https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ad8f0c0cfa.jpg
Günlük durum bu şekilde
Yazdıklarım ve çizdiklerin eğitim amaçlı çalışmalardır. Yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ad8f0c0cfa.jpg
Günlük durum bu şekilde
Yazdıklarım ve çizdiklerin eğitim amaçlı çalışmalardır. Yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın
Destek attım bugunde
Sayın Tınaz burada 2 farklı nokta var bence. 1. si evet yabancı alımları artık her gün %1 artıyor gibi duruyor. 2. si bu alımlar yatırım finansman üzerinden alınıp citi ye virmanlanıyor. Citi aracı kurum dağılımında hiç görünmeden lotlarını arttırıyor. Citinin bu seviyeden ky'nın korkabileceği bir noktadan sessiz ve derinden girmesi çok manidar bence. Yatırım finansmanın alışlarına bakarsanız kılçıksız diyeceğimiz tarzda. alıyor ama satış tarafında hiç yok.
PERGAMON STATUS DIŞ TİCARET A.Ş. Finansal Duran Varlık Edinimi
https://www.kap.org.tr/Bildirim/816349
Istanbuldaki subede kapatilmis
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kusura bakmayın Yabancı alım yapıyor muhabbetinize katılamayacağım . Varsa yabancı bence bıyıklı . Kurulan tezgahtır malı yerli firma üzerinden alıyor ve citiye virmanlıyor aslında yerli firmalardaki malı kaçmak için yabancı adı kullanılıyor . Yabancı PSDTC almaz o kadar fakir değiller . Kaldı ki Yabancı bist te tofas alır Akbank alır THY zar zurt alır ama etiketinde XU030 yazar . Yabancı havası verilmeye çalışıldığı belli . Tınaz ın da Yabancı alıyor muhabbetine katılacağını sanmıyorum . Ama kağıt hakkında bu kadar bilgi sahibi olup Bist 30 ve yabancı bakışı hakkında soru sormaya ihtiyacı olduğunu da sanmıyorum .
Yabancı alımları demek için erken Yönlendirme yapmayalım
Yabancı alımlarından bahsetmek için erken
Date Yab. Oran 07.Kas.18 0,83% 24.Ara.18 0,85% 13.Oca.19 0,86% 16.Oca.20 0,02% 20.Oca.20 0,01% 29.Oca.20 0,51% 30.Oca.20 0,54% 31.Oca.20 1,27% bu zayıf bir veri , yabancı alıyor denemez .
HER Gün 1% artıyormuymuş ? Hala cevap yok . Aslında temel olarak 1% her gün artıyor cünlesi zararlı durmuyor .
Ama gündemde olduğu için bakmamız gereken bir konu bu '' algı yaratılmaya nasıl çalışılır '' .
Mala girmiş ve maliyetlenmiş insanlara daha al mesajı nasıl veriliyor ?
Bkz Ref : Algı yönetimi nasıl yapılır ve algı nasıl oluşturulur Google .
hoplayıver çekirge......
armutlar yeterince düştü....
gerçi acemi spek 9.60 gösterme peşinde ama....
kendi düşecek armut gibi...
newton gibi bekliyorum...
1,53 dolar seviyesi destektir
Selam olsun pergamon yatırımcısına. Osmanlı torunları olarak bugün itibari ile pergamon maceramızı sonlandırdık. 6.40 başladığımız alımları 8 liraya kadar devam ettirdik. 10-11 arası satışlarımızı tamamladık ve kısa sürede %50 kara ulaştık. Siz değerli yatırımcı arkadaşlarıma bol kazançlar dilerim. Son 10 günde hareketler çok hoşuma gitmedi. 11’i gördükten sonra sürekli mal çıkma hareketleri gördüm. Özellikle iş bankası kepçe ile mal çıkıyor kaşıkla citi alıyor görüntüsü vardı. Umarım ben yanılıyorumdur ve sizler benden kat be kat fazla kazanırsınız. 7 civarı tekrar alıcıyız sayın spek haberin olsun.
Ve son olarak yine
Selam olsun pergamon yatırımcısına
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayın umut0109 bey takas alabilir miyiz bugünün şimdiden teşekkürler
Pergomon da küçükler satmakta
Uzaktan bakıyorum pergomon el değiştirmekte
Bazen doğum sancıları çok ağır olur .pergomon düştüğü yerden kalkmasını bilir.gidenlerin yolu açık olsun kalanlara sonsuz kazançlar.yazdiklarim beni bağlar .kalın sağlıcakla Utd...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dcf6d65ef9.jpg
Vbts nin ilk gununden ziraat yatirim 10.58 ort ile yuzde 51.81 ini almis resim olarak paylasacaktim ama izin vermedi.
Daha gidilecek yolumuz vardir umarim. Gecen yil hisse 10 lirayi gecince de bir kisim veda eden olmustu.
Siz buyuklerime sormak isterim beklenti buraya kadar miydi?
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SASA hakkında yorum var mı ? Tınaz
Psdtc Az geri gelse bende PSDTC lerimi geri alacam ama izin vermiyor
portföy SASA da kaldı .
Bascm de muhteşem değil mi ?
