üstat bu rusya'ya ambargo işi büyürse ve çeliğe de sert önlemler gelrise rus çeliği bizim iç piaysayı vurmaz mı? Çünkü ihracat oranımız düşük ve AB ülkeleri ABD çeliğini tercih ediyor gibi. Ne dersiniz?
Printable View
Farklı bir bakış açısı. Ben tamamen düz adam mantığı ile hesabımı yaptım. Kötümser davrandım. Dediğiniz gibi olsun çok isterim. Tutulan stoğun ekmeğini umarım yeriz.
Şirketin güvendiği bir şey vardır diyerek kendimi avutuyorum. Hiç ses yok. Hisse 1 yukarı 2 aşağı gidiyor. Yatırımcı ilişkileri doğru düzgün cevap yazmıyor. Tamamen puslu bir hava var şu an Ereğli üzerinde.
Bir lot satmadım satmayacağım. Vesbe’ leri elden çıkarıp sasa aldım. 10 gün geçmedi %20 koydu bile üzerine. Ereğli için yapmaya kıyamıyorum. Dursun bakalım. Elbet mutlu edeceği gün gelir.
Nedense içimden bir ses Kasım gibi ufak bir sürpriz yapacak diyor. Nasıl isdmr geçen sene yaptı bizleri mutlu etti. Kasada para kaldıysa onla yapılır mı zaman gösterecek.
Teşekkürler yorumunuz için.
Şunu da ekleyeyim, ilk yarı karımız 827 milyon dolar. Yani hisse başı 23,6 cent. Sadece ilk yarı karı ile 23,6 cent temettü dağıtabilir. Kur Mart sonunda kaç olursa ona da bakmak lazım.
Selam,
Yukaridaki cumleyi su sekilde yorumlamamak lazim sanki.
Su icinde $0.236 temettu cepte.
$827m sadece ilk yari giderlerinden kalan kar diye algiliyorum ben. Atiyorum 3 ve 4te hic satis yapmamis olsa goreceli olarak gider artacagi icin kar miktari dusmus olacak. Yanlis mi dusunuyorum?
Selamlar. Yani hiç satış yapmaz istek tabii ki, giderler sebebi ile zarar açıklarız. Dolayısı ile 827 milyon dolar düşer 500 milyon dolara. Ama şu anda Kasım ayına satış yapıldığı için öyle bişeyin imkanı yok.
Pandemide bile 8,4 milyon ton sattık. Ve her çeyrek kar açıkladık. 3. Ve 4. Çeyrek kar edeceğiz garanti ama ilk yarı karı ile bile 23,6 cent dağıtabilir demek istedim. Bu demek oluyor ki istese daha fazla da dağıtabilir. Geçen seneden içeride kalan 700 milyon doları söylemiyorum bile.
1200-1400 dolar arası kirli kan her yerde temizleniyor, Aralık sonuna kadar da devam edebilir. Sonra herkes daha iyi mizan yapacak. 1200-1400 arasında 2-3 aylık yazılan malların ilave 3-4 ay ertelendiği dahi var. Ana sorun kanın temizlenmesi.
Rusya’da Rus liman teslim 580 dolar. Ama kimse cesaret edip alamıyor. Muhtemelen alamayacak.
AB de Rus Sacı yasaklı, yarı mal yasağına AB tüccarları karşı çıkıyor. Ham mal ile yarı mal aynı ürünün şekil değiştirmiş hali. Yarı mala da yasak gelebilir.
Hurda 330 gördüğünde Twitter de karamsar olan yabancı yayıncılara yanlış düşündüklerini yazdık ve yanıldılar , hurda 372 dolara geldi. Şu net, rusdan mal alamıyoruz ama bu demek değil ki fiyat artacak. Şuan alamıyoruz. Hurda ya kapat ya üret diyecek, elektrikçiler yarın zam gelirse pazartesi 720 dolar açar. İsteyen alsın isteyen almasın modundalar. Habaş ucuz veriyor, 20-25 dolar ama son zaman kimse malından memnun değil. Ucuzluk bundan ileri geliyor.
Bence fiyatlar haftalık 5-10 dolar yani aylık 20-30 dolar artış ile ilerleyecek. Mesela Ocak ayında 780 olabilir.
Geriye ne kalıyor. Tek cümle. EREĞLİ
3-4 çeyreklerde vergi çok şeyi netleştirir. Bilanço büyümesine mi (kurdan dolayı) kara mı gidecek paralar. Kur çok değişmezse vergide üzmez.