nisanın ilk haftası ne kepçe kalır ne de kamyon. göstermelik icraat, ama adamlar dinazor parkı açtı belki burayada üç beş dinazor koyarlar
nisanın ilk haftası ne kepçe kalır ne de kamyon. göstermelik icraat, ama adamlar dinazor parkı açtı belki burayada üç beş dinazor koyarlar
Bildiğin muz cumhuriyetlerine benzedi ülke...
Ama onlar bile daha mutlu ve huzurludur.
Deniz, güneş, muzlar, ananaslar filan... yaşayıp gidiyorlar öyle...
Ne stres var ne bişey.
Ah Türkiye, vah Türkiye...
Odurga bölgesi ile ilgili e devlet sorgulamasinda bu kayit var!!!
Diğer (Konusu: 81270 nolu parselasyon planına ilişkin Yürütmeyi Durdurma ve İptal Kararları vardır (Ankara Büyükşehir Belediyesinin 13/03/2019 tarih 23493 sayılı yazısı gereği). )
Tedbir amacli alinmis bir karar olabilir yüklenici firmanin(vadi gurubu) herhangibir usulsüzlük yapmasini önlemek amacli satis tapu devri gibi amacli olabilir diye düsünüyorum arsa sahiplerinin ikinci bir hezimete ugramasida sözkonusu olabilir vadi gurubu devir aldigi yerleri satsa ki sattigi yerler var deniliyor imarin iptali sonuclaninca arsa sahipleri tekrardan kendi yerlerine sahip olamaya bilirmi?? sonucta birileri para ödeyerek bu yerleri aldilarsa haksahibi kim olacak?? resmi bir aciklama olsa en azindan belirsizlik ortadan kalkar herkez kendine göre bir fikirde bulunuyor gerci devletede bir güven kalmadi bugün böyle dedigine yarin öyle degil deyip cikiyor isin icinden arsalarin %60 gitti elimizden hala bir sonuc yok tarim alani ilan edin verin tarlalarimizi bari kurtulalim dünyada emsali görülmemis bir soygun vurgun devletin aymazsizligi ne ankaraya ne baskente nede türkiyeye yakismiyor nereden nereye derken bu durumu güngelip düzeltecek bir iktidar gelirse oda diyecek arsalariniz elinizden aliniyordu ve hicbirsey yapamiyordunuz nereden nereye bak bugün böyle birsey varmi diyecektir diye ümit ediyorum.
en iyisi hobi bahcesi yapalim birtarafi cayyolu birtarafi incek manzarali yakariz mangalimizi caykeyfi yapariz en azindan!!!
Orbor ve yandaşları😀
Forumda durmadan kazıklandınız vs diye yorum yapıyorsunuz arkadaşlar madem buraların olmayacağını düşünüyorsunuz bu forumda işiniz ne? İşsizmisiniz insanların moralini bozmaya çalışıyorsunuz temel atıldığını söyledik, çalışmalar sürüyor dedik; inanmadınız resim gösterdik şimdide seçimden sonra durur diye ortalığı karıştırıyorsunuz...
Arkadaşlar bu ve bunun gibi arkadaşlara inanmayın, arsalarınıza sahip çıkın; gülen siz olacaksınız. bu arkadaşlar ise burda yazdıklarıyla kalacaklar...
http://m.hurriyet.com.tr/yerel-haber...qR8Ex_W6sIdv9s
3 sene önce de yazıyorlardı o haberleri...
Hiç bişey olmadı.
Seçimin ertesi günü görürsün proje filan kalıyor mu. :kahkah:
yandaş olarak benide kastediyorsanız öncelikle Şunu belirteyim ben Sn ORBOR un yandaşı değil destekçisiyim. Sn orborla ne tanışıklığım var nede görüşmüşlüğüm. adam sonuna kadar doğruyu söylüyor ama inanmak istemiyorsunuz. Ama üstüne basarak söylüyorum bu bölgeye yatırım yapmış ve binbir kere pişman olmuş birisi olarak hayal aleminde yaşıyorsunuz. ayrıca işsiz güçsüzde değilim bu forumda kimsenin babasının malı değil herkes saygı sınırları içerisinde fikrini beyan edebilir.yandaş diyince aklıma sadece terto ve ekibi geliyor ve onların üfürmeleri
Sn. Mavsaro ile bir tanışıklığımız ya da işbirliğimiz yok.
