Peki dolar 1 yıl yatay kalırsa kim kazançlı olur[emoji6]
Printable View
ÜFE 15 olmuş.ileriki aylarda Tüfe 15 olursa faiz ne olur soru bu?
rxpu da mı moderatör oldu, kimsede yok yazım silinmiş :)
neyse geçmiş birkaç sayfanın konusuna değinelim; yok şöyle olmuş, yok böyle olmuş... ülke yüksek kur düşük faizde mi kalmalıymış, yoksa düşük kur yüksek faiz mi?
tabi asıl soun bu değil, asıl sorun bu ülke neden bu durumda, geçmişte de belki ileride de durum değişmeyecek.. ülkenin döviz çıkmazına girmeside bir seçenek aslında (bu düşünülmüyor)
yapılması gereken şeyler herzaman biliniyor ve yapılmıyor, sonuç aynı nokta.. bu teşbihte hata olmaz ; şeker hastası olmamak için hiç şeker yememek veya şekerli beslenip şeker hastası olmak..
bir s eçenek daha var ölçülü şekerli beslenip hareketli olup-spor yapıp mutlaka sıkıntılı bir durum yaratmamak..
bana göre çok net söylüyorum BU ÜLKE VATANDAŞINA BU REZİLLİKLER "KASITLI" YAŞATILIYOR.. devleti bunu yöneteler neden yapıyor tabi bunun üzerinede muhakeme yapılabilir.
fakat türk halkını, türkiye yi düşünmedikleri bana göre kesin.. o zaman hastalıklar için yazı tura atalım kanser mi istersiniz, yoksa alzheimer mı? böyle olmak zorundamıyız.?
Eski bilmeyen yeni casual forumdaşımız ben moderatör değilim ama o kadar emek verip yazdıklarının silinmemesi için ayrı bir başlık açtım, yazdıklarını oraya yazıp burada faiz ile ilgili yorum yazdığında yada oran paylaştığında oradaki başlığada link verebilirsin. Zira burada imar bankası protestosuna periyodik devam edersen Sn.JonDowes unda avatarından da gördüğün gibi yazılarına boynuzu yiyebilirsin. Sonuçta haklı bir dava yazık olmasın.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2109
Merkez Bankası ortalama faizi % 10,82 ile rekor kırdı. Yılbaşından bu yana faiz artışı 254 baz puan.Mahfi Eğilmez @mahfiegilmez.
Haftaya olacak bence hemen yansımıyor
Haftaya faiz tahminim:
13.3.2017 AOF %10.85 Rekabetçi bankalar mevduat faizi: %12.75
14.3.2017 AOF %10.90 Rekabetçi bankalar mevduat faizi: %12.75
15.3.2017 AOF %10.95 Rekabetçi bankalar mevduat faizi: %12.80
16.3.2017 FED kararı: AOF %11 GLP dışında hiç para vermeyecek.Üst bandı da kullanmayacak.
17.3.2017 PPK: üst bant : %10
politika faizi: %9
GLP: %12
18.3.2017 AOF %11.10
18.3.2017 Rekabetçi bankalar mevduat faizi: %13, pazarlıklı zorda olsa 13.25.
16sinda faiz artarsa mart sonu malum bankalarda max.
13.50 olur diğerlerine pek yansımıyor nedense
Piyasada bir durgunluk var doğru. Ama ekonomide stagflasyon diye bir şey var. Enflasyon durgunluk falan dinlemiyor. Perakende satışları düştü. Halk kaliteye bakmıyor nerede ucuzluk var oraya koşturuyor. Üreticinin girdi maliyetleri yüksek olunca mala zam yapmayayım derse bu kez kendi batar. Yani zor iş. Ucuz para devri yavaş yavaş geçiyor.
Yok öyle deme; enflasyon dediğiniz gibi alım gücünü düşürür. Orta sınıf bundan çok etkilenir. Kimse yaşam standardını kaybetmek istemez. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var. İnsanlara hak, hukuk, anayasa, özgürlük ne dersen de eğer rahat bir yaşam sürüyorsa onun için önemli değildir. Ama insanların cebine dokundun mu işte o zaman seçimlerde illaki karşılığı olur. Uzak değil şöyle biraz geriye bakın. Rahmetli döneminde fırlatılan yazar kasalar filan gibi.
Slmlar..hisse yatırımcısı olmamıza rağmen gerek bu sayfayı gerek gayrımenkul sayfasını yıllardır okur arkadaşların değerli bilgilerinden istifade ederiz..Geçenlerde bir arkadaş yakınıyor 500.000 birikimim var faizler çok düşük borsadan korkuyorum döviz desen belirsiz kirada olmama rağmen şu ortamda şişmiş fiyatlarda betona gömemem ticaret desen anlamam...paramı nasıl enflayona yenik düşmeden koruyacağım ben... panik halinde...şu ortamda haksızda sayılmaz... zaman zaman hepimizi ilgilendiren kaygılar...bana ve Dudu gibi hisseci dostlara kalsa kriz zamanına kadar mevduatta tutar dipten sağlam hisselere gömerdim..Burda ve diğer sayfada yazıp değerli ardaşların fikirlerini alıp birlikte beyin fırtınası yapmak istedim...Bu arada Cucky68 ustad uzun suredir yazmıyor..onunda değerli fikirlerini özledik...
