Böylesine ilk defa denk geliyorum eğer öyle ise. Hareketler teyit ediyor
Printable View
İlacını yaygın dağıtım ağını yuriçi ve dışı f!brika ve müşterilerini bir kenara koyup...
Kasasında ki milyara yakın nakit para üstelik te piyasa değeri kadar arsadan kazanacak denilmesi bile bu fiyatların bedava olduğunun kanıtı bence.
Yatırım tavsiyesi değildir
Şu grafiğin aynısı C sınıfı hisselerde var. Nerde Eczacıbaşı !!!
Bu süpükülatif hareketleri bence Eczzcıbaşının patronları yapamaz...
Çünkü onlar neden şirketinin değerlerinin katlamasını istemesinler ki.
Onurlu ve çalışkan, istihdam sağlayan insanlar...
Zaten çoğunluk payları kendilerinde
Selec katladı, rtalb katladı, Deva kat kat gitti..
Sahipleri istemez mi? Kendi şirketleri de değerlensin...
Hatta biraz satış yapıp piyasaya öal vermeleri lazım bence..
O onurlu insanların bir Ecyap macerası vardır ki; ********liğin fevkini yaşatmışlardır Küçük ortaklarına. Bedava fiyata ortaklıktan çıkarma uygulamışlar ve bu durumun tadı damaklarında kalmıştır. Aynı hazzı ilaç ve yatırımda da yaşamak istemektedirler. İste o yüzden fiyatın artmasını istemezler. Çünkü kottan çıkarken o fiyatlar çağrı fiyatına yansıyacaktır. Fiyatın artması felaket bir durumdur kendileri için. Eczacıları tanımayanlar için dışarıdan pek onurlu gözükürler, fakat tam bir KY düşmanıdırlar.Her türlü dolabı çeviriler. Yoksa bu hisseler bu fiyatlarda dururmu idi.
Her şeyin bir vakti varmış, sabit ve zaman..
Eczacılar kelli felli onurlu insanlar, yaşları kemale ermiş, alıp ta diğer tarafa götürecek halleri yok..
Piyasaya biraz mal verilmesi lazım
Bizde iş adamları ülke ortalamasını yansıtır. Bir çoğu kaba sabadır. Biraz batılı normlara göre hareket eden "janti" görünümlü adamlar hemen parlar. Onun tüm genel doğruları temsil ettiği öyle davrandığı varsayılır. Batılı(Avrupa, Amerika) iş adamlarının ise tamamı bizim bu prototipe uyar. Tamamı burjuva kültürünün temsilcisidir. Aralarında kurallara uymayan çıkar mı çıkar. Oysa hepsi "kelli felli"kişilerdir.. Batılı piyasalarda o ağır yaptırımlar neden vardır. Demek ki; o "kelli felli" adamlar suç işleyebilir, küçük ortaklarının haklarını çiğneyebilir.Zamanla, tarih içinde bu sabit olduğundan ağır yaptırımlar uygulamaya konmuştur, borsalarda. Ve tavizsizce uygulanır, Küçük ortaklar korunur.
Bize gelirsek, küçük ortaklar neredeyse hiç korunmaz. Patronların insafına kalmıştır. Bir çoğu burjuva kültüründen mahrum, aç gözlü adamlardır. Nefret objesidirler. Eczacılar ise gerçekten "kelli felli"dirler. Kültür, sanat, spor onlardan sorulur. Tıpkı batıdaki muadilleri gibi. İşte burada bir ayrıştırma yapmamız gerekir. Batıdaki muadillerinin tamamı dürüst insanlar mı dır, hayır. Fırsat bulurlarsa, kamu otoritesi bir yasal boşluk bırakırsa, bir çoğu Küçük ortaklar aleyhine bunu kulannır. Ama öyle yaptırımlar vardır ki kolay kolay cesaret edemezler. Mecburen dürüst kişiler olurlar. Buradan anladığımız her "kelli felli" adam hak yemez değildir.
Şimdi, bizim "kelli felli" adama gelelim. Bu adamlar bugüne kadar hangi gelişmeden küçük ortaklarını faydalandırmışlardır hiç. Bakın İlacın, ilaç üretim birimini 800 milyon dolara sattılar. Parayı holdingin mali labirentinde yok ettiler. Bunların uzun yıllara yayılan bir tek marifeti vardır, küçük ortaklara hisselerin hamallığını yaptırmak. Sonra fırsatını bulduğunda o hisseleri bedava fiyata geri almak.