Sadece bazı konularda hemfikir olduğumuzu görüyorum.
4-5 senedir bahsi geçen bölgeyi izliyorum ve gayet de iyi tanıyorum.
Son 3-4 senedir bu bölge sürekli olarak birilerini dolandırma amaçlı kullanılıyor.
Buradan son 5 senede arsa alıp kar eden 1 tek kişi bulun bana.... Kim kar etmiş?
Sadece uyutulup kandırılıyorsunuz, bunu fark etmenizi sağlamanın neresi yanlış???
Tertip denen dangalak da, kayboldu gitti. 3 sene önce bölgeden arsa alan herkese kafasına göre birer daire dağıtıyordu...
Sayın Orbor lütfen siz doğru bildiklerinizi söylemeye devam edin. sizin gibi doğrucu davutlara ihtiyacımız var. yıllardır terto paşa milleti 5 daire 10 daire alırsınız arsanız şu kadar eder sakın satmayın aşağı solak a yakupabdal yol kenarınada bakın diyerek eldeki arsaları itekledi. insanımızda sağol terto elini ayağını öpeyim diye alkışladı. sonuçta umutlarda tükendi paralarda....
Eğer seçimden sonra projeler devam eder, bekleyen imarların da geçmesi için adım atılırsa, ancak o zaman buralardan bir şeyler olabilir. Şimdi seçim öncesi 3-5 tane kamyon gördünüz diye atlamayın, kanmayın diye uyarıyorum.
3-4 sene önce paranı faize ya da dolara koysan bile paran 2 katına çıkmıştı. Bu arsaları alıp yanan çok oldu...
70000 tl bütçe ile tarla tavsiye eder misiniz
Alıntı:
Tertip denen dangalak da, kayboldu gitti. 3 sene önce bölgeden arsa alan herkese kafasına göre birer daire dağıtıyordu...
Tertip arsaları millete çaktıktan sonra tatile Maldivler'e gitti. Deniz, kumsal, güneş, içkiler,karı-kız gani gani,
misssssss, misssssss!!!!!
70.000 bütçe ile Maldivler tatili tavsiye ediyorum.
nasıl olsa sana bu tarlayı 70 bin'e sattıktan sonra tertip denen şahsiyet Maldivlere tatile gidecek.
paraları da çatır çatır yiyecek.
bari sen ye.
tertip zıkkım yesin!!!
e şimdi hasseeki de kazanamadı ne olacak burdaki arsalarımız???
Yeni belediyenin atacağı adımlara bağlı.
Her şey başa döndü yani.
Belki yeni CHP belediye bir şeyler yapar.
Oralar Çankaya'ya bağlı.
Sonuçta CHP Çankaya'yı, Çankaya da CHP'yi sever.
Bir bakıma daha iyi oldu.
Eski belediyenin bir adım atacağı yoktu zaten oyalayıp duruyorlardı.
Defolup gittiler.
Yabdaldaki 894 parsel tarlamla ilgili e-devlette şöyle bir beyan var, 2018 aralıkta düşülmüş, 3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi*
Bilgisi olan buradan paylaşabilir mi? Nedir ve ne yapmayalım?
Google da arattırdım fakat bulduklarımı anlayamadım.
Ada parsel duzenlemesi yapilmis demek. Atiyorum eskiden 290 parsel idi arsaniz simdi oldu 101 ada 100 parsel gibi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Albayrak ve Orbor , yardımınız için teşekkürler
Bölgenin hak ettiği değere ulaşması için Sn Mansur Yavaş tan randevu alınması gündemde..
https://m.facebook.com/groups/139700902876871
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ankaradaki gelişmeleri takip edebilirsiniz
Ankara Gelişiyor (@ankaragelisiyor) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/ankaragelisiyor?s=08
https://m.facebook.com/ankaragelisiyor
Eeeee nooluyo şimdi?
