5.21 yolu mu var yani?
Printable View
113 yıl önce birkaç Rus savaş gemisi, Karadeniz'de karasularımıza tecavüz ederek Terkos açıklarına demirledi!
Ruslar İstanbul'u tehdit ediyor ve Halim'in asılmasını istiyordu.
Bu savaş ilanı sayılırdı.
Osmanlı'nın cevabı, padişahtan yolladığı ÇİÇEK ile karşılamak oldu Rusları!
Halim Sivaslıydı. Manastır'da askerdi.
Askeri karakol önünde nöbet tutarken tanımadığı sivil biri gelip "niye selam vermedin?" diye çıkışmıştı.
Bu kişi Manastır Rus konsolosu Rostkovski idi. Osmanlı askerlerine, yabancı konsolosları selamlamak zorunluluğu getirilmişti.
Rus konsolos haddini aşan tavırlarıyla bilinen, Türk ahali ve askerlerine kötü davranışlarına defalarca şahit olunmuş biriydi.
Konsolos hiddetlendi, Halim'e hakaret ederek kamçısıyla vurmaya başladı. Halim silahına davrandı.
İşte bu olay sonrası Rus gemileri Sivaslı Halim'in cezalandırılması için İstanbul'a dayandı!
Ruslar çiçeklerle karşılandıktan sonra Manastır'da mahkeme kuruldu:
Sadece Halim değil yanındaki nöbetçi dahi idama mahkum edildi.
Beklenti, idamların saray tarafından hapse çevrilmesi yönündeydi.
Zira Rus konsolosun haddini aştığı herkes tarafından bilinmekteydi.
Ayrıca Osmanlı askeri "üniformalı konsoloslara" selam vermekle yükümlüydü.
Oysa o gün konsolos sivildi ve Halim'in onu Tanımaması normaldi
Ve bir gün, beklentilerin aksine Halim ve Abbas asıldı!
Olayla hiç alakası olmayan, Türk askerler lehinde tanıklık eden ya da bu haksızlığa itiraz eden birçok subay azledildi, hapse atıldı.
O gün 2. Abdülhamit'in
Türk askerlerinin idam edilmesi için baskı yapmak amacıyla karasularımızı işgal eden Rus savaş gemisini çiçekle karşılattığı bölgenin kıyısında, bugün 3. hava alanı yapılıyor.
Ve bugünlerde bu hava alanına Abdülhamit Han ismi verileceği iddia ediliyor!
Bakalım, 1933'te Kana***e Koyu'nda görevi gereği bir İngiliz subayı vurup diğerini yaralayan Balıkesirli er Musa için İngiltere ile savaşı göze alan Atatürk'ün ismi yerine,
Sivaslı Halim ve Abbas'ı Ruslar istedi diye asan Abdülhamit Han'ın ismi verilecek mi yeni hava alanına.
Yolu demeyelim ama yeni kanal açtı. Kanal alt üst bantları böyle şu an. Yükselen olduğu içinde hergün artıyor. 7.20 ye giden yol 5.12 yi kırdığında, o günkü değeri oydu geldi. Fişek gibi geldi. Dördüncü denemede kırdı.
Kısa vade bakınca 5.70 yüksek ihtimal bu hareketin dibi gibi. Fibonacci 61.8 seviyesi zaten. Onu kırarsa o zaman bakılır daha altına.
Turkish Banks Liquidate Gold In Currency Crisis Panic
https://www.zerohedge.com/news/2018-...-20-their-gold
Meanwhile, the "doomsday" debt clock is ticking: according to Nora Neuteboom from ABN Amro, of the $118 billion in short-term debts due by September 2019, 15% is owed by publicly owned banks, and 44% by private financial institutions.
"But, of course, you can’t repay your debt in gold, so they’re probably selling to shore up finances for when their debt becomes due," Neuteboom said.
doğrudur.. 30 yıl kira çarpanıyla 1700 falan olsun. vergisi ıvırı zıvırı ile elde yine 1500.. verdiğim rakamlar kasıtlı yüksek verildi. oldu ya 20-25 yıl çarpanıyla buldun, alladın pulladın, bi keko buldun.. o durumlarda bile mantığı yok şu anda. bu fiyatlar ve usd faiz oranlarıyla.
Otomotiv sektörü alarm veriyor: Üretim 8 ayda yüzde 5 düştü
https://www.bloomberght.com/haberler...-yuzde-5-dustu
Lakin ne hikmetse BIST kenefinde otomobil firmalarının hisse fiyatları düşmüyor aksine yükseliyor ,neyse orası borsa kim kime korsa... da kriz yok diyenler, saymaya başllayın en geç 3 ay sonra Otomofilciler ! işçilerini sokağa koymaya başlayacak. Doların çıkışından bana ne ben işçimiyim !...
