Dolardan hala zarardayız. Damat elime verdi doları ama sadce 5.7 maliyeti. Yeri zamanı gelince bende birilerinin eline vereceğim dolaresi..
Printable View
Dolardan hala zarardayız. Damat elime verdi doları ama sadce 5.7 maliyeti. Yeri zamanı gelince bende birilerinin eline vereceğim dolaresi..
Her kafadan bir ses çıkıyor youtube a bakıyorum her meslekten insan dolar uzmanı olmuş bir grafik çiziyor nobel ödüllü iktisatçı havasıyla bu dolardan cacık olmaz yada bu dolar uçar diyor ben mahfi hoca gibi iktisadi ve ekonomik verilere dayalı yorum yapanları takip ediyorum teknik taktikle belki kısa vadede tutturursun ama dolar ve faizin uzun vadedeki değerini makro mikro veriler belirler dün bir video izledim adam bitcoin alın altın alın 2020 de finansal sistem çökecek dedi konserve stoklayın diyerek bitirdi :) işin ucu baya kaçtı yani
Altın artıyor, usd kıpraşmaya başladı, gösterge tahvil faizi de nispeten arttı (18 altına sarkmıştı)...
Bişeyler oluyor...Deprem öncü belirtileri gibi sanki...Magma kaynıyor...
Uluslararası piyasadan ayrıştı gibi yapıyor.
Son zamanda Em'ler arasında ki en kötü görüntüyü TL, düşüşlerde en az inen yükselişerde hep iki kafa önde.. negatif ayrışma.. birde faizlerin bu seviyede olmasına rağmen ...haber çıkar yakında...
Aslına bakılırsa yabancı kendini DTH açarak hedge etmiş vaziyette. 20 milyar dolara yakın dth mevduatı var yabancıların Türk bankalarında. Tabi toptan topyekün bir çıkış olması da düşünülemez yabancının. O yüzden bu miktar yeterli bir kriz anında. Ben çıkacağım ver dövizi mi fiziki diyerek, kurlar nereye giderse gitsin umrunda olmadan çıkış yapabilir.
fed tutanaklarının acıklanma saati yaklaşmasına ragmen hatta dolar endekside eksiye döndü
ama 5,32 nin yakasını bırakmıyor çok ilginç :wu:
Mart kapıdan baktırır operasyonunun emareleri güçleniyor.. şu var ki, akbabalardan değilseniz operasyonun kesin zamanını ve büyüklüğünü bilemezsiniz 🙂
nasılda korkuyorlar.
32 geçer diye.
seçime kadar böyle.
Bu faizlerle tekrar negatif ayrişması pek hayra alamet değil birde seçim arifesinde ... umarım olmaz ama durum sanki her an kontrolden cikacakmiş gibi duruyor..
Birkaç kuruşluk oynamalar ne kadar gösterge olabilir ki? Anca bir ay sonra 6,altı ay sonra 7 lere falan gelecek ki hareketten bahsedilebilsin.
Sorun usdtry yukselmesi değil... sorun gelişmekte olan ülkelerle ters istikamete gitmemiz.. bugün birde arjantin pesosu yüzde 2.0 kayıpta
dolar endexsi düştükce doları yukarı cekıyor ve çok hakim biri var sanki hayırola bakalım
İktidar dese ki "Gavurdan borç almayacağım Yapısal Reformlara girişeceğim..",
size "Bunlar ciddiymiş." dedirtecek ilk eylemi ne olmalıdır?
Usd/try 5,3258 +0,0455 +0,86%
gau/try 230,379 +2,577 +1,13%
usd/zar 14,0052 -0,0283 -0,20%
eur/try 6,0532 +0,0653 +1,09%
eur/usd 1,1362 +0,0022 +0,19%
borç almayacağım
manasında
sorudan anlaşılan, soru gidişatından
oyle bişey mumkun olmadığından
soru geçersiz
geçiniz
evet var mı başka soru ?
:-)
maalesef , acı gerçekler
o soru 2008 de sorulsa
karalardık
iki kelam
ama artık çok geç
dönülmez akşamın ufku
şafak saymadım
Altın 1.348,50 +3,70 +0,28%
Gümüş 16,122 +0,155 +0,97%
Brent Petrol 67,12 +0,67 +1,01%
Ham Petrol WTI 57,27 +0,82 +1,45%
O zaman:
Milyarder yaptıklarının servetlerinin önemli bir bölümünü alma girisimi olmalı bence.
