[QUOTE=agg;5466604] senin söylediğin yedekler ufrs mali tablo da var, ezbelemişsin konsolide :), ufrs ilgisi yoksa yedekte yok bedelsizde yok bak nasıl anlaştık :) :)
Printable View
Kupon faizleri sabit ya da değişkendir.6 ayda ya da yılda bir ödemeli olabilir.
Kupon faizi mesela %4 ise , yılda 2 adet kupon var ise , her bir kupon %2 dir.
Fiyatlamada kotasyonlar yıllık getiri üzerinden konuşulur.
[QUOTE=tarik1234;5466613]Anlaştığımızı nereden çıkarttın. ? Bedelsizin Özkaynaklar içinden dağıtılabileceğini defalarca söyledim. UFRS dert değil. Senin iddiana göre hiç bir Holding sermaye arttırımı yapamaz. AEFES te 29 adet iştirak var, adı Holding olmasada neticede Holding statüsünde, bu durumda AEFES bile bedelsiz sermaye arttıramaz.
Bedelsiz dağıtan hisseyi sevmem. Yüksek sermayeli şirketi de elden çıkartırım. Bu kadar.
İngilizce bilmiyor olabilir, ayıp değil. İddiası gereksiz. İngilizce metindeki faiz oranları dediğiniz gibi.
Alınan krediyi, başka şirketlerin aldığı kredilerle mukayese ediyor. İtiraz ediyor. Her şirket farklı faizlerde dış kredi bulabilir. Yurt dışında bazı ülkelerde eksi mevduat uygulaması var. Dışarıda para bol mu bol. Ülkemizde döviz aranır durumda.
mkomik duruma düşlerecek durum yok hata yapmışsam kabul ederim bundanda gocunmam, normalde tahvil ihracında yıllık basit faiz oranıda yazar efes tahvil ihracında bu rakam yok yani yazması gereken yıllık basit faiz oranı %3,375 yazarsa bu yıllıkdır yılda 2 defa yapılırsada 2 ye bölersin faiz oranını bulursun efes sıkıntı açıklamaların hiç bir tarafında yıllık faiz oranı yazmıyor
ikinci olarakta usd libor aklımda hala %2-%3 kalmış verim libora göre hesaplanıyor onu kontrol ettim usd libor 0,23 lere düşmüş
teyit etmeden bilgi paylaşmışım sayın british ve miami dahil tüm okuyanlardan özür dilerim teyit etmem gerekirdi
Kuponlu tahvil çok karmaşık.
Merak eden için eurobond topik linki yukarda.
[QUOTE=agg;5466644]koç holding https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916213 kar dağıtım tablosu adam vuk bilanço 2.8 milyar kar elde etmiş bunun 1.1 dağıtmış gemmiş yıl zararı yok 1.7 milyar serbest yedek sadece 2021 den var2020 de 2 milyar kar yapmış 800 dağıtmış 1.2 milyar yedek vs geliyor koç bedelsiz niye yapmasın 0 geçmiş yıl zararı milyarlarca tl serbest yedeği var sabancıda keza aynı böyle bistde 10 larca firma var egeen vs
10 larca kat bedelsiz yapan kartonsan 2020 kar dağıtım tablosu ekte
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/922037
temettü vermiş 50 küsür milyonda serbest yedek kalmış agde bu yok vuk göre zarar ediyor elma ile armutu karşılatırmayalım
Btcim'in ,2018'deki %125 bedelsizini inceleyin.
Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 2.076.133,94 TL'sı gayrimenkul satış karından ve 97.923.866,06 TL 'sı olağanüstü yedeklerden olmak üzere toplam 100.000.000 TL 'sının sermayeye ilave edilmek sureti ile %125 oranında bedelsiz artırılarak 80.000.000 TL 'dan 180.000.000 TL 'na yükseltilmesine
gayrimenkul satmış yenileme fonu ayırmuş bu fonu ve yedekleri sermayeye eklemiş
2017 vuk göre 18 milyon kar yapmış yedeklere atmış
2016 17 milyon serbest yedek
2015 69 milyon yedek diye gidiyor sıkıntı yok bu arttımımda
batıçim 2018 sonrası ufrsde yüksek zarar ediyor (batı söke fabrika yatırımını dövizli yaptığından) konsolidasyondan
GM satmamıştı , porföyündeki gm'leri yeniden değerlemişti diye hatırlıyorum.
sayın british o değerlemeyi firmaya yaptıran benim :) bide sizin ısızuya yaptırdım
yeniden değerleme kazançları sermayeye ilave edilmez bugün arsan 1 milyon olur yarın 500 bine düşerse sermaye mi azaltılacak ?
