Bakan nebati bir yerde konuşmuş. Bu tip durumlarda TCMB genelde satış yapıyor. Yine satış yapılmış olabilir.
Ytd.
olabilir....
Enflasyona endeksli mevduat gelecekmiş Mayıs ayında çıkar gibi tabi TÜİK verilerine kim güveniyorsa
Evet hisse senetlerinde fiziki teslimat var, son gün elinizde 100 hisse ve 1 satış kontratıyla işlem yapmadan bırakırsanız ertesi gün hisseler ve kontrat hesabınızdan yokolur, uzlaşma fiyatından hisseler satılmış ve kontrat kapatılmış görünür, kar zarar kaç paraysa hesaplanır ve hesabınıza yatar. Açıkçası ben de bunu hiç uzlaşmaya bırakmadım ama böyle olması gerekir, alım kontratı ve nakit parayı bırakmıştım son gün, kontrat kapanıp hisseler alınmıştı otomatik olarak aynı fiyattan, benzer durum olur yine diye düşünüyorum.
Hisseler teminata sayılabiliyormuş arbitraj başlığında paylaşıldı ama aracı kuruma bağlı sanırım, benimki saymıyor nakit teminat istiyor illaki.
Rus petrokimya üreticisi Sibur'un, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) taşıyan gemilerini Amsterdam-Rotterdam-Anvers bölgesinde boşaltamadığı için yükünü Aygaz'a sattığı ve Türkiye'ye yönlendirdiği haber veriliyor. Reuters'in iddiasına göre, gemiler Dörtyol limanına gidiyor. Diğer yandan ajans, Rusya'nın Baltık limanlarından Türkiye'ye petrol sevkiyatının Mart ayında rekor seviyeye ulaştığını yazdı.
...........
İşte tüm bunların bilinemediğini düşünemiyorum. Bu kadar iyi ekonomistler olan ülkede bile başı kesik tavuk gibi oluyorsak ben şahsım olarak fiziki dövizden ve altından asla vazgeçmem. Çünkü ; piyasaları bu duruma sokanlar sürekli döviz ve altın topluyor olabilirler ! Günü , saati geldiğinde süper devalüasyonla süper zengin olmayı kafaya koymuşlarsa eninde sonunda sabreden tesadüfen de olsa birikimini koruyacaktır. Tamamen şahsi düşüncem olup, yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi değildir. Yatırım için uzmanlardan yardım alınmalıdır.
Daha az önce şüphelerimi yazmıştım. Şimdi viop başlığında bununla ilgili link koymuşlar.
https://kronos35.news/tr/borsa-krali...rlestiriliyor/
Vakıfbank Özel Bankacılık 185K USD dolar faiz 35 gün, %1,30
Ancak ERTELENEN enflasyonla mevduat sahiplerinin nasıl soyulduğunu açık anlatmış.
BABACAN, 11 yıllık ertelenerek TL yi aşırı değerli kılan enflasyonu başarı olarak anlatıyor.
Halbuki 2018 dolar çöküşünde onun bu ertelemesinin çok büyük payı var.
N.Ayan bu birikmiş enflasyonun yüzde 250 olduğunu hesaplamış.
Daha sonra 2018 ce 2021 de dolar çıkışı ve şimdi de yüzde 61 enflasyonla faturayı şu an Yoksullaşan halk ile MEVDUAT SAHİPLERİ ÖDÜYOR.
Büyük sermaye ise bu işten çok kazançlı çıktı ve gelir dengesizliğinde TR sanırım ilk üçe girmeyi başardı.
Para gerçekten fışkırıyor.
Ancak halk için değil büyük şirketler, sermayedarlar, betoncular, paranın pul olması ile YUNAN, BULGAR vs. ile iktidarla iş yapan şirketler için.
TR nin yüzde 10 u bile değillerdir...
AK Parti meclise yeni bir yasa teklifi sundu. Yıl sonuna kadar dövizini TL'ye çeviren şirketlerin mevduatlarının faiz/kar payına vergi istisnası sağlanacak.
https://twitter.com/Benellope/status...zFmaTa7tA&s=19
Merkezden yılsonuna kadr 27.75 faiz çıkmasını bekliyorlar özellikle yaz ve sonbahar sert artırım bekleniyormuş fede paralel olacak sanırım
Sri Lanka moratoryum ilan etti
Sri Lanka Merkez Bankası Başkanı ülkenin yabancı borç ödemelerini durduracağını belirtti.
https://www.bloomberght.com/sri-lank...n-etti-2303999
süper bono lafları dolaşıyor.
çıkacaksa oranları ne olacak.
güzel bir oran çıkarsa dövizin belini kırarlar.
bist mevfa olur.
ama beton ticareti de sudden stop olur.
burger 100K+usd 3.10
faiz artışı enflasyona yakın seviye olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok ayrıca daha yeni enflasyon korumalı enstrüman üzerinde çalışıyoruz dendi sadece heterodoks hamleler gelecek seçime kadar politika faizini kesinlikle artırmazlar tüm stratejileri faizi artırmadan da bu işler yürüyor üzerine kurulu
nas deyince tek aklıma gelen:
https://i.imgur.com/R0rRmAY.jpg
olsa da yesek
Enflasyon endeksli enstrümanlar, KKM ile de 2023 ü çıkaramayacağız ın bir itirafı mı?
Tüm dünyaya ve ekonomi bilimine karşı gelerek UYDURDUĞUMUZ bir teorisinin çöp olduğunu (tavsiyelere karşı çıkarak) YAŞAYARAK GÖRDÜĞÜMÜZ için faiz artırmadan enflasyonu durduramıyoruz u anladık mı?
Erkekliğe bok sürdürmemek ve de FAİZ ARTIRIYOR DEĞİLİZ bahanesine sarılarak makul oranda faiz artıracağımızın ilanı mı?
Umarım oran da beklenen enflasyon oranı olmaz. Yoksa dağ fare doğurabilir ve durum daha da kötüleşebilir.
Yurt içi yerleşiklerde bireysellerin payı toplamda ne kadar?
Bir ara 120 milyar falandı.
Bunların ne kadarı KKM ye geçti?
10-15-20 milyar mı?
Kalanı YÜZDE 17 FAİZİ TEPEREK neden geçmiyıor?
NAS mı?
Ya insanın çıldırmaması elde değil.
Faizin haram olması hiç çalışmadan etmeden oturduğun yerden paranın para kazanması mantığına dayalı değil mi? Neden devamlı şişen fiyatlara karşı parayı koruma enstrümanı olarak görülemiyor bu faiz? Neden bu basit mantığı bir sürü beyinsize anlatamıyoruz yıllardır? Para kazanmayı geçtim ben paramı koruma derdindeyim kardeşim. Sen fiyatların şişmesine engel olma ama gel faiz haramdır de. Dinden imandan çıkacak insanlar az kaldı. Deizme ve ateizme karşı büyük bir geçiş var toplumda bu keyfi ve saltanat yanlısı sömürücü politikalar yüzünden.
https://twitter.com/roztoprak5858/st...b5PiQg-AQ&s=19
Faydalı bir bilgi ben yaptım sizde kaydedin telefonunuz kayıtlı değilse