Hiçbir şey kaçırılan bir fırsattan daha pahalı değildir.
Printable View
Hiçbir şey kaçırılan bir fırsattan daha pahalı değildir.
Batmak mı? Arkadaşlar, komik olmayın. Bakınız, borsada uzun süre gözlem yapan birisi olarak, bir çok batan şirket gördüm (bir çoğunu da önceden tahmin ettim). Batan şirketlerde genelde şunlar olmuştu:
1- İsim değişikliği
Komik gelebilir, çok basit bir şey belki ama evet, yatırımcı unutkandır deyip, önceki pisliklerin hemen bulunamaması için isim değiştiriyorlar
2- Bedelli
Bu bedelliye muhakkak iyi bir kılıf bulunuyor. Kesinlikle şirketin borçları için değil de, büyümesi için kullanılacaktır.
3- Haber akışı
Güzel haberler ardı arkası gelir. KY gaza da gelir
4- Fiyat patlaması.
Bu neredeyse olmazsa olmazdır. Kendi yatırımcısının bile, ulan nereye düşmüşüm ben dediği rakamları görür.
5- Yeniden değerlendirme. Arsası, borsada olmayan iştiraki filan varsa, bunlar yeniden, ama yüksek bir değerden değerlendirilir
6- Ortak satışı
İnanır mısınız, bu satışları şirketin iyiliği için yaptıklarını söyleyenleri dahi gördüm. Pes artık. Şirket batmadan önce artık neredeyse tamamen halka açık bir şirket olmuştur
Bunların 2 ya da 3 tanesi batan ya da batacak şirketlerde mutlaka görülüyor. Ha ama görülmüş olması batacak anlamına gelmez. Kaldı ki, batan hiç bir şirkette bunların hepsini birden görmedim.
Diğer taraftan, HUBVC'de olan şey apaçık manipülasyon. Startsup portfolyösü tamamen HUBVC'nin gibi gösteriliyor. Üye sayısındaki %145lik artış, ciroda yüzde 145 artış olmuş gibi gösteriliyor. Bunlar onbinlerce takipçisi olan kişiler tarafından yapılıyor. Bir çoğu alana hakim, yani bilmeden yapmaları imkansız. Yetmiyor, dahası, troller, twitter, forum, instagram ne varsa her türlü forumu, çılgınca kullanıyorlar. Ben hiç bir batan şirkette yukarıdaki maddelerin tamamını birden ve artısını görmedim.
O yüzden eğer batacağını bile düşünüyorsa insan, lafını etmeden önce on kez düşünmeli
Kendi fikirlerim olup yatırım tavsiyesi değildir
Karamsarlık görüyorum ağalar yada bir korku havası var yapmayın sirket bugün kap haberiyle tamamen murat vargiya geçti onumuz açık makroda mikroda baksak apaçık hedefimiz uzun elbettte düzeltme olabilir sakin. Zeplin ve paymes yeter sadece malınızı kaptirmayin üzülmeyin
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyleSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bügün sana bir anımı anlatayım...starbucks kahve içiyorum iki genç sohbet ediyor..tarımdan hayvacılıktan bahsediyor..ülkede bitti bunlar diyor.bir ülkede tarım hayvancılık bitti ise sanayi zaten olmaz diyorlar ve bende bu dediklerine katılıyorum.neyse bende sohbete girdim ordan burdan ekonomiden..arkadaş borsadan bahstti.bilmen etme ama çok çıkıyor muş dedi.bende aha dedim...en son malları alacak kişiler gelmeye başladı dedim...sen sen ol böyle neyüdü belli olmayan şirkette uzun vade olunmaz...hatta en sağlam şirkette de uzun vade olmaz.ne olur biliyon mu sağlam şirketlerde de zamanı gelince satmak elindeki lotu artırmak.neyse bir zamanlar gelince pire gibi kimse kalmaz burda...kar kar dır öğrenin...bu arada borsaya gelen yatırımcı sayısı artmış..2000 li yıllarda da böyle olmuştu...uzun vade hubculağa devam..bu arada hatip ağa derin ağa bir şey bildiği yok...son kalan malları ky tutsun elinde diye şöyle miras bıraktım şöyle uzun vadeciğim ayakları yapıyorlar....hubbbbbbbbb
32-34 de satın kaçın diyenler hadi canım benim sahneye alalım sizi.
