https://www.cnbc.com/amp/2017/12/11/...nchee-ico.html
Printable View
Türk borsalarının geleneksel durumu. Ne zaman ani bir yükseliş olsa fişi çekiyorlar uyanıklar. Dur bakalım bu hafta digilira para transferi işlemlerine başlasın, bir daha bu borsaları kim kullanacakmış görelim. Herkes elindeki TL ile Waves'in borsasına akacak.
İlginçtir açıldı..
http://www.haberturk.com/bitcoin-fiy...751958-ekonomi
Bitcoin fiyatlarının 15 bin dolar sınırını aşmasının ardından Güney Kore ve Singapurlu uzmanlardan Kuzey Kore'nin yaptırımları delmek için Bitcoin kullandıkları iddiası geldi. Bunun için bilgisayar korsanları eğittiklerini belirtenler dahi var
iyi akşamlar
satın alınan kripto paraların güvenliği konusunda bilgilendirebilecek varmıdır acaba
kafama takılıyor. o paralar bir şekilde uçsa :D muhatap kim
sorum çok cahilce olabilir şimdiden af diliyorum zira konunun yabancısıyım.
misalen 5 sene önce 1000 BT almış olsaydım bunu nasıl korurdum?
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Leger nano s en yaygin guvenli saklama.
Ama baska soguk saklama yontemleri de var.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Btc turk geri geldi .
Ama millet öldü.
Herkes coin lerini sistem disi saklamali.
Cüzdan konusunda benim de sorularım var;
Şidmi hardware cüzdanları anladık; En güvenlisi, offline şekilde kenarda duran, kullanılmadığı zaman internetle, bilgisayarla bağlantısı olmayan ufak donanımsal cüzdan. Kendi içinde bazı kriptoları doğrudan destekliyor sanırım ama diğerlerini ilgili paraların siteleri ya da yazılımları üzerinden entegre olarak dolaylı destekliyor. Bu durumda bu dolaylı desteklediği paralar gerçekten hardware cüzdanda mı duruyor?
Yazılımsal cüzdanlar da tamam; ilgili kripto paranın bilgisayarımıza kurabileceğimiz yazılımı mevcut. Onu kuruyoruz ve onun üzerinden cüzdan yaratıyoruz. Cüzdan bilgisi de bilgisayarımızda tutuluyor. Dolayısıyla bilgisayar güvenli kaldıkça sıkıntı yok.
Ama ilgili kripto paranın blockchain verisini indirmesi gerekiyor, o da gigabyte'larca yer tutuyor. Daha da kötüsü mesela ethereum wallet yazılımını kurdum. 30GB chain verisini indirmeye çalışıyor ama sürekli sonlara doğru belli bir blokta taıkılıyor. Bir haftadır neredeyse uğraşıyorum.
Gelelim online cüzdanlara, benim kafama takılan bunlar; Online cüzdanlar, belirli kripto paralar için cüzdan hizmeti sağlayan siteler. Peki bunlarda cüzdan yarattığımız zaman cüzdan bilgisi bu sitelerde mi tutuluyor?
Örneğin benim myetherwallet sitesinden ethereum cüzdanım var. Cüzdan adresimi, bana verdiği private key'i falan bilgisayara kaydettim. Peki;
- Site kapansa ben bu cüzdana ulaşabilecek miyim tekrar? Başka siteye tekrar tanımlayabilmem ya da ethereum yazılımını bilgisayarıma kurup ona tanımlamam mümkün mü? Sonucta cüzdan adresim ve private key'im var elimde. Eğer mümkün değilse o zaman online cüzdan hizmetleri de sakat.
-
ben bootable usb de saklıyorum,içine btc bch eth walletlerini kurdum. en iyisi bu, hardware walletler kullanmıyorum.hiç biri güvenli değil,potansiyel soygun aracı. karşı üretici tek komutla kilitleyebilir bu çok kolay. yada paper wallet kullanın, o da bir güvenli yöntem.
evet şu an btcturk'ü boşaltıp kendi icadım olan wallete transfer ettim,birazdan verify olunca önce dvdye yedeğini alıp dolaba kaldırıcam. btcturk artık istediğin kadar batabilirsin. bundan sonra heyecan yok korku yok bağımlılık yok.
Heyecanli gunler.
;)
https://twitter.com/hodlplease/statu...65592234053632
Bir flood
Böyle bir çılgınlık yok... $LTC nin 2-3 gündür hareketi çok acaip. Borsada sittin sene görülemez...:cool:
$vtc lerimin önemi dahada arttı şimdi. 2018 sonu görelim bakalım nerelerde olacak
Alternatif coinlere hızlı geçişler var. İlk sağlam olanlar yürüyor. !
Doge gidiyor.
Iyi bakin.
Eski hareketlerine bakin.
https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/
Çalışanlar artık bitcoin ile maaş alacak!
