Bu hafta bedelli onayı gelebilir diye düşünüyorum şahsen..
ykbnk geçen hafta full gün dolar satışda en iyi fiyatta idi..
Bedelli için paralar geldi diye düşünüyorum..
kchol aynı gün yüzde 5+ da idi..
Printable View
Bu hafta bedelli onayı gelebilir diye düşünüyorum şahsen..
ykbnk geçen hafta full gün dolar satışda en iyi fiyatta idi..
Bedelli için paralar geldi diye düşünüyorum..
kchol aynı gün yüzde 5+ da idi..
Bedellide 15 temmuz-30 temmuz arası olur diye düşünüyorum.
Citi'nin bankalar icin bu hafta cikan raporu imzamda, son sayfada.
Resim olarak sadece Halkbank'la ilgili kismi koydum ama PDF'te butun bankalarla ilgili ozel kisimlar var. 35 sayfalik PDF'i okumanizi tavsiye ederim uzun vadeli ilgileniyorsaniz hem bankanizla, hem de sektorle.
Tahvillerden dolayi bankalarda fiyat indirmis. Ama butun bankalara AL onerisi var.
Açık ara öne çıkmaya başladı bankalar arasında.
En ucuzu, iyi yönetiliyor. Parayı çar çur etmiyor. Bu bedelli arttırımı da beğenildi muhtemelen.
Biz de herkes bedelsiz versin, temettü versin ölüyor. Önemli olan şirketin doğruyu yapması.
Ali Koç ve aile için çıkan asılsız söylentiler bankayı ister istemez olumsuz etkiliyor.
Ali Koç un veya koç grubun sert cevap vermesi gerekir bu zibidilere
BirdeAli Koç Fb başkan olursa Ykb başına kim geçecek bakalim.
Dün 4.44 yakan hisse bugün 4 tl..
Tam trade hissesi oldu..
https://i.hizliresim.com/r1daYP.png
4.02 den 5 milyon işlem..
Bana açık poz kapama gibi geldi ama..Bilimicimmm..
şöyle 3 tl ye düşse de bu handame de
%1 ni çeksek piyasadan nerde bulacağız yarım dolara ykb sonra.:rules:
Yeni sermaye mi eski sermaye mi kentuf..:oleyo:
Bedelli onayı geldi bu arada..
https://i.hizliresim.com/aYBag4.png
Haftaya rüçhan tahtası açılabilir..
seans kapandıktan sonra ...
spk bülteninde geliyor zaten buna has gelmedi..
spk bültenleri perşembe günü ya..
https://resmim.net/f/RTyD1J.png
18.46
Ticaret savaşları askıda bırakılmadı kesinleşti, 3,50-4 arası katılım İçin yer ayırtmak mümkün olabilir ama o sıra da endeks 93 bin olursa daha bir anlamlı olur
Borsadan çok anlamam ama yapıkredi 0,88 centten alınır
Bölündüğünde kaç olacak bölünmüş hali ile bir Bilgi paylaşımı lütfen!!!
Yapı Kredi bu hengamede 4 milyar tl istiyor. 1 milyar dolara yakın.
Kim koyar , bu krizde bu parayı.
https://resmim.net/f/D6zAc6.png
Düşündüğüm gibi seçimden önce işi bitirme niyetindeler..
6 haziran da rüçhan tahtası açılıyo..Duyduk duymadık demeyin..
5 haziran gününü elinde ykbnk hissesi ile kapatanlara rüçhanları verecekler 6 sında..
Bedelliye katılmam diyen ya 5 haziran 18.00 e kadar satar hisselerini ve 6 haziran günü ykbnk normal tahtadan istediği kadar mal alır Yada gelen rüçhanları rüçhan tahtasında satar 6 haziran dan itibaren..
Soru yanlış oldu pardon.Bedelliden önce alıp bedelliye katılmak mı yoksa bedelliye katılmadan daha sonra almak mı daha mantıklı.
Çok da bişi değişmez maliyet açısından fiyat düşecek ama hisse sayın da 2 ye katlanacak bazı minor maliyetler gelebilir..
Ama hisse almak için bekleyen bence 6 haziranı beklesin normal tahtadan malını alsın 2.50 2.60 larda falan olacak sanırım tahta..
Kafa daha rahat olur...Zaten endeks de nanay..
Belki daha ucuza bile alabilir :oleyo:
Ya da misal 10.000 lot alacak parası var yarısını alsın 5000 lot..
yarısının parası ile gelen rüçhanları çevirsin oldu sana 10.000 lot yine..
Bedeliyle katılanlar ne yapacak.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fitch in izlemedeki 25 banka içinde yapıkredi de vardır herhalde...ytd
1 milyon usd = 4.600.000.00 tl
4.600.000.00 tl = 1.176.470 lot ykb hissesi alır.
