Faizler artti mi bakamadim arkadaslar gunceline 1.5 artis haberi var dedi birisi atmasyon mu haberlerde gecmis
Printable View
Faizler artti mi bakamadim arkadaslar gunceline 1.5 artis haberi var dedi birisi atmasyon mu haberlerde gecmis
Dövizin tepe noktasını bulduğunu ve artık dönme vaktinin geldiğini anlamak için şu anda yaprak kıpırdamayan konut sektörünün aniden canlandığını görmek gerek. İnsanlar sattığı evi, arsayı dövize çevirmiş ve benzer gayrimenkulü %25 daha ucuza almak için fırsat kolluyorlar. %25 dövizden %25 den düşen fiyattan %50 kazanç güzel duruyor.
Yabancinin olmadığı hisselere geçiş yapılabilir
2018 başlarında hem siyasi hem de ekonomik tartışmaların yoğunlaştığı zaman; belli şura mensupları bu durumları konuşarak birbirlerini uyarmış ve ellerindeki yatırımlık gayrimenkul - motorlu taşıt vb. satarak döviz trade etmeye başlarlar. Sonuçta 5 li rakamlardan topladıkları dolarlar karşısında örneğin 400 bine sattığı daire şu anda 320 binlerdedir. Şimdi bu kişi / kişiler tatlı kazanç sağlamıştır diyorum. Elbette bu rüzgarı / öngörüyü yakalamak herkese nasip olmamıştır.
Şimdi dolarları 6,80 lerden satarak, konut veya arsaya yatırmaya başlayacaklarını düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi değildir.
Öngörünüz inşallah doğru çıkar, fakat 6,80 den dolar satan şu anda gidip emlak piyasasına girceği kısmı bana pek inandırıcı gelmedi, zaten emlak piyasasının %25 ıskontolu olması arz-talep dengesinin bozulmasından kaynaklı. Talep kısmında kredili satışların payının çok düşmesi bu dengeyi bozan ana unsur.
Peki esas ilk soruda kast etmiş olduğum kısma geçelim,
Şu anda emlak piyasasında nakite dönen para nereye geçecek, ( %20-%25 ıskotolu satışı göze alıp nakite geçmenin ana sebebi ne olabilir)
Yeni inşaat projelerine mi
Mevduat kısmına mı
Borsaya mı
Altın dahil değildir. Usd, Euro vs tüm dövizler için 100.000 Usd karşılığı TL tutarına ulaştığında o günkü tüm döviz işlemlerinizi portföy bazında blokeye alırlar. Döviz büroları dahil değildir diye biliyorum. Zaten hiçbir döviz bürosu bu tutarda bir nakiti kasasında tutmaz. Otomatik olarak değil de portföy olarak bloke konulacagindan farklı bankalardan işlemlerin toplama etki etmeyeceğini düşünüyorum.
Kozaa grubu ve halkbank ne yaptı öyle ya bildiğin silkelemedi vurdu öldürdü + ya geçti :D
bi gün , nathan mayer rothschild'la times nehri kenarında oturup ayaklarımızı suyun akışında serinletirken zamparalık anılarımızı yad ediyorduk ... konu döndü dolaştı gene paraya geldi... dedi ki :
'' hamza aziz ve kadim dostum , parayı işletme yollarını çok iyi bilmek lazım.''
İşte o an bende çifte şimşek çaktı , nathan mayer'in iki kaşının ortasına görünmeyen üçüncü gözüne bakıp , süzdüm süzdüm bi beş saniye kadar , sonra şakkk diye kendisine çok yüklü bir kredi açtım anında... hem onlar yürüdü hem de ben... iki taraf da iyi servet yaptık... toprağı bol olsun , biraz oburdu av etine düşkündü...
Fed Evans konuşması ile dolar indeksi çakıldı.
Fed’s Evans: Must consider role of balance sheet in a low rates world May 21
Doların bu kadar tepkisiz kalması sinir bozucu olmaya başladı 😂
Tcmb fonlama verisi: 21.5.2019
1 haftalık repo: 17 milyar TL : %24
Üst bant fonlama: 65.9 milyar TL : %25.5
Sterilizasyon: Piyasa 4.3 milyar TL tcmb'ye geri kustu.