PSDTC de temettü 1.06 - 1.16 TL olarak gelecek . Bence ! Bu civarda ( Ref : CMLYMZ)
Bizim buradan o şekilde görünüyor .
Sasa çok borçlu şirket endeks kadar getiri sağlar Bu gelecek bilançoda ciroda ciddi artış olmazsa piyasa cezalandırır Sasa nın zamanı 2022-2023 bence ben sasayı 2 yıl taşıdım Yanlış anlaşılmasın sasa kötü firma değil finansman gideri çok fazla şimdiye kadar devlet tarafından verilen vergi geliri kar sağladı ben tercihimi PSDTC de kullandım bu yıl 2,yılım olacak PSDTC uzun süre satmayı düşünmuyorum
Örnek PSDTC 6,00 seyiyesinden toplayanlar ortalama %80 karda yorumu size aittir
üstüne temettüleri koyun
sasa ile PSDTC arasında grafik farklı sasa hem temettü verir asıl kazanç grafiğinin sürekli çıkması ile oluşacak
PSDTC de temettü sonrası her sene düşme oluyor . Önce temettüyü alıyor yartırımcı sonra 40 80 krş daha çıkıyor sonra ver baba ver ama seneye gene aynı hareketi kaçınılmaz olarak yapıyor sadece bir tık yukardan .
sasa muhteşem bir 2019 aralık bilançoyu takp eden 3 sene muteşem bir çıkış yakalamasını bekliyorum .
ABD de yatırımları kapasite arttırımları ve Dolar geliri olması bence çok etki edecek . 2020 de ihracat yapan kağıtlar gider.
Benim naçizane tahminim . Önce egeen de idim çok çıktı 27% yi görünce sattım şimdi arkasından seyrediyorum .
Yerine Psdtc ve sasa ile devam . Şimdilik başka kağıt yok . Varsa bir öneriniz incelerim .
Tekniğe bakmıyorum finansallar benim işim .
Bascm ana kağıdım . Bu çıkışı da kafamı karıştırdı . Bilançolr bir çıksın Bascm sasa psdtc bakmak lazım .
PSDTC ye lafım yok ama sasa yatırımı bence bitirdi . ABD ye ihracatın ekmeğini yemedi .
2022 ve 2023 diyorsanız bu sene sasa alırlar . 22 TL den sasa almak istemem .
Çok borçlu demişsiniz çok un tanımını yaparsanız daha kolay anlaşılır .
Kağıt öz varlık karlılığında efsane olacak . En kötü zamanda
2019 yılı karı tahminim doğru çıkar ise rekor olacak 49% dehşet bir rakkam .
9.06 bu gün görecek gibi .
Sevgili dostum 1986 dan beri borsada bir formül kullanırım
Formül öz varlık karlılığı ve pdd oranını içeren ve satış karlılığının kullanıldığı bir formül
Benzer bir oran tablomda var . Adı Zıplatma faktörü . SASA için iyi gitti
Egeen için de iyi sonuç verdi . Kötü haber elimde kağıt kalmadı .
Fena çok fena SASA larıın 20 % sini 8.96 dan sonra yedim .
PSDTC leri de verdik kaldık el ele el başa .
Kriz ve stress olursa alırız aynı kağıtları aklıma kağıt da gelmiyor .
Ucuz kağıt ta yok gibi
Sasa bilançosunu bir süredir bakmıyorum Yatırım yapması borcunu ödemiş anlamına gelmiyor Finansman giderleri ne zaman biterse veya azalırsa bakılır Dünya ekonomisi çok kötü durumda türkiyedeki firmaların satış yapması dahada zorlaştı. Sasa bilançosunu isterseniz bakın inceleyin görürsünüz Yatırım yapan firma tercihim değil Ben risk almak istemiyorum sonuç olarak benim tercihim PSDTC kısa olarak düşünmuyorum
Beklentiler gerçekleşince kaçınılmaz olarak olacak . Sinüs eğrisi hep tekrarlanmış .
zaten temettü kağıdı . Üretim arsa yatırım olmadığı için 1 ay sonra temettü alsınlar bum .
Haziranda Alırız
12 den sasa ları satıp gireriz .Beklentiler gerçekleşince kaçınılmaz olarak olacak . Sinüs eğrisi hep tekrarlanmış .
zaten temettü kağıdı . Üretim arsa yatırım olmadığı için 1 ay sonra temettü alsınlar bum .
Haziranda Alırız babalar gibi alırız .
14 den sasa ları satıp gireriz yada . beklentim 7 TL - 6 TL arasında almak
piyasalar sağlam bir tokat yediğinde alabilirm sanıyorum .
Türkiye borç la peynir gemisini fazla götüremez .
MB Bu bilanço ile 6 ayda havluyu atar gibi .
https://i.hizliresim.com/dMzo2L.png
SASA Bilançoları 3 Yıllık ve Karlılık oranları vs vs vs
https://i.hizliresim.com/oyP292.png
Baltık dry endex alarm veriyor , 2 - 3 ay sonra Gemilere yüklenecek navlun için gırtlak gırtlağa olacak millet .
Kazın ayağı öğle kolay değil . Dolar da durum terse her an dönebilir FED Faizleri bir arttırsın
Türkiye kavrulur .
https://i.hizliresim.com/17m4rp.png