Ne keriz silkelediler be hem hub hen reysas
Dostlar inanın Alyatçı ve Hatip Ağa olmayınca topiğin tadı da olmuyor herkese selamlar
Sayın Kwon, sayın Oflu61 bari sizden ses alalım, belli ki Alyatçı ve Hatipağa cezalı
Aselsan gibi bir şirketi bile itin deliğine soktular.
Hub nedir ki.
Bu hareketlerin benzerleri defalarca görüldü.
Sayın moyal biz kimiz? Sayın Derinhisse nin yamaklarıyız.Derinhisse yeterde artarda .. Şahsım adına yorum yaptım.Kimse yanlış anlamasın.
Ben bir süreliğine buradan ve diğerlerinden elimi ayağımı çektim kırallarda yım orası biraz destek istiyor.
Dostlar bende az miktarla devam ediyorum.. Bu meredın ne olacagi bellı olmaz... Yıllardır borsayı takıp ederim böyle birşey görmedim.. Fazla mal taşıyınca bacakları titriyor insanın:kahkah:... Borsada fırsatlar bitmez malum devam ederse gözüm kalmasın diye az bir miktar tutuyorum...
Kapanış 48
Gelişen ve değişen yeni dünya düzeninin ve bu düzene entegre olan teknoloji ve yazılım tabanlı icraatların dönemindeyiz...
Sevgili arkadaşlar nasıl yıllar önce Netaşlar egeenler brisalar kerevitaşlar yükseliyordu şimdi de sıra yeni sistemin yani geleceği yani fikirleri ve bu fikirlerin gelecek adına pozitif etkilerini satan şirketlerde...
Kağıdı taşıyanların ortak özelliği güvenmeleri taşımayanların ise hep mesafeli hatta negatif-önyargılı olmaları...
Hubvc yatırımcısı tüm ortaklarıma bu sürecin keyfini sürmeleri dileklerimle ayrıca yeni internet sitesi güzel olmuş
Bol kazançlar
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyle giren herkes kazandı, yaf tamam malı topluyorsun diyelim toplamanın da bir usulu var alışa geldiğimiz hisse toplama yolunu kullanmadıkları kesin, muhtemelen kafalarında bır fıyat var ve yukarı surerek malı toplama yoluna gittiler ama bu saatten sonra girenler sağlam yürek yemeli, belkı tahtacıda bu fıyatlardan artık kimse girmez deyıp bu fiyatlara taşıdı... Yorum yapması bıle çok zor bu tahtada...
Murat vargı turkcellin kurucusu ve hub girişimin sahibidir gedik ortakliktan cikti. Amerikadaki slikon vadisi neyde Turkiyede de hub girisimdir. Unicorn sirket olmaya aday. Paha bicilmez bir sirket olacak uzun vadede. 170 milyon dolar şu an cok ucuz. Alti üstü bir site tasarimi yapiyorsun yemeksepeti trendyol gibi milyon dolarlara alicisi oluyor. Bircok ortakliklari var bunlarin bir kismida yabancidir avrupadan amerikadan. Ceo su boğaziçi mezunu sektorde uzun yillar amerikada deneyim sahibi olmuş endustri muhendisidir. Ayrica sirketin sahibi sahtekar falan degildir en onemliside bu bence. Aralik ayinda bedelli icin basvuruda bulunuldu yuzde 50 bedelli alinacak. 100 hissesi olan 50 hisseyi 1 liradan alabilecek yani 150 hissen olacak ekstradan 1 tl vererek. Hisse fiyatida yariya inecek. 48 lira şu an bugun bedelli olsa hisse fiyati 48*2/3=32 liraya dusecek. Muhtemelen bu yukseliş trendi bedelliye kadar ve bedelliden sonrada devam edecrk gibi. Yatirim kumar degildir dogru kagitta orta uzun vade kaybetmezsin. Bu kagitta uzun vade dudunenler icin buyuk bir firsat bence
Tamam doğruda kardeş bu acele nıye, malı ellerinden alan mı var ıkı ileri bir geri yapar malı toplarsın, zaten bir taban yapsan yukarı yapacağın tavandan daha fazla mal toplarsın alışık olmadığımız bir tarzları var.. Bakalım gelsın bilançosu görelim bilanço fiyatı desteklemezse o zaman yandı gulum keten helva durumları olur, karını görelim ona göre karar veririz.. Şuan itibari ile 161 milyon usd pıyasa değeri var yaklaşık 1 milyar TL..