Ev, araba , telefon, bilgisayar, üst baş, bacılar beşer onar ayakkabı, çanta filan hiç bir şey alınmaz , parayı biriktirme, işsiz güçsüz kalınacak günlerde aç kalmamak için kenara, köşeye koyma zamanı. Ha ! yapmadın yarın öbür gün işsiz kaldın, çocuğuma mama alamıyorum, döt bezi alamıyorum diye ağlarsanda kimse sana acımaz.
Ozaman ben size Tüyo verim :) Sarıyer Panaroma Life, Panaroma Home, North Istanbul, Panaroma Suits, Alya evleri... 450 bin tl 1+0 kirası 2.000 TL
550 BİN 1+1 KİRASI 2600 TL
650 bin 2+1 kirası 3500 TL
Siteler 4-5 yıldır faaliyette mal sahibiyim emlakçı vs değilim isteyen sahibinden sitesinden araştırabilir.
Aidatları 300-600 arasında
Evler her yıl min %30 koyar üstüne kiralar %20
250 bine almıştım 3 yıl önce şimdi 450 bin
Yardımcı olabileceğim başka bir konu?
Dev borç birikti, Şanlıurfa sanayisi elektriksiz kalacak
Döviz krizi her yeri etkisi altına alırken elektriğe zam üstüne zam geliyor. Birçok dev fabrikasından borç nedeniyle kesinti haberleri geliyor.
DHA`nın haberine göre Dicle EPSAŞ, Şanlıurfa OSB'nin elektriğinin pazartesi günü kesileceğini açıkladı. OSB'nin borcunun 23 milyon liraya ulaştığı belirtiliyor.
Doların çıkışından size ne dimi ! ŞANLI URFA ... Size neyse bize hiç ne ... Sahi ya son seçimde Urfadan AKP ne kadar oy almıştı ? ...
Allah daha çok versinde siz değilmiydiniz geçen gün tapusuz projeden ev alanlara acımam dediğimde bana, `bende aynı durumdayım umarım sizde birgün aynı duruma düşersiniz aynı acıyı yaşarsınız `diye beddua eden zatı muhterem ! `yanılıyormuyum !... Yanılıyorsam kusura bakmayın ama yanılmıyorsam sizin acınacak falan haliniz yokmuş. Saygılar
bu ülke 80milyon un gelecegini bir kişiye teslim ettigi gün zaten bitmişti ...
``Aynı gemideyiz`` diyenlerin bindikleri arabalar dudak uçuklattı
Taki Doğan, kamudaki makam araçlarına ilişkin çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...uklatti/210281
Ben zaten aynı gemideyiz diyen bu zevata inanacak kadar hiç bir zaman geri zekalı birisi olmadım o nedenle diyorum ki tek CENT bozarsam tüm dünya beni...sin.
Şu kanal olayını unutun artık
Kanal falan yapılmayacak
Kanal lafı istanbul çıkışındaki sapa arazikerde değer şişirilmesi için kurgulanmış bir safsata
Burdan kanal geçecekte değerlenecek..Yokda adam nasıl satacak istanbula 3 saat olan daireyi milyonlara..
Ve bu kurguda cahil halka yutturuldu..
Banka kredi verilir yol yapılır,kopru yapılır,hastane yapılır bir şekilde para dönüşü olur kalanınıda devlet peşkeş çeker..
3.hava alanına bile 5 türk ve yanılmıyorsam 5 de yabancı banka birleşip finansman sağladı..
Kaldıkı burdaki maliyet 20 milyardı..
Bu hava alanıda kopruler gibi patlayacak devlet her sene eşşek yüküyle garanti parasını ödeyecek..
Ama yinede hava alanı kendi başınada ciddi bir gelir saglar..
Kredi veren bankalara sağlam bir teyminat olur..
En kotu turk telekom gibi hisselerine çokerler...
Peki soruyorum size 100 milyar doları kaç banka birleşip kredi olarak verir..
Turkıyede boyle bir banka yok zaten..
Eeee hangi yabancı banka 100 milyarı bu kanala bağlar..
Hangi garantiyi alarak..
Dün dediğini bugun yalanlayan rte nin dözünemi güvenecekler..
Rte mavi marmarada dediği gibi kredi verirken banamı sordunuz derse ne yapacaklar..
Yada olduki kredi geri odemesi yapılamadı..
Kanalı devralıp geçen rus gemilerinden 10k $ keserekmi 100 milyar parayı geri alacaklar..
İşin özeti şu bu kanal işi kurgudur..
Bir inşaatçı olarak bunu ilk günden beri söyluyorum..
ÇÜNKÜ BU MALİYETİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK..
HİÇKİMSE 100 milyar dolar parayı kanaladan gemi geçecekte bana ödeme yapacak diye vermezzzzzz...
Bu kanal yapılırsa gider kanalın başına hergün anırırımmm[emoji3]
BUKADARDA NETİM..
