Faiz 7 olsun :he: 50% ucuz krediyle 8 katı fiyattan alalım...
soktular enflasyon döngüsüne.. ee kurdan rahasız olduk..
7% faiz 35% min enflasyon ile 10 tl kur mu ?
adamlarda meleke oldu heleke
Printable View
Benzin ve mazot fiyatları emme basma tulumbaya dönecek, 40 yaş üstü sadece 1 dönem yaşadı bu günlerin benzerini, benim yaşta olanlar ise 1970-1980-1990 şimdide 2020'ler AMK.
https://odakdergisi.com/wp-content/u...03E905AC5.jpeg
Kendime masallar.!!
Demirel, Ecevit, The Rahmetli, Mesut, Tansu, Hoca bu 30 yıllık dönemde enflasyonun varlığını kabul eder ve ona göre maaşlara zam yaparlardı.
Bu ise çakma rakamlara göre zam yapıyor, asgari ücrete ve emekli maaşlarına % 20 hadi bilemedim % 30 zam yapsa dahi, yandı gülüm keten helva.
Meğerse aslında şöyleymiş;
Ekonominin Kitabı
''Faizler düşürüldüğünde, döviz borcu olan gelişmekte olan ülkelerde sıcak para çıkışından dolayı kur artar, üretimi ithal girdiye bağlı olduğundan maliyet enflasyonu ve ÜFE artar, bir süre sora ÜFE TÜFE ye yansır, dolayısıyla enflasyon artar. Enflasyon karşısında yeteri kadar faiz alamayan mevduat sahipleri birikimlerinin eriyeceği endişesiyle döviz alır, bu da kura yansır, dolayısıyla kendi kendini besleyen bir dinamo oluşur.'' imiş metin.
Bunu özetleyen, kısa olsun bunu ben bi cümlede özetlemem lazım demiş.
''Faiz politikasıyla enflasyon yakın ilişki içindedir.'' şeklinde özetlemiş.
Kitap özetini okuyan da;
''Al işte yakın ilişki, faiz sebep enflasyon sonuç.'' demiş.
İlk 10 ekonomi arasına gireceğiz masalı da böyle bitmiş, bu sefer gökten üç adet büyük boy hıyar düşmüş, biri emekliye, biri asgari ücretliye, biri de işçi ve memura yarı yarıya...
Bankacılardan duyumlara göre Şahap bugün 1 Milyar Doları pul etmiş etmiş etmesinede kasasında Dolar yok ki kimin Dolarlarını kime satmış bunları kim almış . Bence muhalefet bu tarihleri not düşsün bu devran bittiğinde şahap gibilere ve bu Dolarları ucuzdan kim toplamış hepsine hesap sorulsun. Helalleşelim diyen politikacılar suça iştirak ediyordur o yüzden ne dediklerini tartarak konuşsunlar bence.
https://pbs.twimg.com/media/FFgnRy5X...jpg&name=small
Berkant
@berkanty1406
· 7 Std.
▪Lokantacıların köküne kibrit suyu dökmeye yemin etmişler adeta. Bugün de ayran-yoğurt-süt hepsine ortalama %60 zam geldi. Ekmeğe,pideye,lavaşa ve tüm unlu mâmullere daha yeni %70 zam gelmişti. Tavuk ve ete gelen zamlar zaten artık rutin hale geldi. Yağ zaten günlük artıyor.
Kendime masallar.!!!
Burada is yerinin yakininda bir kebapci var. Arada ogle yemegine gideriz. En son Eylulden bugune yuzde 90 koymus fiyatlara.
13.07 peh..
adamlar kovayla döktü :he:
short açan yok :he: :he:
iyi fonladılar..
15+
11
hangisi gelirse artık.
Anektar gidici, yarın yılanoğlunun ipini salıcam
Viop da istediğini yap nasıl olsa altı üstü Tl karşılığı yapıyorsun zarar etsen kim bugünlerde Şahaba hesap sorar amma velakin kasanda 35 milyar Dolar eksin varken piyasaya 1 Milyar Dolar sattığında işler değişir aklı başında Dolar mevduatçısı kıllanır, kıllandığında olay başka durumlara evrilir ve o zaman film kopar. Çok zorluyorlar çok kanırtıyorlar, işi moka sokup dibine kadar itiyorlar umalımda millet ayılıp ittikleri keneften çıkılmayı imkansız hale getirmesin.
Forex varken .!!
Hayatta işim olmaz.!!
Viob la mikropla.!!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Daha pazarlık başlamadan asgari ücret 5 bin olsun diyen sendika başkanına ancak 3940 lira verirler. Oysa çok isteyenden para almıyorlar. Asgari ücret 9 bin olsun demeliydi ki 5 e yakın alabilsin. Ha alsa ne olur, herşeye tekrar tekrar daha çok zam gelecek, tam bir kısır döngüye girdik. Çıkmakda baya zor. Hakkaten patladık yama ma tutmaz tutmuyor
Benin tamamen şahsi tecrübeme göre bu iş 3 -6 ay arası sürdürülebilir, olurda inek ağaca çıkar, mesih gelir orasını bilemem amma velakin bu filmin bir benzerini 1994 lerde gördük o zaman ki konjonktürde bu iş 3 ay sonra patladı . Ben 2 senedir eşeğimi sağlam kazığa bağladım, değişim aracı olarak ufak bir meblağ monopoly parasını tutuyorum hepi topu bu gerisi benim için çekirdek çitleyerek filmin sonunu seyretmek.