Dip neresi peki biraz bilgi verebilir misiniz 😉
Parayı değerlendirme sıkıntısı herkes de var. Hani denir ya sepet yapın, yumurtaları aynı sepete koymayın. Ama nedense pek çogumuz bunu uygulamayız. Benim kanaatim bundan sonra uygun fiyatlardan girilerek kesinlikle dövize (dolar) yer verilmelidir. Yani paranın belli bir kısmı döviz, bir kısmı mevduat olmalıdır. Mevduat da fazla oran veren küçük bankalara yatırılarak değerlendirilmelidir. Borsada artık büyük yatırımcılar arasında kazanmanız zor. Ucuz hisse bulamazsınız. Yirmi yılını borsaya vermiş biri olarak söylüyorum bunu. Artık olay al - sat şeklinde. Bu arada dudu umduğu temettüleri alamayacak galiba. Yoksa buraya çoktan düşerdi. Çakiye gelince gözü kara cadde bebeği kentsel dönüşümden yeni dairesini aldı. Dükkanı aldı. Belli miktardaki paerasını keyifle değerlendiriyordur. Bu arada emekliye de ayrılmıştır. Ne yapacak burada. Ama kendisini özledik. Şöyle geçerken bir selam verse de yeter. İyi hafta sonları
aynen dip neresi hisselerde????
Zurnanın son deligi olmalı..!!
Şirketler borç batağında..!
Döviz yükseldikçe ve kimse yatırım yapmaz..
Hukuğun guguk olduğu yerde..!
İşşizlik hızla artıyor..!
Gelirler gün geçtikçe azalıyor..!
Enflasyon canavarı vatandaşın cebini boşaltıyor..!!
Tüm ekonomik veriler kaosun gelişinin habercisi..!!
Chucky gibilerin TL mevduatçıların parası dondurma gibi eridi..!!
Süperman34-Yoksa Chucky un Yan'i,yumurta ikizi,yani Yen'i versiyonu,yani isim değiştirerek forumda yazıyorsun.!!
Hoş geldin sefa getirdin.!!
değerli üye,
2001 krizinden beri borsadayım bende, temettü hisselerine yöneldim ama baktım ki bana ödediği temettüyü benim sermaye değerimden düşüyor bide prim yapmaz geri gelirse küllüm zarar.
al sat yapmaya kalktım baktım tek tek lotları sayıyor artık bilgisayar, nefes aldırmıyor, bankalara komisyon ödemekten bıktım geçen sene tüm hisselerimi nakte çevirip dün en paraya üye olup yatırdım, bakalım hayırlı bereketli olur inşallah.
değindiğiniz gibi yeni reklama ihtiyacı olan bankaların faiz oranlarını takip etmek ve bu arada en parayı bir istasyon olarak kullanmak niyetindeyim, en parada faturaları ödüyorum eft lerimi yapıyorum repo yapıyorum her şey güzel iyi düşünülmüş masrafsız bir platform üstelik ek para çok iyi düşünülmüş.
bu enparayı icat edenlere bravo diyorum iyi akıl.
saygılarımla
Finansin 100+temditleri kaç acaba bilen varmı?
dolar aliş satışta makas aralığı en uygun banka olarak hangilerini önerirsiniz ?
alış- satışlarda banka komisyon veya herhangi bir ücret aliyormu arkadaslar ?
Arkadasınıza soyleyin ,kendine yetecek kadar ayırsın 100 200 neyse geri kalanla silivri vs civarı arsa yada tarla alsın..son 15 senedir belki en iyi yatırım aracı ..2012 de arsa aldım 125 bine 2014 sattım 160 bine ki hiç ihtiyacım yoktu ..bugün aynı yer 300 bin tl oda el öpme sartıyla..uzun dönemli düsünüyorsa tabi ..bankada para tutmak harbi hamallık ..referandumdan sonra kendime yol haritası çizecegim bir miktar para ayırıp geri kalanla arsa yada konut alabilirim ki arsa daha yüksek ihtimal..deminki örnekte hadi arsaydı ,batakta çatakta alan adamın yeri 10 senede 4 kat arttı pes dedim...öyle şişirme falanda yok bugün satılacak para yani..
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Chucky yoldaş tl ama opsiyon yapıyor ..aylık bazda 16..17 getiri elde ediyor manevralarla... bazen tl bazen dolarda oluyor..
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://pbs.twimg.com/media/C6ppYmvWkAAQIbp.jpg
Vatandaşın mutfağında enflasyon canavarı..!!