öz kaynak1245929927000/2040403931=610 hise başı öz kaynak
geçmiş yıl karı:39650339000 + 12 aylık kar43828379000=83478718000/2040403831=40,91
hise olmas gereken fiyat=610+41=651 tl
şimdi kaç tl 41...şaka gibi :wave:
Printable View
öz kaynak1245929927000/2040403931=610 hise başı öz kaynak
geçmiş yıl karı:39650339000 + 12 aylık kar43828379000=83478718000/2040403831=40,91
hise olmas gereken fiyat=610+41=651 tl
şimdi kaç tl 41...şaka gibi :wave:
hise başı 41 tl kar var dağıt bu karın tamamını 0,20 den işlem görmeye başlasın..:yahoo:
bu enfilasyon oranları ile çöp fiyat buraları..birileri farkeder çizer atar bu tahtayı..bommboş kalır tahtası..kendi malarını yazıp alıyorlar kendi alışlarına basıyorlar..yalan dolan işler..uzuncular yemez bunları..satıyosan sat git..dunkof bey..
1245 Özkaynak değil. toplam varlıklar 1245. Ayrıca 1045 borcu var. Özkaynak 200M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100 milyon lot alcam demiş 50 milyon lotu alımış yaklaşık 50 milyon lot daha alması için fiyatın 50 yi kırmaması lazım.bilançoyu iyi inceleyin iştiraklerin öz kaynaklarına ve oranlarına bir bakın nasıl bilanço iyi analiz yapmak lazım.içinde banka olan holdingler yabancıların geldiklerinde ilk dalacakları hiseler.ben buraya yazayım da sonra demedi demeyin. patron 100 milyon lotu tamamladımı salar bu kağıdı.50 üstünde hızlı ilerler..bana göre 650 tl lıik kaat patrona göre 40..kendi bilir..
finas sektör karı patlamış.113,059,318,000 bürüt kar var..uzun uzun yazmaya gerek yok hisse üzerinde hali hazırda 41 tl hisse başı kar var.öz kaynak sıfır olsa bile 42 tl yapar..sermayenin 5 katı öz kaynak değerlemesi eklemiş 47 oldu..holding bianço analizi cok uzun kalem kalem çıkarmak lazım..benim değerlendirmem 650 çıkıyo kim nasıl değerliyorsa değerlesin..
1.5 yıl önce sahol ün değeri 8.xx tl iken yaptığımız hesaplar ile bunun değeri 15 dolar dedik.
TezekSA olmaktan çıkarsa Hedefimiz 15 dolar.
Yeniden Değerlendirmeleri yıllardır yapılmamış bilançoların, sağlıklı ve günün koşullarına uygun olduğunu söylemek yanlışlık olur. SAHOL ün Yıllardır YDF leri yapılmıyor. SAHOL e göre çok küçük varlıklara sahip olan Yatırım Ortaklıklarında her yıl zorunlu olarak yapılan değerlendirmeler ile milyarlarca lira YDFonunun oluştuğu ve bilançolarına eklendiği gözden kaçırılmamalıdır. Örnek: ALGYO ve diğer YO lar.
SAHOL bu günün koşullarındaki gerçek PD/DD nin sıfırın çok altında olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. SAHOL yatırımcıları uzun süredir kandırılıyor ve ellerinden hisseleri alınıyor..
2024 mart vadeli bi 10 bin aldım attım..siz tepişin oynaşın..marta görüşürüz..
50 milyon lotu bu fiyatlardan alırsa patron..10 kademeye oynayan alsatçı çöpçü kuşlarının malı kalmaz..57 gösteriyor düzeltme sonrası fiyat..60 üstünde tüm traderler döküleceği için ozaman hedef 120 olur..al sat tavsiyesi değildir ..uzak tan bak..nerde 5 para etmez 2 çakalın girip milletin eline verdiği katlara bak tavsiyesidir.
Akbankin sahol piyasa değerine etkisi çok yüksek
Bu yüzden yeniden değerlemelerin etkisinin sizin söylediğiniz kadar yüksek olacağını düşünmüyorum
Ama geçen sene bir soru sormuştum
Sabancı kuleler kime ait?
Otellerin şimdiki değeri nedir?