Fitch ile Moody'S rapor yazmıyacakta akinolu menkul değerlermi yazacak.
adam zaten ülkeye buraya minumum 300 milyon dolarlık paketler sokuyor.
halka açıklığı isterse iki haftada paket yaparlar.
Hatta üstüne para verelim yabancı fonlara pehh.
yabancı yokken ykb lokomotifiydi borsanın zaten yabancı sata sata doymadı on yıldır ondan çıkmadı
artık yabancının malı falan kalmamıştır burda
takasta gözükenler bıyıklı amcamlardır.
Ben 1 usd altında her yerin alım yeri olduğunu düşünüyorum orta ve uzun vade toplayacaksın
Bu arada kör sağır dilsizi oynaman lazim yoksa kaparlar elinden malı
Gün geçmiyor haber gelmiyorki
yok batık kredileri varmış
yok sermaysi güdükmüş
yok yabancı izlemeye almış
ooo iyi yere dükkan açtınız
rogers te blomberg te şöyle demiş
Türkiye de pozizyon almam için herşeyin bir taban olması lazim ordan girrmem lazim dedmiş
Türkçe meali bu domalma domalma değil tam domalın ben geliyorum hesabı.
Gel rogers gel domaldık tövbe tövbe ramzan ramazan.
……………………
çüşşş 1997 ye domalmışız haberimiz yokmuş.
http://666kb.com/i/du12sko3ga2k4psoa.png
Dolar bazlı bankalar feci..
Endeks de 2 doları kırarsa o da feci olacak :oleyo:
Kırmış da olabilir :oleyo:
Pazar günü olmasına rağmen bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı bugün. YKBNK'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit, Fransa'nın ve Avrupanın en büyük bankalarından 1.5 trilyon euroluk aktifleri olan Société Générale ile şirket birleşmesi yapmak için adım attı ve SocGen'e birleşme teklifini sundu. Société Générale, Deutsche Bank'a eşdeğerdir aktifler açısından. UniCredit'in aktifleri ise 900 milyar eurodur. Eğer bu birleşme olursa 2.4 trilyon euroluk aktifleriyle Avrupanın en büyük bankası ortaya çıkmış olur, 2.3 trilyon euroluk aktifleriyle şu anda 1 numara olan İngiliz bankası HSBC 2 numaraya düşer. Bu teklifi bugün itibariyle (3 Haziran 2018 Pazar) şu anda SocGen direktörleri incelemeye aldılar. Kaynak: Financial Times, Haberin İngilizce aslını aşağıya geçiyorum:
Italy's UniCredit seeks merger with SocGen of France
Italy's UniCredit is plotting to merge with French rival Société Générale in a bold move that would see two of Europe's big banks **** forces, leading the way for an expected round of banking mergers on the continent. Jean-Pierre Mustier, UniCredit's French chief executive, has been pioneering the idea for several months, according to people close to the situation. They said no formal approach has been made but SocGen directors have also been studying the possibility of a combination.
YKBNK'ın 4.1 milyar tl lik bedellisi için geçen Perşembe günü SPK'dan onay çıktı. 6 Haziran Çarşamba günü rüçhan tahtası açılacak, 20 Haziran'da da bedelli sona erecek. Bu bedelliden sonra YKBNK 8.44 milyar tl lik sermayesi ile TR bankaları arasında en yüksek sermayeli banka olacak, SYR %13.5'den %16'ya yükselecek. Bu sermayenin yarım milyar dolar daha artırılması planlanıyor ve bu gerçekleşirse sermaye 10.7 milyar tl ye çıkacaktır. Aktifleri açısından YKBNK ile HALKB birbirine eşdeğer ancak YKBNK'nın sermayesi HALKB'nin toplam piyasa değerinden bile fazla hale gelecek.
Cuma günü yabancılar almaya devam etmiş ...ytd
Peki bedelliye katılanlardan ne zaman para tahsil edilip hisseleri verilecek?
rüçhan açıldığı ilk gün mü yoksa son günü mü ?
Şimdi arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmak lazım. Faiz artırımı bankalara yaramaz örnek vermek gerekirse,kimse bu fk ya aldanıp girmesin mala.Sene 2013 yıllık net kar rakamına bakın sene 2014 faiz artırımı olmuş o sene karındaki düşüşe bakın 1.200 m. kar düşüşü var bir faiz artırımı daha gelirseki gelme ihtimali çok yüksek senelik net kar 3000 m. ortalama gelebilir bu oranda fk sını caziplikten çıkarır bence.Yinede uygun sayılır ama bu ortamda 6 fk bir banka için normal kabul edilebilir ucuz değil !