1-Hub girişimin sahibi kimdir? MV Holdingin sahibi Turkcell ve KVK nın kurucusu güçlü sermayesi olan milyarder Murat Vargı dır. 2017de şu sozleri söylemiş hub girişim için, manidar : bugüne kadar tcell ve kvk ile buyuduk bundan sonra girişimcilik ruhu taşıdığımızdan dolayı teknolojik yatirim fonumuz startersHUB ile büyümeye devam edeceğiz demiştir.
2-Hub girisimin 80 tane iştirak portfoyu var. Bunlardan ince eleyip sık dokunarak 20si devam yatirimi aldi. Yerli yabamci yatirim fonlari almaktadir. Bu deger 250milyon doları aşmiştir (şu an borsada 161milyon dolara fiyatlaniyor komedi, en kisa zamanda milyar dolarlarin konusulacagini dusunuyorum)
3-startershub onumuzdeki 4 yil icinde ince eleyip sık sokuyarak 60 startup sirkete yatirim yapacak. Bunlardan SADECE BİR TANESİ belkide birgün şu an tahtada fiyatlanan HUBun 161m dolar seviyesinin uzerinde olacak
4-Devletin starterup lara destek verdigini fon yardiminda bulundugunu ve vergi teşvikiyle engelleri kaldirdigini unutmamak gerek
5-dunya genelinde teknoloji sirketleri en cok buyuyen sirketler oldugu tartismaya acilamayan bir gercektir.NET!...
6-hub girisim yatirimlarıni gelişmiş ulkelerde buyuyen sektorleri baz alarak yapmaktadir. Bunlar neler? YAPAY ZEKA!!! + DİJİTAL OYUN!!! + eTİCARET + ROBOTİK SİSTEMLER!!! + BİOTEKNOLOJİ + SOSYAL AGLAR + OTOMASYON + YAZILIM diye gidiyor...
Araştirin!!! Amazonun degeri 882milyar dolar 😄 peki alibaba ve kirk haramiler trendyola ne kadara satin aldi??? Tami tamina 728milyon dollar, yazin bunu bir köşeye. Ne demek istedigim anlasiliyordur umarim
7-HUB Girisimin ortaklari hangi firmalar???
* AMAZON (anlatmaya gerek varmi degeri 882milyar dolar olan şirket eticaret yapiyor)
* UNILEVER (ingiltere hollanda merkezli dunyada yiyecek ve hizli tuketim sektorunde en buyuk firmalardan birisi, degeri 200milyar dolarin uzerinde)
*MICROSOFT
*MERCEDES
*İŞ BANKASI (Turkiyenin en buyuk bamkası)
*TURK HAVA YOLLARI
*BOSCH
8-hubun iştirakleri hizli buyuyor. Mesela 5 milyon liralık bir iştiraki 1 yıl sonra 30 milyon lira piyasa değerine ulaşabiliyor. Bu anlamda hub hizli buyuyen bir sirket. Yabanci ulkelerdeki startup sirketlerin borsadaki fiyatlamalarini incelemenizi oneririm. HUBun şu anki hareketlerinin çok normal oldugunu anlayacaksiniz.
Mesela uber i bilmeyen yoktur. Uber 1,25 milyar dolarken 1 milyar dolarlik yatirim yapildi ve kisa surede degerinde 54milyar dolarlik etki yaratti.
Hub girişim Turkiyenin en onemli unicorn şirketi olmaya adaydir ve belkide silikon vadisini Turkiyede başlatacak girişimdir!!!
Bilançoya çok kalmadı, gelsın rakamları görelım sonra konuşalım bence.. Amozonun kaçına ortak mesela payı nedir bu önemli.. Diğer ortaklardaki payı ne kadar bunlar önemli.. Amozon dediğiniz bir dev diğerleride... Hub un bunların durumuna gelmesi için 40 fırın ekmek yemesi bıle az gelebilir.. Kolay değil yani..
Orda soylemek istedigim bahsettigim firmalar buyuk firmalar yaş tahtaya basmazlar. Bir amazon olur yada şu olur demiyorum. İşi bilenler huba destek veriyor hubda saglam kadrosuyla girisimleri yakaliyor. Bunlardan sadece bir tanesi dahi şu anki tahta fiyatindan degerli olabilir. Ornekleri yokmu?