7326 kanunla bunu yapabilirsiniz yani 31 aralığa kadar ondada alım tarindeki üfe ile mayıs 2021 arasındaki üfe artışı kadar expertize göre değil
arsayı 1 milyondan 1 ocak 2010 aldınız şuan ederi 50 milyon olsun ekspertiz raporu ile 49 milyonu ufrs de arttırısınız (yatırım amaçlı gayrimenkuller hariç o direk gelir tablosuna yatırım faaliyetinden gelirlere gider) öz sermayeye gidecek değerleme üretimde yada şirkette kullanılan makina bina arsa değerlemeleri
vuk tanına hakta 1 ocak 2010 üfe endeksi 50 şuanda 250 olsun 250/50=5 kat
1 milyon *5=5 milyon yeni değer olur 4 milyonu sermaye olarak arttırabilirisniz
Varsa , GM satış haberini koyun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/636887
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/668548
ne zaman sattı, sattığı gayrimenkul büyükmüydü kapta yayınlatma zorunluluğu varmıydı ? (önemli nitelikteki işlem) bilmiyorum ki rakam küçük 2 küsür milyon
sermaye artışı 2017 finansal tablosuna göre yapılmış
ufrs özkaynağında 341 milyon değerleme gelmiş
sermaye artışı 2. çeyrekte tammalanmış 2. çeyrek fiannsal tablosunda sermaye 180 milyon
değerleme farklarında aynı rakam 341 milyon bulunmakta
Ben , bir gm satışı haberi hatırlamıyorum.
onu ben bilmem, zaten arttırılan 100 milyon sermaye içinde yenileme fonu 2 milyon, kalan 98 milyonu geçmiş yıl karlarından arttıırlmış
*yabancı para çevrim farkları
**maddi durun varlık değerlemeleri
***iştiraklerin dağıtmadığı temettüler
****riskten korunma kazançları vs
bunlar ufrs bilançolarında özkaynaklarda görünür ama sermayeye eklenemez
***paylara ilişkin primler
***sermaye düzeltme farkları
***dağıtılmayan geçmiş yıl karları
***enflasyon düzeltme farkları
***yenileme fonu
****iştirak yeniden değerleme artışları
gibi kalemler sermayeye eklenebilir
umarım bu bedelsiz mevzu birdaha açılmamak üzere kapanmıştır
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
TOPLAM 100.000.000,000
İç Kaynakların Detayı :
İştirak Ve Gayrimenkul Satış Karı (TL) 2.076.133,94
Geçmiş Yıl Karları (TL) 97.923.866,06
https://www.kap.org.tr/Bildirim/689472
tama ne var bunda paylaştık zaten
kurumlar vergisi kanunun 5/1e maddesine göre bir şirket 2 yıl elinde tuttuğu diğer şirketi satarsa bu satışdan doğan kazançların %75 5 yıl sermayede özel bir fonda tutmak şartıyla istisnadır 5 sene boyunca bu fonu kar olarak dağıtamazsın başka bir hesaba alamazsın dağıtırsan %25 kurumlar vergisi ödersin
iştirak hisse kazanç fonunu sadece sermayeye ekleyebilmek için çekebilirsin
sermaye harici buradaki fonu hiçbir hesaba atamazsın atarsan kurumlar vergisini ödersin yani muafiyeti ihlal etmiş olursun vs
zaten iştirak hisse kazancı ufrs görünmez iştirak satıyorsan durdurulan faaliyetlerde izler nad ile satış arasındaki farkıda yatırım faaliyetinden gelirlere atarsın
küçük payın varsa iştirak özsermayesi ve satış fiyatı arasındaki fark yine yatırım faaliyetinden gelir olur , dönem karı içinde ufrs de özkaynaklarda görürsün
aghol'un Geçmiş yıl karları ??