Telsen yazdım yazım hatası varsa kusura bakmayın..
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülkenin bu durumunda ancak hastanede damar için kanal açarlar... serum varsa bağlanır..
doktor bu ne
[ATTACH=CONFIG]20183
ustadım aynen katılıyorum... nasrettın hocanın.. patikaya dikenlı tel gerıp..burdan geçen koyunların takılan yunlerını toplayıp..bu yunlerı eğirıp ıplık yaptıktan sonra.. pazarda satarak zengın olma hayalı bıle...bizim kanal ıstanbuldan daha RANTABL bır projedir....
bencede mntuklı beleşe topladıkları arazileri pahalıya satıp şimdiye kadar kanaldan fazla para kazanmıştır birileri.
Dersimli Kürtçü işini biliyor, CHP Parti Okulunu Türk/Atatürk karşıtlarına teslim etmiş!
YÜKSEL TAŞKIN, FATİH AÇIKEL, YILDIRIM KAYA........
"Tıpış tıpış liderime yürüyorum.." derslerini pekiştirmekle işe başlayacaklarmış.!.
https://www.siyasetcafe.com/chp-part...lim-39994h.htm
Harika bir analiz olmuş
Benim aklıma bu kanal projesinde çok daha değişik bir plan olma ihtimali de geliyor
Şöyleki,
Bunlar 10 yıl içinde çok büyük bir İstanbul depremi garantisi almış olabilirler ki birçok araştırma bunu söylüyor
ozaman,
görülmemiş bir rant yaratmak için
mevcut depreme dayanıksız binaların yeniden yapımı yerine
İstanbulun o kaos ortamında hucum edip kapışacağı
yeni bir kopya İstanbul yapıyor olabilirler
olen olsun kalanlar hucum etsin betonlar fahiş fiyatlara satılsın
yaparlar mı boyle bir hayvanlığı yapabilirler bence ..
Hepsinde kayıp kazanç oranı yaklaşıktır..
Liralar ya da bilezik fark etmez..
Fiziki tutma riskini taşımamak isteyen için panga altunu eyidir..
Umut abi söyledikleriniz çok doğru 3 ay sonra işten çıkarmalar üretimi durdurmalar başlar bu saatten sonra kimsenin tıpası yemez kredi ile ne ev ne araba alınır en kötü araba bile 15 -20 den başlıyor biraz orta binilecek arabalar 50-60 TL. den başlıyor hepsini kredi ile alacak adam en az 50 de faizi üstüne koysun. Zaten ev ve araba uçuk fiyatları ile milleti iyi öptüler bu zamana kadar bunlara saysınlar.
Bu kadar salınan bir piyasada al sat marjları elbette yüksek olacaktır...
Güççük esnafı karalamayalım,bu işi toptan yapanlar da var...
Ya bu PPK üyeleri cumaya gitmiyor mu,
https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kis...an-kazanc-faiz
Halkbank ve THY'nı Katar'a mı satıyorlarmış ?
Sn. umutabi bir haber paylaşmış: Otomotiv sektörü alarm veriyor: Üretim 8 ayda yüzde 5 düştü
Haberdeki en önemli nokta ağustos ayında toplam üretim %34 azalmış. Otomobilde %42 azalış var
%34 üretim azalışı o oranda işçi çıkarmayla sonuçlanır.:Sad:
Yani alarm falan vermemiş, bildiğin frensiz düz duvara toslamış.
Kredi kartı faizleri 2,25 e çıktı 1 ekimden itibaren.
Gecikme faizi 2,75.
Hane halkı borcunu düşününce işler iyice sarpa saracak vatandaş için.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba 10 bin usd aylık net ne kadar faiz getirir? Teşekkürler
İstanbulu hiç bilmiyorum Ancak aşagıdaki arastırma sanki 3 - 4.ncu bolge gibi bir yerde kanal
https://www.mynet.com/olasi-istanbul...r-110102508666
amac ne olursa olsun bu kanalın yapılması fikri hem ekonomik olarak hem ekolojik olarak bir facia
bu projeye harcamayı dusundukleri parayla mevcut binaların yeniden depreme dayanıklı hale getirilmesi
hem insan kaybını azaltacak hem ekolojik facıaya gerek kalmayacak hem cok daha az masraf yapılmış olacak
ancak mantık yurutmeye calısıyorum
boyle bir faicayı düşünmenin mantıgı ne olabilir
olası depremden buyuk rant sağlama darkafalıgı olabilir mi
onceki depremde kefen satıp koseyı donenleri dusununce olabilir gibi geliyor
https://www.mynet.com/olasi-istanbul...r-110102508666
Bu fazla fantastik olur[emoji23][emoji23]
Batman kara şövalyenin yükselişine benzettin [emoji28]
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.