Hesapladım da simdi 200 bin lota yani 160 bin liraya 1200 metrekarede fazla kapalı depo üstüne oteller cabası. Allah allah
Printable View
Hesapladım da simdi 200 bin lota yani 160 bin liraya 1200 metrekarede fazla kapalı depo üstüne oteller cabası. Allah allah
Bu arada asla alım zamanı degil bana göre acıklabsın 3. Ceyrek bilancolar dibi b varsa görsün sonra alırım su an bana rysas Yükseltip buraya atlasınlar gibi geliyor en almadım ekimdede almam
Üçüncü çeyrek zaten kur dalgalanmalarının en üst düzeyde hissedileceği dönem olacak. Burası neticede borsa ve tahminler değil belirli gerçekler üzerinden gerçekleşmeler oluyor. Yaşar Erdinç Hoca'nın sevdiğim bir benzetmesi vardır. Aracın direksiyonunu sağa çevirirseniz, normalde aracın da sağa dönmesi gerekirken, borsada sola dönerse şaşırmayın der. Bekleyip göreceğiz. :) Ytd..
bilanco ne kadar kotu gelir? bu tl kira isi ne kadar etkiler?
En son duran varlık haberine bakarsanız ne kadar şaibeli bir şirket oldugunu anlarsınız. 2yüz küsür m2 arsaya yaklasık 3m tl. O.g. Max zarar göstermek için elinden geleni yapıyor p.k.
Değerlendirme raporunda tamamı 74.239.700 tl değer biçilen hisseli boş arsanın 235 m2 lik kısmını yaklaşık %4.9 kısmına tekabül eder 2.817.227 tl satın alınmaktadır.Bu nasıl hileli işlemdir.Değerlendirme raporunu baz alırsak arsa değeri1.500.000 tl ediyor. Adamlar örtülü ve dolaylı sermaye aktarımını ALENEN yapmaktadır.SPK nın bu duruma seyirci kalmaması gerektiği kanaatindeyim.
Ortak mülkiyetli bir arsanın küçük bir kısmını niye alırız..Kanımca diğer ortaklardaki payların da alınabilecek kısmı alınıp alınamayan kısımlar için izale-i şuyu ortaklığın giderilmesi davası ile tamamı alınacak..11 metrekare arsa..60 milyon değer..[IMG]https://i.hizliresim.com/5y5Dqz.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/NDvZGa.jpg[/IMG]
Etrafına bakınca Otel ya da yurt arsası gibi duruyor
Piyasaya GYO'nun nakit konusunda bir sıkıntısı olmadığını lanse etmek için yapılmış bir hareket olabilir. Keza yaşanan son kur dalgası sonrası bir de üzerine döviz kontratların iptal edilmesi şirketi zor duruma düşürdü. Hisse çöp fiyatında ve şirket üzerindeki algılarda çok bozuk. Bu sene yeniden değerleme kârları da kurtaramayacak patronu, hem burda hem de ana şirket RYSAS'da radikal bir şeyler olacak ama ne?
Kaptaki haberden yola çıkıp arazini yerine kendim buldum...zaten konu yeni hocam..
Kafamda deli sorular.. Hisse fiyatı dolar çıktığı için düştü ise; en yüksek dolar kuru ile şu anki arasında (düz hesap (7,4-5,54)/5,54) %33,5'lik bir fark oluştu. Soru; bu hisse doların hangi kurunu baz alıp da bu fiyata geldi? Eğer, en yüksek dolar kurunu baz aldı ise aradaki düzeltmeyi yapar mı? Yoksa, daha düşük kura göre fiyatlandı ise, daha nereye gider acaba.. Ytd..
