2 dakka boş bıraktık adam lönkçülerin önderi olmuş asdas. :he:
Printable View
Nassıduck Füyçurs yetiştirdi bile yeşili..
DowF dibinden +500 desek..
Bist için de ortam tastamam.. Dolar bazlı dip de tazelendi, son 5 ay en iyi fırsat style.. Viop30 da sekti gün düşüğünden..
Güzel.. Devam..
CnnTürk de tartışma izliyorum. Bir ülkeyi anlatıyorlar hayran kaldım. Keşke orada olsam diyordum içimden.
Baktım bizim ülkeymiş konuşulan.
Dolarla maaş alanların tuzu kuru.......
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizinleyiz yine bu tur da Cümhuriyetçi TriumpH..
Payını al teorisine göre kaç gram altın almalıyım. Dünya nüfusuna göre kişi başına düşen gram ne kadar bilen var mı?
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tüm borsalarda yön aşağı. xu30 1000 kadar yolu var. Düşen bıcak tutulmaz. Dolarda 8 tl ye kadar gider. Bu kadar uyutulduğumuz yeter. Artık hakikat ile yüzleşme zamanı geldi.
7 kasım 2000 (republician), 3 kasım 2002
15 temmuz 2016, 8 kasım 2016 (republician)
3 kasım 2020 (???), ..........(2023 ?!?!?)
Neden sürekli bir yüzleştirme derdi veya ilüzyonu içindesiniz? Bu dolar çıksın, ekonomi tırtlasın ve insanlar rüyadan uyanıp, birşeyler ile yüzleşsin tayfanın zihniyetini acayip hastalıklı buluyorum. Onu söliyim...
Kimse hiçbir şey ile yüzleşmezzzz. Akp ye oy atan kesim yine atacak. Dolar 2tl idi, oldu 4tl ve bunlar yüzleşmedi bir şey ile...6TL oldu yine yüzleşmedi. 8TL olunca mı yüzleşecek? Hadi yüzleştiler, aaa dolar çok arttı, lan bu reis bizi batıracak dediler...Sonra ne olucak? Yine reise oy atacaklar. 18 yıldır olan senaryo yine tekrarlanacak... Olan tek şey, biz fakirleşiyoruz. Reis e bişi olmaz, olan bize oluyor... Yani bu işin sonunda biri zarar görecek ise, sadece biz görecez. Reis biz mucize olurda, iktidardan iner ise o zaman yine hayatına dolar milyarderi bir emekli olarak devam edecek. Krallar gibi yaşayacak. Biz birşeyler ile yüzleştiğimiz ile kalacağız...
Bigshort nerede en son 17 sinde yazmış. Yaramaz bi durum yoktur inşallah
Dibin neresi olduğu bilinmez yani cep delik oldu mu ne kadar para kaybedeceğini bilemessin.Fakat dünkü düzeltme iki haftalık
kazancı sildi süpürdü . 2-3 gün piyasayı idare eder ......…. tepkimeler felan takılırız :cheers: .Perşembe merkezin toplantısı var .Merkez
cepteki deliği dikemez ise ikinci bir dip arayışına gireriz.Ne de olsa paranın terzisi onlar ölçer biçer dikerler.
Sn bigshort
Tahminleriniz güzel
Ve başarılı
Piyasa beklentiniz nedir
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet it100 un bugünkü dusme sebebini acikliyorum
Dun spor yorumculari birbirlerine sen fetocusun diye suclamada bulunmada bulundu
Simdi dusunuyor bunun icin iyi satarim
Şaka degil bunun icin duser it100 :)
Kesinlikle güzel şiir olmuş :he:https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4a22a49d38.jpg
Kingmaker diye bir dizi var. Filipinler Diktatörü Marcos'u anlatıyor..
Eşi İmelda'da hayatını anlatmış...
10 milyarlarca dolar yurt dışında bankalarda..
Ama Halk hala karısına ve oğluna ilgi gösteriyor.. bu ilgide devam ediyor..
Giden paraların, yoksulluğun,işsizliğin sebebi Marcoslar olduğu halde..!!
Derler ya, Sende bu ense(halk) bende de bu para(siyasetçi) oldukça, çok dayak yersin...
açılış eksi 300 olcak gibi
usdtry 7.6450 ile seans öncesi güne başlıyor.. "dengelenmenin" bir an önce olması bence gerekli.. çok uzatıyorlar.. kasan (merkez) boş..harcamışsın israf etmişsin yemişsin bitirmişsin..sürekli tutmak için uzatman zararı daha da arttırıyor..
