Yalnız thy ile sasa nın temel verileri aynı değil, sektörleri aynı değil, thy devasa bir ulaşım nakliye vs, siz daha iyi biliyorsunuz. Yani görüneni söylemek de maniplasyon olmamalı. 70 fk ile 4 fk aynı değil. Neyse
Printable View
6 Aralık 2022 tarihinden itibaren motorin fiyatlarına 69 kuruş indirim gelecek.
Motorin 23 TL
Motorin fiyatları, 30 TL'ye çıkınca, bunu bahane ederek, zam yağdıran, bilimum fabrikalar, üreticiler, nakliyeciler, havayolları, karayolları, şimdi neden salağa yatar ?
Olay bu...
Uygulanan politikalar, GEÇİRMEYE ortam yaratıyor.
Kim kime dum duma.
Kim kime geçirebiliyorsa.
Ya kardeş, motorin indi de, elektrik, doğalgaz, işçilik arttı.
Diyor.
Matematik hesabı boşa.
Birazdan İzmir'den Kuşadası'na gideceğim.
4 litre mazot yakacağım.
Aşağı yukarı 90 TL.
Arabayla tek başıma gideceğim.
Neden toplu taşıma araçlarına bineyim ki ?
Toplu taşıma araçları da 90 TL'ye gidiyor.
İşte matematik.
İşte geçirmece.
VİZYON da bunlar olmazmı?
Nereden buldun?
Kayıt dışını kayıt almaya
Kıyak emeklilik kalkacak emeklilikde hiç bir ayrım olmayacak.Her kez 60 yaşında örnek.
Tüm kamu çalışanları kamuya iş yapanlar artı siyasiler artı belediyeler her 3 ayda mal beyanı yapacaklar.
Bekerlarda ve evlilerde kişisel kazançta %5 çocukluda %10 indirim. 3 çocuk dan fazlaya %5 bindirim.YTD.
TRT ve Diyanet hakkında bir karar.
Kızılay da maaş olmayacak örnek.
Asgari ücret ve emekli maaşlarında bir çıpa belirlemek.
Tüm emeklilerdeki ayrımı kaldırmak(Kamu ve SSK artı Bağkur)En fazla 3 maaş seçeneği(10 bin,13 bin 15 bin)örnek
Kamuda bir kişi tek maaş ve en fazla 70 bin alır denmeli.
VS vs.
Köyler canlandırılacak misal.
Kamuda en fazla 1 milyon memur artı 10 bin araba olacak sınırı.
Polis,Asker,Öğretmen,Doktor lar artı Kimyagerler hariç.
aklıma daha çok deli husus geliyor.Burada eklemeleri forumdaşlardan beklerim.
Zaman aşımıda kalkmalı.
İstiklal mahkemeleri geri gelmeli, karşı devrim heveslileri meydanlarda sallandırılmalı. Geçenki antepte 2 kıza zehir atan odunsu çocukları idam edilmeli. Gece kadına tacize ölüm cezası verilmeli.
Hırsızın eli kolu kesilmeli.
Aklıma gelen adi cezalar bunlar.
6:20
... 5 trilyon 660 milyar dolarik fon yoneten yatirim bankalari ve girisim sermayesi fonlari ile verimli toplantilar yaptim...
... Iktirdarimizin ilk 3 yilinda en az 100 milyar dolar dogrudan yatirim gelecek... Ben bu parayi kesinlikle getirecegim...
... Bagimsiz cok buyuk varlik fonlari var... Onlardan da 75 milyar dolar yatirim alacagim...
Gecen Aralikta yazdim butun kurumsallar diktatorden kurtulmak icin yeni gelen hukumeti destekleyecek diye. Bir buyugumuz Is Bankasi pazarliyorsun dedi. Uzun vadeli bankasi olmayan uzulur.
Japonya ve Amerika ile konustum....
Suudi Arabistan cami projemize...
Amerika baraj projemize ....
Japonya fabrika projemize destek verecek.....
Valla programi izledikten sonra Zubuk filminin bu sahnesi aklima geldi. 50 yildir kaynatilan ve hala pismiyen bir corba hikayesi.
Umarim yaniliyorumdur.
CHP nin hazırladığı iktidar vizyonu programi beklentilerin altında kaldı.
40 yilda bir gelen bir firsat kacmak uzere. 1.Penalti sansi outa atildi. Sans yaver gidipte secime kadar ekonomide beklenmedik kotu gelismeler olup 2.bir penalti sansi dogarsa sayet belki o zaman iktidar mumkun olur.
Muhalefet cephesinde IYI Parti ve Mansur Yavas faktoru kaldi. Bakalim orda ne tur gelismeler olacak.