2. Ceyrek bilacodan sonra 72-83 72-81 69-77 yapti. Serefsiz her seferinde daha asagi gordu. 2.ceyrek zararin uzerine 150 kur zarari daha koy. 3 aylik gelirde 35 olsa 165m zarar 3. Ceyrekte. Vay anasini zictik galiba
Yil sonu dolar 5.6 dersek. 35 de gelir olsa 90m yil sonu zarar. Allah sonumuzu hayretsin.
gelecek zarar kur zararı olacak , geleceğe dönük ödenecek zarar...160 milyon tl ye yakın kira toplayacak bu sene.
topladığı kiraların %70 - 80 oranında döviz. bunlar kiracılara yansıtılır ise kurun çıkması ile birlikte edeceği zarar kiralardan toplanacak.
dövizin çıkması ile birlikte yıllık 30 milyona yakın fazla kira toplayacak. ama bu son zamanlarda kiraların dövizden - TL ye dönmesi olayı suyu bulandırıyor.
yıllık 170 milyon toplayan bir şirket 5 yılda 170 X 5 yıl = 850 milyon para toplar. Sur yapı gelirleri hariç
ama şu kira kontratlarının dönüşümü şuan için baskı yaratıyor
193,423,817 TL zarar!!! Ek 20526
RYGYO Konsolide 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -193423817
bilanco da yonetim gideri artişi cok fazla. esas zarar beklendigi gibi doviz borcundan. bu borç bitmeden bu hisse duze cikamaz
2018 9 aylık kira gelirimiz 115 707 000
2018 6 aylık kira gelirimiz 66 000 000
2018 son çeyrek 49 707 000 yuvarlak (50 milyon dielim)
Yeni eklenen depolarla falan 2018 yıllık gelirimiz 170-175 i bulacak gibi bunu bi kenara not edelim..
2017 son çeyrek kira gelirimiz(yuvarlak 29 milyon) ile 2018 9 aylık kira gelrimizi toplayıp yıllıklandırdığımızda ise rakam 144 milyon TL BUnu da not edelim..
2017 toplam Borç/kira gelirimiz 941/ 104,8 = 8,97
2018 toplam borç/yıllıklandırılmış kira gelirimiz 1343/144= 9,32 (bu açıdan artmış görünüyorsa da)
2018 toplam muhtemel borç/ tahmin ettiğimiz kira geliri = 1450/175 desek= 8,28 Bu açıdan 2017 den daha iyi bir oran çıkıyor ..
Kendi adıma hep borç artışının kira geliri artışlarına yansımasını gözlemleyegeldim..Tabi ki kendi bakış açımdır..Umarım rakamlarda dramatik hatalar yapmamışımdır...total hasılata değil sadece kira gelirlerine odaklanıyorum.
SURYAPI falan dahil etmedim...
Tekrar eklemekte fayda görüyorum..Yapılmış döviz kontratlarının TL'ye dönmesi sadece hükümetin bir önerisi olabilir..Zorlayıcı düzenlemeler kanunların geçmişe yürümezliği ilkesi gereği Anayasaya aykırıdır... Ve bu yüzden Türkiye'ye ek yargı yükü üretecektir..Yasal müeyyideler;ANcak bundan sonra yapılacak anlaşmalar için geçerli olabilir..O da Sözleşme serbestisine aykırı ama..hadi kamu yararı diyerekten hamur su kaldırıyor diyoruz..
beklediğim en kötü blanço geldi.
gedik yatırımın yani akbank portföyünde beklediği zarar geldi.
çünki gedik yatırım akbank portföyün hisseleri ile oynuyor.
gelelim esas meseleye 9 aylık blançoda dolar 6.05 di yılbaşına kadar dolar kuru 6.05 in altında olduğu sürece 12 aylık blançoda zararın azalması kaçınılmaz 6.05 in üzerine çıkarsada zarar artar ama ben doların düşeceğini düşünüyorum.
tahminimce görülebilecek en kötü blanço görüldü bundan böyle yakın takibimde olacak hisselerden rygyo.
al sat tut tavsiyesi değildir beyin jimnastiğidir.
