Arkadaşlar
Bir sorum olacak
Yarın veya pazar günü
Araçla
İstanbul
Karadeniz yolculuğu tehlikeli olur mu
Kardan dolayı
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Arkadaşlar
Bir sorum olacak
Yarın veya pazar günü
Araçla
İstanbul
Karadeniz yolculuğu tehlikeli olur mu
Kardan dolayı
Niye sordum
Sömestrede bir hafta memlekete kaçma niyetim var.
Lastikler nasıl yemekci abi, iyi ise yavaş ve dikkatli gidersen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, lastikler kâr tipi değil ve yeni değilse yola çıkmak tehlikeli ama bir hafta çoluk çocuk tatil çok iyi olurdu
Zonguldak, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de valilikle, beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu
Zonguldak, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de valilikle, beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda kentte cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile şiddetli soğuk beklendiği bildirildi.
Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarımızca olumsuzluklara karşı tertip ve tedbirler alınmakla birlikte vatandaşlarımızın, araç sürücülerinin, engelli bireylerin, kronik hastalığı bulunanların ve hamilelerin, tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranmaları önem arz etmektedir." ifadesine yer verildi.
- Karabük
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre kentte bu akşamdan itibaren 27 Ocak perşembe gününe kadar yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayları beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, vatandaşların, araç sürücülerinin, engelli bireylerin, kronik hastalığı bulunanların ve hamilelerin, tipi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranmaları istendi.
- Düzce
Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden itibaren kentte kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde yağış beklendiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bölgenin kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışların da önce yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacağı, cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yoğun kar şekline dönüşmesi bekleniyor. Bölgedeki kuvvetli kar yağışlarının pazar öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarlarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
- Kocaeli
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, akşam saatlerinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarının etkisini en aza indirmek için her türlü tedbirin planlandığını ifade etti.
Yavuz, kurumların 24 saat esasına göre görev başında olacağını vurgulayarak, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
ya sadece kaza yapma riski olarak bakma...hafta başında bizim memlekette antep'te bir kar yağmış ben twitterde gördüm sonra ailemle konuştum v.s. insanlar nur dağı yolunda mahsur kaldılar araçlarında...yani sadece kaza değil mevzu yolda mahsur kalmak bilmem ne var...hele bir de yanında çoluk çocuk olursa büyük sıkıntı olur...
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/qxmc2b6.PNG
https://www.tradingview.com/x/LNJa5cLL/
SP500'ün buradan yukarı dönmesi bir ihtimal, dönmemesi durumunda pandemi yükselen trendi bitti demek durumundayız. Eğer buradan dönmezse 4287-4233 bandı var. Fakat oranın da altına giderse artık net düşen trend demek durumundayız.
ver yu put yor enerciy layf groğvs deer
En sağlam kripto Etherium -15
Dax : -3 Büyük fırtına var dünyada.
Borsa İstanbul : -%0.16 :)
Arkadaşlar
Hepinize teşekkür ederim.
Tabii kendi aracımla ilgili bir sorun yok
4 lastik da kış lastiği
Ve araç yola uygun araç.
Fakat yol komple kapanıyor .
Çocuğun askerliği bitti. Ankara da
Bende hanım beraber almaya Salı akşamdan gittim.
Bir gece Kızılcahamam da termal ötelde kaldık
Çarşamba dönüşte bolu tünele gelmeden Tem de trafik durdu 3 saat öyle kaldık.
Sonra açıldı.
Döndük
Şimdi de aynı tehlike var
Canım memleket istiyor.
Bir hafta kalmak
Vede ailece hep beraber kalmak.
Şimdi
Destek
Direnç
Ve indikatörlere bakarak karar vermeye çalışıyorum.
Al veren indikatörler. (Git diyen) ailece bir hafta bir arada kalma,
Hemde memlekette ,
Baba orada
Vede kar var
Sat veren indikatörler ( gitme diyen )
Karlı yolda kaza tehlikesi var.
Sen dikkatli olsanda.
Yolda kalma tehlikesi var.
Yatay durumda ve kararsız olanlar
Tamamen uçakla git
Ve orada araç kiralama yap.
Çok pahalıya kacar.
Karar verince haberimiz olsun yemekci abi,
Risk yönetiminin derecesine bakıcam :)
Garantili yaklaşım.
Risk içermiyor.
Hayata bakışına uygun.
Biraz borsanın macera tarafı bek bulaşmamış.
Viop desen oda
Hedge için bulaşmış [emoji28][emoji1787][emoji28]SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sadece hanım ve ben olsam
% 100 giderim.
Macerayı da severim.
Ama işin içine çoçuklar da var.
En doğru karar kişinin kendi kararıdır abi
Sağlık olsun,havalar iyi olunca gidersin.