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/30...13a423ee4c.jpg
Japonya’da bir şirket, çalışanlarının maaşlarının bir kısmını sanal para birimi Bitcoin ile ödeyeceğini açıkladı.
GMO İnternet Group adlı şirketten yapılan açıklamada, 2018'in mart ayından itibaren 4 bin çalışana maaşlarının 100 bin yenlik (yaklaşık 870 dolar) kısmının kripto para birimi ile ödeme seçeneği sunulacağı belirtildi.
Sanal para birimi ile ödemenin işveren ve çalışan arasında karşılıklı rızaya dayalı yapılacağı vurgulanan açıklamada, Bitcoin ile yapılan ödemenin bu yönüyle ülke yasalarına uygun olduğu kaydedildi.
Kararın, Bitcoin’in benimsenmesini teşvik amacı taşıdığı ifade edildi.
Birkaç gün önce değeri 19 bin dolara kadar yükselen sanal para birimi Bitcoin, ABD’nin Chicago kentindeki CBOE borsasında “XBT” koduyla işlem görmeye başlamıştı.
Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bırakıyor.
Dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor.
Vergiler yakındır;
https://koinbulteni.com/turkiye-merk...campaign=direk
merhaba arkadaslar, konuyu biraz okudum ve oldukca bilgi sahibi oldum ama ne almali konusuna gelince hala bir fikrim yok. alt coinlerde saglam oldugunu dusundugunuz ve uzun vadeli olarak alinabilecek durumdaki coinleri mumkunse paylasirsaniz 1300 tane coin arasinda yolunu kaybetmis benim gibileri biraz olsun aydinlatmis olursunuz.
Genel hatlarıyla burada paylaştım, fikir sahibi olmak için okumanızı öneririm. Bir öneri de coinmarketcap sitesinde ilk 50 coinden şaşmayın, ilk 50'den sonrası ise süprizli olarak alınabileceklerdir. https://steemit.com/tr/@enfarktus/yu...i-tespit-etmek
Not: Yazıda ASCH yalnızca konu anlatımı için örnek olarak verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.
evet walletimin son hali, kafa rahatlığı budur.
https://i.hizliresim.com/3pd2V5.png
Bitcoin ve niceleri gizlilik demektir. Vergi filan zor iş bunlar.
Bitcoin amacı zaten bende para mara yok demektir. Zilyon tane wallet ve adres kurabilirsin. İzini nasıl sürecen.
Ayrıca Bitcoin çoğu pasifikdeki vergi cenneti adalarının sonunu getirecek.
Her ne kadar güvenli gözükse de aşağıda bahsedeceğim şeyleri unutmayın.
1-Yedek de alın. Çünkü yangın çıkar ise CD buhar olur. (Bitconforumda başına gelenler var)
2-Tanıdıgınız birine bahsedin. Kaza geçirip ölürseniz kim açacak wallet ı (Yine bitcoin forumda oğlu kızı açamıyor walletı)
iyiymiş. miras kalsin diye btc aliyorsun kimse acamiyor.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ilk 50 coin yerine düşük para ile COİN ele geçirme daha mantıklı.
Ama bazı önemli noktalar var.
1-Gidecek para hiç umursamadığın para olacak.
2-ÇÖP coinler 5000-7000 dolar.
Paranızı, coinlerinizi Exchange lerde tutmayın. Ne bişi olmaz denilen yerler hacklendik dediler tüydüler.
arkadaslar coinleri hangi siteden almak lazim. avantaj ve dezavantajlarini paylasabilir misiniz?
En en en en en önemlisi şu.
Coini almadan önce sitedeki o coinin WALLET ı düzgün çalışıyormu bakın. Eğer çalışmıyor ise coini siteden çıkartamazsınız. Özellikle YOBIT sitesinde bu çok var.
Diğer yandan avantaj dezavantaj bence her sitede aynı. Hepsi hacklendik diyerek tüyebilir.
alt limit hangi sitede ne kadar coin alirken? bir de cop coin derken ne tur coinleri kastediyorsunuz?
Ben şu anda bittrex.com, kucoin.com, binance.com kullanıyorum. Özellikle link olarak yazdım, çünkü sahte linklerle başka sitelere yönlendiren çok fazla dolandırıcı var. Bu nedenle üye olduğun borsayı tarayıcınızın sık kullanılanlarına ekleyip mutlaka oradan giriş yapın. kucoin ile binance'nin pratik mobil uygulamaları da var. Yatırıma başladığınızda göreceksiniz ki her coin her borsada olmuyor. Bu nedenle almak istediğiniz farklı coinler için birkaç borsa kullanmanız zorunlu. Bir de ethereum'un kendi borsası olan etherdelta var. Direk olarak cüzdanınıza bağlı ama son derece yavaş ve kullanışsız.