14.100 geldi hayırlı olsun
Printable View
14.100 geldi hayırlı olsun
Aralık 2023 fiyatlarındayız. Şimdilik yaklaşık altı ay boşuna taşımış olduk. Üstelik ara ara da çeşitli fiyatlardan alıp atmıştık. Enflasyonu da hesapladığımızda altı ay önceden alan kimse hiç kazanmadığı gibi enflasyon muhasebesini yaparsak külliyen zarar.
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu kadar adilik normal değil!taktacısının taktasını ...:rtfm:
https://i.hizliresim.com/60w6m3z.PNG
Bu mu yaz sonu 50 bin olacak????
Yazıklar olsun gözaltı pazarındaki hisseler den alsaydım da düşseydi bu kadar zoruma gitmezdi
Bir hedefim vardı. Oturduğum evi satıp emeklilikte oturabileceğim nisbeten geniş bir ev almak. Elime geçtikçe de egeen ağırlıklı olmak üzere yatırdım. güvenli bir liman diye. Geldiğim noktada hedefe bir türlü yaklaşamadım. Konut da artmıyor deniyor ama bu da bir yalan. Takip ettiğim evlerde altı ay içinde en az yüzde 30 zam koydular. Egeen altı ay öncesi fiyatta. Yani hedefe yaklaşacağım yerde hedef benden uzaklaştı.
Uygun bir fırsatta elveda diyeceğim artık. Değmezmiş bu strese... Hep iki ileri bir geri bir ileri iki geri... Uzun vade uzun vade diyerek nereye kadar. Ömür geldi geçiyor.
Nasip değilmiş demekki...
Bu kendime sitemim. Kimse bana bakmasın. Herkesin sabrı, psikolojisi, zamanı kendine.
Yarın bir 1000'lik daha düşsün bari de Mayıs 2023'te başladığı yükseliş trendine dönmüş olsun.
Bir iş gününde belli olmaz ama teker patladı gibi görünüyor.
Piyasa artık 200 günlük ortalama olan 11500 civarını beklemeye başladı. Piyasa yapıcı muhtemelen bunun biraz üzerinden dönüş yapar.
Ben; günlük/haftalık aldıklarımı her seferinde destek bozdukça zarara vermekten bir hal oldum. Ama yarın son defa 13200-13600 arasından alır ve uzun süre üzerine yatarım.
Portföyün 4/3'ü sabit dedim, kardan düştüm dedim ama 10 günde neredeyse milyonluk oldum. Az biraz koymuyor değil 😒
Bizim speğin patron olduğunu söylemeğe gerek yok kanaatimce.Hatırlarsınız bir defasında birileri tahtaya musallat oldu ve hisse geri alacağız diye bildirim yaptık ve adamları uzaklaştırdık gibi açıklama yapmışlardı.Kimseyi istemedikleri ortada.KY nin kazanmasını isteseler yalandanda olsa geri alım haberi yaparlardı.Sattıklarını aşağıdan toplamadıkça kap haberi,sermaye artırımı vs beklemek hayal.İzmire gidip şantiye ziyaretimi yapalım bu yaştan sonra.Eskiden egeen tahtasında trade etmek imkansızdı.şimdi kalbura çevirdiler hisseyi.Ortaklara köle muamelesi yapılan bir anlayş hakim.Güya egeen ortağıyız yatırımcı ilişkileri cevap verse suç işlerim diye korkuyor sanki.
Bu arada Ankarada Elite Organik Gıda firmasına haber vermeden gittim.Misafir ettiler genel kurula bekleriz dediler.ilgi gösterip tesis hakkında detaylı bilgi verdiler.Bir koli meyve suyu verip uğurladılar.Yatırımcısına değer verdiklerini gösteren firmaya teşekkür edip ayrıdık.
Aaaaaahhhh ah ...
Ege en olmuş F/K 63.30 .....
Siz bu Ege en i 10.000 tlden alır mısınız?
Ben almam.....
Düşsün bakalım 10.000 tl ye tepki yükselişi için 10.000 tlden alır 12.000 tlden satarım ....
Ağustos ayında birçok hisse kelepir olacak tahminen...