2013 ten beri aslında sürekli biçimde rezervleri bitirdiler.. rezervler illa merkezin rezervleri olmak zorunda değil.. her türlü kurumun işşizlik fonunun devlet şirketlerinin varlık fonunun içinin boşaltılması hep ekstra harcanacak para bulmak içindi.. onlar bittikçe merkeze sıra geldi.. yani kasanın boş olması görünüşte son 1 yılda gerçekleşti ama aslında 7-8 yıldır sürüyor zaten.. hatta denilebilir ki diğerlerini de topladığında 1 değil 2-3 kasa eşdeğeri miktar boşaltılmış durumda..
Bankalarin sattigi dolarlari alan yandaslar kactan bozacak acaba
perşembe faiz kararı var.
geçen ki gibi sürpriz bahanesiyle aynısını yapabilirler.
başka bir ihtimalde ve benim beklentim de gücü kalmadı dövize ve borsaya karşı çünkü global kötü sonra bize düşman sonra virüsler patladı birde vatandaş dolarını bozdurmuyor velhasıl hükümet bilinçli olarak alacağı kararlar ile bir kötü senaryo yaşatarak herkes haddini bilsin misali bir ortam yaratacak.
biraz karışık oldu galiba özeti şu.
1-) Geçen ki faiz kararı zamanı aynı senaryo
2-) korona tedbirleri ( kısıtlamaları ) ile ( dövizin borsanın faizin gündemden çıkması için ) bir buhran yaratmak.
sonuç: bu hafta sonu elini taşın altına koyup sürpriz yada finito
Dowun tepkisine rağmen dün çakılan dax sabah sabah hala sürünüyor.
Bugün ekran başında olmayacağım, grafiklere bakamayacağım.
Olay dünkü en düşük seviyeler olacak. Hisseler dünkü en düşük seviyelerin altına inerse kritik saatler başlar. 200 günlük ortalamaya bakmadım ama 108 bin civarında olmalı. Bu 108-108.500 bölgesi altında kapanış güç kaybına işaret eder.
Buradakilerin bazı şeylerden geç haberi oldu. Aslında benim öncesinden haberim vardı gerçi olduda yinede çarpıldik. Ben engelli olduğum için sonda ve bez kullanıyorum. Öncesinden fark vermiyorduk lakin son 1 yildır devletin ödediğinin 2 katı fark isteyen de var bu şartlarda geliri çok düşük olan bu işin içinden nasıl çıkar bilmiyorum. Sonda bez farkı nerdeyse maaşın 1/3 olan vardır gerçi bu şimdilik iyi olan gibi gözüküyor. yarin ürün vermeme gibi durum da söz konusu. Muhtemelen ödemeler geç yapıldığı sürece bu oran artacak.
Küreselci ulusalcı kavgası derinleşiyor. Küresele hizmet eden deutche hsbc hakkında batırılma kararı alındı. bundan tüm bankalar etkilenir haliyle borsa da etkilenecek. Beratın da işi sakat ralli falan olması imkansız https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...k-etti-1767823
7,6488 yeni rekor...
Faiz artışı olmaz tekalifiye milliye var. Adam dedi Atatürk zamanında yapılmış. Bu da ona güveniyor.
şu ortamda sağlam bir faiz artışı gelse
biste nasıl yansır ?
Rte , Turkiye adeta bir ucusun icerisinde
Uflemeyin sakın dostlar ucuyorum oh oh
dün tepetaklak gidiyordu bugün ne oldu böyle..:)
Topiğin CİNGÖZ leri onlar kendini biliyor ÖLÜMDE var unutmayın.:)
Diğer uyarımda borsayı hala 20 sene önceki borsa sanan çok bilmişler kulubü oyuncularına , o uçan tahtalar sistem kendini imha etmediği sürece düşmez , beklemeyin eskisi gibi en tepeden ky verip 5 sene uğramadan teknik anlamda çanak hikayesi olacak diye ,TELEGRAM = ARACI kurum demek şu 2 senedir , gruplar ve patron, sığ tahtalar sistem oluşturmuş , dün düşen borsada yukarda olan çok telegram tahtası mevcut.Bu yüzden yeni dünya ve yeni borsa düzenini sindirin , oyun yukarı ve aşağı sert düzenekli:)