Hala hiç bir gelişme yok mu?
imar geçmiyor mu?
Amma kazıklanmışız yahu...
896 parsel 3402 Sayılı. Kadastro Kanunun 22. Md. Fıkrasının (a) Bendi Gereği Belirtme. 3402 Sayılı Kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir. 21/12/2018 97536
Diğer (Beyan) Diğer (Konusu: Mühye Mahallesi 896 parsel ile karataş Mahallesi 1094,1074,1297,29637 ada 1,19643 ada 1 ve 19645 ada 1 nolu parsellerin mükerrer olduğu tespit edilmiştir. ) Tarih: 01/01/1900 Sayı: -
Mansur Yavaş'da bi işe yaramadı.
Hala imarla ilgili adım yok...
Yakupabdal Karataş Mühye Güney Ankara takip edelim. Katkıda bulunalım, güzel günler herzamankinden daha yakın.
https://m.facebook.com/home.php
Mahkeme Gökçek'in bir projesini daha iptal etti
Mimarların açtığı dava sonucu Danıştay 6. Daire, Ankara’da 11 kentsel dönüşüm alanı kararı iptal etti, yaklaşık 30 milyon metrekare alan yeniden tarıma kazandırıldı.
61 Shares
22
31
19.07.2019 17:49 Karakter boyutu :
Ankara 2. İdare Mahkemesi İmrahor Vadisi 2018 İmar Planı’nın yürütmesini durdurdu. Kanal Ankara projesi suya düştü.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin verdiği hukuk mücadelesi sonuç verdi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, düzenlediği basın toplantısında “Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na açtığımızı davalarda Danıştay 6. Daire, 11 alanda kentsel dönüşüm kararını iptal etti. 8’i tarım arazisi çoğu Gölbaşı’nda bulanan kentsel dönüşüm alanlarına dair kararının iptal edilmesiyle yaklaşık 30 milyon metrekare alan tekrar tarıma ve Ankara’ya kazandırılmış oldu. Öte yandan yine Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak açtığımız dava sonucunda Ankara 2. İdare Mahkemesi, İmrahor Vadisi’ne ilişkin 2018 planına da yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2016 planı da durdurulmuştu. İmrahor Vadisi’nin planları iptal edildiği için İmrahor Vadisi daha fazla yapılaşmaya açılma sürecinden kurtulmuş oldu. Kanal Ankara Projesi suya düştü†dedi.
“ANKARA’YI YAŞANABİLİR KENTE HALİNE GETİRME FIRSATINA DÖNÜŞTÜRÜLMELİâ€
Candan, Büyükşehir Belediyesi’ne, “Bu alanlar iptal edildiğine göre tekrar bu alanların tarım arazisi olarak kullanılması sürecinde, toplumun en çok ihtiyacı şu anda ekonomik kriz ve gıdaya sorumluluğun artığı bir dönemde, bu tarım arazilerinin kırsal çevre müdürlüğüyle birlikte yeniden planlanması ve programlanması gerekiyor. Bizim açtığımız davalar aslında Ankara’nın yeniden gelişimine onarılmasına geleceğinin tasarlanmasına ilişkin hem belediyeye hem Ankaralılara bir fırsat sunuyor. Büyükşehir Belediyesi bunu işbirliği içinde meslek odaları ve Mimarlar Odası ile birlikte yapabilir. Birlikte yöneteceğiz söylemleri var ancak, bunu hayata geçirecek herhangi bir eylemlerini henüz göremedik. Lehimize daha fazla karar bekliyoruz. Büyükşehir aldığımız iptal kararları, katılımcı bir yöntemle Ankara’yı yaşanabilir kente haline getirme fırsatına dönüştürülmeli†diyerek çağrıda bulundu.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KARŞI AÇILMIŞ KAMU YARARINA İLİŞKİN 850 DAVAMIZ DEVAM EDİYORâ€
Candan, sözlerine şöyle devam etti:
“Danıştay 6, Daire, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Cumhurbaşkanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesine karşı Gölbaşı Hacılar, Hallaçlı, Vehimmetli ve Çayırlı Mahalleleri, Çankaya Karataş, Mühye, Çayyolu Mahallesi, imrahor, Etimesgut İlçesi Fevziye Mahallesi, Yakupabdal Mahallelerinde bazı alanların Kentsel Dönüşüm Proje ve Gelişim Alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu’nun (Cumhurbaşkanı) kararlarını iptal etti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak çok uzun süredir, 25 yıldır hukuksal mücadele sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılmış kamu yararına ilişkin 850 davamız devam ediyor.
