5 yıllık tr eurobondlar mı ?
Hisse.net kullanıcılarının çoğu matrak. DH forumunda da aynı topikler var. Aynı şeyleri yazıyorum. İnsanlarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyoruz, konu kapanıyor. Kimse hakaret etmiyor, konu başkaları ile devam ediyor. Hayat devam. Batılı gibi rahat ve geniş.
Burada ise insanlar çok kasıyor doğulu kompleksi ile. Bir şey yazsam komplekse giriyorlar, travma yaşıyorlar. Benim aklıma bile geldi - acaba beni bir yerden mi tanıyorlar diye.
Hadi bakalım şampiyon entellektüel konuya sen aşırı kültürünle devam et (ayrıca bu forumda yazmak aşırı kültür gerektirmiyor, herkese yazabilir. Buraya geldim mi canım ahtapot çekiyor.)
Son olarak "mantıklıymış gibi anlatılan şeylere inanmayın" demişsiniz ortalık malı gördüğünüz bir düşünceyi aşağılamak kolay ayağa düştü diye. (O yüzden bile beni tanıdığınızı düşündüm. Başka sebepleri de var bu forumda) Eminim Bitcoin gibi yatırımlar size çekici geliyor ya da borsa - siyonistler yükseltse yükselir düşürse düşürür. Kumar. Ben sizin gibi mantıklı olamadım :) Gözümde emlak kumar değil o kadar. Olgun mantıklı kardeşim.
Ağır travma emareleri burada bol oluyor. Neyse burası bana kaldı. Google keep gibi not tutarım kendim için. Travma emarelerinden biri de bu.
yok cevap alamadık :) amerikan 5 yıllıkları 4,85 lerde. o olamaz. tr hazine eurobonddan bahsediyor olsa gerek. 2028 vadelilerin getirisi bu civarlarda ama 350 k dolarda %25-30 civarı vergi çıkarır. bir de bu savaş ikliminde şu anda girmek yürek ister.
Millet salon takımını 1 milyona döşüyor bizde 1000k ya ne kadar faiz alırız hesabı yapıyoruz gerçekten fışkıriyeeaahhhh Gıdıvanın kulakları çınlasın
Kaynak : fox
çoğu eurobondcunun vergiden haberi bile yok.. bankacılar bile bilmiyor.. beyan eden de yok sanki..
kupon ödemesi sınırı aşarsa hesap basit..
bond satışında kazanç varsa vergi hesabı karışık..
Maliyenin Eurobond geliri elde edip beyanname vermeyenlerin listesini alması 10 dk sürer. Böyle bir takip yapıyorlar mı yapmıyormı bilemiyorum. Ama geçenlerde Türk Eurobondların %28 civarı yabancılarda diye bir paylaşım görmüştüm. Miktar yüksek olduğundan, ülkenin halinden de dolayı, bu sene daha sıkı denetim olabilir.
Bende her Anormal Vatandaş! gibi beyanname veriyorum.:)
hadi yurt dışı gelir olsa bir derece anlarım bu cesareti ama ülke içinde oluşan bir geliri beyan etmemek çok riskli. ayrıca doğru da değil yani, onu söylemeye gerek yok.
Hoş, kira gelirini beyan etmeyen on binler olduğuna eminim o da ayrı konu..
eurobond geliri tl ye çevriliyor, kur artışı da vergi matrahını artırıyor. yani diyelim ki eurobonddan zarar ettiniz ama kur kazancınız oldu, yine vergi var.
bunlarla uğraşmak yerine, (bunlara yatırıma karar verdiyseniz) eurobond içeren fonlar daha mantıklı. hem bir sepete yatırım yaparsınız hem de stopaj kesiliyor, beyan yok.
bu arada kupon geliri 150 bini geçerse.. beyan edildiğinde yüzde kaç vergi kesiliyor..
Günlük kiralık evlere düzenleme Meclis ten geçti! Uymayana 1 milyon TL ceza.
https://www.gercekgundem.com/gundem/...tl-ceza-438960
Sahibinden.com
Mayıs 2023 otomobil ilan sayısı : 370 bin
Ekim 2023 otomobil ilan sayısı : 525 bin
Şubat 2023 kiralık daire ilan sayısı :65 bin
Ekim 2023 kiralık daire ilan sayısı :155 bin
Artış oranları inanılmaz , 2 yıl daha sıkı para politikası devam ederse düzlüğe çıkıcaz...
Paragöz şunu demek istiyor.
İnsanlar yüksek faiz ve bir süredir yatay yatay aşşa seyreden ev ve araba fiyatları nedeni ile nakite geçmenin derdindeler.(kiracı falan derdi de cabası)..Tabi bu bir cycle.