Vergi Bilançosu ayrı bir işlem, peşin vergi tahakukunu ilgilendiriyor, Şirketin Zarar Ettiği Anlamına Gelmez. Gerçek kar Dönemsel Bilançolarla görünüyor. İştiraklar, bağlı ortaklıklar ana şirketin birer kolu, parçasıdır. Kaynak olarak yayınlanan bilanço da Konsolide bilançodur. ZARAR FALAN YOK.
Vergi bilançosundaki zarar varsa şirket açısından vergi avantajıdır. Yıllar itabarı ile zararların 5 yıl süresi dolmadıkça elde edilecek karlar için zarar tutarı kadarına peşin vergi ödenmeyecektir. (Karlardan zararlar Mahsup edilecektir)
Söylediklerimi önceki yazında bir güzel sıralamışsın, demekki Geçmiş Yıl Karları bedelsize konu oluyormuş, nihayet onayladın. Geçmiş yıl karlarının bedelsiz dağıtılmasında UFRS yönünden bir sakıncası yok, çünkü UFRS raporlama tekniği.
SPK piyasada hisse bollaşmasını önlemek için bedelsiz arttırımını kısıtlamak maksadı ile izin vermiyorsa ayrı bir konu. Eleştirilebilir ciddi bir durum.
Şirketin ödenmiş sermayesi yeterince küçük kalmıştır özvarlıkları sermayeyi defalarca katlamaktadır önemli olan bu. Ödenmiş sermaye enflasyon ile bu kadar küçüldükten sonra bedelsiz arttırımı şu an yatırımcı için avantajlı değil. Durdukça da sermayesi küçülecek, avantaj olan da bu zaten. Bu durum hisseyi üçlü rakkamlara taşır. :))
Artık bu konuyu kendi açımdan kapattım.
Anlamamakta ısrarlısın adam yatırım amaçlı gayrimenkulü var Migros gibi değerlerdi bu değerleme öncesi 500 milyon zarar edeceğine 600 milyon kar açıkladı ufrs bu kar dağıtılırmı bu aghol geçmiş yol karlrında durur , yada Migros tansaşı defter değerinin altında alır bu sebeple negatif şerefiye uygulayıp karını 1 milyar arttırır bu kar dağıtılırmı ? Geçmiş yıl karlarında gerçekten bu iki kalem var , Ufrs unut ,vuk göre yedekleri ne ise bedelsizi ona göre yapar vuk bilançosundaki yedekler ufrsden küçükse küçük olan kadar arttırım yapılır vs denge ödenmiş sermayenin küçük yada büyük olmasının teknik olarak hiç bir etkisi yok önemli olan sermaye getirisi yani yatırdığın sermayeyi ne kadar artırabildiğin önemli , sermaye getirisidir Ag Holding zaten konsolide bilanço çoğu şirkette açıklamaması gerekir, ne Efes’te nede Migros’ta hakim olacak payı yok %49-50 Migros %44 Efes ,Efes ve Migros’u yönettiğinden konsolidasyona tabi tutmakta %44 Efes payı konsolide ettiğinden dolaylı payı %20 olan ccola konsolidasyonda göstermekte normalde bukadar düşük oranlarda ne Efes ne Migros nede ccola konsolidasyonda görünmeli bunlar iştiraklerde özsermayeleri ile değerlenmeli , ccola iyi nakit durumu aghol finansalına girince aghol para içinde yüzüyor gibi görünmekte bu tamamen. Yönetimin peçeleme çabası şirketleri kar yaptıracağına böyle Ali cengiZlerle insanları kandırmaya çalışıyorlar aghol öz kaynağı 26 milyar bunun 20 milyarı Efes ccola Migros gibi şirketlerde aghol payı dışındaki ortakların özerrmayesi aghol özseemayesi 6 milyar :) yani %23 kadar konsolide finansal tabloymuş :) :) :)
Holdingler hissedarı olduğu şirketleri bir elden yönetmek için kurulur. Bu şöyle bu böylemiş cek cak. Yöneten kişiler bu işin profesyonelleri. Muhasebecileri olmayabilir ama bu işlerden de pek ala anlarlar. Hangi şirket kazandığını dağıtıyor. Şirketin büyümesi değerinin artması demektir.