Türkiye’de ‘Her şey çok güzel olacak’ söyleminin enerjisinin ve umudunun da etkisi olduğunu düşündüğümüz yargı süreçlerinde inanılmaz bir iptal kararlarıyla karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’na açtığımız 11 kentsel dönüşüm davasında iptal kararı geldi. Gölbaşı Hacılar, Hallaçlı, Vehimmetli ve Çayırlı Mahalleleri, Çankaya Karataş, Mühye, Çayyolu Mahallesi, imrahor, Etimesgut İlçesi Fevziye Mahallesi, Yakupabdal Mahallesi ve birçok alanda kentsel dönüşüm kararına iptal kararı geldi. Bu 11 kararın içerisinden 8 tanesi özellikle Gölbaşı bölgesinde yer alan alanların toplam yaklaşık 30 milyon metrekare tarım arazisini içeriyor. Kanuna aykırı bir şekilde 2015 yılında tarım arazilerini kentsel dönüşüm alanı ilan ettiler. Dolayısıyla bu kararların iptal edilmesiyle birlikte 30 milyon metrekare tarım arazisi tekrar Ankara’ya kazandırılmış oldu bunun önemli olduğunu düşünüyoruz.
Özellikle İmrahor Vadisi’ni ve Elmadağ Vadiler sistemini etkileyecek çünkü burası bir hava koridoru, sulak alan Bütün bunlar Ankara’nın doğal ekolojisini koruyacak hava kirliliğini azaltacak ve iklim stabilazasyonu sağlayacak alanlardı. Bu açıdan büyük önem taşıyor. Her bir kararın gerekçesi çok ilginç , ‘Siz bütün bunları planlamamışsınız, siz bu işleri bilmiyor musunuz’ demeye getirecek gerekçeler yazılmış. Özetle bunlar buraya planlanmaz’ diyorlar. ‘Hiçbir üst ölçekli planlara uymuyorsunuz, kentin gelişimini alanın potansiyelini bilmiyorsunuz’ tarzında ifadelerle bu alanların kentsel dönüşüm kararları iptal edilmiş oldu.â€
GÖKÇEK’İN “KANAL ANKARA†PROJESİ SUYA DÜŞTÜ
Candan, şunları kaydetti:
“Gökçek yine çok üzülecek. İmrahor Vadisini ranta açmaya çok önem veriyordu. 2016 yılında ve 2018 yılında bir plan yapıldı. 2016 yılındaki palana yürütmeyi durdurma kararı aldık. Yürürlükteki 2018 plana da bugün yürütmeyi durdurma kararı geldi. Burası Ankara’nın son vadisi hepimizin gittiğinde nefes alacağı, Şereflikoçhisar’dan başlayıp, İncesu deresinden, Gençlik Parkından, AOÇ’ye kadar uzanan kentsel yeşil alanın en önemli parçası İmrahor Vadisi planları iptal edildi.
