iyi sýkýþtýrýn marketleri.... belki enflasyonu düþürürsünüz..
Ha gayret tabana..,.,..,.,....
Printable View
iyi sýkýþtýrýn marketleri.... belki enflasyonu düþürürsünüz..
Ha gayret tabana..,.,..,.,....
Devreyi de kestik....
Açýlýþta taban bekleriz...
Endeksle beraber iyi düzeldik...,.,....
canýmýza okudu mendeburlar... zarar diz boyu...
Süreç olasýlýkla þöyle iþler kanýsýndayým: tahta hatýrý sayýlarý bir baský altýnda tutulur, temettü açýklanmasý ötelenenebilir ve/veya temettü miktar bir düþüþ uygulayabilirler, bu düþüþü açýklarlar mý çok zannetmem. Ya nasip…
boa 400 milyon tl lik satmış dün... düşüsün asıl kaynağı onlar...
yatırım fonları ise son dakikalarda 200-250 milyon tl lik mal toplmışlar
Sanki market kapýlarýna kilit vuracaklar.,.,.,.,...,.. k........
Batsýn bu marketler... Mahalle bakkallarý geri açýlsýn...
Haftalýk bazda rsi indikatörü 50'nin altýna düþtü, hafif satýþ baskýsý altýnda. Ancak aylýk bazda 62,50 rsi deðeri ile alýcý aðýrlýklý görüntü devam ediyor.
Hissede dibi gösterdiler, devre kestirdiler, panik yapanlarý döktüler. Ýstedikleri oldu artýk yön yukarý
[IMG]https://i.hizliresim.com/f9tvz92.png[/IMG]
Saatlýk, haftalýk ve aylýk rsi indikatörleri 50 üstünde alým yönünde. Rekabet kurumu haberinden sonra gereksiz satýþ baskýsý yerini kademeli alýmlara býraktý. Önümüzdeki haftalar çok daha güzel olacak.
Ben buradan bir tavsiyede bulunmak istiyorum. File marketleri müthiþ baþarýlý. Maðazalar týklým týklým. Bence migros yöneticileri tarafýndan file maðazalarýnýn baþarýsý incelenmeli. Orada çalýþan tanýdýklarým var. Müþterilerin çoðu francalý ekmek alýyormuþ. Ekmek reoyunu için gelen birçok müþteri varmýþ. Migros ekmek reoyunu kýsmýnda deðiþime gitmeli fiyatlarý biraz aþaðý çekmeli. Bim tek baþýna koskoca Anadolu holding kadar ciro yapmakta. Ben migrosun þahsen mükemmel yönetildiðini düþünmüyorum. Ýçki satýþý olmazsa birçok maðaza kapatýlýr. Bence yöneticilerin diðer maðazalarý gezmelerini tavsiye ederim
unlu mamüllerde file AÇIK ARA baþarýlý. harras ürünlerini çok denemedim ama denediklerim beni tatmin etmedi ki Migros için de benzer þeyleri söyleyebilirim. hatta Migros pl ürünlerinde daha baþarýsýz. Migros, büyümesi yavaþlayan ama istikrarlý olan çok yönlü bir þirket ve holding. bir ara makul olan meyve sebze fiyatlarý yine uçuþta, gidiþat yanlýþ. iþi gücü býrakýp kendi adýma kampanya kovalamam, zaten diðer marketler de bunu yapýyor.
yine de çok yönlü yatýrýmlarýyla mevcudiyetini hissettirecek bir þirket Migros ama agresif büyüme dönemi bence artýk yavaþlamaya baþlamýþtýr.
Bim, þok,A101 vs. marketlerin ucuzluðu ilk açýldýðý yýllardan akýlda kaldý. Þu anda hepsi de çok pahalý ve fiyatlar ise hepsinde standart seyrediyor. Migros bu marketlere göre belli günlerde çok daha uygun indirimler uyguluyor. Pek çok üründe migros money kartýna zaten her gün sürekli indirim var. Ýndirim konularýnda migros çok daha önde gidiyor ve yönetim kademesi çok profesyonel. Ürün çeþitliliði derseniz migros'un eline su bile dökemezler.
sürekli satýn aldýðým meyveler var, a101 ve Migros arasýnda abartýsýz yarý yarýya fiyat farký var, migrosun her þubesi kaliteli meyve sebze satmýyor ki bu durum diðerlerinde de geçerli.
evet diðer marketler eskisi gibi ucuz deðil ama Migros da bir dönem olduðu kadar uygun deðil.
herkesin fikrine saygým var. benim gözlemlerim budur.
Zaten file maðazalarý týklým týklým müþteri dolu. File maðazalarýnýn daha iyi yönetildiði ortada. Migrosu kurtaran sadece içki satýþý. Burada bu þekilde yorum yapmamýn sebebi eleþtirmek deðil tavsiyede bulunmak. Tabi dikkate alacak çýkan olursa
Anlaþýlan o ki , ilk çeyrek bilançoya kadar böyle testere formasyonu ile epey bir oyalanacak. Bilançoyu nisan sonu veya mayýs baþý gibi açýklar. Geçen sene temettüyü Mayýs ve Kasým aylarýnda iki taksit halinde ödemiþti. Velhasýl mayýs ayýna kadar patinaja devam.
Sen de düzelllll bakalým..,.,........,,,... 09,01,2025 de 535 TL idi...... iyi prim yapmýþ ..,... hisse..!!!!!
Düzeltilme ile 529 TL þimdilik..,.....,,.