Tüpraşa bak, akışkanlar mekaniği, hatta kuantum teorisi gibin...çıkıyo mu düşüyo mu, kime göre neye göre..izafiyet teorisi..
https://www.tradingview.com/x/p8V4kXYv/
yarın daha sert furacam bugün 1 yaktıysam yarın 2 yakacam hadi dağılın vaziyet alın eriğimle votkamı getir arnavut :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Yahu Batırel hala Tayyip beyin ekonomi danışmanı değilmi ! , 10 milyar Dolar 10 milyar Dolar satacan demişti Şahap hiç mi ders almıyor Tayyib beyin danışmanından diye düşünmeden edemiyorum.
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
İnsanlar sanıyor ki herkesin maaşına 3-4000 TL zam yapılsa herşeyin fiyatı olduğu yerde kalacak. Karşılıksız paranın alım gücünü artırmadığını 80'li ve 90'lı yılları yaşayan herkes biliyor. Yine aynı yere gidiyoruz.
Kendime masallar.!!
rof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
1 Std.
Antwort an
@aihsan_goker
Enflasyon gizli bir vergi. %40-50 enflasyon olan bir yerde %10 büyüme demek herkesin geliri %50-60 artmış demektir. Kaç kişi var böyle tanıdığınız? Bence kimse yoktur. Sürekli fakirleşme var. Kimse farkında değil
f. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
1 Std.
Paranın sonundaki sıfır sayısına neden bu kadar kafa takılıyor anlamak imkansız. Tek önemli olan şey o paranın ne satın aldığı. Venezuela'da halk el arabası dolusu parayla gidip 1 ekmek alabiliyor sadece.
TRADEVİZYON
@tradevizyon
·
1 Std.
Antwort an
@aihsan_goker
SANAL BİR ZENGİNLİK VAR ŞUANDA!OTOMOBİL VE EV FİYATLARINA ZAMA YAPAN YAPANA!AMA FAKİRLEŞTİKLERİNİ ANLADIKLARINDA ARTIK İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK!
bu ay ppk 16 aralıkta.
bu hafta zaten geçti
geriye de bir şey kalmıyor
heyecan daha bitmeden yine başlıyor demektir
Aklın yolu birdir.!!!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...VNXYA&usqp=CAU
Ha ! birde dün akşam ülkenin başı bey efendinin canlı diye sunulan konuşması vardı. Ama seyredenler görmüş ki 22.00 de yayınlanan canlı yayında ülkenin başındaki bey efendinin saati 17.55`i gösteriyormuş. Eh ! ben bunda garip bir şey göremiyorum saatin pili bitmiştir o yüzden geri kalmıştır diyorum.:evil:
Siparişe göre hazırlanmış.!!
Soru ve cevaplar.!!
https://m.youtube.com/watch?v=KrP-oiyOaNY
Kendime masallar.!!
Siparişe göre hazırlanmış.!!
Soru ve cevaplar.!!
https://m.youtube.com/watch?v=KrP-oiyOaNY
Kendime masallar.!!
01 Aralık 2021 Çarşamba, 19:53
Güncelleme: 01 Aralık 2021 Çarşamba, 19:54
KÜRESEL PİYASALAR
Powell: Enflasyonu engellemek için araçlarımızı kullanacağız
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, yüksek enflasyonun kalıcı olmasını engellemek için Fed’in araçlarını kullanacağını söyledi.
Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD’de yüksek enflasyona ve ücret artışlarına değindi.
1.rte sozınden şimdi döner mi?dönmez..
2.faizler düşmeye devam edecek mi? evet
3 bu kurdan yabancı gelirmi yarın?gelmez hl riskleri yuksek.
4.mb laç defa daha dolar satar?bir iki..tabiki yetmez.yetse bile sınırlı kaynak
5 diğer riskler?yüzde 60 bile gündem de değil.
6 asgari ücrete, çalısana ,emekliye %40 ?evvet..
öyleyse önce, sonra 20..eflasyon reelde %60önce 15 sonra 16.5 sonra 20..orda kalırmı?kalmaz bu da şahsi düşüncem..
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
5 Std.
Birçok sektörde kâr marjı %10un altında. Siz paranın değerinde günlük %5-10 değişim yaşatırsanız kimse fiyat veremez, ticaret durur. Nitekim birçok sektörde durdu.
Defalarca yazdık.!!
Yakında tezgah altı başlar.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Bu arada yandaş basında dassaklı ! iş camiasının baş efendiye uyarı göndermesi asgari ücretteki artış beklentisini %30-35 lere çekmiş. Yani bana göre asgari ücretli 3900 TL magış alırsa göbek atsın. Beter olmadan yeter olmaz, asgari ücretle çalışanlar bunlara oy vermedi mi ? Miting alanında gerinin kılı olurum diyen kadın görünümlü oluşumlar üst gelirden miydi ? Herkes layık olduğu yaşamı sürecektir , hepimiz aynı gemideyiz masalını yiyen yetmez ama evetçi alt gelir grubu ne ektiyse onu biçecektir ,bizden onlara hayır gelmez , ama ne yazık ki bunlara oy vermeyip de acı çeken alt gelirli insanlar da kurunun yanında yaş olarak yanacaklar.
https://pbs.twimg.com/media/FFg21n3X...jpg&name=small
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
7 Std.
Bakın bakalım, TCMB nin kendi dövizi var mı? Kimin dövizini satıyor, ne kadar hangi fiyata kadar satacak, yerine nereden bulup koyacak? Cinnet hali ( grafik
@atk_1881
)