Çok sağlam dolar tahmini yapmış ama farkında olmadan ağustos 2014 yazının tarihi..dikkat..:oleyo:
(belkide farkında)
Bilinmez.
Printable View
Antalya mı İzmir mi ? Değişik açılardan irdelemek isterim. İklim ; izmir rüzgarlı nispeten daha az nemli. Antalya çok nemli.
İş durumu; İzmir de sanayi nispeten gelişmiş. Ama Antalya da hizmet sektörü fırsat. Konut fiyatları ; İzmir de gecekondu çok.Dönüşüm uzun sürer, yeni binalar pahalı. Antalya da durum nedir ?
Konut kira durumu ; bilenler yazabilir. İzmir pahalı. yani Bornova da 2+1 ler yeni bina 1000 - 1800 tl. Buca da 750-1200 tl. Karşıyaka da 1200-2500 tl. çiğli biraz uygun.
Antalya da ev fiyatları site dışı ise 300-350 bin TL.civarına gayet oturulabilir bir ev alınabilir. Ama site içi ve havuzlu ise 550+ diye gider. Kiralar son dönem arttı . Artık düzgün bir muhitten mimumum 1000 TL.den başlayarak kiralık ev bulunabilir. Keper tarafında ise kiralar biraz daha düşüktür sanırım O bölge ile ilgili bilgim yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...45403031/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...45394570/detay
Kira carpani icin ilginc bir ornek. Az once gezerken gordum. kira bedeli yapiyor. Bu durumda insanlar sunu dusunuyor olabilir su anki kriz benzeri durum gecici bu nedenle kirayla idare edelim. Satilirsa da satilir satilmazsa da gunesli gunler geldiginde satariz.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili forumdaslar Gokceada da yatirim yapmak nekadar mantıklı bir iştir acaba bilgisi olan varmı
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Biraz önce sokakta sıcaktan bayılmak üzere genç bir çift gördüm. Başları apartmanların camlarında ellerinde telefon ev aradıkları belliydi. Bahçeye gölgeye buyur ederek su ikram ettim. Yeni evleneceklermiş projeden veya yeni bitmiş 2+1 daire arıyorlar. Marka projelere kafayı takmışlar. Tam 50 dk. dil döktüm, cebinizde nakit yoksa kredi ile büyük borçlara girmeyin dedim. Biraz ulaşım sıkıntısı çekseniz bile yeni gelişen bölgelere gidin, rant oluşmadan alın. Gelişen bölgeler albeni yapıyor ama rantını sizden önce zaten alıyorlar. Bornova da fiyatlar şişti, karabağlara , çiğliye , uzundereye bakın diyerekten gönderdim gençleri.
yazık gençlerin işi çok zor. Biri atama bekliyor, diğeri özel sektörde ve kredi ile daire alacaklar , sıkıntılı iş.
Sayın Ressam çok haklısınız ama şöyle bir algıda oluşturuldu son yıllarda,evlendiysen hemen ev de almalısın....Yahu önce bir önünü gör,biraz birikim yap,gez dolaş,belki bir çocuğun olacak onun masrafları vs..ileriyi düşünmeden;herkes yapıyor biz de yapalım mantığının sonu genelde kötü bitiyor,evdeki hesap çarşıya uymadığı için,Pahalı evlere uzun süre borçlanıp,maddi anlamda aşırı sıkıntıya girip boşanan insanlar var çevremizde...