Bu soruların cevaplarına
Çimento şirketlerinde gizlenen değerleride eklersek
%30-40 iskonto daha gelebilir.
perşembe takası çıktı dunkof ve citi 41,80 maliyet 9 milyon almış satıcılar emekli fonu..bunlar birşeyin hazırlığı..
endeks % 10 gitse belki buda 1 yapar ..bir arkadaş yazmış çok güldüm..tezeksa..:wu:
endeks basıldımı bu çekirge kuşları acele zarar marar demiyo satıyo..yeşilenince huraa bu tahta hayatta adam olmaz..patronda seviniyo şimdi diyo ahh 20 basılsada ordan alsam 50 milyon lotu..
Sayın mıam,
Akbank ın piyasa değerinin SAHOL içinde çok fazla yüksek olmadığını defalarca bu topikte izah ettim, gerçekte %30 cıvarında. Bankalar da da yıllardır varlık değerlemeleri yapılmıyor, varlıklarda satış olursa bilançolara yansıyor. Akbank dışındaki diğer iştirak şirketlerin yatırım değerleri çok fazla, bedel olarak enflasyonun etkisi ve kazancın da yönlendirilmesi ile yıllardır değerlerini katlamış durumdalar. Bu şirketlerin içinden yetişmiş kişiyim. Kağıt üzerinde değerleme yapmıyorum.
Her gün takasta ciddi eksi veren değişken bir iki Aracı kurumdan artık bıktık, buna bir hal çaresi bulunması lazım. Nedir bu rezillik. SPK, Borsa yönetimi nerede.? Büyük işlem yapanlar takip edilmiyor. Özellikle SAHOL de istedikleri gibi grafik çiziyorlar. Bu durum şirketin gerçek değerini göstermediğinin bir işareti.
İşlem hacmine göre çok büyük oranda hisse her gün takastan eksi pozisyonda iken kapatılıyor. Hisseler oradan oraya virman. Bu hisse çöp değil çöp yapanlar var. Nereye kadar.?
Bu kadar ucuz diyoruz ama neden bir türlü alıcı gelmiyor kafamda deli sorular dolanmaya başladı. Borsa gerçekten bu fırsatı neden bu kadar uzun süre tanıyor yatırımcıya. Ucuz olan mal anında alınır benim bildiğim ne olursa olsun. Ya almayan yabancılar keriz ya da biz keriziz beklediğimiz için. Umarım keriz olan biz olmayız.
Saholu yıllardır bu halde gören herkes 'işte! kimsenin görmediği ucuz malı ben buldum, yanında akbankı bedava veriyor kerizler' diyip koltuğunda şöyle bir gerinir ve etrafındakileri müstehzi bir biçimde süzüp, onları bu fırsatı göremedikleri için küçümser. Liste f/k süz, ucuzdan pahalıya= Sahol. Al. Kıh kıh kıh.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İki yıl önce sağol hissesinde yabancı oranı yüzde 69 u gördü yani kısaca 700 milyon hisse vardı yabancı fon veya yatırım şirketlerinde
An itibariyle bu oran yüzde 42-43 bandına kadar indi yani kısaca 420-430 milyon civarı hisse var ellerinde
700-430 =270 milyon hisseyi elden çıkarmışlar
Bu süreç ye hisse fiyatı 7 liralarda idi şu anda 40-42 civarı
270 milyon hisseyi satan fonlar ortalama 1-1,5-2 dolar civarında ortalaması da kabaca 1,5 dolardan sattı
270 ×1,5=400 milyon dolar civarı mal çıktı
Bugünkü kurla yaklaşık olarak
400×19.30=7.5 milyar TL civarı bir miktarı satıp gitti.
Bu 400 milyon hissenin
53 milyonu geri alimla holdinge
50 milyona yakın geri alım ve kurumsal satım ile holding dışında kurumsal yatırımcıya
7-8 milyon civarı Serra Sabancı'nın fonuna geçti
Sanırım geri kalanların da yerel fonlar ve bireyseller aldı.
Hisse bu süreçte 1-1,5 dolar bandından 2-2,5 dolar bandına kadar da yükseldi
Resmi çizdim şimdi bu hisse neden fiyatı düşük resme bakarsanız rahatlıkla anlaşılır
Toplamda 400 milyon dolarlık mal satmış yani 7,5-8 milyar TL civarı mal çıkmış
Gelelim sadede hissede yabancılar iştahla almaya başladığında bu hisse 6-10 dolarlara kadar çıkış yapar ne zaman diye sormayın bunu bilsem bende üç yıldır bu hissede beklemem benim zamanım çok bekliyorum
Zamanınız yoksa boşuna beklemeyin dünden bugüne bugünden yarına uçup kaçacak bir hisse değil bu
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SAHOL ün sıkıntısı 13-14 yıldır devam ediyor 5,5 Doları gördüğünden beri şirket bir misli büyüdü. 7-8 TL ler zaten olmaması gereken fiyatlardı.
