Güzel bir kapanış yapacak gibi...
Printable View
Unlu menkul 10 bin lot mal verene kadar çok ugrasti....ytd
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/Em8ddZ.jpg
https://i.hizliresim.com/JZAyEW.jpg
Bundan bir yol olmayacak bu nedir ya bedelsizi fiyatlamamasindan belliydi iyi oyaladilar dinlemedik galip ağa yi [emoji3] şaka bir yana cikmadigim her gün dibe gittim tadı kaçtı çok güzel mal tasittilar tebrik ediyorum ben gidiyorum [emoji112] ytd...
Özelden çok fazla mesaj aldığım için yazıyorum bu hisse hakkında yorum isteniyor inanın ben bu hissede iki kere alım satım yaptım onlarda bedelsiz öncesi ve sonrası bu alım satımlarımda kısa vadeliydi nedenide basit bir sığ bir hisse ikincisi yatırım ve üretim hissesi değil gerçeği söylemek gerekirse 4 masa bir sandalye katmadeğer yaratan hiçbir faliyeti yok gayrimenkulu yok fabrikası yok tamamen komisyoncu bir işlev o yüzden bu kağıta yatırım yapacaklar kendi bilgi birkimleriyle enine boyuna düşünüp öyle yatırım kararını versin. Saygılarımla.
Yatırım ortakliklarida 2 masa bir sandalyeden ibaret .ama bir ederi var.bununda bir ederi var.neticede para kazanıyor 12 aylık blancoyu bir görelim...ytd
Bedelsizi bir görelim olmadı 12 aylık bilançoyu görelim oda olmadı ilk çeyrek bilançoyu oda yetmedi altı aylık bilanço........... Uzar gider. Tanrıverdi ailesi iktidara yakınken şirket hisseleri performans ı çok güzeldi ama ters düşünce Haydi iyi beklemeler size. Saygılarımla.
Çok sıktılar tahtayı 2,20 2,30 arası alınabilir diye düşündüm , Ödenmıs 15 milyon 9 Aylıkta 5 gelmiş , 12 Aylıkta 7 ve ya 8 geliıse , 2019 yılı sonunda Ödenmis kadar kar getirebilirmi acaba diyerek ,Pergonun yanına aynı işi yapan Tgs yi biraz hisse alıp beklemeye deger gordum , culsuz karsız kağıtlarda indir bindir yapılanlarla ugrasacagıma ,hiç olmazssa kaç milyon kar getirebilir diyen bir kagıdı almayı uygun gördüm, bilançoya göre pozisyon artış azalışa karar vericem , yatırım tavsiyesi deildir....
Bay tomi sizi burada görmek sevindirir Pergamon dan takip ediyorum paylasimlarinizi... Kağıt elimdeydi geçenlerde gidiyorum dedim ama gidemedim tabiki maliyet yuksek verdikce düştü düştükçe geri aldim. Cuma günüde geri salacagindan adım gibi emindim ama yinede istediğim trade i yapamadım anca cep harçlığı çıktı verdigim lotu da aldım geri. Pergamon kadar kurumsal olmadığını düşünüyorum derler ya patron şirketi tabi biz geç farkettik. Ama şu da var karlılık artıyor faaliyet karı artıyor herşey yolunda şirket büyüyor önümüzde ki süreçte de bizi etkileyecek olumsuzluk çok görünmüyor netice olarak ülkemizde ihracatta desteklenmek durumunda olduğundan Kobiler de öyle buyudukce büyücek diye düşünüyorum ancak yönetim iyi niyetli olmadıktan sonra ekmek yedirir mi orası muamma görüyoruz zarar edip giden tonla şirket var ne yazikki... Geri döndü diyebilir miyiz peki önümüzdeki hafta çok önemli düşeni kirarsa hacimli devamı gelir asıl o zaman sabırlı olmak lazim göreceğiz bakalım. Cuma gün ki hareketin mal kitlemek değilde toplar mıyım biraz diye yapıldığını düşünüyorum hatta endeksin bu sıçrama sürecinde bilerek basıldı öylece durdu 0 fiyatlama lanet olsun deyip satmamiz beklendi bence hadi hayırlısı... Ytd... Bol kazançlar tüm iyi niyetli yatırımcılara...