Gelin şu Sencer Solakoğlunu CB yapalım, bıkmadınız mı hala bu iğrenç siyasetten, onuda geçtim, adamda vizyon desen vizyon uluslararası tecrübe desen en iyisi, eğitim desen en üst, problem çözüm, üretim teknoloji ne ararsanız var, dürüstlük
Yani say say bitmez. Tamda bu dönemde CB olacak biri.
Basari ve basarisizlik faktorunun yarisi liderin arkasinda duran A takimi olan ekibe bagli bir durumdur.
Turkiyede ki siyaset kosularri icin soyluyorum : Bir lider ne kadar donanimli, bilgili ve durust olursa olsun basarinin devami icin liderin arkasindaki A takimin hem bilgi, donanim ve deneyim kalitesinin yuksek olmasi gerekir hemde A takinin lidere bagli ve sadik olmasi gerekir.... A takinin liderini yari yolda terk edip satmamasi lazim.
Bir ornek; ben sahsen Mansur Yavas'in duzgun ve ilkeli kisiligini begeniyorum. Ama Ola ki bir supriz oldu ve millet ittifakin cumhur adayi oldu. Yukarda bahsettigim faktorlerden dolayi Mansur Yavas'in basari sansini cok dusuk goruyorum... . Cumhurbaskanlik suresi 2 yili zor bulur. Adami harcayip satarlar. Siyaset kariyerinede telafisi cok zor zararlar darbeler vururlar.
Cunku Mansur Yavas, kendi siyasi gorusunu savunan ve o siyasi cizgi uzerinde onun arkasinda durabilen onun liderligine inanip ona sadik ve bagli kalabilen bir A takimi ekibini henuz kurmamistir. En buyuk zaafiyeti budur.
Burasi Turkiye.....siyasilerin %80 cikari icin mucadele eder. Cikari soz konusu oldugu an hem partisini hemde liderini satar.
https://i.hizliresim.com/79i42c7.png
Başkanlık tan bu yana basılan para.
Enflasyonun ana nedeni
Ve yan dalıda baskılanan kur ve gelecekde olanlar.YTD.
Sn abartın haklısınız, ama bu adam siyaset dışı ve bağımsız aday olacağı için kadrolarını kendi oluşturacak. Adam tamamen yabancı olduğu hayvancılık alanında bile başarılı , örnek ve yol gösterici olmuştur. Yani başarı tesadüf değildir. En azından iğrenç bir dönemi kapatabilir, siyasiler aklını başına devşirir. Ne bileyim ülkeye azsınamayacak katkısı olur.
Hiç bir yerde tutunamıyanlar siyasi oluyor.
diğerlerinide yazmayayayım.
Adam çok çalışıyor,ama halk duymamazlıktan geliyor,CHP Atamızın ölümünden sonrada durmadan çalıştı,öküz halk umursamadı,onlar illa bizi soyan insan,yalan dolan söyleyenler lazım dedi,ikinci dünya savaşına sokmadı,Kıbrısı aldı bu halka yaranamadı,yan uzantısı DSP ve SHP sağ kökenli partilerlen koalisyon kurdu ülkenin çıkarı için yaranamadı,şimdide altılı masa ile çalışıyor yaranacağını sanmıyorum,halk bizi ziken lazım diyor,bazen diyorumki canıma tak ettiği için ülke 2 parçaya bölünsün,sosyal demokrat köken,sağ köken diye,inanınki sosyal demokrat bölümü hızlan kalkınır,sağ kökendeki sömürücüler aynan bedevi sığınmacılar gibi sınırlarını zorlar,işte o zaman almıyacaksın vuracaksın,herzaman sosyal dayanışmacılık,bölüşümcülük kazanmıştır,örneğin küba devamlı baskı gördüğü halde hala ayakta,fakirmi evet fakir,kimin yüzünden faşist sağ sömürücülerin yüzünden,demekki insanlığın adam olması için daha zaman var,tabiki dünyamızın sistemide önemli,çünkü doğasal olarak hızlan yok olmaya doğru gidiyor,ne bileyimki adam olacaklar,olurda biz göremeyiz,olsunda yeterki görmeyelim:(
Hadi be,o bankaylan 1924 senesinden beri ortaklığımızın azda olsa payı var,geliride 28.09'u Türk Dil ve Tarih Kurumu'na bırakmıştır,ayrıca rahmetli dedemin 2-3 milyar dolarlık vs bağışı bunun içinde değildir,sırt bu öküz halk adam olsun diye,olurmu olmaz,çünkü daha gelişimini tamamlamadı hala pirimat tortusu var:rules:
Adam çok çalışsa ne olacak, sonuçta hepsi tek merkezden yönetiliyorlar. Kim gelirse gelsin, kazanan hep o tek merkez oluyor.
Bakın 2008 e kdr, o tek merkez ülkeyi nasıl rahatlattı, ya sonrası.
Halk aklını başına almadıkça bi ... olmaz. 1 ileri 2 geri devaam.
