Keko bende yüklü girdim kardeş.Ytd
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
DEMİR/DEMİR DIŞI METALLER
Yılın ilk yarısında, sektörün kaybı yüzde 18 oldu
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu: "Sektör olarak yılın ilk yarısını yüzde 18'e yakın bir küçülme ile kapattık. Şubat ayında yaşanan asrın felaketi niteliğindeki depremin büyük etkisini yaşadık. Ayrıca AB’de ve dünyadaki resesyonun etkilerini de burada canlı olarak hep beraber yaşadık. En çok düşüşü yaşadığımız ülkelerden biri ABD’de yüzde 29 gibi bir küçülme söz konusu. Hala finansmana erişim konusu en önemli ve birinci madde olarak gündemimizde. Çünkü firmalarımız öz kaynaklarıyla işletmelerini büyütemiyor ve bu durumda dolayısıyla dış kaynak kullanmak zorundalar.
Enflasyonun yaratmış olduğu değer yani maliyetlere olumsuz etkisi de sürüyor. İlk 6 aydaki döviz kurlarının düşük ve enflasyona paralel gitmemesi de ihracatı olumsuz yönde etkiledi. Şu anki kurun seviyesi aslında enflasyona yine çok paralel bir çizgide değil ama en azından bir nefes aldırdı. Bundan sonraki süreçte beklentilerimiz enflasyona paralel bir döviz kurunun seyretmesi, faizlerde gerileme, finansmana erişimde kolaylık şeklinde. Bunların gerçekleşmesiyle biz ihracatlarımızı tekrardan eski seviyelere çıkarmak ve hatta onların üzerine de çıkarmak için çaba sarf edeceğiz.”
bu yıl ilk çeyrekte de tüm demir çelik sektörü olumsuz etkilenirken kocaer tam tersine satışlarını artırmış idi..o yüzden de bence kocaeri bu özelliğinden dolayı farklı bir yere oturtmak lazım...ben çok umutluyum...sabırla bekliyorum..
Cwen de olduğu gibi Kocaer e ağır geldin ytd.
cwenedeki maliyetim 109,60 tı dostum...başından beridir de hissedeydim....171 den sattım....%55 lik bir kar aldım...2-3 ay içinde...sonuçta kazandım...kısmetimde bu kadar varmış diyorum ben...yani benim yüzümden çıkmamış olsaydı 109 dan 171 e gitmezdi...ben günlük bakmıyorum hisselere...kendi bilgi ve tecrübelerime dayanarak alışlar yapıyorum...gerisi de kısmettir diyorum..ne kadar nasip olur bilemem...kocaerde de bilgi ve tecrübemizin bize söylediğini yaptık..bakalım ileriki günlerde neler olacak ???
gesanda da 19,70 ten itibaren vardım ve aylarca da yorum yaptım...onda da ilk sattığım yer 65,00 civarı idi...kalanları da 230 dan satmıştım..ben forumlarda şefaflığa ve dürüstlüğe önem veririm...isteyen alır isteyen satar isteyen de tutar...ben bu konularda herhangi bir tavsiye vermiyorum..ama olduğum yeri ve düşüncelerimi söylerim...uğursuz olduğumu düşünmüyorum...tabi her yatırımcı da orta veya uzun düşünmüyor %1-3 karı gören hemen realizasyonu düşünüyor buda hissede zaman zaman panik yaratıyor...kısaya hiç bir şey diyemem...
dediğim gibi ikinci ve üçüncü çeyrek bilançoları görmek istiyorum...