Piyasa Değeri (TL) 37.500.000
Özsermaye (TL)(**) 34.334.430
Sermaye (TL) 15.000.000
Net Kar (TL) 5.170.302
** 202018-9 Bilanço dönemi için
Özsermaye yi artırmalı şimdiye kadar bilonçolar sıkıntılı idi bende merak ediyorum gelicek bilonço yu , sıg kağıt falan filan diyoruz bazı tahtalara hacimli Bankalar bile piyasa değerleri Özsermayelerinin üçte bir oranlarından işlem görebiliyolar, hiç olmassa spekülatif bir kağıt a yüksekten yakalanmadıktan sonra şöyle biraz kar getirsin yine eski yerine gelebilme şanslar oluyor böyle küçük hacimli kağıtlarda bakalım kısmet her sey yatırım tavsiyesi deildir....
gidişat iyi görünüyor...bilanço hareketi mi acep? ytd..
Kagidin tekniği güzel bakalım yarın ne yapacak tamammi devammı...ytd
Yarın bilançomu geliyor ? neden tamam olsun maruf 2001...... 2,25 maliyet isterse tamam desin önemli deil , durus ve hareketleri şu an için olumlu görüyorum stoplos 2,20 atarım üstü macera olur benim için bilanço beklemeye deger görüyorum , artık borsada bazı gruplar böyle kagıtlarda uzun vade pos acarak beklentiyi sa tın almayı seviyolar , isterse süper gelsin satış yapılıyor ama tünelin ucunda ısık görüyosa hedefe kadar almayı göze alıyo bazı büyük yatırımcılar sanki bu da buna uygun olabilir diye düşünüyorum sahsen,ödenmiş sermaye kadar kar bu yıl bu yıl olmazssa bi dahaki yıl olabılirmi ? bende bu tür kağıtlara takıntılıyım , bu bilanço da kendini belli eder......yatırım tavsiyesi deildir.....
Tgsas seni izlemeye aldım .2019 flaş hissesi olacak mısın ?çok merak ediyorum.12-14 leri görebilir misin?Dış ticaret arada malı Ne kadar götürecek sin .Büyük tgsas Nisan Eylül aradı 3. Çeyrekte rekor bilançoları açıklayacak mısın .Ytd
Tamammi devammı derken teknik olarak söyledim.bakalim grafiği bozacaklarmi yoksa nakış gibi isleyeceklermi bende bilançosu bekliyorum... duruma göre bakacaz.ytd
Bu bızdıkda 2,60 gidip geri geliyor , artık 3,00 Tl ler hedef olmalı yatırım tavsiyesi deildir......
Valla 2.60 2.70 eskileri kesmez diye düşünüyorum yenileri bilmemde... Daha çok da eskilerin peşinde olduğu için çıkarması lazım azıcık yok öyle bedava ekmek :) ytd...
Kaç zamandır bekletiyor ne bilancoyu fiyatladi ne bedelsizi fiyatladi ... Ytd ...
Bu şirkette imtiyazlı paylar kaldırıldımı ?
Şirket yönetim kurulu üyeleri*şirket merkezinde toplanarak; merkezi İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Halkalı*Merkez mh. Basın Ekspres yolu N9 Capital Tower K:1 D:11-12-13-14 adresinde*bulunan ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 420610 sicil numarasında kayıtlı*şirketin faaliyetini genişletmek amacıyla;*
*
*1- Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Odunluk* Mah. Akademi Cad. N6/B Marka AVM*ve Konut B Blok K:15 D:114 adresinde bir şube açılmasına
**
2- Şube Ünvanının TGS DIŞ TİCARET*ANONİM ŞİRKETİ *- BURSA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ olmasına,
*3. Şubeye sermaye tahsis edilmemesine, merkezden karşılanmasına;
4. T.C. uyruklu İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Merkez Mah. Panayır*Çayırı Sokak Panorama Evleri B1 Blok D:11 adresinde ikamet eden Çağla POLAT'ın*(T.C. kimlik 53821103788 ) şubeyi münferit imzası ile ilzam etmek üzere şube*müdürü olarak atanmasına,
Oybirliği ile karar verilmiştir.
