Hisselerinden sıkılan arkadaşlar varsa ben 50.000Lota kadar 0,05 fiyatından alırım.
Printable View
Hisselerinden sıkılan arkadaşlar varsa ben 50.000Lota kadar 0,05 fiyatından alırım.
bir taraftan jenaratör iflas etti diyorlar diğer taraftan da hisse almak istiyorlar
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Sirke...umAciklamalari
bu siteyi takip edin arkadaşlar haber siteye mutlaka düşer iflas edip etmediğini anlamış olursunuz
ben hala inanmıyorum iflas ettiğine dünyanın en büyük jeneratör fabrikasını batırmazlar bence
bu olay ABD nin herhangi bir şehrinde dünyanın en büyük üretim tesisi olsa şuraya yazıyorum ABD hükümeti iktidarı onu kurtarırdı bizde niye korumacılık yok kolay değil herhalde bir marka yaratmak bir devi yarATMAK onu büyütmek nerden baksan 200 milyon dolar zararı var devletin bu batış gerçekleştiği an biz bu paraları sokakta mı buluyoruz da böyle firmaların batışlarına izin veriyoruz
benim burdan teklifim gelin kurtarın bu şirketi bizim hisseler yine değersiz olsun sorun değil yine borsada olmasın hatta bizde olan hisseleri geçersiz saysınlar ama dünya devi şirketi batırmasınlar o kadar emeğe o kadar iş gücüne yazık ekonomi büyümesi bu şekil olmaz batırarak bir yere varılmaz
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Sirke...umAciklamalari
resmi olarak bildirilmemiş mahkeme kararı hala normal de 3 5 gün içinde haber düşmesi gerekirdi
26.10.2014
SAHTE FATURA İLE İSO 500'E GİRDİ
Borsa Gündem Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık dosyasından çarpıcı detaylara devam edip bugün halka arz oyunu…
6.000 YAKIN KAYBOLAN JENERATÖR:*
Genpower, KIRCI GRUP ve EVOİ arasında gerçekleştirilen para transferleri ve sahte faturalar hakkında başlatılan savcılık soruşturması…
Genpower Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu ile Kırcı Jeneratör’ün sahipleri:*
KİRKOR MERT İSRAİLYAN, YILMAZ ERGÜN DURSUN, ŞİRKETİN SAHİBİ KENAN ONAK HAKKINDA NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VE RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇLAMASIYLA SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR.*
Büyük bir kısmı kamu bankaları olmak üzere sahte faturalarla alınan leasing kredileri sonrası; Genpower Jeneratör, İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 listesinde yer alıyor.*
Hem de rekor kırıyor; Şirket 242 sıra birden yükselerek ilk 100 arasına giriyor; 2012 listesinde 242.000.000 TL ciroyla 337’nci sırada yer alan firma; 2013 listesinde cirosunu 818.000.000 TL’ye çıkararak 95’inci sıraya yükseliyor. Bu olağanüstü sıçramanın nedeni ise sahte faturalarla şişirilen ciro olarak gösteriliyor.*
Kamu bankalarının kaybolan jeneratörlerin peşine düşmesiyle; Genpower’ın en büyük distribütörü Kırcı Grubu’nun geçen Şubat ayında 650.000.000 TL borçla iflas erteletme başvurusu yaptığı biliniyor. *Genpower’ın İSO 500 listesinde tırmanışa geçtiği dönemde Kırcı’dan alacaklı LEASİNG ŞİRKETLERİ 6.000 yakın kayıp jeneratör nedeniyle savcılığa suç duyurusu yapıyor.*
Genpower’ın sahibi Müjdat Uslu’nun yanı sıra Kırcı Jeneratörün sahipleri hakkında da yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor.*
Diğer taraftan Genpower’ın İSO 500’de sıçrama yapmasını sağlayan rakamsal çelişkiler de dikkat çekici. Genpower 2013 yılında 818.260.000 TL satış ve 9.301.000 Dolar da ihracat gösteriyor. Türkiye jeneratör pazarının toplam büyüklüğü ihracat hariç 300 Milyon Dolar düzeyindedir.*
