Kabul. Bim yatırımcısı o yönden daha şanslı. Ben dikkati faaliyet alanlarına ve ülkenin ihracatındaki payına çekmek istemiştim.
Bim= perakende devi
Koç= ülkenin sanayi ve ihracat devi
Printable View
Hissesine sahip çıkan patron arıyorsanız, ENKAİ üstüne tanımam. Düzenli olarak patron fiili dolaşımdan lot çekiyor.
ABD deki gibi şirketler sürekli “ geri alım” kapsamında düzenli her çeyrek sonrası fiili dolaşımdan hisse alsa, bizim borsamız bambaşka bir resme bürünür. Maalesef o anlayış bizim ülkemizde çok az şirkette var.
Bim özelinde hem patron hemde CFO , fiili dolaşımdan hisse almıştı. Koç holding de bu iş biraz daha aile içi bürokraside tıkanabilir. Misal, Ali Koç hisse geri alımı yapıp, Ömer Koç tan daha fazla paya sahip olamaz gibi gibi. Biraz daha bazı dengelerin korunması lazım.
Alacaksa holding olarak geri alım yapabilirler. Bim’ e göre çok daha teferruatlı bir işlem
Ne biliyim, bu konu uzun uzadıya tartışılır. Paranın maliyetinin %19 dan başladığı yerde, hisse geri alımı yapmak, mevcut yatırımları finanse etmek vs... derken iş uzar
arkadaşlar ben şirkete mail attım herkes daha niye duruyor . bir sorun bu kadar baskı bir sebebi vardır. açıklamak zorundalar, ses çıkartmazsanız fiyatlama böyle olur.