Risk seviyeni yüzde 50 hesapladım, yukarda ki cümleyi eklememiş olsan garantici olarak risksiz yatırımcı olduğunu söylüyecektim :he:
Bugün karneleri almış bizimkiler takdir belgesini wassaptan attılar baba eve gelirken boş gelme der gibi, biraz kesenin ağzını açıcam.
İyi tatiller
Konu Anne Babayi gormek vakit gecirmek ise 3000km karli yol olsada hic dusunmeden giderim.
Gecmiste cok yapmisimdir rahmetli baba yarin gelde mangal yapalim dediginde hic kirmadan Istanbul dan Mersin'e gelir mangali yapar 2 bardak cay icer ayni gun geri Istanbula donerdim
Yaslandilar yakin olayim biraz daha fazla vakit gecireyim diye yurtdisi ve Istanbulu tamamen birakip geri Mersin e yerlestim.
Mayis ayinda tatile gittik birlikte
Birlikte en son sanirim 20 yil once tatil yapmistik
tatil donusu cok iyi oldu agustos sonuna yeniden gidelim hayali kurarken 13 agustos sabahi babayi kaybettik.
13 agustos sonrasi daha iyi anliyorsun bazi seyleri keske daha erken geri donse idim keske sunlari da yapsa idim vs vs diye kendine kendine konusuyorsun ama is isten gecmis oluyor
Mevlam rahmet eylesin
Makamı cennet olsun.
Yaklaşık 3 yıldır
Max ayda bir hafta sonu anne baba ziyaret için memlekete giderim.
Cuma gidiş
Pazar yada pazartesi dönüş
Annemi geçen sene kaybettim
Baba kaldı artık
Bu sömstrede giderim nasıp olursa.
Ama araç
Ama ucak
Bakalım
Başınız sağ olsun.Mekanları cennet olsun.Duygulandım.Yarın gidip ebeveynimin
ellerini öpeyim.Dünya fani, kaç yıl daha beraber yaşarız ki?
Şuan sanki durumum
Araçla yola çıkacağım gibi
İki şoför
Gece yolda çok araç olmaz inş
Yarın ve sonrası daha kötü olabilir
Niyette ettik. Devam edelim
Hayırlısı
Her yil bu yolu en az iki kere giderim
Bolu dagindan ve cankiri kemikli gecitlerinden gündüz vakti ( saat 13.00 - 14.30 arasi ) gecmeni oneririm...
Çankırı sonrası ilgaz a gelince vadiye iniyorsun...Samsun a kadar rahat gidersin
Allah yolda olan herkesin yolunu acik etsin
Sen yine de garantici kardeşini dinle, illa gidecem diyorsan, sabah 4-5 gibi yola çık, Gerede ye kadar sıkıntı olmaz, ama sonrası için gün ışığında gitmek daha doğru olur. Yanınızda farklı iki operatör sim kartı olursa iyi olur, ters bir noktada biri çekmezse diğeri ceker büyük ihtimal
Mutlaka şartlar farklıdır ama 2008 güney osetya savaşına bakılabilir.
Tarih7 Ağustos [2][3] - 16 Ağustos 2008[4]
Bölge
Güney Osetya, Abhazya, Gürcistan, Kafkasya
Sonuç
Kesin Rus/Güney Osetya/Abhaz zaferi.
Gürcü kuvvetleri Güney Osetya bölgesinden çıkarılmış ve Abhaz güçleri Kodori Vadisi'ni ele geçirmiştir.
16 Ağustos 2008 tarihinde ateşkes imzalanmış, antlaşma görüşmelerine başlanmıştır.
Rusya, Nikaragua ve Venezuela, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdıklarını açıkladı.
Gürcistan Rusya ile tüm diplomatik ilişkilerini kesti ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan ayrıldı.[5]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yemekçi abi, duygusal davranma. Kışın en zorlu tabiatını geçeceksin, üstüne üstlük çoluk çocukla... Culpable abi, babanıza, babama Allah'tan rahmet dilerim. Kaç yaşında olursanız olun babanız vefat edince yetim kalıyorsunuz.
Gidersen Allah yolunu açık etsin ama çok çok dikkat ağabey hava fena.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeri geldiginde duygusal davranicaksin TEK
davranmadigin gunler sonradan aklina geldigi zaman icini kemirmeye baslar
Bu kemirmenin cozumude yok .