**
Yukarıdaki açıklamalarımızın,*Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan*esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam*olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu,*konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm*çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan*ederiz.
SAYGILARIMLA,
TGS DIŞ TİCARET A.Ş.
Hadi artık 3 leri görmeliyiz ytd...
Bursa ya neden gidiyor Haldırhuldur Oyak Reno içinmi ? beklentileri satın almaya devam , düşüşler benim için alım fırsatı yatırım tavsiyesi deildir....
Sn tomi kafamda deli sorular reno işinden biliyorsunuz son bilançoda yanılmıyorsam ilk defa bahsedilmişti neden olmasın ya da bir başka marka bilemiyoruz ama habere sıfır tepki olması da düşündürmedi degil sürpriz lere açık Bursa sonuçta ticari anlamda çok önemli bir bölge bakalim bakalım ytd...
Hopp sen ne yapıyon hey Pergomon 32 Milyon getirdi uyuma senden de artık bu performansı bekliyoruz bırak borclanma tahvil işlerini eximbank tan dövizle calışın , yatırım tavsiyesi deildir...
http://www.gib.gov.tr/2018-iv-gecici...eyan-suresinin Kurum Geçici Vergi beyannamesi uzatıldı.Pazartesi aciklanir.9 milyona yakın bir kar bekliyorum.Pergamon ile TGS komisyonları farklı şekilde muhasebelestiriyor.Pergamon faiz gelirleri ve kambiyo karlari ile gelirini şişiriyor.Tahsil edemediği alacaklar sikintili.Ben kambiyo karından ziyade esas faaliyet karına bakarım.TGS cirosunun yüksekliğine rağmen geçen dönem karlılığını kambiyo zararı ile düşürmüştü.Kârı biri yükseltmeye digeri düşürmeye çalışıyor.Bakalim görelim
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de ikisi de var , senet ayrimi yapmadan aradaki farklari soyluyorum Pergomon Ege Bolgesinde Tekstil 1 milyar tl tutari Istanbul un 12 milyar tl bir piyasa dan bah sediyoruz 2 Pergomon 60 musteri bu 315 musteri 3 Pergomon sIkintili diyosun oz sermaye 63 milyon Tgs 40 milyon ozsermaye 4 Pergomon her yil temettu vermis bu kuruldugundan beri bir veya 2 defa vermis bu siketin tek geliri kdv iadelerinden komisyon tutari mesela Bu yil pergomon 14 milyon faiz geliri var bunun hemen yok denecek kadar az diger enstruman kalemleri eksik ... Pergmon musterilerinde cok secici problemli kurulusla isim olmaz diyo Maliye ve Gumruk cok hassaas konular aciklamalarini okuyoruz ..... neticede yatirim yapiyoruz Tgs bu kadar piyasasi varken Tgs dis ticaret hacminde liderken bunu degerlendiremesi bana ilginc geliyor ben pergomona 2017 de girdigimde kari 3,5 milyondu simdi 33 milyon oldu bakalim belki ayagimiz ugurlu gelir buraya da , yatirim tavsiyesi deildir...
Polemik için söylemiyorum.Muhakkak pergamonu benden daha iyi biliyorsunuzdur.Pergamon sıkıntılı demedim alacaklar sıkıntılı dedim.Yoksa şu ortamda kar açıklayan ve temettü dağıtan bedelsiz senet veren her şirket başımızın tacı.Burada benim vurgulamak istediğim esas konu biri kârı nasıl gizlerim diye yırtınırken diğeri kârı adamın gözüne sokmak için uğraşıyor.Ayni dönem aralığında biri kambiyo kârı elde ederken diğeri zarar ediyor.Bir yildir bu tahtadayim sattığım her fiyatın altında geri yerine koydum.Maliyet nerdeyse sifir.Adam akıllı bir spek yok patron tahtayi vermiyor birşeyler yapmaya çalışıp eline yüzüne bulaştiriyor gibime geldi.