Net likidite açığı: 78 milyar TL AOFM: %25.19
Köprüdeki olayın görüntüleri de geldi. Adam kendini ateşe verip aşağıya atlamış.
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1130859266766659585
Kağıt paraları yıllarca kenarda bekletmek veya gömmek iyi olmaz.
Bir zamanlar fön makinesiyle sık sık dolar kurutmak ve havalandırmak zorunda kalıyordum. :)
Üzerlerindeki organik artıklar sebebiyle küf gibi bir şey yapıyor.
İlle gömmek istiyorsanız fazla el değmemiş çil banknotlar temin etmeye çalışın.
Bu düşünce aslında sen de bir insan olduğun için beyninde bu şekilde oluşuyor. Zaten başka türlü oluşabilseydi insanlık başka bir türe daha hızlı evrimleşebilirdi.
Ancak doğa şaşırtıcıdır, kararları ve sistemi ise bazen biz insanlar için anlamsızlaşabilir. Örneğin homosapiens neandataler'den daha adaletli ve medeni olduğu için onu yenmedi.
Homosapiens aslında modern görünümünün altında klasik bir hayvana göre çok daha bencil , maymun iştahlı ve güvenilmez olduğu için neandatalerin soyunu yok etti.
Bu nedenle şu anki halimize göre evrimleşme ihtimali olan bir sonraki tür rassal bir şekilde aslında daha da vahşi ve bencil olabilir.
Buna içinde yaşadığımız doğanın hala anlayamadığımız temel denklemleri karar verecek.
tarlaya benjaminleri (a.k.a. yılanoğlu ) gömecekseniz , ilk önce güzelcene poşetlere yerleştirip sonra vakumlama makinesi olan kuruyemişçiye gideceksiniz... sonra haşır haşeratın kemirmekten imtina edeceği pilastik bidonlara vakumlattığınız poşetleri koyup tarlaya gömeceksiniz...
https://i.hizliresim.com/EOnlYB.png
bir türün güçlü olması için vahşi olması yetmez, dizginlenebilir de olması gerekir. kontrolsüz güç, güç değildir...
bir liderin bu vahşeti yönlendirebiliyor olmaması durumunda, tür kendi kendini yer... işte bu olgu da dilin evrimleşmesini sağlayan ana unsurdur... diğerlerinin dediklerini anlamayan ama liderinin söylediklerini anlayan ve yapan bir kitle... yani milliyetçiliğin temeli...
Para gömmek nedir yaw?bu kadar uzun vade mi düşünüyorsunuz yaw kaç yaşındasınız siz?
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O dizginleme işini işte o çok övündüğümüz medeniyet yapıyor. Ama bilinçaltına kazınmış o fıtrat orada durdukça medeniyette çürük diş gibi sırıtıyor bazen.
Medeniyet biz insanları aslında değiştirmiyor sadece baskılıyor.
Fıtratımız temelde değişmeye başladığında ise zaten başka bir türe evrimleşmiş olacağız. Belki bugünkü şekliyle bir medeniyete dahi ihtiyaç duymadan.
yalnız tarlaya arsaya benjoları gömdükten sonra , bu sefer belediye imar askılarını takip etmeniz lazım çünkü gayrimenkul literatüründe '' hamurlaştırma '' denilen bir kavram var.... mesela sizin arsanızın parselini hoppp alır başka yere taşırlar kağıt üzerinde .... yer değişikliği olur yani , dava açacan falan ohoooo .... takip şart .... tradingde fikri takip yoksa para da yok demektir.... zamparalıkta da aynı şey geçerli neyse..... hisse.net in siz seçkin bay ve bayan misafirleri hayırlı akşamlar ....
Kerim Rota:
10) Finansal istikrar azalması ne ödemeler dengesi,ne kredi krizine benzer.Çok yıkıcı ve dönüşü uzundur.Uluslararası veya kamu desteği olmadan başa çıkılmaz.20 yıldır bu çıpa hiç test edilmedi,kamuda bu tecrübesi olan da kalmadı.Yönetenler, bu çıpayı korumakla hala yükümlüler.
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1130873268775391232
aslana kimlik kartı sorulmaz sevgi ve aşk çağlayanı İnci Baba
Faiz İndi dolar artmadı
Dövize valör döviz artmadı
Eeeeei