..........esas faaliyet karı
1. çeyrek= 177.913
2. çeyrek=230.023
3. çeyrek=126.762
f/k oranı=16,63
petkim f/k oranı 6.38
--sizler güzelleme yapmaya devam ediniz...
Printable View
..........esas faaliyet karı
1. çeyrek= 177.913
2. çeyrek=230.023
3. çeyrek=126.762
f/k oranı=16,63
petkim f/k oranı 6.38
--sizler güzelleme yapmaya devam ediniz...
2022 ciro 4.8 milyar..
2023 ciro 10 milyar tl min.
%100 büyüme bekliyorum..
Şirket değerlemeleri sadece finansallarına bakıp yapılmaz..
-patron (vizyon)
-hikaye
-halka açıklık ve miktar
-geçmiş yıllar yatırımcı izlenimi..
Aman aman petkime hiç bulaşmam... adamı verem eden hisselerden...
Genelde şirket politikası içinde yapılan satışlarda %5 kuralına uyulur...
Yapılan satış %5 geçmez... Ceo cavidan hanımın sözlerini referans alıyorum...
300.000.000 satış %5 olarak düşünürsek gelecek yıl 6.000.000.000 bir satış hacmi öngörülebilir %20 kar marşı olduğunu varsaysak 1.250.000.000 kar payı çıkar... Bu kar payı şirketin 5 yıllık her yıl için %20 büyümesiyle uyuşuyor...
Ben bu yıl için 1.000.000.000
Gelecek yıl içinde 1.250.000.000 net kar bekliyorum...
3000 lot 41 maliyetli bekliyorum 2022 yılında alıp uzun vadeli taşıyacağım hisselerden biri büyüme temettü kurumsallık halka açıklık oranı lot sayısının azlığı gibi parametrelerin hepsini içeriyor...
Aksaya şirketin arzında ortak olmuş gibi düşünüyorum .Hayırlısı bakalım...
Bundaki fiyat düşüşleri de iyice saçmaladı...
Sanki brüt takas cezası almış hisselerle adeta düşüş konusunda yarışıyor :(
tahtacı sasa ve hektaş'tan özendi galiba...
bunu da brüt takasa sokma hevesine kapılmış gibi bir hali var...
Çok makul bir cevap, şükran 🖐️Alıntı:
Originally Posted by canyilmaz_ist
1 milyar 2022 için inşallah 🙂
ekleme yaptim bi 40K alim yaptim
Bilanço beklentimiz elbette yükse ama tahta yapıcı öyle düşünmüyor herhalde...
Bulduğu her fırsatta hortumu patlatıyor... Hisse brüt takasa girecek diye korkuyorum...
Fiyat hareketleri çok sert. Portföyün çok azıyla buradayım. Fırsat buldukça biriktireceğim.
Saygılar.
Gereksiz yere bist endeksini olumsuz etkileyen kmpur'un fiyat hareketlerini SPK mutlaka yakından izliyordur... Tahta sahibinin aklını başına toplaması lazım... Hisseyi hiç yoktan brüt takasa sokabilir...
SPK bist endeksini olumsuz yönde etkileyen hisseleri ve bu hisselerde işlem yapanları mercek altına almış durumda... Bir çok büyük yatırımcıya yakında ceza yağacak gibi...
Ben de bunu anlamaya çalışıyorum sayın ortak...
Çünkü endeks artıdayken bile adam hisseyi devamlı aşağıya basıyor...
Endeks % +3 iken bile hisseyi % -4 lerde kapattırdı
Ama bu hareketlerin olduğu hisseler bist endeksini de olumsuz etkiliyor ve SPK bu konudan çok rahatsız...
büyük cezalar kapıda...
Belki öyledir ama bu tür volatil hareketler brüt takas cezasını doğuruyor...
spk nın son zamanlarda bu konuda hiç affı yok...
Hem hissede bu tür hareketlere neden olanlara büyük cezalar veriyor...
hem de brüt takas yüzünden biz küçük yatırımcılar kayıplar yaşıyoruz...
benim portfoyu ozetliyim, aslidna ilk alimlarim cok dusuk ama ortalamayi hep yukselttim, cunku firmlar super otesi ve 3-4 yilda ucuracaklar
KMPUR, GESAN, KONTR, ERCB ,OZSUB
ilk alimlarim %100 artida amma velakin, cok yuksekten aldiklarimda var ve dolayisiyla az biraz kardayim,
normalde ekrani kapatir , 3-4 yil sonra acardim amma iste kredi borcum var , bazen satip kredi taksitlerini odnuyorum, oyle olmasa sevyesine bakmam surekli alirim ve atarim kenara
ah ahh az kaldi ama
tüm yan hisseler düşüyor buna özgü değil sürekli düşecek değilya bugün yarın derin düşüş biter bence artık endeks ikili dip yapar gibi bakalım
2022/4.çeyrek satışların 30 bin tona dayanmasını bekliyorum..yılı da 105 bin ton gibi kapatır..
Kimteks ve benzeri güçlü şirketlerin kendilerinde sorun yok zaten...
üretimleri, satışları, kârları sürekli katlanarak büyüyorlar...
asıl sorun bu pozitif gelişmelerin hisseye yansımaması ve hisse yatırımcısının parasının enflasyon karşısında erimesi...
162,30 ları görmüş bir hissenin 100 liralara gerilemesi şirket için çok büyük bir itibar kaybı...
Tahtacı sıradan bir spekülatif hisseye döndürdü... Tek kelime ile şirket adına fiyasko...
Spekulatif hareket 6 ayda 26 tl den 160 tl ye çıkması olabilir mi :)
Denegeryi bulsun sonrası kolay bence. Rahat olmak lazım.
kısa vade ve orta vade de o yükselişler tahminimce zor bu sene...bizim hisse de primliydi diğerleri gibi bundan sonrasını kalitesi gösterecek uzun vade de ben planımı ona göre yaptım ya nasip..ama anormal şeyler olur geçen yazdan beri olan oynaklık geri gelir bilemeyiz...hayırlısı
Tabiki dediğiniz gibi yükselişin de spekülatif oldu aşikar... Endeks 4000 lerde iken 162 ye giden hisse endeks 5000 lerin üstündeyken % 60 değer kaybederek düşmesi de spekülatif... Zaten üzücü olan da bu. Kmpur gibi önemli bir şirketin hissesi, bu kadar kısa sürede böyle spek hareketlere maruz kalmamalı.
Halka arz sıralarında biraz
Fazla abartıldı. Fiyatında şişirdiler
Avrupada ilk 10 arasına girme
Hedefi filan biraz hayal gibi
Endeksteki düşüş de ürkütücü... Borsa'ya yerli yatırımcı girişinde patlama var diye haber çıktıkça aşağıya süzülüyoruz...
Adeta borsaya yeni girenlere önce kayıp yaşama konusunda ders veriliyor...
Şirketin cirosu ve karı izahnamede kaçmış şimdi kaç olmuş,fiyatlamayı anlatırken işkembeden sallamayın..!
Leon bey şirketin global bir marka olması için düğmeye bastı ve altyapıyı güçlendirdi..yeni gelen iş ilişkileri yeni müşteri bu arada şirketten teyit ettim..