Her gün takasta 300-500 bin adet eksi verip virmanlarla müdahale edilen bir tahta var, üstelik bu durum 13 yıldır devam ediyor, bunu görenler tabii ki uzak duracak, zaman harcamak istemeyecek. Ne zaman 100 TL olur tahtaya dalacaklardır. Bizim sürü zihniyetimiz bu.
Alıp tatile giden otoban kenarı kelepir arazi, arsa aldım diyen kazanır. Üstelik nisan aylarında icarı da var, adına temettü diyorlar. Fabrikaların, tesislerin arazilerine ortak oldum desen o bile yeter. Ispanya da, ABD, Malezya da, Brezilya da bir çok ülkede fabrika arazileri var. Onları nasıl değerlendireceğiz.? bilemiyorum. Acaba bunun için mi şirket değerini bulmuyor dersiniz.? :))
Aracı kurum kar tahminleri var mı? 1Ç23 için ne kadar beklentisi var acaba..En sürprizi de bu holdinglerin heralde hesap yöntemi karışık tabi kimse rakam vermeye cesaret edemiyor sanırım.
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Sabancı Holding'in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures, Sabancı Grubu'nun sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda 2020 yılında kurulan hidrojen ekipman üreticisi SunGreenH2'ye 800 bin dolar yatırım yaptı. Sabancı Ventures, 1,5 milyon dolarlık yatırım turunda 800 bin dolar ile en yüksek yatırım yapan oldu.
Singapur merkezli SunGreenH2, geleneksel hidrojen üretimini dönüştürmek üzere geliştirdiği teknolojisi ile sürdürülebilir enerji kaynakları ve suyu kullanarak yeşil hidrojen üreten ekipmanlar geliştiriyor. Patenti kendine ait elektrolizör teknolojisi ile SunGreenH2, sektördeki rakiplerine göre yeşil hidrojeni çok daha çevreci, uygun maliyetli ve verimli üretmeyi hedefliyor.
DEVAMI var.
2023 İlk çeyrek için Ziraat Yatırım Beklentisi: 6.261 M Bir önceki yılın ilk çeyreği:8.251 M. Beğenmedim.
Hisse fiyatlarını belirleyen iki etken var.
Birincisi temel analiz.
. Sahol de bu eşi benzeri olmayan bir noktada. Sadece enerji üretimine 12 milyar dolar yatırdı ama kendi piyasa değeri 4 milyar dolar. Onlarca alt şirket ve onlarca da onların alt şirketini dikkate almasan bile bedavadan da ucuz olduğu görülür.
İkinci etken tahtacı. Şu anda borsaya taze para girmiyor girenler de yeni halka arzlarda oyalanıyor. Tahtacı da al gülüm ver gülüm iki ileri bir geri taktiği ile heybesini dolduruyor.
Bir tarihte gazete ilanı ile araba satacaktım. Nerdeyse bir aya yaklaştı ne gelen var ne giden sadece sorup kapatıyorlar.
Ne yapalım ne yapalım derken aynı model aynı tip sadece rengi farklı benzer üç araç ilanı daha verdim. Farklı üç telefon daha verdik.
İlk arayandan itibaren kusura bakmayın satıldı diyerek telefonları kapattık. Tabi meraklı alıcı kaça verdiniz diye fiyatı da soruyor.
Bir saat sonra bizim gerçek satacağımız arabanın önünde kuyruk oluştu. Böyle bozuk Borsa işlemlerinde bu anımı hep hatırlarım.
Dünyanın her yerinde para sürü zihniyeti ile hareket eder. Para Şimdilik tahtayı izliyorlar.
f/k 2 in altına düşmüş ama kımıldamıyor.
Bizler dahil herkes acaba şirket batıyor da bizim mi haberimiz Yok diye düşünüyor.
Yakında Patlama başlayınca Bu işin şakasının olmadığını göreceğiz.
Foreks anketine görede 6 milyar civarında bir kar beklentisi var. Bu kadar düşük beklenti sebebi nedir. Yoksa artık enflasyondan arındırılmış bilanço mu yayınlanacak bilgisi olan arkadaşlar fikriniz nedir. Herkese iyi bayramlar dilerim
Kimse yazmaz oldu.