Bu şirketlerin milyonlarca dolar mal varlığı ve şerfiyeleri oluştu. İştiraklarının da belli oranda sahibi. 6 milyar falan gibi saçmalıklara karnımız tok. Özkaynakları belli, gerçeği çok daha fazla.
Senin amacın belli. Elinde malı olan kişi bu türlü saçma sapan konuşmaz, atıp tutmaz. Bir telaş içindesin. Mallarınımı kaptırdın.?
Sayin agg
tarik1234 ile bir tartışmamız oldu dün. Biraz araştırma yaptıktan sonra hatasını kabul etti.
Bence Aghol ile ilgili söylediklerinde doğruluk payı var.
Özellikle Aefes ve Migrosu tam konsolidasyon yöntemi ile bilançoda gösterdiği için yatırımcıları yanıltan Vafok rakamları ile karşılaşıyoruz.
Bunca yıllık borsa tecrübeye rağmen ben de bu tuzağa düştüm.
Spk nin bu tarz bilancoya izin vermemesi gerekir..
Ooo...Ortak ve ortak olmayan forumdaşlar güzel tartışma ortamı oluşturmuş...Teşekkürler...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
SAYIN MIAMİ,
Yasal durumlardan bahsediyorum. Ben de Geçmiş Yıl Karlarının iştirak ortaklarının bilançolarındakilerin fonlardan ortaklık nispetinde Holding bilançosuna yansıdığını biliyorum.
Bu iştirakların ipleri Holdinginin ellerinde. Örneğin, bir talimatla müdürü işten alırlar, yönetim kurulunu değiştirebilirler. Gerekli gördüğünde, özellikle bağlı ortaklıklarına bir talimatla istedikleri oranda bedelsiz sermaye arttırımını yaptırabilirler. Bunları defalarca yaşadım. Bedelsizleri bir güzel de dağıtmalarında yasal bir engel yok, tabii isterlerse bunu yaparlar. Holdinglerin yönetim kurulları patron yada yakınlarından oluşur. Holdinglerde yıllarım geçti, üstelik imza yetkilisi yönetici olarak şimdi emekliyim..
***Belki de SPK, Holdinglere iştiraklarının sermayesini bedelsiz arttır, sen de bedelsiz arttırabilirsin diyor olabilir. Sadece bunu tahmin edebiliyorum.
Holdingler Solo Bilançodan ibaret değildir. Sadece Solo Bilançoyu dikkate almak Holdingleri kesip biçip bir başına bırakmaktır. Holdingler iştiraklarının sahibi, onlar holdingin birer kolu. Tarık 1234 holdigler solo bilançodan ibarettir demiyor ama hep oradan örnekler veriyor. Yanlış.
AGHOL de şu anda en fazla 13 bedelsiz var. Zaman geçtikçe 20 de 30... da olacak. İster verir ister vermez. Sermayesi bu kadar küçüldükten sonra hiç bedelsiz vermesin daha iyi.
Tarık 12345678910, UFRS dir şudur budur karıştırıyor, yapamaz da yapamaz diye iddia ediyor. Holdingler isterse açıkladığım gibi pek ala bedelsizlerini verebilirler. Yasalar müsait. SPK çeşitli düzenlemeler getirebilir, SPK nın da kanunlara uymak zorunluluğu var.
SPK nın bu konudaki düşüncelerini bilen varsa açıklayabilir.
Şunu Söylememişim,
AGHOL ün iştirakı, AEFES te 29 tane iştirak var. Bir kısmı yurt dışı şirketler olduğu için zorluklar var, istenirse imkansız değil.
Neticede bedelsiz potansiyeli mevcut, bu yeter. Sermayenin küçüklüğü daha iyi.
AEFES iştirakı CCOLA nın, 2021/6 Bilanço Karı 1.124.353.000,- TL %40.12 si AEFESE yansıyor. AEFES teki AGHOL payı ise %43.05
Çok iyi.
Sıra AEFES ve MİGROS bilançolarında. AEFES bilançosunun iyi geleceği kesinleşti
AEFES'in %100 iştirakı Efes Pzlm ve Dağ. CCİ'nin %10 hissedarı gözüküyor.
Evet sayın British,
AEFESin bağlı ortağı, EFES Pazarlama ve dağıtım A.Ş de, CCI de % 10,14 hisse sahibi. BONUS OLUYOR. Dikkatiniz için teşekkürler.
