim.Yoksa burdada olur olmaz kufurler etmek zorunda kalirsiniz....demedi demeyin.
En igrendigim yatirimci tipi....satip gidin kardesim.....diyenlerdir. Neyin ne oldugunu bilmeden sallayan tipler.
Ytd[emoji23]
Saygilar.
Sayin Eksipnos35 isin sirri dip notta yaziyor. Lakin 150 milyon kur farki
zarari su an itibarida cepten cikti.
Niye hedge etmediler? Basiretli ve ahlakli yonetici buna cevap vermeli.
%4 hisse olayi aciklanmali.....yatirim yapacaksin Baticim niye temettu dagitti. Bedelli artislari niye zamaninda yapilmadi. Yabanci satisi
....ki kendileri olduguna inaniyorum...
geri alim kararina istinaden niye karsilanmadi. Bu hatali ve pahali enerji yatirimi niye yapildi.....vs...vs.
Bunlarin sorumlulari hala gorevine nasil devam ediyor. ????????
Ky iki cift laf edip dogrulari yazincami suclu oluyor. Itibarlarinin sifir oldugunu camiyadaki herkes biliyor.
Bunlarin isi zor yani.....piyasanin fiyatlamasi tam bir uydurma....kendileri bugune kadar nasil fiyatlayip icine ettilerse [emoji35]duzeltmek yukari tasimakta kendilerine kaliyor gari.
Yine kalkista 2.30 civari yaptiklari tl ve $ gaplarida ...... daha once yaptiklari gibi....birgun geliriz aklinizda olsun mesaji.
Ytd.
Saygilar.
Bu kağıtta kazandım diyen ky,görünce kendim kazanmış kadar seviniyorum.ancak patronun dizinin dibinde oturanlara değil onlar daima ky yi söğüşleyerek kazanır.
Sizinle ayni dusuncedeyim.Maalesef bu hissenin bazi yatirimcilari hisseyi kotuleyerek ve patron a saydirarak birseylerin degisecegi inanciyla hareket ediyorlar.Kendi ayaginiza sikiyorsunuz lafini defalarca bende soylemisimdir.Yapacak bir sey yok degistiremeyiz.Hisseye olan yatirimci ilgisini sogutmaya devam edecekleri anlasiliyor.3.00 lerden asagilari gormesi doviz kurunun yukselmesiyle alakaliydi.Doviz makul seviyelere geliyor.Oldukca olumlu bir gelisme. GOREBILENE TABIIKI
Ya Kardesim ne kadar negatif insansin,Feyyaz da hata yapar hasan ,huseyinde hata yapar. ayni bizler gibi.Bunda anlayamayacak ne var.Gecenlerde bir arkadas yazmisti.Patron o hatalari yaparken siz ne yapiyordunuz diye.Bunun uzerinde hic mi dusunmediniz.Bizlerde onun gibi hata yaptik.Yanlis zamanda yanlis hisseye girmisiz.Hata yapma luksu bir tek sizin mi olmali.Gel gelelim bu gune,gun bugun, zaman bu zaman.Birakin artik hisseyi kotulemeyi,nasil bir ruh haline sahipsiniz anlayamadim gitti.Olumsuz ne kadar haber gorus varsa yazip ciziyorsunuz.Olumlu gelismeleride yazinda, insanlar yatirim karari alirken daha saglikli karar verebilsinler.Durum bundan ibaret.
https://i.hizliresim.com/ZX2m8z.jpg
30/09/2018 yabancı para pozisyonu nette
120 milyon Euro+30 milyon usd
yani toplamda kabaca 150 milyon Euro de.
kur 6,9505 Euro 30/09/2018 - 5,9902 usd
6,95-6,05=0,90 x 150 milyon Euro =135 milyon TL kur farkı KAR,
YAZILAN KUR FARKI GİDERİ ZARARI DÜŞECEK. gelir tablosuna artı olarak yansıyacak tutar.
(6,9505- 31/12/2018 kuru)x yabacı para pozisyonunuz.
Bu arada 30/09/2018 şirketin aktif büyüklüğü de 2,5 milyon TL geçmiş. Sektörde hangi şirketin aktif büyüklüğü bu tutarı geçiyor?SAYGILAR,
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.