Dün ve bugün ki performansından dolayı yukarıdan satıp dip rakamdan şişe almış bulunuyorum. Bakalım kârlı bir alışveriş olacak mı?
Buraya yazmamın sebebi bir kaç güne geri döneceğim.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AKBNK karı beklentilerin üzerinde geldi. Bunda da sürpriz olma ihtimali yüksek. Bakalım göreceğiz
Enflasyonu (ve döviz ve altıni) tutmayı başarabilirlerse kar müthiş aslında... Bütün mesele daha fazla tutmanın zor olduğu endişesi ki Akbank ve Sahol yönetimi de bunun farkındadır elbet ve eminim alabildikleri kadar önlemi alacaklardır.
Benim okuduğum kadarı ile beklentiler civarında geldi kar...
Akıldışı ekonomik düzen her seyi karanlıkta tutuyor ve geleceği öngörmek zor (Sahol ve Akbank benden iyi göreceklerdir ancak onların işi de kolay değil).
Hayırlısı diyorum. Butün arkadaşlara güzel günler olsun.
Bir gün Sahol alınırken Kchol satılıyor. Ertesi gün Kchol alınıp bizimki satılıyor. Son zamanlarda moda oldu.Enteresan bir endeks mühendisliği.
Küçük çaplı da olsa arada uyguladığım bir yöntem bu🙂 Borsaya daha fazla para yatırmak istemiyorsanız esdeğer hisseler bulup hangisi yüksek ise (çarpan belirleyerek tabii) onu satar ve diğerini alırsınız. Böylece toplam oranlı hisse adetiniz değişmeden arada kalan tercih kazancını alabilirsiniz. KCHOL ve SAHOL eşleşmesi en ideal eşleşmelerden birisidir. Bankalar arası, demir çelik şirketleri arası vs... Bunlar da kullanılabilecek eslesmeler...
Arkadaşlar,
SAHOL ün 2022/3 bilanço karı 8, 25 milyar TL. Kış aylarında HES ler ve Rüzgar Santralları iyi çalışmış olmalı. Sanayi şirketlerinin durumu iyi. 2023/3 bilançosu 2022/3 bilançosuna göre çok daha iyi gelir. FAVÖK karı daha önemli. Bitmiş yatırımlarda Ayrılan Amortismanlar ve ödenen kredi faizleri karı etkiliyor.
İşkembeden atanlara kanmayalım. Akbank geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla kar getirdi. karın %40 ı SAHOLe yazar. Diger iştaklarda da buna benzer kar rakkamları göreceğiz.
Arkadaşlar,
SAHOL ün 2022/3 bilanço karı 8, 25 milyar TL. Kış aylarında HES ler ve Rüzgar Santralları iyi çalışmış olmalı. Sanayi şirketlerinin durumu iyi. 2023/3 bilançosu 2022/3 bilançosuna göre çok daha iyi gelir.
FAVÖK karı daha önemli. Bitmiş yatırımlarda Ayrılan Amortismanlar ve ödenen kredi faizleri karı etkiliyor.
İşkembeden atanlara kanmayalım. Akbank geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla kar getirdi. karın %40 ı SAHOLe yazar. Diğer iştaklar da da buna benzer dönemsel kar farkları göreceğiz.
Aslan Akcansa🙂🧿
SAHOL'e Akçansa dan %40 a yakın bir kar yansıması olacak. Geçen yıl ilk üç aylıkta 103 MilyonTL olan kar bu yılın aynı dönemi 672 Milyon Tl olmuş.
Bu EREGL bugün geri alım yaptı hisse epey artıda kapattı. Bizimki devamlı yapıyor ama fiyata yansımasını bir kez bile hissetmedim aksine fiyat düşüyor. Demek almasa şu an 25 lerde mi olacaktık. Ben bu işten de birşey anlamadım bir tuhaflık var.
Merhabalar. Bugün itibariyle ciddi anlamda SAHOL yatırımcısı oldum. Hem çarpan olarak ciddi anlamda ucuz olduğunu düşünüyorum hem de zamana yayarak geri alım yapan şirketlerdeki ciddi değer artışlarına şahit olduğumdan(TOASO,ALARK) aynı senaryonun burada da işlemesini bekliyorum. Teknik anlamda da bir bayrak formasyonu olduğunu ve önümüzdeki aylarda yukarı doğru kopma ihtimalini çok kuvvetli görüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun, saygılar.