Bu da yaklaşık 650 Milyon TL büyüklüğe karşılık geliyor. Genpower’ın ihracatı ise fazla değil * * * * * * * *9 Milyon Doları biraz geçiyor. Pazarda diğer birçok önemli oyuncunun bulunduğu hesaba katılırsa sahte faturalarla satıldığı öne sürülen ve leasing şirketlerinden alınan paraların ciroya nasıl yansıdığı ortaya çıkıyor;*
Diğer taraftan üretici firmalardan alınmış gibi gösterilen ayrıca ithal edildiği öne sürülen jeneratörlerin de alınmadığı leasing şirketlerinin yaptıkları tespitlerde ortaya çıkıyor. Bu arada, BEYMEN’den bir yıl içerisinde yapılan 12 Milyon Lira alış veriş ve bir kamu bankasına bağlı leasing şirketinin genel müdürü krediyi verdikten bir ay sonra görevinden ayrılması soruşturulması gereken konuların başında yer alıyor. *
2013 YILI BAŞINDA OPERASYON BAŞLIYOR;
Kirkor Mert İsrailyan ve Yılmaz Ergün Dursun 2013 Ocak ayında isimlerini değiştiriyor.*
Sahte faturalarla cirosu şişirilen ve leasing şirketlerinden MİLYAR LİRAYA yakın kredi temin eden Genpower ve Kırcı Grup halka arz için hazırlıklara 2013 yılı başında başlıyor. *
Kırcı Grup ile Genpower Jeneratör arasındaki sahte fatura trafiğinden habersizdir. *
LEASİNG ŞİRKETLERİ haberimiz üzerine harekete geçmiş ancak yaptıkları baskınlarda satılmış gibi gösterilen jeneratörlerin ortada olmadığını belirlemişlerdi.*
SAHTE FATURAYLA ŞİRKETİN CİROSU ŞİŞİRİLİYOR OLMAYAN STOKLARLA ŞİRKETE FAHİŞ BİR DEĞER BİÇİLİYOR.*
KAMU BANKALARI YANİ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKININ OLDUĞU KURUMLAR 600 MİLYONA YAKIN BORÇLU KONUMA GETİRİLDİKTEN SONRA YATIRIMCILARIN CEBİNDEKİ PARAYA GÖZ DİKİLİYOR.*
TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Alp ve Mehmet Nureddin Çevik Devreye giriyor; Prof.Dr. Ali Alp ile Nureddin Çevik;*
Kervansaray, Ataç İnşaat gibi birçok şirket birlikte; Prof.Dr. Dursun Ali Alp’e 50.000 Lira huzur hakkı ödüyor; Genpower Jeneratör yönetim kurulu üyeliğine getiriliyor ve %1 oranında ortak oluyor.*
2013’de, Gediz İplik, Ataç İnşaat alınıp, Genpower ile birleştirilip halka arz yapılacak; Ataç İnşaat Müjdat Uslu’dan 4 Milyon Lira istiyor ve para ödemiyor satış iptal oluyor; SPK’dan Metin Yüksel yönettiği Latek Holding’e rotayı çeviriyor. Sermayesi 85 Milyon Lira olan Latek Holding yaklaşık 53 Milyon Liraya satın alınıyor ‘birleşme yol haritası’ açıklanıyor.*
Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş.’nin hazırladığı rapor yaklaşık %2,66 artırılacak sermayenin 3,1 Milyar TL değiştirme %24,8 hesaplandığında; Latek Holdingin piyasa değerinin 46.550.000 Lira olduğu ve Latek Holdingle birleşme sonrası esas piyasa değeri 127.500.000 lira baz alınıyor ve şirkete yaklaşık 3 Milyar Lira değer biçiyor.*
Çevikler ve Prof.Dr. Dursun Ali Alp ilişkisi KPMG Akis’in yapdığı biliniyor. *
Latek Holdingin 85 milyon lira tutarında ödenmiş sermayesinin birleşme nedeniyle 1.133.472.667 lira artırılarak 1.218.472.667 TL çıkarılacağı ve artırılan tutarı temsil eden payların Genpower'ın mevcut pay sahiplerine bedelsiz olarak verileceğini beyan ediliyor; Bu açıklamaya göre; 1.218.472 yeni hisse ortaya çıkacak, Kervansaray Yatırım Holdingde de benzer bir birleşme yapılmış yaklaşık 580 milyon yeni hisse ortaya çıkmış ortaklarda bu hisseleri borsada satmaya başlamıştı.*
Mehmed Nureddin Çevik, yine halka açık şirket olan ve Gözaltı Pazarında işlem gören Genpower’ın %6,9’una 7,5 Milyon Lira karşılığında ortak olduğunu açıkladı.