Borsada artık herkes seçici davranıyor....Bedelsiz hisseleri pazarlandı ve artık MÜBAREKLER FİYAT GÖZETMEKSİZİN bedelsiz hisselerine basıyorlar.....
Ege en ,Konya ,Çimbeton,alcar,bryat gibi hisseler yavaş yavaş hakettikleri aşağı yöndeki fiyatlarına çekilmeye başladı....
Borsada artık kazanmak istiyorsanız BİST 30 şirketlerine kaymakta fayda var.....
https://twitter.com/xanthos_027/stat...21238515339724
''tahminim enver, 15 yıldır egeen taşıyordur.
tahtayı izlediğini de düşünmüyorum 😀 '' xantos27 nin kendi sözleridir...........
Çok teknik temel anlamam ama yıllardır borsa ile ilgilenirim, forumları takip ederim.
Hep aynı hikaye... hisse giderken "aslanım benim, koçum benim, uçuyoooz, roket"; düşerken "mal çaktılar, battık, bittik, zaten çok pahalıydı" ...
Bir ortası hiç olmadı bunun... 3 günde düştüğü yerden isterse en fazla 4 günde çıkar. 5.günde de burada yazılan olumsuz yorumları kimse hatırlamaz. Teknik görünüm falan dışında 5 gün önceki şirketin/hissenin durumu ile şu an arasında ne değişti? Nasıl bir olumsuz, ters haber akışı yaşandı? Konya genel kuruldan bedelsiz çıkmadı.... bu yani... bekliyor muyduk çıkmasını? Bana göre bu işler sadece algı üzerinden büyük paranın (öyle 1-2 göstermelik fenomen değil) al-sat yapıp paraları katlamak için bahanesi. Bizde de borsanın kaderi bu...
Ben hissenin grafiğine baktığımda hiç öyle "mal çakmışlar da hepimize geçmiş olsun" resmi göremiyorum. Bu resimler Hektaş'ta var, Afyon'da oldu, Aslan'da oldu, Aselsan'da bile yaşandı.... Belki burada da olacak ama bence kendimizi gömmek için daha erken. Bu arada benim de Egeen ve Konya'da toplam kardan ciddi miktarda kayıp oldu hepimiz gibi. Aylar öncesine döndük, benim de tadım kaçtı. Saygılar, bol kazançlar.
Altına imza...:bravo :
Gerçek anlamda yatırımcı niye her gün fiyata bakıp yorum yapar anlamıyorum..amaç başka ise ,al sat ise pek te işe yaramaz kanımca..Vegasa gitmek veya paran daha az ise kıbrısa gitmek daha mantıklı..Yeterince sabırlı ve kararlıysan er geç meyvesini toplarsın..2.5 yıl oldu tanışalı egekızla..hiç de öldük bittik demiyorum kendi adıma ..macera olsun diye yaptığımız hareketle 2-3 lot arttırsak ta yaşadığımız strese değmez...İyi günler de olacak ,sıkıntılı günler de ..Bence zaman hedefi koyup beklemek en doğrusu..
Burayı okuyunca insanın kafası karışıyor kimi sat diyor kimi al diyor kimi bir cacık olmaz diyor rakamlar veriliyor, kimi bist 30 alın diyor herkeste bir yönlendirme çabası var. Çok fazla temel, teknik bilmediğini söyleyen Sn. İronarmın yazısını çok daha mantıklı buluyorum. Bir haftada ne değişti şirket mi battı ne oldu? Adamlar oyun oynuyor al sat yaparak paralarını daha da büyütüyorlar sizlerde yapın yapamayan varsa alıp yatacak, yatan adam da kazanıyor bende 700 tl den 1000 üzerlerinden vs. aldım satmadım bende kazandım. Bu bedelsiz gelecek arkadaşlar bu enflasyonist ortamda gitmez. Bakın her hafta yeni sermya artırım haberleri geliyor benim kanımca bu yıl yüksek bedelsiz potansiyelli hisselerden bir ikisi açıklayacak zaten birinin açıklaması diğerlerini de tetikliyor.
:bravo::bravo::bravo::bravo:
Karton da böyle söyleyenler vardı hatta şu kadar yıl olmaz diyende.