AGHOL ne zaman bilançoyu fiyatladı ki?
Bence Migros'un bilançosu çok iyi gelecek. Ama AGHOL konsolide bilanço yine çuvallayacak. Holdingin ve halka açık olmayan diğer iştiraklerin kol gibi solo borcu yine ciddi finansman gideri yazacak.
Az önce baktım da, bereket AND Kozyatağı 1. çeyrek sonunda satılmış. O şirketin de ciddi borç yükü vardı. Bu faiz ortamında %20 borçlanarak gayirmenkul yatırımı taşımak süper saçma olurdu.
efes tek kelime ile berbat
etap resmen batmış karadelik yine sermaye artırmış :)
etap ttk göre borca batık durumdaymış nad -23 milyon tl düşmüş sermaye 790 milyon net zarar 820 milyon olmuş
sermaye arttıırmı yapıp sermayeyi 877 milyona çıkarmış sonrada 827 milyon azaltıp geçmiş yıl zararlarını kapatmışlar
arttırılan 87 milyon neticesinde nad -25 milyondan +63 milyona çıkmış
bayağı kötü durumda en az 400-500 milyon arttırılırsa şirket kendine gelir gibi duruyor
umarım faaliyet raporunda yazdığı gibi yatırım süreci tamamlanmış ciro karlılık artar yoksa iş bayağı sıkıntılı, şirket borçları yüksek
sayın agg konuyu konsolidasyon, ufrs çevresinde ayrıntılı anlatır :)
AEFES Konsolide 2021/6 bilançosu şahsen tam beklendiğim gibi, AEFES içinde yurt içi ve dişinda çok şirketi var, Yanılgı payı yüksek bir şirket 710,294,000 TL kar getirdi. Fazlasını bekleyen zaten uçuyor demektir. Gayet iyi.
Migros Bilançosu da ilk 3 aylık bilançonun üzerinde ikinci dönem karı getirecektir. AİSUZU az da olsa karda.. AEFES ve MİGROS dışındaki diğer şirketlerin ortalamasının zarar getireceğini zannetmiyorum. AGHOL de iyi bir ikinci dönem göreceğiz görünüyor.
İlk üç aylık karın içinde büyük bir rakkam olmasa da şirket satışı katkısı var. AGHOL iştiraklarının karları 2 ve 3 dönemlerde daha iyi geliyor. AGHOL, ödenmiş sermayesine oranla iyi bir bilanço getirecektir.
SOLO falan hikaye, defalarca izah ettim. Solo, finansal açıklarını şirket yönetimi içeriden veya dışarıdan dengeler, hele holdinglerde hiç dert değil. Finansal değerlendirmelerde önemli olan FAVÖK FAVÖK FAVÖK, FAVÖK bile değerlendirmede bazen yetersiz kalabilir..
Hocam, solo hikaye diyorsun. Peki 1. çeyrek sonuçlarına göre holdingin 2.9 milyar TL solo borcu var. Ortalama %20 finansman gideri maliyeti yazsak, yıllık 580 milyon TL eder. Bu finansman maliyetini aefes mi yükleniyor, mgros mu yükleniyor? Bu finansman maliyeti direk holdinge yazılıyor.
Halka açık olmayan ve çoğu %100 AGHOL iştiraki olan Enerji&Sanayi segmentinin de 1.8 milyar TL borcu var. Onun da yıllık maliyeti 360 milyon TL.
Sadece holding solo ve %100 iştiraki olan şirketlerin finansman gideri 940 milyon TL. AEFES'ten gelen temettü 490 milyon TL. Peki geriye kalan 500 milyon TL'ye yakın açığı nasıl kapatacaksın?
Diğer segmentlerde nispeten daha az borçluluklar var (özellikle ana ortaklığa ait borçluluk şeklinde hesaplarsan)
Bu arada, yanlış anlaşılmak istemem, bu borç holdingi batırmaz ama güçlü finansallar açıklayamadığı için hatırı sayılır bir temettü de dağıtamaz. Lakin portföyünde AEFES ve MGROS gibi çok güçlü şirketler bulunduğu için her zaman kredibilitesi yüksek bir holding olur.