Sn can doğrudur katılıyorum bu dediklerinizin çoğuna ama o olacak bu olacak diye diye senet 1 tl den buralara geldi.. İnşallah 500 tl olur ama çıkış çok hızlı risk bu bana gore Hanı bu çıkışı ıkı uc yıla yayıp beklentilerin bır kaçının gerçekleşmesi ve akabinde diğerlerini fiyatlaması daha mantıklı olmazmıydı yanı haftaya 100 tl olsun sonrakı hafta 200 ve ilerde de 1000 tl ve milyar dolar pıyasa değeri tamam olsun ülke içinde kazanç olur.. Ama bence birazda olacak, cek caktan ziyade oldularla işin yurumesi gerek sağlıklı olan bu... Elde nevar desek sadece muazzam bir fiyatlama onun harici şirketin kasasına giren milyon TL hatta 100 milyon TL ler olmadıkça sıkıntı bana göre...bende de az mıktar var ve son olarak 3000 lot 36.50 ortalama ile verdım ama bazı beklentilerın reele döndüğünü görsem 50 TL den de girerim ama korkmamak elde değil... Yanlış anlamayın ben düşecek demiyorum, dıyememde kimse bılemez ne olacağını..
Ok, güzelde bunların şirkete getirisi ne durumda... Ya da bu ürünlerin pazar durumu nedir.. yanı o var buvarda bunlardan kaç milyon dolar gırdı olacak sizce .. Şirket bunlara müşteri bulabilecek mi.. Bunlar rakamlara ne kadar yansıyacak ayrıca benzer alanda faaliyet gösteren şirketlerde neredeyse huba kıyasla hıc hareket olmaması da ilginç değilmi..
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-ortakligi-a-s
Kap istirak oranlari da cok dusuk bi tane yuzde yuz digerleri yuzde dort ten basliyo yuzde 5 - 6 -7 -8 -9 -11- 19 vb gibi oranlarla istirakleri oranlar cok dusuk su an icin ilerisini bilemeyiz , yatirim tavsiyesi deildir...
Teknoloji bilişim sektoru tekstil inşaat gibi degildir. Kârliligi eger gercekten basariliysan cok yuksektir. Hammade maliyeti yok. Arge yaparsin kalifiye elemanlarla. Bu isin basinda Murat Vargı olması yetiyorda artiyor hisseye uzun vade girmeme. Evet yuzde 10 istiraklere ortaksin ancak dedigim gibi iclerinden biri ciddi anlamda yol katettigi zaman 1 e 10.000 bile kazandirabilir. Sahibinden trenyol yemeksepeti gibi sitelerin maliyeti nedir degerleri nedir nasil baslamistir. Hepsi sadece bir bilgisayar ole fikir olarak ortaya cikti. Yani fikir satiyorlar. Gelecek bu sekilde artik...
Bu arada net kâr beklentisi derinhissenin 48m tl. Ben bundan daha daha fazla olacagini dusunuyorum.
Paymesin sadece %3.85 ine ortak... Yuzde yuze yakın sahıbı olduğu şirketlerden biri yazılım diğeri bilişim... Yazılım ve bilişim şirketleri borsada oldukça fazla diğerlerinden farklı kılan paymes gıbı şirketlerde 3,5,10 civarı ortaklıklar var..
Sakin bır şekilde takibe devam...
Ben bu hisseye saldırdıkları kadar hic görmedim yıllardan beri nasıl bir nefrettir buya her yerden saldırıyorlar hissede inadına artıyor. Derin hisse yazdı borsa tarihinin en büyük kapağını yapacağım diye en az 3 yil bu şirketteyim murat vargı bıraktığı gün bende bırakırım. Iyi geceler
Sayın Besledi olay budur 👍👏
Sagolun teşekkürler SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Besledi, bu inancınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Sayın Derinhisse’nin ve Sayın Murat Vargı’nın tüm bu saldıranlara en güzel kapağı yapacağına ve kendilerine inanan yatırımcılarını mağdur etmeyeceklerine olan inancım tamdır.
Kesinlikle ayni fikirdeyim
Hub girişimin şu an 161milyon dolar piyasa degeri var. 1milyar oldugunda ilk unicorn şirketi olmuş olacak. 2023 e kadar bakan Varank ın dedigi uzere 10 unicorn şirket cikartma hedefleri var. Bunlardan ilk aday HUB tabiiki. Artışın nedenini umarim anlamissinizdir. Hubvc de 20milyon adet hisse var. Gün itibariyle hisse başı 8 dolar. Hedef 50 dolar.
QNB süper bi unicorn işte. 50 milyar dolar piyasa değeri ile Türkiye'nin en büyüğü hem de... [emoji23][emoji23][emoji1787]
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.