Daha once Tgs yi incelerken Sirket sahiplerinden biri ne Spk hisse senetlerini vekaletsiz baska birine kullandirdi diye idari para cezasi ni okumustum yani Sirket sahipleri senetlerinle cok ic ice o zaman sogumustum haberi okuyunca , gecen bilanco ve Oyak Reno falan 2,20 leri gorunce yil sonu sizin dediginiz 9 ve ya 10 gibi rakamlar olursa insallah bende beklenti olustu ve isik gorursem Pergomon gibi bir iki yil tutarim kisa ci deilim , hepimiz icin hayirlisi olsun cogunlukla bu kagit spekulatif olarak anilir artik bilanco ile cikmasi ile anilir insallah , hayirlisi olsun , yatirim tavsiyesi deildir...
Sn tomi 2018 in başlarında ana sözleşmede değişiklik yapılmıştı. 300 milyon a grubu 450 milyon b grubu pay vardı. Değişiklikle birlikte a grubu 60 milyona düştü b grubu 690 milyona yükseldi. Bu 60 milyonun da özel hak ve imtiyaza sahip olduğu yazıyor. Yani kaldırılmadı ama çok aza düşürüldü demek mümkün. Şirket bunu da derinlik kazandırmak için yaptığını söylüyor. Ytd...
Vergi dairesine sunulan 10.776.359,09
Bu civarda bir kar f/k yı 4 e düşürür ytd...
Geçen yılla kıyaslayınca;
Faaliyet Karı 4.026 binden dan 14.815 bine çıkmış,
Finansman Giderleri 3.596 binden 1.357 bine düşmüş,
Dönem Karı 2.185 binden 10.776 ya çıkmış, maşallah diyelim :cool:
Konsolide ödenen vergiler düşünce kar 9.5 10 milyon arası olur.Sirketin temeli sağlam ama ya tahtaci yok ya da tahtacı da iş yok
kar iyi gelmiş...yalnız sermayeleri sadeleştirince psdtc bunun fiyatını 2.70 baz alırsak..bu rakamın 8 yada 10 katı psdtc nin ederini buluruz..tabiki şimdiki duruma göre..psdtc nin sahipleri bu kağıdınkilere göre daha güvenilir ve cömert olması fiyata dahil değil..yinede bu kağıdın karı iyi gelmiş..hayırlısı olsun..
Kambiyo kari :103 milyon yaklasik yaziyorum Kambiyo zarari:111 milyon burdan yaklasik 7-8 milyon dusrmus kari ilginc kur farki riski falan yok ama nasil bu zarar fazla anlamadim, bu hane pergomonda kambiyo kari tutari kambiyo zarari tutarindan yuksek arti iken burda eksi negatif yonde bir rakam olusmus , hayirlisi olsun 2019 bilancolar da bu karin iki ikibucuk kar getirmesi lazim , oz sermaye yi artirdikca o oranda fiat artisi olumlu bakilabilir , yatirim tavsiyesi deildir.....
Tgs de de cok guzel top sektiriyolar , bir finans dunya mal aliyo max iki gun sonra satista bir numara , dun Garanti al di 160 Ooo bu gun satista garanti 55 60 000 bin civari satacaktin neden aldin ? Alan ertesi gun sira bende diyo satmak icin:)
11:30 da 50 bin lotluk bir işlem oldu biri birine vermiş olmalı kim alıp satıyor yok mu hayrına atacak olan...
2.50 ye kadar verirseniz çok mal kaptırırsınız, benden söylemesi.
Yukardan satan aşağıdan geri alabiliyor.Elbette her yükselişte satış yer