Borsanýn öldürmeyen ancak süründüren hissesi mgros...
hisselerin uyusuuuu... tam bir ömür törpüsü...
Migros zaten düzeltmesini geçen hafta yapmýþtý, bugün de endeks beklenen düzeltmeyi tamamladý. Önümüzdeki haftalarda engel yok artýk. Yabancý yatýrýmcýnýn da çok sevdiði migros hissesi yoluna devam eder.
2018 son çeyreðinde Migros 12 tl.gördü..500-575 tl aralýðýnda verip baþka yatýrým araçlarýna geçmek gerekirdi..Kaðýdýn fanatiði olmak yanlýþ idi..45-50 kat bir kâr yetmeyenlere söylenecek söz kaldý mý þimdi?
Kayýtdýþý ekonominin azaltýlmasýnda büyük payý var Migros'un...
kar etmeme nedeni zarar etmesiydi. önceki þirketten kalan 800 milyonl euroluk borcunu ödedi þirket. Ondan sonra kar elde etmeye baþladý.
artý migrosun pl ürünlerinin çoðu diðer marketlerden daha kaliteli...
katýlmýyorum size. Borsa uzun vadeli bir yatýrýmdýr. O dönem hisse fiyatýnýn düþük olma nedeni borcunun yüksek olmasýndandý. borcu bitince gerçek potansiyeli meydana çýktý.
ve hala artma potansiyeli var normal ülke þartlarýnda. ama ülke þartlarý nortmal deðil iþte.
Dün tüm banka hisseleri taban çekti. piyasa deðerleri tek günde yüzlerce milyar dolar azaldý. bu hisselerin kötü olduðu anlamýna gelmez. ekonomik güvenin kötü olduðu anlamýna gelir
2018 yýlýndaki Migros ile þimdiki ayný deðil. Bunu finansallarýna, bilançolarýna bakýnca net görebiliyoruz.
Çok saçma bir bakýþ açýsý. Hadi 1,2 sene öncesi olsa neyse de 7 yýl önceki fiyata bakýp çok artmýþ demek mantýksýz.
30 küsur kar edip 5,90 nete yakýn temettü daðýtýyorlar, kendilerine yontacak bir þey olmadýkça belki yýl sonuna doðru biraz daha 3-5 lira daha ateþlerler. temettü verdik olur, defaatle bundan bahsediyorum. neyse Allah bereket versin. ama bu yaklaþým ve rakamlar, oranlar benim açýmdan hayal kýrýklýðýdýr.
diðer marketlere kýyaslama yapýlýrsa þok,a101 benim gözümde zaten çok vasatlar. alýnýrsa bir kaç ürün alýrým oralardan. baþka yerel marketler var güzel evet fakat migros gibi yaygýn ve güzel yerlerde olanlar az. onlineda zaten liderler.meyve sebzesi her yerde iyi deðil evet bazý migrosalarda çok iyi bzýlarý kötü. makrolar özellikle þunu düþünüyorum belli bir kesim var zaten 3-5 in hesabýný yapmýyor giriyor alýyor. file iyi güzel bende arada alýyorum bimdende vs.. ama mgrosta daha fazla ürün çeþidi var.
bana yakýn olan mgrosta 3 kasa vardý tek kasa býrakýlmýþ 3 tane kendin okuttuðun jet kasa dediklerinden koymuþlar büyük migroslarda vardý ama sanýrým iyice yaygýnlaþacak sanýrým çalýþan sayýsýný azaltabilmek için olabilir.
Migros'un, pay baþýna net 5,87 TL nakit kar payý daðýtýmýný Genel Kurul'da onaylandý
475 ile 490 arasýnda bir simetrik üçgenin oluþumunu tamamlamaya çalýþýyor. 475 altýna kýrmadýðý sürece kýsa vadede sorun gözükmüyor.
simetriði yukarý kýrmasý için 495 üstü kapanýþlar görmek lazým. yukarýda 512 ilk direnç orta vadede 600 seviyesi güzel bir direnç noktasý.
videolu anlatýmý youtube kanalda paylaþtým arkadaþlar.
https://i.hizliresim.com/oz2899w.PNG
fiyatý 90 tl bandýnda þu anda....
bu büyük bir artýþ potansyeline iþaret ediyor...
nþa da 900-1000 tl bandýnda olmasý gerekiyor ama bu olacak anlamýna gelmiyor tabi
Migros Ticaret A.Þ. 29-04-2025 itibariyle 3.332.347 m² kapalý alana sahip, 3.333 Migros, 209 Macrocenter ve 101 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.643 maðazayla hizmet vermektedir.
bu ara macrocenetleri epey arttýrdý 209 maðaza olmuþ. genelde gelir seviyesi yüksek semtlerde açýyor. umarým cirosunu olumlu etkiler. iþ yapar. tansaþ formatýnda kaç maðazasý var onu merak ediyorum.
Migros Ticaret A.Ş. 03-05-2025 itibariyle 3.332.217 m² kapalı alana sahip, 3.334 Migros, 208 Macrocenter ve 98 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.640 mağazayla hizmet vermektedir.
3 tane mion kapanmış. Macronun biriside migrosa çevrilmiş sanırım.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bilanço açýklandý....
güzel bir bilanço geldi.
net karda piyasa beklentisi 300-400 milyon tl civarý iken 1032 milyon tl oldu...
favök resmen uçtu...
geçen yýl 864 milyon iken bu sene 3,6 milyar tl ye yükseldi...
satýþlar enflasyon muhasebesi hariç %49 arttý...
bu kriz ortamýnda çok güzel bilanço geldi doðrusu