Yani daha fazla satış daha geç satış.
Daha fazla fiyat kırışı.
Daha fazla fiyat kırışı daha fazla panik.
Daha fazla panik daha fazla fiyat düşüşü...
Ammaaaaaaaaaaaaaa....
Bir anda gelip birisi yine masayı yıkabilir..Buna izin vermez yine bir anda şerit değiştirebiliriz.
2021 eylül aralık yine yeni yeniden yaşanabilir..Bu sefer daha cabbar kısıtlamalar ile birlikte.
Mehmet paşa 250 baz puancık için izin almış mıdır reyizden bu ay ?
Sabit bırak elleme memedim der mi der
Sizin parkta oyun alanınız 30 a kadardı
çünkü neden olmasın
Sahte ilanlara darbe! Bakan Bolat tarih verdi! Yürürlüğe giriyor...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı verilen mücadeleye vurgu yaparak, "Biz sahte ilanlara karşı emlakta ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak" ifadelerini kullandı.
https://m.sabah.com.tr/fotohaber/eko...urluge-giriyor
Üzülmeyin o kadar ya, hayatta o kadar üzülecek şeyler var ki.. 6 aylık fark ne kadar anlamlı bilemedim.. Geçmiş veriler olsa belki anlamlı gelebilirdi bana.. Mayıs ile onun 1 sene öncesi rakamlar bence daha önemli.. Yani o zamanlar inanılmaz bir eve hücum vardı.. Eğer 1,5 sene önceki rakamların altında ise Ekim ilan sayısı bunu farklı değerlendirmek lazım.. İlan sayısı artarken fiyatlarda anlamlı bir düşüş var mı veya belki ev satmak isteyenler ucuza gitmemesi için piyasanın stabil olmasını mı bekledi.. Benim takip ettiğim sadece 6 milyonun üzerindeki ilanlarda düşüş var.. Müstakil evler kale gibi duruyor.. Sormamdaki sebep daha önceden de takip ediyor muydunuz demek içindi.. Herkes istediğini düşünmekte özgür, burda paylaşılan bilgiden bal alabiliyorsam benim için kafi..
Her gün otomotiv ve inşaatçılar arıyor...satışlar bitmiş.kuyrukoari sıkıştı.Sariyerde bahçe katı daire 28 milyondan başlıyor Muş....geçen hafta 1400 fiyat verilen SUV için bugün 1300 e olur diyorlar cazip ama elimdeki aracıda öldürüyorlar...yakında epey sıkışan olur kelepirler pazara düşer. Ytd
Ben bu ay faiz artışı beklemiyorum...Bu kadar faizle bile piyasa dengesini bulmaya çalışıyor ise daha fazlası piyasayı yıkar...
500 baz puan gelmez gibi görünüyor.
Ama pas da geçemezler.
250 makul
Benden de 150 olsun.. Bu 150 sözde bekle gör gibi bişi olacak arkadaşlar için..
Dışarıdan yeşil soğan ithal edilemeyince bence ben olsam bu ay pas geçer yeşil soğana biraz yol veririm...
Yabancı yeşil soğan fiyatına bakıyor , yeşil soğan fiyatına göre bence TR aşırı pahalı bir ülke, ayrıca MB na yeşil soğanı ihracatçılar sağladığına göre orada ki tıkanma olayları farklı boyuta taşır diye düşüncem var...
500 baz puan artış yapmak zorundalar. İnsanlar bu mevduat faizleriyle usd ye geçme konusunda daha net olmaya başladı. Bankalar kredi kullandırımı yapmadıkları ve devlet otoritesinin kendilerine verdikleri TL mevduat bulundurma hedeflerine ulaştıkları için , 1 ay önceki mevduat toplama iştahına sahip değiller. Bu durum dolara geçişkenliği arttırıyor. Politika faizi artışıyla bankaların borçlanma maliyetleri arttırılarak mevduat toplamaya yönlendirilmesi gerek. Bu da 100-200 baz puan artışla olacak şey değil. Enaz 500 baz puan artış yapmaları gerek. Özellikle dolara yönelmenin arttığı bu kaotik konjenkturda ( savaş ) düşük faiz arttırımı büyük hata olur.
Buarada 32 günlük USD mevduat faizi için bankalar kaç faiz uyguluyorlar. Bilgi amaçlı paylaşım yapan olursa sevinirim,. Kabaca internetten araştırdım. Bazısı %1 verirken%4 veren de görüyorum. Nekadar doğru emin olamadım.