Bu "kelli felli" adamların bizim paramıza ihtiyacı mı var. Yok tabii ki. Peki bizim paramıza tenezzül ederler mi? EVET ederler. Nereden biliyorum. Ecyap olayından. Benim parama tenezzül ettiler. Niye yaparlar bunu. Ben bunun bir sınıfsal tiksintii ile yapıldığını düşünüyorum. Bir kere bu hisseler halka açılmış. Bunlar şimdi piman olmuşlar. Kottan çıkmak istiyorlar. Bizle muhatap olmak bile istemiyorlar. Sadece çok ucuza elimizdekileri almak hedefleri. Tek umudum spek bu baskıyı yeterince güçlü bir biçimde kırar.
,
konomi
Dünya
Yazarlar
UzmanPara
Skorer
Pembenar
Cadde
SİYASETYAZARLARFOTO GALERİGAZETE HABERLERİYEREL HABERLERBLOGTEKNOLOJİOTOMOBİLTATİLKÜLTÜR SANATEĞİTİMANADOLU KAPLANLARI
UZMANPARA
SKORER
CADDE
MİLLİYET TV
MOLATİK
MİLLİYET ÇOCUK
SİZDEN GELENLER
PEMBENAR
EĞLENCE OYUN
EKLER
İLETİŞİM
BİZİ TAKİP EDİN
Geri Dön
Haberler
Ekonomi Haberleri
ABONE OL
04.11.2000 - 00:00 | Güncelleme: 04.11.2000 - 00:00
Eczacıbaşı İlaç Pfizer ile hisse satışı görüşmesinde
Eczacıbaşı İlaç Pfizer ile hisse satışı görüşmesinde
Eczacıbaşı İlaç Sanayi, yurtdışında kurulu Warner Lambert Company USA’nın Pfizer firması tarafından satın alınması nedeniyle Eczacıbaşı Warner Lambert İlaç şirketindeki hisselerinin Pfizer’e satılmasına ilişkin görüşmelere başladı. Warner Lambert ile Eczacıbaşı Topluluğu’nun yüzde 50’şer payı bulunan şirkette, Eczacıbaşı İlaç’ın yüzde 46.06 (nominal 386.23 milyar lira) payı var. Şirketten yapılan açıklamada görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve gerekli izinlerin alınması halinde satışın gerçekleşeceği bildirildi.
Kim demiş ilaç üretmiyor..
Sanırım bu hareketler yapılması muhtemel satışın baskısı
Topla çak , zorla bıktır geri al , alınca kendin götür, atlayana çak vs.. hep aynı terane
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu orman çocularından etkilenmemek için en iyisi ekranı kapatıyorum hoşçakalın
https://www.kartal.bel.tr/tr/webtv.aspx
meclis toplantısı canlı yayını.
Turgg de millet bu aydan umudu kesti. Kimse yorum bile yapmıyor. Ama milleti terse yatırıp, bugün çıkarsa imar kararı amma sürpriz olur. Hem Eczacılar hem TURGG hareketlenir. Ben o konuda hayal kırıklığına uğramaktan bıktım. O yüzen hiçbir şey beklemiyorum. Olumlu karar çıkarsa Kartal için sürpriz olsun.
Kardeşim milyonlarca doz aşıyı Türkiye de tam bir uyum içinde dağıtabilecek, saklayacak kaç kurum var...
Pfizer de aşıya yeşil ışık yakıldı, onay çıkmak üzere...
Ecilaç ......yararlanır bu durumdan..
Fason üretim yapan ecilaç, dağıtım yapan ecilaç, milyarlık gyoları olan ecilaç...
Selec ten fazlası var eksiği yok bence..
Yatırım tavsiyesi değildir
Bu arada %25 ortak olduğu Vitra Karo Sanayi ve Ticaret A.Ş ni atlamışım
Çin aşısını zaten Sağlık bakanlığınca yetkili kılınan bir Türk aşı şirketi ithal edip devlete verecek. Hastanelerde aşı yapacak. Pfizer için de aynı süreç işler. Bu işlerde pek serbest piyasa işlemiyor. Bakanlık yetkili kılıyor o şirket ithal ediyor. Yani bakanlık rantı istediğine veriyor. Eczacıbaşına bu işten ekmek çıkmaz.
Çin istediğini aldı ABD li şirket alamaz mı diyorsunuz...
Emin misiniz:))
Milyonlara doz dan bahsediyoruz beyler.. Bırakın şakayı
Üstelik bu aşı 2 defa yapılıyor..
ABD devi bir aşı bulup okey alacak..