Gökçek’in kanal Ankara projesi ve yapılaşma hayalleri bir kez daha suya düştü. İmrahor Vadisi Ankara’ya çok yakın. Bir rüzgar koridoru bir sulak alan, şu anda bile Büyükşehir Belediyesi bir toplu taşım koysa sadece çok küçük düzenlemelerle en temel ihtiyaçları çözecek bir organizasyon yapsa yapmış olsa insanların nefes alma yeri haline gelebilir. Ankara 2. İdare Mahkemesi İmrahor Vadisi 2018 planını yürütmeyi durdurma kararı verdi. İmrahor Vadisinin planları iptal edildiği için İmrahor Vadisi daha fazla yapılaşmaya açılma sürecinden kurtulmuş oldu. Kanal Ankara projesi suya düştü. İhale süreçleri de buna bağlı iptal edilmişti.â€
Odatv.com
Kanal Ankara yine iptal arkadaşlar herkese hayırlı olsun
Mahkeme yine iptal kararı vermiş geçmiş olsun
Buralardan bi mok olmaz.
Yıllardır söylüyorum.
İyi kandırdılar herkesi.
Arsalar elde patladı.
Merhabalar Başkana sor sekmesine yazdım. Bu yanıt geldi.
KARATAŞ KÖY YERLEŞİK ALANI VE ÇEVRESİNE İLİŞKİN PLANLAMA ÇALIŞMASI BAŞKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, “Ankara Güney Ekolojik Koridoru”nun Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde oluşturulmasına karar verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Ankara Güney Ekolojik Koridoru”nun Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde kurulmasına karar verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla başlayan “Ankara Güney Ekolojik Koridoru” çalışmalarında detaylar belli oldu. Ankara Güney Ekolojik Koridoru, Kanal Ankara, Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arboretum alanını kapsayan yeşil aks üzerinde 5 bölüm olarak planlandı.
Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesi 7 etaptan oluşacak ve yeşil alanları, sosyal alanları ile ön plana çıkacak. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek.
Proje, içinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümlerini barındıracak.
25 HEKTARLIK ARBORETUM ALANI PLANLANDI
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce Ballıkpınar köyü Dede Gölü mevkisindeki yaklaşık 125 hektar büyüklüğündeki arboretum alanının 25 hektarlık kısmı için uygulama projesi yaptırıldı.
Ankara Gölbaşı Arboretumu, bilimsel, doğal, sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan Ankara’ya katkı sağlayacak. Proje, kent halkı, öğrenciler ve araştırıcılar için bir eğitim ve çalışma ortamı oluştururken, aynı zamanda rekreatif faaliyetleri de kapsayan ve İç Anadolu Bölgesi’nin bitki türlerinin koruma altına alınmasını, insanlarda bitki, doğa sevgisi ve çevre bilinci gibi kavramların gelişmesine de katkı da bulunacak.
Arboretum içinde giriş ve çıkış noktalarında yer alan kontrol yapısı, tuvaletler, çeşmeler, güneş saati ve ikonu, ahşap gazebo, pergoleler ve ahşap köprüler, yapay göl, tropik bitkiler serası ve fidanlık seraları bitkisel peyzaj olarak İç Anadolu Orijinli Yapraklı ve ibreli çalı ve ağaç türleri, meyve ağacı türleri, sucul bitki türleri, tıbbi bitki tür örnekleri, mevsimlik çiçekler ve çim alanlar yer alacak.
Bu alanda Hacettepe Üniversitesi ile tıbbi aromatik bitki üretimine dönük bilimsel faaliyetler de yürütülecek.
Arkadaşlar hadi biraz canlanın güzel günler yakındır 2020 de otoban üstü planları hızlı bir şekilde ilerleme durumu var duyduğuma göre :)
Ankara Büyükşehir Belediyemiz Meclisinin 15.11.2019 tarih 1513 sayılı kararı ile onaylanan “Çankaya İlçesi Karataş Mahallesi Kırsal Yerleşim Alanı ve Çevresi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı†Başkanlığımız ilan panosunda 1 (bir) ay süreyle askıya çıkarılmıştır.
http://www.ankara.bel.tr/files/1215/...S_NIP_ILAN.jpg