Hayır yok, korkmayın :)
Printable View
Sayın pilavlı bu işlemi bir örnekle açıklar mısınız?
mesela şu an ekranımda NiSAN SATIŞ:936.28 TL HAZİRAN ALIŞ:984.30 TL FARK:48.02 kuruş
aynı şekilde HAZİRAN SATIŞ:936.07 TL AĞUSTOS ALIŞ: 1047.30TL FARK:111.23 kuruş
burada hep kısa vade sat uzun vade al şeklinde düşündüm. ama siz NİSAN SAT-- HAZİRAN AL--- AĞUSTOS SAT DENKLEMİ İLE İLERLEDİNİZ. bu işlem nasıl oluyor?
HEDGE mekanizmasını nasıl işletiyorsunuz?
Altın TL vioptan bahsediyorsunuz: Nisan-Haziran farkı 48, haziran-ağustos farkı 62 kuruş. Bunların aynı olması beklenir, farkın azalması beklentisine göre pozisyon alabilirsiniz ama çok da büyük bir fark değil 20 kuruş veya üstü olursa denenebilir. Burada kesin garantili kazanç yok, risk var, ama düşük bir risk var, altın/TL fiyatının artıp azalması sizi etkilemez, aradaki bu farkın azalmasında kar, artmasında zarar edersiniz.
Nisan-haziran farkı açılacak pozisyonu için nisan vade al, haziran vade sat yapacaksınız.
Haziran-ağustos farkı azalacak pozisyonu için haziran vade sat, ağustos vade al yapacaksınız.
Fark eşitlenince ya da azalınca da hepsini aynı anda kapatacaksınız.
Kardan %10 stopaj kesiliyor.
Bence boşverin bunu karmaşık iş ya da çok küçük tutarla (birer kontratla) deneyin kendiniz öğrenin.
Dolar/TL'de ileri vadelerde de yapabilirsiniz.
ISGYO tavan serisini bozdu, bu sabah hem hisse hem de vadeliler taban açtı.
Koskoca 30 kağıdı diye giriyorsunuz ama ufak kağıtlar gibi tavan ya da taban oluyor ve alıcı/satıcı yok. Mesela pozisyonu kapatmak istesem kapatamıyorum şu anda, işlem yok. Bu da başka bir risk mesela. Neyse çok önemi yok ama yaşadığım iyi oldu.
kağıt üstünde küllüm zararda pozisyonum. şaftı kaydı.
Viop olayını öğrenmek için dün hesap açtım bugunde arbitraj olayıyla başlayayım dedim. Şimdi 100 lot sahol spottan aldım. 1 kontrat saholde viopta nisan vadeliden satış verdim. Alışlarımı şuan aynı anda yaptım. Şimdi ay sonuna kadar bekleyip aynı anda spottaki saholleri satıp vioptaki saholüde kapatacağım değil mi.