Fakat Türkiye almayacak öyle mi..
Bahse varım bırakan Türkiye yi aşıyı almayan ülke kalmayacak...
Zaman her şeyin ilacı algı yaratmamak lazım, ben illada ecilaç dağıtacak demiyorum, fakat tamda ecilç ile bu firma arasında ki satış ile ilgili görüşmeler devam ederken şansı çok büyük diyorum...
Hadi bu dağıtım işini geçtik, milyarlık gayrimenkulleri de mi yalan ( üstelik her an dev arsa için haber her an gelebilir) vitranın ortağı bu da mı yalan. Vs vs...
Yahu arkadaşım, şakamısın okuma yazman yok mu? Pfizer ile o görüşmeler 2000 yılına ait. Yani 20 yıl öncesine. Eczacıbaşı ilaç işinden çıktı. Zentivaya sattı, 13 yıl oldu. Bi zahmet kendi aldığın alıntıyı oku.
Ecilaç ın AKM deki pay satışını boşverin de KANYON a bir bakın bakalım minimum ne yapar..
Kartal arsa ile ilgili artık bu yılın kalan günlerinde bir haber gelmesi neredeyse imkansız, dün yapılan toplantıyı izledim Kartal Belediye Meclisinden bu kararın çıkması sanıyorum uzunca bir zaman alacak...
Şirketin kendi dinamikleri ile ilgili beklentiler ve gelişecek sürprizler benim takibim olacak.
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Sadece KANYON NE YAPAR ARAŞTIRDıNıZ MI....https://youtu.be/0DC1zKqVmvw
Sadece KANYON NE YAPAR MERAK EDİP ARAŞTIRDINIZ MI?
https://youtu.be/0DC1zKqVmvw
Akıllı olun Ecilaç bence bir holding..
ÇÜNKÜ BÜNYESİNDE VİTRA, İLAÇ, GYO BİLİŞİM, ÜSTELİK ECZACIBAŞI HOLDİNGİN % 37 SİNE SAHİP...
https://youtu.be/80bycKR6q8A
Eczacı ilaç zaten holding. BiST'te holding endeksinde yer alıyor. Bu halka açık bir bilgi.
Kanyon AVM nin % 50 si ve Kanyon ofisin % 100 üne sahip ve bunlar 400 milyon dolar rahat eder. Lakin asla satılık değil. Eczacıbaşı
camiası orada gününü gün ediyor. Adamlar ticaret adamından çok dalgasını geçiyor. Ayazağa arsası 150-200 milyon dolar eder
Monrol ortaklığı için 80 milyon dolar ilaç kasasından çıktı. Bugüne kadar 5 kurus gelir gelmedi.
Vitra karo % 25 i için 80 milyon dolar ilaç kasasından çıktı. Bugüne kadar 5 kuruş gelir gelmedi. Her yıl zarar yazıyor.
Silivri arsasına 30 milyon dolar ödediler. Bugün satsalar 30 milyon dolar etmez. Hala tarla orası.
120 milyon dolar para kasada.
İlaç pazarlama işi ve ormanadayı saymaz isek 900 milyon dolar eder. Holdingin % 37 si hariç.
Bu hep böyle ama patronların hastalıklı tutumu yüzünden hiç fiyatlanmıyor bile. Yani fazla heyecana gerek yok.
Kanyon için bir hatırlatma. İstinye parkın % 42 sini 1 milyar dolara Katarlılara sattı Ferit şahenk. Yani toplam değer 2.380 milyon dolar eder. Buradan bir kıyas yaparsak Kanyon 400 milyon dolardan fazla eder. Ama kimse teklif yapmaz bile. Çünkü orası satılık değil. Eczacıbaşı camiasının kibirle salınma ve kendilerini üstün görme yeri. Bu ticari değil, hastalıklı perspektiflerinin doyurulma yeri.
Son söz: Bu adamların bize para kazandırma niyeti yok. Ama spek yatırımda baskı kurmaya başladı. Orada fiyat patlarsa, ilca kaçınılmaz olarak yansıyacaktır. Spek yeterinde güçlü yüklenirse patron baskısını kırabillir. Sonuçta İntema da patronun rızası olmadan bir yükseliş oluştu. Bir güvence de bütün hisseler çok çıktı, Eczacılar geride kaldı.
Ayrıca bir katkı da benden
TL/USD bazında Eczacılar 1/3 değerlerde geziyor, çok yazık
Bu hissede hala aşı beklentisi olması, eczacıbaşının hisse isminde ilaç olması kadar saçma..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi