Iste bizim ust trend max 125.000 en iyi sartlarda, hisse fonlarda kalmak ani dususlerde risk cok fazla , butun gun saat 15 e kadar fon takip etmekten gina geldi SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Iste bizim ust trend max 125.000 en iyi sartlarda, hisse fonlarda kalmak ani dususlerde risk cok fazla , butun gun saat 15 e kadar fon takip etmekten gina geldi SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EIC için yeni fiyatımız: 0,019429.
Hafif de olsa artı yazmış
ZPC için yeni fiyatımız: 1,852812
TZV için yeni fiyatımız: 170,900367
Hafif de olsa artı yazmış
Engellendim
serbest fonları bankalar üzerinden diğer fonları aldığımız gibi alamıyoruz.
hangi portföye bağlıysa fon o firma üzerinden almak gerekiyor sanırım, ben osmanlı portföy'e başvurdum , formlar falan geldide daha tam okuyup imzalayıp göndermedim.
anladığım kadarıyla süreç biraz şu şekilde işleyecek.
osmanlı portföy nezdinde hesap açılacak
nitelikli yatırımcı formu doldurulup gönderilecek (biraz varlık bildirimi ve risklerin farkındayım formu gibi, spk istiyor)
saklama bankası (deniz bankası ile çalışıyorlarmış) sanırım oradanda hesap açılacak
1-2 gün içinde netleştirecem olayı.
serbest fonlar hem çok riskli , hemde sürece tam hakim olmadığım için nasıl işliyor tam bilmiyorum , o yüzden önermiyorum şu an için açıkcası.
o fona girersem ayrıntılı olarak yazarım.
birde bist100 getiri kıstasına göre %20 komisyon olayı var.
örneğin 100K ile girdiniz bulunduğunuz süre boyunca bist100 %10 yükseldi , fon ise %20 yükseldi.
aradaki %10 'un , %20 'sini alıyorlar
extra stopaj falan yok.
%85
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Örnek olarak tcd şuan endeksin 124 bin olduğu zamana göre daha yukarıda bir fiyatta.Benzeri durumlardada bu tarz fiyat hareketlerini yaşadım.Barış pınarı harekatı abd iran olayı.Anlatmak istediğim bazı fonlar endeks ile tam korelasyon içinde değil.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
anlamış oldukki bist yatay ya da hafif eksi gitse dahi biz burdan ekmek yiyemeyiz
Alım Satım ve Vergileme Esasları
- Fon katılma payları günlük olarak alınıp satılır.
Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak iki pay
grubuna ayrılmıştır.
A Grubu payların alım satımı Türk Lirası (TL), B
Grubu payların alım satımı ise Amerikan Doları (USD)
üzerinden gerçekleştirilir.
Pay grupları arasında geçiş yapılamaz. TL veya USD
ödenerek satın alınan fon paylarının, fona iade edilmesi
durumunda ödeme aynı para birimi cinsinden yapılır.
Gerçek kişilerin A grubu fon katılma payı alım satım
kazancı %10; tüzel kişilerin fon katılma payı alım satım
kazancı %0 oranında stopaja tabidir. Amerikan Doları
(USD) üzerinden alım satımı gerçekleştirilen B grubu
katılma paylarının döviz cinsinden anapara kur farkı
gelirlerinin vergilendirilmesinde Maliye Bakanlığı’nın
ilgili düzenlemeleri dikkate alınır. Bu konudaki
istisnalar ve diğer detaylar için ise formun “Önemli
Bilgiler†bölümü incelenmelidir.
A grubu pay alım satım talimatları kurucunun yanı sıra
TEFAS’a üye olan fon dağıtım kuruluşları yapılır.
B grubu payların alım satım talimatları ise sadece
Kurucuya iletilebilir ve bu talepler sadece Kurucu
tarafından gerçekleştirilebilir
yarını bir denicem merak ettim dolarla nasıl alınıyormuş
ABD endeksleri dünde yükseldi, bu günde yükseliyor..
DAX aynı şekilde 2 gündür yükselişte.
Sıkıntı bizim BİST'te.
Artık nefesi tükendi sanki, geri geri gitmeye bahane arıyor, sanki virüs sadece BİST'i etkiliyor 2 gündür.
ıpv: 0,24%
bugün fondan dönen 200K vardı Teb bankasında eskiden saat akşam 23:00 a kadar günlük vadeli yapabiliyorduk şimdi akşam 17:00 dan sonra valör koymuşlar yeni öğrendim. şuan para boşta yani...fon vs alınabilir mi şuan ppf ya da ne yapmalı boşta kalmasın diye?
Tte - 3,80
Aynı faiz oranlı iki ürün sonuçta aynı brüt getiriyi sağlayacaktır. Asıl kazanç stopaj hariç dediğiniz kısımda yani vergilendirmede oluyor aslında. Vadeli mevduatta sadece stopaj ödersiniz. Fakat Eurobond kısmında biraz daha karışık bir vergilendirme söz konusu. Aşağıdaki konuda Eurobondlar hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1161
PPF önermem faizler çok düştü getirisi çok az olacaktır. Hem şu an eksi faizdeyiz hemde açıklanan enflasyon oranları ile reel enflasyon oranı çok farklı.
Yani yıllık enflasyon oranında veya bir tık üstü getiri elde etsen bile paran enflasyon karşısında ezilecektir.
Yıllık en az 16-17 ve üstü getirisi olabilecek bir şeye yönelmen lazım.
Fazla riske / strese girmiyeyim ama birazda kazandırsın dersen OPB önerebilirim.
Banada oyle geliyor.ppf de duramayacagimizdan ortalama.fonlarda bir sure takilacazSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cuma gecesi S&P Türkiye not durumunu açıklayacak.
Belki olumlu birşeyler çıkarda Pazartesi için beklenen iyi haber etkisi yaratır.
Beklenti ise,
Not durumunun ve görünümün değişmeyeceği yönünde ama az bir ihtimalde olsa görünümde bir ilerleme olabilir bakalım ne olacak.
Yanlız bu eurobond fonlarında da ciddi bir risk var.
Doların artık kafasına göre fırlaması mümkün değil, ciddi bir kontrol altında.En olumsuz haberde bile kıpırdamıyor.
Ama o olumsuz haberler CDS'i yükseltip, eurobond fonlarının elindeki tahvillerin değerini düşürüyor.
Yani en ufak bir olumsuzlukta CDS fırlar ve eurobond fonlarının elindeki tahviller değer kaybederken, dolar yerinde sayabilir.
Bu da eldeki fonlara ciddi eksi yazdırabilir.
Olmaz olmaz dememek lazım.
O yüzden ölçüyü kaçırmadan almakta fayda var.