Müjdat Uslu, bağımsız denetim şirketine 3 Milyar Lira değer biçtirdiği 1,2 Milyar Lira değerden halka açmak istediği 120 Milyon Lira sermayeli Genpower Jeneratörün %6,9 oranında hissesini 7,5 Milyon Liraya Mehmed Nureddin Çevik’e 7,5 Milyon Liraya satarak şirketin gerçek değerini belirlemiş oldu.*
Enver Çevik’e 110 Milyon Lira değer biçilerek hisse satışı yapılırken yatırımcılara 1,3 Milyar Lira gibi oldukça yüksek bir değerden hisse satışı yapılmak istendi.*
Genpower; Müjdat Uslu’ya satıldı; Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı satın alınarak 29 Nisan 2013 tarihinde İCG Yatırım Holding; Enver Çevik’e satıldı. Enver Çevik; Genpower’ın patronu Müjdat Uslu’ya sattı.*
Gediz İplik 4 Milyon Lira ödeyemeyen Müjdat Uslu, Gözaltı Pazarındaki İCG Yatırım Holding hisseleri 7 Milyon Liraya alır almaz şirketi 11 Milyon Lira çıkardı;*
Müjdat Uslu, Çevikler, TOBB üniversitesi öğretim üyesi ve SPK’lı Prof.Dr. Dursun Ali Alp tüm planları hazırlıyor ayrıca; Işıklar Holding, Kervansaray Yatırım Holding, Genpower Jeneratör, Ataç İnşaat’a da danışmanı olan Prof. Dr. Dursun Ali Alp; Prof.Dr.*
Ali Alp eski SPK çalışanıdır.*
Enver Çevik ve Müjdat Uslu ile bağlantılı; İCG yatırım holdingi satarak 5 defa borç ötelemesi yaparak parasını alamayan Enver Çevik dir.*
Gen Yatırım Holdinge ortak olduğunu bunun kamuoyundan gizlendiğini BORSA İSTANBUL ortaya çıkarmış; 1.250.000 hissesi Enver Çevik’in Müjdat Uslu’ya sattığı İCG Yatırım Holding & Gen Yatırım Holdinge çevrilmiş ve Genpower Jeneratörün yaklaşık 120 milyon liraya hisseleri nominal değerden bu şirkete satılmıştı.*
Şirketin hisselerinin değeri 1,5 Liradan 40 Lira seviyesine kadar yükselmişti, son fiyatı 20 Liranın altına gerileyen hisseler; Gözaltı Pazarında işlem görüp; Enver Çevik, Müjdat Uslu’dan yaklaşık 8 Milyon Lira alacağı için o dönem değerle 50 Milyon Liralık hisse rehin aldı. Müjdat Uslu, İCG Yatırım Holdingi alır almaz halka açık şirketin kasasındaki 11 Milyon Lirayı kendi şirketine aktarmıştı. **
Genpower sahte faturalarla şirketin cirosunu yükselttiği dönemde Prof.Dr. Dursun Ali Alp ve Nureddin Çevik şirketin ortağı konumundaydı. Şirketin %6,9 oranında hissesini elinde bulundururken aynı zamanda şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Alp %1 ortağıdır.*
Genpower Enerji hisseleri rehinlidir. Genpower Enerji, Latek Holdingi Müjdat Uslu’ya satan Levent Erdoğan parasını tahsil edemediği gibi yapılan işlemlerden dolayı şirketi zarara uğrattığı gerekçesiyle 64 Milyon Lira para cezası ve Metin Yüksel; SPK suç duyurusunda bulundu;*
Müjdat Uslu, 64 Milyon Lirayı ödemesi için Levent Erdoğan’a dava açtı; Müjdat Uslu, bugüne kadar satın aldığı hiçbir şirket için bir kuruş para ödemesi yapmadı. Borcunu isteyenlere Enver Çevik’ten satın aldığı ve ismini Gen Yatırım Holding olarak değiştirdiği şirketin hisselerini rehin veriyor; Levent Erdoğan’a verdiği, Genpower Enerji hisseleri kritik önem taşıyor.*
Levent Erdoğan ve diğer ortaklar izin vermediği sürece Genpower; Gen Yatırım Holdinge satılamaz ya da birleşme yapamaz...*
Hafizamiz tazelensin