Ýlk paragraf konusunda size katýlýyorum. Nitekim bu gün açýklanan
2 gün önceki gecikmeli veriye göre yabancý payý
% 5.71'e düþmüþ durumda.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...82949920_1.pdf
Yani,
Citibank Yabancý peyderpey elindeki malý satýyor ve muhtemelen önümüzdeki hafta ya sýfýrlayacak ya da minimuma çekecek. Bu arada,
Matriks Real Time Takas verilerine göre Citibank yabancýnýn payý zaten
% 4.74'e düþmüþ durumda.
Ancak, ikinci paragraftaki görüþünüze katýlmýyorum. Çok kuvvetli bir oyuncusu olmadýðýný zannettiðim/ gördüðüm Vakko'yu,
2.90 TL.li fiyatlardan
4.39 TL.li fiyatlara kadar götüren ivmeyi bizzat Citibank'ýn 4 milyon lota ulaþan alýmlarý saðladý diye düþünüyorum. Nitekim, ne zaman ki Citibank elindeki mallarý tasfiye etmeye baþladý, hisse süzüle süzüle
2.70 TL.ye kadar geriledi. ta ki geçen çarþamba günü vuku bulan
% 15'lik sýçramaya kadar.
Tabii, Citibank daha önce x veya y nedenle ve yüklü miktarda aldýðý bu hisseyi, þimdi hangi nedenle sattýðýný bilmiyorum.
Belki, bu þirkete ortak olmayý düþünen yabancý bir kurum, borsa dýþýnda bizzat hakim ortaklardan daha yüksek fiyatla alacaðý hisselere ilaveten, piyasadan daha ucuz fiyatla Vakko hissesi topladý. Ancak daha sonra nihai anlaþma gerçekleþmeyince; aldýðý bu hisseleri azar azar geri vermeye baþladý.
Belki bu yabancý yatýrýmcý olarak görünen yabancý yatýrýmcý deðil bildiðin
yerli yatýrýmcý hatta belki de
kýzýlderi'li yatýrýmcý :) ama, salt, yabancýlar malý topluyor algýsý oluþturmak için, yurt dýþý hesaplar üzerinden ve de yabancý yatýrýmcý kisvesinde mallar toplandý þimdi ise diðer bir aracý kurumdaki kendi hesaplarýna aktarýlýyor.
Yani olasýlýk çok. Ancak ben þimdi daha çok bu yabancý payý sýfýrlandýktan veya minimize olduktan sonra hissenin yönü ne olacak ve hisseyi kim sahiplenecek onu merak ediyorum.
Bu bir yatýrým tavsiyesi deðil kiþisel kanaat ve tahmin açýklamasýdýr. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanýlmanýn adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduðu asla unutulmamalý ve herkes yatýrým kararýný kendi akýl ve muhakeme yeteneðine dayalý olarak vermelidir.