1.30 degil 1.50x
Printable View
10k daha tpf alinmistir...ytd
Pazartesi sali olur olursa ytdSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TTE yi takip ediyorum ve biyerimle guluyorum...anlayan anladi...
elimdeki fonlardan sadece tkf -0,40 getirmiş zaten ortamda tek - getiren tkf.
Azercancan tcd den cikarmisin
Senin yuzunden dusuyor
Ugursuzluk getirdin...
Arkadaşlar merhaba. Muhtemelen daha önce tartışılmıştır ama bilmediğimden sormak istedim.
Diyelim ki Gedik 'e ait bir fon aldık. Fonlar takasbank hesaplarında saklandığı için iflas la karşılaşma riskimiz var mı ? yoksa gedik batar ama fonu batmaz , çünkü fonunda repo var, döviz var, tahvil var ve takasbank güvencesinde vs vs.
Umarım anlatabildim . kısacası iflas riski nedir bu fonlarda ?
teşekkürler
Anam anam
XTKJS ye oyle bir tecavuz varki
Hisseler birakin nolur diyor...
TTE tamamdir...
FID aslanim ya cok iyi gidiyor...
TCD yogun bakimda diyalize bagladilar...
Cok zarardaysalar cikamiyorlardir...
sen de zarari telefi icin bekledin degil mi???😀😀😀😀
Ikinci durum giris zamani onemli. Kebaplar gecen ay girdi ust uste yuzde 6 lari cakti simdi onlari veriyorlar...gecmisine bakip demiyorlar bu fon surekli boyle gitmez diye...bekliyorlar ayni trendi...
Gecmis olsun ustadim sen iyi yirttin...
Bu asabiyet neden anlamadım :wu:
Site zaten blog orada temettü için uzun vade bilgi vereyim gayreti var zaten bir menfaat peşinde değilim şükür ihtiyacım da yok. İşlerimden dolayı vaktim de yok zaten güncelleyemiyorum.
Orada verdiğim oranlar değişken. Sadece o günü yansıtıyordu. Aldığım hisselerin bazıları %100 yaptı (BOLUC vb.) onlardan yarı yarıya çıktım maliyeti sıfırladım, vadeliden bazı yerlerde çıktım ve fona aktardım, GPG ve TCD ile şimdilik yola devam ediyorum. Biraz da HKV ve FIL var. Onlar da günlük her an al-sat yapma meblağ.
Fon takibim zayıf ve sadece fikir alayım diye yazıyorum arada ama tepkiye anlam veremedim. Ayrıca farz edelim benim param az ve 5000 TL'lik yatırım yapabiliyorum bunun aşağılanacak bir tarafı mı var, insanlara mal varlıklarına göre mi değer veriyorsunuz, burada mal varlığı mı yarıştırıyoruz?
Benim için hayatta en değerli şeyler sağlık, zaman ve bilgidir. Bunlar olduktan sonra parayı her türlü kazanırsınız. O yüzden çok fazla hırs yapmayın bence. Her şeyi para ve menfaat olarak da görmeyin. İnanın hayat bu kadar hırs yapmaya değmez.
Binde 5 lik portfoy degisken fon icinmi korkuyorsun dedim 1 sayfa yazmissin.
Demek hisse yoguna koysan uyuyamayacakmissin😀😀😀😀
Ikincisi ise yasiniz kac bilmiyorum ama sunu unutmayin. Yaniliyorsunuz bu hayatta hersey paradir...kafani kaldir bak. Etrafinda menfaatini gozetmeyen biri var mi???😀🤔
Imzana sitenin adini koy
Guncel portfoy bilgim yaz
Sonra yok efendim orasi guncel degil
Ya sen kendi imzanla celisiyorsun...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FID bu fonmu dedigin yoldaşım buna geceyimmi 50k ne dersin iyi baya
Bu tcd bugun eksi getirmezse portfoyu degismis demektir.
Fidle tcd sepeti yapan aklimi seveyim...
Portfoy durumun
90 k tcd
90 k fid
20k tpf
200 k kvba
Hergun 10k tcd 10k fid alinarak devam edilmektedir...ytd...syg.
Yarismaya AED katilmis gozumuzden kacmis. Bakin isterseniz...ytd
üstadım dolar da güçlü duruyor. daha önce de dediğim gibi daha önce güçlü direnç olan 5,94, şu an güçlü destek oldu. burası tam olarak kırılmadan ortam rahatlayamıyor. özellikle 5,90 altına geçilmesi, daha da önemli. varsın 80'lerde takılsın. borsa için bu da yeterli. bu arada mps de bu durağanlıkta iyi gidiyor gibi. katılım fonlarının hep kötü yönetildiğini düşündüm bu zamana kadar. mükâfatın kira fonları da kötü aslında ama bu mpf'yi nasıl başarılı yönetiyorlar hayret ediyorum. ve de en önemlisi, bu başarı, bundan sonra da devam eder mi? fon içeriklerini iyi inceleyip araştırmak lazım
25 bin tl ile fon alıyorum benden aşağıda alim satım yapan var mi
Param yok kafam rahat 25 bin tl"