Ha en büyük tehlike şu an afganistan olmak kültür açısından. Öbüründe ise kuzey ırakın bağımsızlığını ilan, yani şah kale/ şah vezir durumu
1 LİRA 16 KURUŞ ZAMA 69 KURUŞ İNDİRİM
NTV'nin aktardığına göre, 6 Aralık 2022 tarihinden itibaren ise motorin fiyatlarına 69 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
Koyu dinci iktidarımız bop bağlamında.
Güya İsrail düşmanı
Bunların zamanında olanlar
Küdüs başkent oldu.
Mayınlar temizlendi ortodoğu ve işe yaramaz asya (afgan,pak)bize daldılar sınırdan
18 yada daha fazla ada gitti egede
Annan planına destek oldular.Kıbrıs gidiyordu.
Lahmancun ısmarlayıp pkk ya yeni alan aştılar.
Namazı burada kılamamışlar ta Şam da kılacağız diye 200 milyar dolar çöp oldu arı 10 milyon ne üdüğü belirsiz kişiler ülkeme alındı.
Mavi Marmara çöp oldu aynı o gemidekiler gibi güya Gazzeye gidilecekti.
İktidar başta doşt olduğu tüm arap toplumlarla sonra düşman oldu.
Yani omurgasız siyasetler yapıldı itibar kaybımız oldu.
İçerde feto gibi yapılara gelmiyorum daha.
Tüm bunların açıklaması = BOP
YTD.
Bakan Nebati : Sayın Kılıçdaroğlu ,
Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız.
İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.
Nebati : Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşecektir.
Nebati : Sizler, vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı’na doğru, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:
İran’dan dikkat çeken başörtüsü adımı: Yıllardır uygulanan yasak kalkacak mı?
İran’da başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümüyle patlak veren protestolar tüm baskılara karşın sürerken, Tahran’dan dikkat çeken bir adım geldi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...ak-mi-7516445/
Aklıma hemen 70 sonundaki şah dönemi geldi,bende dahil şah rejimine karşıydık,bizim solcu arkadaşlardan bazılarıda irana gitmşti muhaliflere destek amaçlı,ve şah gitti,hemen peşinden dinci rejim geldi durum çok daha kötü oldu,üstelik giden arkadaşlarımız dönmediği gibi haberde alınamadı ve hala ses yok,yani 41 senedir yobaz rejiminiylen yönetiliyor,gelen gideni aratır misali gibi,şah zamanında çoğu şey özgürdü,sadece adam ülkeyi bizdeki gibi saltanatına bağlamıştı,iranda kadınlar hür yaşamda zorbalık görüyor istediği gibi giyinip kuşanamıyor,ilginç olanıda bizdede hala türban tartışması var,acaba hiçmi irandan örnek almıyorlar devamlı iktidarı destekliyorlar,madem öyle gidin bedevi ülkelerine doya,doya bedeviliğinizi yaşayın,kılıçdaroğlu bundan bıktığı için özgürlükçülük adımı attı getirin yasayı dedi,tamda iktidarın istediği gibi oldu devamlı iktidar onu kaşıyor,kılıçdaroğlununda dilini arı soksun,iyilik yapayım derken göz çıkartıyor,yahu karşında normal insan yok insanın anormali var,söylediği her sözde tersini yapıp cayan insan var,her sözü yalan,dolan,yeni çıkarttıkları internet yasasıda bunlara çalışmıyor,amaçları muhalifler...Ne olursa olsun Atamızın kurmuş olduğu rejim ebedi olacak,çok ülkelerede örnek olacak yıkılmayacak,yıkılmasınada engel olacağız canımız pahasına ömrümüzün sonuna kadar,zaten hitabede Atamızda belirmişti,marşımızdada m.akifte belirtmişti,zulum edenler zulümlerinde boğulur dileğiylen.
Almanya’nın Türk loto milyoneri Kürşat para saçıyor
Almanya'da lotodan 9 milyon 900 bin Euro kazanan Dortmundlu Kürşat Yıldırım, bir ayda parasının 1,5 milyonunu harcadı. Berlin’i gezen Kürşat, Gucci ve Versace gibi lüks mağazalardan çıkmıyor. Her gittiği yerde "Ben loto milyoneriyim“ diyen Kürşat, Türk gazetecilerden ise para istiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...ciyor-7516661/
Bizdede 9 milyon dolarlık adamımız var naber:kmk:
https://pbs.twimg.com/media/FjJU4nXXgAE30n5.jpg
:whistling:
Illa bana dokunduracaksin. Bir de simdi bir yerden bulup forkliftci ile karsilastirmissin. Ben 9 milyon dolarlik hissem var demedim!!!
Daha fazla var.
Pandemi yasakları olduğu zaman,Büyük boy tekerlekli valiz 110 tl ye, küçük boy 35 TL satmak icin marketler kampanya ustune kampanya yapardı. .