Doların değerini düşürmeden altın onsunun yükselmesi ilginç.
Daha da ilginci, dünyada sanayi üretiminde bir daralmadan bahsedilirken petrol fiyatlarının artması...
Yanılıyor muyum?
Erdoğan, " İki kuyruk var bir kuyruk sizin döneminizdeki bir de bizim dönemimizdeki. Senin dönemindeki kuyruklar yokluk kuyruğuydu bizdeki ise varlık. Her şey var. Fiyatlar yarı yarıya indi. Daha da inecek" dedi.
Bu varlık kuyruğu lafını kim buldu acaba?
Yılın kaşifi ödülünü verseler bence az...
Sanırsın millet altın alma kuyruğuna girmiş.
İnsanın aklıyla oynuyor bu adamlar.
o işleri bilemezsinki başkan, şimdi diyelim ben muazzam zengin bir bankayım
gavuristan da x bi yer de :-)
para da altında var
kasa da
kendi kendime satıpta bile
altın fiyatını artırabilirim
yani pek bilmeden yorumlamamak lazım gibi
Diyanet'i kapatıp çalışanları bağ bahçe işlerine yollamak....üretim artar yiyecek içecek bollaşır, ucuzlar...
İşe yaramaz yüksek lise kıvamındaki bütün üniversiteleri kapatıp hocalarını ve öğrencilerini sanayide çırak olarak kullanmak....pek becerebileceklerini sanmam ama zamanla öğrenirler...
Milletvekili sayısını düşürmek yönetimdeki bilimum danışmanların işine son vermek....akılları varsa kendi işlerini kendileri yapsınlar....
5.32'ye yapıştı yalayıp duruyor, çok ilginç, ne varsa burada.
iyi salladı.
İzmir'de hissetmedim.
Yani borsa mantığı fiktif işlemlerle olur o işler diyorsunuz yani sn moruk.Bence artık olmaz.Eskiden fed ve dolar tekeldi şimdi yuan var ruslar var hintliler var varoğlu var adam yuan ile dolar alır onla da altın alır al sana fed ve dolar aradan çıkıverdi,fed şimdi başka dertde altının dengesi için atraksiyon yapacak hali yok ,bence niyeti de yok.Artık zaten altının yükselişine oynuyor herkes, oyun değişti bence.Eski tartışmalarda onsla dolar ters orantılıdır tartışması olmuştu.Şimdi anlaşılmıştır sanırım o kural kesin değil:))))))))Ekonomide altın kural murphyninki yani altını olan kuralı koyar.Saygılar sevgiler.Ha bu arada altında olay yeni başladı.
Altında tek tırstığım konu altınlar bankada,üstelik garanti bankasında,deutchbank batacak falan diyorlar,bizde de garanti ve halk için iyi şeyler duymadım ,o konuda biraz tırsıyorum yoksa altın işinden eminim:)))))))
fed rapor acıklaması oncesi bir 3 cü dünya ülkeleri birde tl kazanç göstermiyor
valla abi bence yeni parasal genişleme filan yok
o yüzden kalan parayla altın alıyorlarsa artar
kimsenin dünya genelinde yatırım yapmaya hevesi de yok
geriye altın kalıyo belki de tek güvenli yatırım matırım için onu tam bilemiyoruz
ama petrol için durum farklı biraz o gerçek ihtiyaçtan artar
bu kadar insan varken onu kullanan zaten artmaması garip olurdu
bu dünyada artık, çok spesifik olmadıkça, ürün ve lokasyon ve de alıcı kitlesi
bu vakitten sonra
kimse hiç bir yerde
yeni faprika maprika aç-maz
niye açsın
aslında çok saçma bi genelleme
bi grafik var altın ın bin yıllık grafiği
orda 1453 ten evvel
yani fatih İstanbul u almadan
altın iyice dip yapıp sonra fetih müteakip pik yukarı yapıyo
sebepte şu
fatih once altın bozdurup top dokturup istanbulu alıyo haliyle :-)