2011 de 25 TL den beri takip ederim.YTD.
İş varsa şirkette büyür.
Teknikdeki durumu paylaştım.Burası tutarsa iyi olur yoksa iş bitmediki.
Haber kaynaklı her zaman zıplarız
.
Tek merak ettiğim 4 aya yaklaşıyor görüşme haberi geleli ,ne bitmez görüşmeymiş yahu.
uyuma yatırımcı ilişkileri spk mı arasın sizleri.YTd.
Sayın Cevdet 060 size aynen katılıyorum.Rakam vermeler çoğumuzu etkiliyor olabilir.Arada sırada belki olur ama devamlı rakam vermeler bana göre doğru değil.Cok eski olmama rağmen örneğin sabah açılışta ben de panik yaptım.Arkadaslarin bu duruma dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum.Selamlar.ytd
Aslında söylenen fiyatlar hep bizim gibi küçük yatırımcının beklentisidir.
Piyasa yapıcı ise her zaman beklentilerden önce işlem yapmayı iyi bilir.
Biz hangi fiyatı beklersek en az %10 aşağı veya yukarıdan hisseyi döndürüyor.
Bu nedenle bizlerin fiyatlarını değerlendirmeye ve bu düşünce ile hareket etmeye başladım.
Psikolojimizi çok iyi kullanıyorlar.
Zarar açıklayan bedelsiz verip bölünen Bfren tavan bu mal gene mal gene mal!
Bfrenin spegini tebrik ediyorum hem bedelsiz beklentisini bitirdi hemde zarar açıkladı ama şuan tavan yapabiliyor.
Bu Konya ve Egeeni üst üste koyacaksin esegi suya salıp kagidi bu hale getirenler üstadları islak sopayla döveceksin!
hırsız evden olunca kapı kilit tutmazmış.kim ne derse desin bu kağıdın speği patron.adam bu şekilde max para kazanıyor bedelsiz veripde neden altın yumurtlayan tavukdan olsun?yıllardır düzen aynı yükselt sosyal medyada bi kaçak köpek tut,alla pulla sonra %40 düşür, eylül başına kadar yataya bağla,bilançolarda bas aşşa, adam bu şekilde fabrikadan kat kat fazla para kazanıyor.bizde bedelsiz hayaliyle azımızı açıp bekliyoruz
750 TL den beri aranızdayım hep artı hep kardayım . Al sat da yaparım ana lotlarla yatarım. Gereksiz yere 35% civarı çıkarsa 35% kafasına yer 4 kağıdım var dördü de güzel aşık olamam hiç birine ama Egeen için hep yazarım.
Yeni fabrika yapıyor, ciroyu 2.5 kat büyütecek yatırımı 35 M Euro borç ile yapıyor. 6 M Euro yu Pariteden cebe attı bile, Serbest bölgede üretim yapmanın avantajı 15%-20 Arasında olursa oradan da maliyet azalacak. Böyle zamanlarda bile temettü veriyor . Ben kasımı bekliyorum . Sonraki 2 bilançoda durum belli olacak zaten . 2 tane enflasyondan arındırılmış bilanço da gelecek. Böylece 97% ihracat yapan dolar kazanan bir firma olarak zamanla fark yaratacaktır.
Alark TTrak Tavhl Egeen Ismen Rysas ile Yola devam .
Milyon dolarlık soru; bedelsiz sermaye artışına yatırım yapmak bir yatırımmıdır.?!!!
Bence hayır Sn Babatolien, varsayalım Egeen bedelsiz acıkladı ve 6-7 tavan serisi çekti. Ne yapacağız?. tamam deyip satıp gidecekmiyiz. kendi adıma hayır... hedef zaman belirledim. oğlum tus u kazandı. ihtisas 5 yıl sürecek... o zamana kadar kaç olursa olsun devam... tabiki bu bana özel bir hedef...herkes bir zaman periyodunu kendine uyarlayabilir .patronun ivedikliğini bilmiyor değiliz bu arada ..herkes için hayırlısı..
