Sonnyazdığım mesajı dikkate alın arkadaşlar .net kesin bilgi odur
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
52 üye 246 ufo
tüm zamanların rekoru :kahkah: yenile yaptıkça ufo sayısı artıyor:oleyo:
Estagfirullah :)
İyi gunler.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesin birşey söyleyeyim.. %25 oran 32 günlük %5 stopaj ile faiz arttırımı öncesi verildi.. tutar 1m+ 625bp artışla %30 oranlara gelmemiz işten bile değil diye düşünüyorum.. yani bundan sonra %25 oranlara razı olmayın. araştırın, sorun..
Açıkta 70 bin nakitim var yapı kredi /19.25 den bağlayalım dedi 32 gün bağlasam mı acaba dostlarım ilk tecrübem vadeli mevduatta.
Dr. Nuri Sevgen
â€
@nurisevgen
57m57 minutes ago
More
TCMB son kararı ile;
Borçlanma Faizi: 16.25%'ten 22.50%'ye
Repo Faizi: 17.75%'ten 24.00%'e
Borç Verme Faizi: 19.25%'ten 25.50%'ye
Geç Likidite Penceresi: 20.75%'ten 27.00%'ye yükseltti
Sakin ama sakin baglama oranlar minimum 23-24 den baglanmali hocam
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bağlama hocam naptın ya? tam da faizlerin arttığı dönemde. bu kriz sistemik bir kriz. gaspçı zihniyet bu tür krizler de hiç bir bankanın batmasına izin vermez..
demem o ki, başka bankaları araştır. pazartesiye kadar bekleyebilirsen oranlar daha netleşir, birçok bankanın günlük faizleri bile 32 günlük faizlerle hemen hemen aynı,, yani o parayı %27-28 ile bile bağlayabilirsin..
Ne yaptin hocam, bedavaya yedirmeyin paralari ki bankalar akillansin.
Bak bu oranlarin en az 3-4 ustune koy onumuzdeki haftaya.
https://mevduatlar.com
TÜRKİYE CDS 474,90 % -9,13
Erobondlara yabancıdan talep gelirse dolar üzerinde baskı oluşabilir.
bütün olay faiz di... peki bunu iktidar, yönetim, mb daki uzmanlar bilmiyormuydu? tabi ki bilyorlardı.. fakat dolar bu seviyelere taşınmak istendi..
göz göre göre faiz arttırımı çookkk geç yapıldı.. içimden sessizce bağırıyorum HIRSIZZ VARRRR, VATAN HAİNİ VARRR.. (erdoğan, akp filan değil he) İŞİ BİLENLER, EKONOMİ UZMANLARI, FİNANS UZMANLARI BUNU YAPANLAR..
Tr 2030 8,16 % -5,61
Hayır dedim zaten pazartesi /23 yada 24 veren olursa bağlayayım ozaman.
Dolar almayı düşünenler için bir tüyo :
Dxy denilen bir gösterge var .Araştırın bulursunuz .
Doların dünyadaki bwlli başlı para birimlerine karşı olan gücünü ölçer kısaca.
Bu gösterge bu hafta düşüşde..94.450 civarı
Eylül ayı içinde 92 desteğini test edebilir .
İlla alacam diyorsanız 92 leri bekleyin ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vakıf bank 500 k 23.50 verdi garanti 24 verdi
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıf Arı günlük 19.25 gösteriyor . TEB gibi hesabı aç kapa yapmak gerekiyor mu Vakıf'ta da?
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Ayrıca Merkez; açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurguladı."
Yani diyorlar ki reis bize gücenmesin, darılmasın, ilk bulduğumuz fırsatta indirime gideceğiz, şunların bi gazını alalım hele :D
Niye 92 ye dusmeli ki. Dxy nin 92 ye gelmesi icin eurusd paritesinin 1.25 lere yaklasmasi gerekir.
Bence pek mumkun gorunmuyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizce ing turuncu faizleri hangi seviyelere cikarir.
Bence 25 + 2 ya da 25 + 3 yapmali.
Burada ki herkes nerdeyse akli basinda insanlar ama gecmisi cabuk unutuyorsunuz..
daha once de faizler % 13 teyken mb nin hatalari sonucu faizler resmiyette dusuk olsa bile 17-18 lere cikmisti..Sonra ne yaptilar ..mb faiz artirdi 18 oldu.nerdeyse 1 ay kimse faiz artirimi kadar fark alamadi..
simdi de daha dune dek faizler 18 di resmiyette..ama gecen hafta bile 22-23 oranlar alanlar vardi..simdi bu arada ki fark kapandi ve bankalarin 23-24 ten fazlasini verecegini dusunmuyorum..
Simdi bi kac banka dolastim
700k ₺ icin verdikleri oran 32 gunluk
Vakifbank--- 25
Garanti---- 25
Finansbank---- 22.75
Denizbank---- 22.5
Dedim hepsine MB 625 puan artirdi bu oranlarda baglanir mi musteri temsilcileri ile tartistik resmen gercekten bankalar vatandasi dudukleme derdine dusmusler oranlarin daha banka sistemlerine fiyatlama olarak gecmedigini dusunuyorum fakat gene mt lerin verdikleri oranlar ve soylemler vatandasi resmen parasini cop etmekle esdeger is yapma
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ya daha bankaları hemen bu kadar sorgulamak yersiz..bi gelecek hafta olsun..sakinn.
HEMEN YANSIMAZ oranlar beklemek lazım 1-2 hafta
Politika faizinin altinda oran vermeleri pek uygun olmaz. Hele yilsonu enflasyon beklentileri 21 22 (iyimser rakam) olmasi beklenirken su anda 25 altinda mevduata talep cok olmaz. Mevduat nedem onemli. Enflasyonu baskilamak istiyorsaniz tuketimi kismali ve tasarruflari artirmalisiniz (tabi bunun buyumeye istihdama olumsuz etkileri cok olacak)
Para mevduata ne kadar cok giderse bu enflasyonun dusmesi icin iyidir. Ne kadar yuksek mevduat verirsen dolarizasyonu o derece dusurursun
Bu baglamda mevduatin cazip olmasi icin 30 lara yaklasmasi gerekir.
25 altinda mevduatta dolarizasyon devam eder.
Ben devletin yerinde olsam yilsonuna kadar gunluk aylik net getirisi yuzde 10 15 arasinda olan bonolar acarim. Bu sekilde hem faize karsi mesefeli olanlar hem de dolar sahibi olanlar bu bonolari alirlar. Devlet bu sekilde hane halkina borclanir. Evet bu dislama etkisi yaratir ama devletin de harcamalari icin buyuk bir finansman olusturur.
Bankaların yüksek oran verememesi topladığı parayı vereceği yani kredi alacak kişi sayısının çok az olmasıdır kim 40 tan kredi almak isterki
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar merhaba,kullananlar varsa birşey soracağım.Bu şekerbankta gerek yıllık bono gerekse repo/mevduat kullanıyorum.Ama bu banka şubeden MT ilede görüşsem,MH lerinide arasam EFT yi ücretsiz yapmıyor.Sorum şu;Şekerbank kullanıpta EFT yi mobil bankacılıktan yada int.bankacılığından ücretsiz kull*****nız var mı?Tşkler..