Patronun artık ortaya çıkıp, şirketin genel durumu hakkında biraz ipucu vermesi gerekir. 1,5 milyon, 2 milyon metre kare hedefleri devam ediyor mu? Varsa bunları nasıl finanse edecek? Yoksa, bazı depoları satıp, finansal durumu bilanço görsellerinde toparlamak mı isteyecektir. Ytd..
en başa dönmüşüz
Dolarin dusmesi rygyo olumludur.yakinda fiyatlamasi yapilir.hatta bugun bile fiyatlayabilir.ytd.
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanırım ya da öğrenirim."
NELSON MANDELA
herkese merhaba tabi yatırımcı arkadaşlar kaldıysa,
dün itibariyle hisse 0,58 tl, 0,1060 usd, şirketin toplam değeri yaklaşık 26,1 milyon dolar.
borsada ilk kural, şirketin sahibi kim olduğuna bakmakmış, sayesinde öğrendik,
1990,2000 yıllarda uzun vadeli yatırım kavramı varmış belki ama, 201* yıllarda uzun vadeli yatırımın yalan olduğunu da öğrendik,
daha çok şey öğrendik ama hepsini yazmayalım. patron uzaya çıkmış olabilirsin ama, yarın toprağa girmek de var hatırlatır, gelecekte torunlarımızın arkamızdan edeceği dualara bize yeter derim.
bu günlerde geçer elbet...
Bu saçmalığa değil kargalar, terliksi hayvanlar bile güler. Şirket onlarca deposundan sadece bir tanesini 75 milyon dolara kşraya verecek ama toplam piyasa değeri 25 mio usd olacak. Çocuk mu kandırıyorsunuz? Tamam belki 1,5 milyar dolar etmez ama eminim 500 mio usd verseler dönüp bakmaz bile çok akıllı Durmuş aga!
hep o flamingonun bok yemesi millete allandırdı ballandırdı.. al işte tuvalet kağıdı. patron silsin gtünü bol bol. para istemiyoruz mk zamanımızı geri verin bize
THY gibi dövize endeksli bilanço tutarsa o zaman yoluna girer yoksa , döviz gelirleri bilançoya girmiyor sanki..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
0,55. Nerden nereye geldi.Yazık
Buralara gelmesini beklemezdim... Bu hisseyi yıllar önce 39 kuruştan aldığımı bilirim.. 3 yıl bekledim .. 52 ort ile %50 kâr ile çıktım.. Döviz ve enf. Stabildi kâr ettim elbet.. Şimdi döviz bazlı olarak 39 kuruşa denk nerdeyse... Bugün ilk defa sembolik olarak takip için aldım.. Yataya girebilir...55-61 %10 eder.. 12 aylık bilançoya daha çok var
"Siz de almasaydınız kardeşim yatırım tavsiyesi değildir diye yazdım ben oraya" diyecek değilim..
Zira kriz anlarında sorumluluğu üstünden bir şekilde atma eğilimi sık rastlanan ve insanlar hakkında önemli ipuçları veren davranış biçimidir..
Umarım siz de etrafınızdaki insanlara "O flamenco var ya ..onun yüzünden aldım..yoksa oohooooo gidip ****** şirketini alacaktım falan" demiyorsunuzdur..Kendi adıma, kendi perspektifimden gördüğüm resme dair yorum ve gelecek hikayeleri yazıyorum" BUnlar ortak akla katkı vermek amacı ile yazılan yazılardır..BAna katılanlar olacaktır katılmayanlar olacaktır..Ve fakat şu bok yeme konusunda da bir iki şey söylemek gerekirse..
Bu tür bir diyet tercihi yapanları; daha çok idari makamlardaki cüheyla bürokratlar coğrafyasında aramak daha doğru olsa gerek..Zira hali hazır sorunlara getirilen çözüm önerileri; haaaaala nitel değil nicel ve yüzeysel..Ve daha vahimi; bir ilkokul çocuğunun ilk aklına gelen cevaplar frekansında...örn; dövize dayalı kiralar hakkında düzenleme, imar barışı, enflasyonla mücadele kampanyası vesaiire...Anlaşılan İdari devlet aklına dair IQ seviyemiz C-30..