Suan valide istanbulda kardesimin yanina gezmeye gitti su dakika hadi istanbula gel 1 bardak kahve icelim dese hic dusunmeden gider kahveyi icer geri mersin e donerim
2000km yol, hava sartlari vs vs bunlarin hepsi cozulur . ama giden geri gelmiyor . gittikleri yerede gidip gelemiyorsun
imkanin varsa yapicaksin hic dusunmeyeceksin
Butun olmuslerimize Allah Rahmet eylesin mekanlari cennet olsun
Mekanı cennet olsun. Ben de annemi genç yaşta kaybettim, her güzel günde insanın içine bir şey oturur, keşke o da burada olsa görse diye. 4 sene olmuş hala elim telefona gider. Bazı kayıplar var ki insan yaşadıkça eksikliği orada hissediliyor, yaş kaç olursa olsun da geçmiyor.
Bir de aslan gibi 25 senelik arkadaşımı yitirdim bu sene, onun da acısı çok ayrı imiş tabi ki anası babasının çektiğinin yanında bizimki telaffuz bile edilmez ama bana o da çok ağır geldi.
Ne kadar üzülsek de anladım ki her şeyin hayırlısı, ölümde de Allah sıralı ölüm versin diyen kişileri daha iyi anladım Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anne babasını kaybetmiş tüm dostların başları sağ olsun. Mekanların cennet olsun. Yolculuk yapacak kardeşlerime kazasız belasız yolculuklar dilerim.
Tüm ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun, yerleri doldurulamaz hiçbir zaman
Rahmetli ile ne zaman bir araya gelsem hemen 5 lira harclik isterdim
2 saat boyunca kavga gurultu sebep 5 lira icin :)
Para tasimayi sevmezdi validenin cantasinda olurdu parasi genelde
bir gun gene harclik kavgasi yapiyoruz cuzdanini acti 35 lirasi varmis 5 lirasini bana verdi
5 dakika gecti bende cebimden 1500 cikardim verdim dedim cuzdaninda dursun bu ne 35 lira ile insanmi gezer
Annende var gerek yok ben tasimayi sevmiyorum dedi
o gunden sonra her 5 lira verdiginde ben ona 1500 verirdim ama bu 5 lira tartismasi en az 2 saat surerdi zorla alirdim oda ayni sekilde 1500 u zorla alirdi hatta atar giderdim
Bir gun Hanim konuya girdi baba sen 5 lira veriyorsun o sana 1500 veriyor ne kadar guzel ticaret benimle yapsa bunu ben hic dusunmeden veririm sen ise 2 saat boyunca kafan sisiyor daha sonra veriyorsun
Babanin verdigi cevab : Bizim icin onemli olan 5 lira degil biz bu olayi yasamaktan mutlu oluyoruz yoksa ne onun 5liraya ne benim 1500 e ihtiyacim var ben 2 saat boyunca vermiyorum cunku ilk istediginde versem 2 saat boyunca yanimda durmaz hemen ya baska odaya yada bahceye kacar :)
Olmeden 1 gun once hatta 7 8 saat once ne ben ne o 5 lira muhabbeti yapmadik esim ve annem geldi evde bir sessizlik var siz neden 5 lira kavgasi yapmiyorsunuz dedi
Baba hemen anneye hanim benim cuzdanimi getir cok yorgunum bugun tartismadan 5 lirasini vereyim dedi . ben normalde hemen yukari kata cikardim sigara icin felan ama o gun cikmadim 4-5 saat oturduk sohbet ettik .tesaduf denilebilir yada sanki olecegini daha onceden bilmis gibi . o 5 saat icerisinden oyle olaylar oyle konusmalar gectiki insan istese bile hepsi bir arada gerceklesmez
saat 2 sohbeti bitirdik gibi uyumaya gittim.
Ertesi gun kendi ellerim ile yikadim defnettim
5 lira 5 lira derken 335 lira tirtiklamisim rahmetliden :)
bu dunyada para yada madde olarak hicbir seye onem vermem saklamam
Sakladigim tek bir sey var oda bu 335 lira. Oda bir gun benim kefen param
Belki inanmıycaksınız, belki şaka yazıyor diyeceksiniz.
Rutin olarak her gün ama her gün hiç aksatmadan babamın evine gider, yaklaşık yarımsaat ile bir saat arası orda kalır annemin acı kahvesini içerim, içerkende hal hatır sorar, bir ihtiyaçları varmı tespit eder, iki lafın belini büker, gönüllerini hoş eder hayır dualarını alarak evden ayrılırım. Ve bu ziyareti hep aynı saatlerde yaptığım için (çok nadir olarak gitmediğim zamanlarda) uğramadığım zaman yarım saat sonra telefon çalar, oğlum iyimisin merak ettik diye ararlar
Niye anlattım bilmiyorum,
Geçe yolculuğu sevmiyorum.
Fakat sanki yarın daha kar fazla olacak gibi geldi bana, ve yola çıktım.
Nasıp gerisi
Kuzey Marmara otoyolunda opetden yakıtı dolduralım sonra devam ederiz.SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.