Sayın Filozof egeen hiçbir zaman kendi dinamizmi ile bu fiyatlara gelmedi. Bölünme havucu hep kullanıldı. Ancak bunu da hep başkasıyla kullanıp hareket yaptı. İlk ciddi yükselişini Kartonsan sayesinde yaptı. O bölününce epeyce süründü. Sonra boschfren hareketlendi ve başlangıcında artmak zorunda kaldı. Çünkü boschfrenin 10 bin olduğu yerde beş binlerde olamazdı.
Şimdilerde çok yanlız kaldı. Konya egeene egeen Konya'ya bakar oldu. Al birini vur ötekine. Tencere kapak... Bunlara ayar çekecek başka bir sermaye artırımı yapacak düşük sermayeli de yok gibi. O nedenle birine dair sermaye artırımı haberi olmadan bu tahtacı harekete geçirmez.
Utanmıyor ki Bfren 1000 desek bölünmemiş hali 13325 oluyor ve şu anda!Egeen hala 14.200de sevgili esentepe54.Yandik bittik öldük demiyoruz, dolar olmuş 32.30 yaptığı fabrika için 50 Milyon Dolar harca(kredi çek)ama gel gör ki sermayen 3.150.000???En az 1.615.000.000 olmalı ki biz hala 18.447.5tan niye 14.000 e düştüğünü sorguluyoruz!
Sevgili Dr.Derman yazdığın ilacın fiyatına döviz kuruna her gün bakmıyor musunuz?Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz da Egeenin fiyatına bakmayın diyorsunuz?Aralık 2023 fiyatına geldi oysa sizin maaş 6 ay önce ne kadardı şimdi ne kadar bir de temmuz zammı var onu da katın!Arsa aldınız diyelim gidip bakmadınız 6 ay sonra istimlak edilse ne yaparsınız bizim durum da bu!İstimlak eden de robotçular:) hadi bakalım rızanız da yok:)
Sevgili Filozof, sayfaya çok emeğiniz var , emeğe saygı gereği kendi mantığımla cevap veriyorum..Serzeniştinizde haklısınız . ancak burası Mantık ve pozitif veriler ile işleyen bir borsa değil. Yasalar da KY yi koruyacak şekilde düzenlenmemiş. Denetleyici kurumlar düzgün çalışmıyor.. Yani coğrafya kader ise geriye basit bir mantıkla zamana oynamak kalıyor..Daha önce 2014 yılına ait bir gazete sayfası paylaşmıştım Egeen 72 tl yazıyor. Ben de 2.5 yıl oldu tanışalı diye özellikle vurguladım. Buranın daimi müdavimleri zaten çıkarmıştır maliyetimizi..o yüzden kendi adıma öldük bittik demiyorum..dedim..Ha ilerde dermiyim bilemiyorum ..onu zaman gösterecek..
Trade yapın, alın satın ama Dolar bazında hep karda olun. Geri kalanı zaman halledecektir.
FK ve Pd/dd verileri pahalı diyor. YAtırımların bitmesi ile veriler düzelecektir sabır sabır sabır.
O zamana kadar ya sabır !..
Sadece Bedelsize Yatırım yapmak finansal cahilliktir !..
Açık ve Serbest piyasa ekonomilerinde feci zarar yazdırır. Egeen 97% ihracat yapan bir firma ve kapasitesini 2.5 Kat arttıracağı için
yatırım yapılır. İçerisinde çok bedelsizci olduğu için gereksiz ve lüzumsuz yere 35% lik çıkış yaptığında yatırımın belli kısmı bedelsizcilere devredilir. Asla belli fiyat belli hedef koymam firma karlılıkta beklentilerimi karşılıyorsa ise mezar vade tutarım. Beklentiler masada duruyor ama Spek/Patron fiyatı aşağı alıyor ise cevap basit, Az dan az çoktan çok gider.
Dip NoT : Alark da durum aynı, Orada da aynı patrondan var kağıda gireni eziyor.
Kısaca patron spek el ele borsa da her yerde eğleniyorlar.
14300 üzerinde kalsa bari de bir umudumuz olsa 🫣
15 Mayıs 2024 11 Mayıs 2024 tarihinde güncellemelerle yapılan onay beyanı