Simdi,Hayat normale dönmesi ile beraber valiz fiyatları da Teyyareler gibi uçuşa geçmiş..
Bugün bir tane alayım dedim, Kucuk 350,Orta boy 450 TL,Büyük boy 580 TL.,Dediler. .
Neredeyse ,Bir otobüs bileti fiyati ile bir valiz fiyatı aynı..
Tuik de emir ile enflasyon raporu yazanlara duyurulur..!!
Muahahahaha. Internet burasi. Isteyenin istedigi kadar milyon dolari olabilir. Yazilarimin da paradoks stilinde oldugunu anlamayip ciddiye alan bana kiziyor. Ama 11.30'da tavan olsaydi Sulun o gun, gorebilirdin belki dogru olup olmadigini.
İran da bir kız arkadaşım vardı .2019 yılında ziyaretine gittiğimde elini tutup koluna girmek istedim..Saçı sakalina karismis ahlak polisleri,Hooop dediler.Nikahın var mı. ? Dedim Yok..
Ee.O zaman ya mesafli durursun, ya nezarette kırbaça mazhar olursun.., Çıkarken de paraların dan ..!!!..
Hadi o yasağı anladım da,Şehir ici Otobüse erkekler ön kapıdan, Bayanlar arka kapıdan binmeye mecbur etmek neyin nesi anlamadım. .
3 gün zor kaldım o ülkede. .
Įmkani olan İran'li kadınlar , niye türkiye'ye koşuyor , onu çok iyi anladım
Bağnazlık ve laiklik böyle bir şey. ...
Ülke nüfusu %10 = restoranlarda kafelerde oturacak yer bulamıyoruz..
Bizde,; Şeriat ,türban,dinimi yaşayamiyorum diye böğüren, Atatürk'e ve kurduğu sisteme küfür edenleri toplayip ( sözde ) şeriat ile yönetilen İran, Afganistan, arapistan, ülkelerinde 3 er ay yaşamaları için , dönüşümlu olarak oralara göndermek gerekir...
Belki o zaman ,Rahatlık .Demokrasi. Kadın hakları. Nasıl ve neredeymis , laiklik ne demekmis,Türkiyenin kiymetini daha iyi anlarlar. .
Güzel bir söz var şerri ülkelerden avrupaya kaçan müslümanlar gittikleri yere şeriat getirmek için uğraşırlarmış.
Aykaç istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı
Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. 49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için zorlu geçen bu enflasyon sürecinde elimden gelenin hep en iyisini yapmak için gayret gösterdim. Fakat görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen bir takım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte.
Bahçeli'den özür diledi: "Maksadım asla kendisini kırmak değildi"
Bilinmesini isterim ki Gıda Perakendecileri Derneği’nin bugüne kadar hiçbir siyasi yapıyla ilişkisi olmamıştır ve yaptığım açıklamaların hiçbiri işini hakkıyla yerine getiren medya ve basın mensuplarına yöneltilmemiştir. Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen.
Yaklaşık bir ay sonra (Ocak 2023’de) yapılacak Olağan Genel Kurul’da tüzüğümüzdeki iki dönem kuralı gereği görev sürem sona erecektir. Bu süreci bu son gelişmeleri de dikkate alarak derneğimiz üyelerine herhangi bir zarar gelmemesi için, bir ay öncesinden müsaadenizle mevcut görevlerimden ayrılma kararı aldığımı sizlerle paylaşmak isterim.
"Canla başla çalışmaya devam edeceğim"
Bu kararımın, maalesef basına servis edilen ŞOK Marketler Ticaret A.Ş.’nin dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle hiçbir ilgisinin olmadığını özellikle belirtmek isterim. Benden sonra başkanlığı üstlenecek arkadaşımıza başarılar diler ve bundan sonra da tüketicilerimize, yoğun bir rekabet içinde uygun fiyat ve iyi kalitede ürünleri sunmak için canla başla çalışmaya devam edeceğimi bildiririm.
Hocam yakın tarihi bilmeyince,popilist yaklaşımlar her zaman insansaları cezb eder. Yok efendim Japonlar stad temizlemiş,kırmızı ışıkta yolu açmış bla bla.UlAN 1937 DE çinde soy kırım yaptınız.Hitler bile yanınızda ak kaşık oldu.Kimse bakmıyor.
Aha burada bir zahmet okuyun,ölmezsiniz.
https://www.tarihiolaylar.com/tarihi...cin-savasi-296
Aha bu adamlar kadın kıymeti bilmeyenlerinin başında gelir.Geyşalarının baş parmakları ayak tabanına yapışmıştır.
Bu illet millet niye sevilir anlamadım.
İnanmayan buna baksın
https://onedio.com/haber/cin-de-haya...her-sey-531740