Robotik küresel dünyada, Şirket vatandaşı daha doğrusu hissedaş olabilenler kurtulacak..diğerleri işsizlik deryasında sürüklenerek epey acı çekecekler..o da yüzme biliyorlarsa...Yüzme de bilmiyorlarsa..zaten söze gerek yok..Türkiye'nin iyi şirketlerinde bir süredir göze batan satışlar ve negatif fiyatlamalar gözlüyoruz.Benim kadrjımda olanlardan PETKİM'i örnek verebilirim.Bu; sermayenin el değiştirme..şirketleri ele geçirme operasyonu..Ben böyle olduğuna inanıyorum...RYGYO özelinde son zarara dair kendime ait bakışımı yazdım..Katılanlara da katılmayanlara da önce sağlık sonra kazanç..sonra da kazançlarını huzurla değerlendirebilecekleri gelecek diliyorum..
Sayın / Flamenco72
Cevap yazma lüzumu göstermeyeceğinizi düşünmüştüm.Nezaket gösterdiniz.Güzel bir cevap.Israrla ve zevkle tüm yorum ve analizlerini okumaya devam ediyorum.Edeceğimde.
Forumda farklı bakış açınız ile geleceğin çıkış tünelindeki ışığın ipuçlarını veriyorsunuz aslında.Ancak bugün alıp yarın cebime kar girsin anlayışını hakim kılan bir yapı oluştu bist içerisinde.Oysa ben ve sizn gibi düşünenler şirketin ufak hissederlarıyız anlayışında.Hiç kaybetmedim, yine kaybetmeyeceğim inancı ile selamlar olsun.
*sadece sohbet yazışmasıdır, hiçbir yatırım için tavsiye niteliği taşımaz ve bana sorumluluk yüklemez.
0.51,0.52,0.53 buralardan tepki gelsede burayı kuvvetlendirmeye gidecektir..umarım[emoji6]
tacirlerdeki eleman (piramit,akyatırm)resmen suç işliyor.Lambacılık ,manipülasyon...SPK bunları gör artık..
https://resimyukle.link/image.php?di=VQJI
hisse artar üstad olursun, düşer tukaka.. kimse flamencoyu suçlayamaz. gördüğü inandığı bilgileri paylaştı, zaten başkasının düşüncesine göre hareket eden başta kaybetmiştir. şu an işlem görmeye devam eden 201* yılların en adi kağıtlarından biri maalesef, belki de en adisi. daha adi olanlar batmıştır zaten ve bist den işlemden çıkarılmıştır.
zaman artık bu şirketin aleyhine işliyor, zaman geçtikçe borçlar azalacak, faiz giderleri azalacak, kur riski azalacak dolayısıyla finansman giderleri azalacak.
hala yatırım yapmaya devam eder ve borçlanırsa da artar. neden yatırım yapar, talep varsa yapar, şu anki faiz ortamında buna cesaret edeceğine ihtimal vermiyorum. geçmişe baktığımızda şirket gayet makul fiyatlardan kredi bulup borçlanmış oldu.( bardağın dolu tarafı). patronlar 1 yılı bırak 1 gün zarar etse çıldırırlar, eğer onlar rahatsa bizde rahat olmalıyız. şirket batsa en büyük zarar onların olur.
başta yazığım gibi zaman aleyhine işliyor, bir gün kendileri de tutamayacaklar.. bunlar son demleri, düşsün nereye düşecek 0,4x.0,3x larmı, şirketine biçtiği değer buysa eğer...
Hisse oldukça düştü.
Şirketin arsalarının büyük kısmı depolama alanı
ve kirada oldukça önemli kısmınında dövizle kiralandığı düşünülürse
bu çeyrekten sonraki çeyreklerde zarar yazacağını düşünmüyorum.
Tek sorun patron davranışı, Patrona güveniyorsan al, hiç güvenmiyorsan
yaklaşma
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
aybaşından beri akbank porvöy saklama 3 milyon alış yapmış bu iyiye alametmidir kağıtda sıkıntı olsa alırlarmı