Sayın Candy,
Holdingleri top yekün değerlendirmek gerkiyor. AEFES, MİGROS ta bu grubun şirketi, diğerlerinden farklı değerlendirilmez. İştirak Banka varsa onlarda aynıdır fark etmez. Holding şİrketlerini alır, satar. Holdingden direkt yatırım yaparsa Holding in Solo borcu çoğalır. Sırası geldiğinde Tahvil çıkartır ihtiyacını karşılar. Şirket alır, satar, borç öder, finansman yaratır. İştirakına ortak alırlar, ortağına satarlar.
Holdinglerde Finansalı Dengelemenin bır çok yolu var. Küçük işletmeler için tabııki SOLO hesaplar önemli. SOLO borçlar içeriden veya dışarıdan dengelenir. Kar ayrı bir mevzu.
Çalıştığım holdinglerin iştiraklarında düzenlenen BEŞ yıllık Master Planlarımız vardı. BU planlar yatırımları ve finansmanlarının nasıl karşılanacağını planlıyor. He yıl planda revizyon yapılır, geçmiş yılın yerine yeni yıl ilave edilirdi. Şirketlerin hazırladığı master planlar Holding G. Müdürüne gider oradan da patronlara sunulur..
Patronlar zaten holding Yönetim Kurulu. Holdingde yetecek kadar az personel çalışır. Hepsi her şeyi bilmez, ama patron ve holding genel müdürü her şeyi bilir. İşleri güçleri iştirakları yönetmektir.
Solo borçları incelemek iyi bir şey. Şirketi bilmek güzel, ama solo ya kafanı takmamak gerekiyor.
Holdingler patronların en önemli şirketi, holding hisselerini satmazlar, hisseleri stabildir. Sattıklarında, grup şirketlerinin kontrolu kaçar. Bir istisnası var, miras yedi olup küçük ortak olurlarsa holding hissesini satarlar.
Umarım değerlendirmelerinize katkısı olacaktır.
hocam benzer şeyleri söylüyoruz ama senin "holding solo borcu önemli değildir" tezin %20 faiz ortamında çok boş bir tez olarak geliyor bana.
bilmem hatırlar mısın, aghol'ü ilk aldığımda hep "düşen faiz ortamında en fazla bu holdingin kendisi ve iştirakleri faydalanacak" demiştim aylarca. nitekim dediğim gibi de oldu. 2018 döviz krizinden sonra yabancının satışı ile 9'lara kadar düştü hisse çünkü hem kriz ortamı hem yabancı satışı beraber vurdu fiyatlamayı. daha sonra 30'ları bile aştı hisse fiyatı? neden? faizler düştü, piyasaya güven geldi vs. vs.
ben artık malesef toparlanmanın 2018 krizindeki kadar hızlı olacağını düşünmüyorum. mevcut faiz ortamı uzun bir süre daha devam edecek. bu faiz ortamında yüksek borçlu şirketler yüksek finansman giderleri yazacak. nakitte olan şirketler ise yüksek faiz geliri yazacaklar.
piyasa sürpriz bir şekilde iyileşir, faizlerde ciddi düşüşler olur, döviz düşmesede en azından stabil kalır ise yine en iyi etkilenecek holding ve iştirakler aghol çatısı altında.
ama faiz ortamında düzelme olmazsa aghol ne oldurur ne öldürür. kişisel fikrimdir.
**otomobil 6 ayda 200 civarı kar gelir
efes kar 305 milyon
migrso 300 gelir%50:150 milyon
gyo satış 460 milyon
gelirler:460+150+305+190:1115 gelir
enerji sanayi 250 zarar yazar
holding solo zararı (finansman kur) :330
holdig maaş vs diğer gider 100
toplam zarar:680
6 aylık dönem karı:1105-680:425-500 arası olur tahmini
ilk çeyrek kar 684 milyon
ikinci çeyrek 150-200 milyon arası zarar açıklar gibi
efesten gelen temettü bir kısmı togg sermaye artışında kullanıldı kalanda yıllık faiz kura gidecek
togg sermayesi 900 küsür milyon aghol en az 1-2 senede 700 milyon daha para çıkar gibi efesten gelecek temettü yeri belli solo borç bu şartlarda düşmez
tek yapabilecekleri ben olsam yaparım çelik motoru halka açıp bir kısmını çelik motora sermaye kalanı aghol nakit koyarım