Mesela altanlar vs gibi çift taraflı görüşlüler gibimi ?
Printable View
Bu savaş Çin’de sömürge çıkarlarına sahip Batı Dünyası’nın da desteğini alarak uzatılmıştır. Kuomintang lideri Çan Kay Şek, bir yandan Japonların ilerlemesini önlemeye çalışırken diğer yandan da komünistlerin kökünü kazımaya çalışmıştır. Bu savaşlarda Japon ordusunun göz yaşartıcı gazı midori (yeşil), hapşırmacı gazı aka (kırmızı) ve hardal gazının kullanılmıştır.
Japon askerler Çinli asker ve sivillerden intikam alma ateşiyle yanıyor ve hiç tereddüt etmedeJaponlar resmi olarak savaş açıklamasında bulunmamışlardı. Bir savaş başlattıklarını saklamak istiyorlardı. Çünkü bu Amerika’nın kulağına giderse, kendilerine özellikle savaş malzemeleri konusunda büyük ambargolar uygulanır ve bu da onların savaşı kaybetmesine sebep olurdu. Çin, her ne kadar ordularını hazırlasa da, savaş ilanı olmadan Japonların kendilerine saldıracaklarını düşünmemişlerdi.Alıntı:
n Nanking’e yürüyordu. Askerleri memnun eden bir diğer konu ise komutanlarından “diledikleri gibi yağma ve tecavüz yapabileceklerinin” sözünü almış olmalarıydı.
He bunlar statd da çöp toplamış ,la bunların yaş ömrü 76.Hepsi işin içinde .Kimse maval okumasın.
Çok varda ondan vs diye belirttim...birini çok iyi bilirim 79 senesinde,amcası orman bakanıydı bana borcu vardı,bana şunu demişti bu ankara sokakları ne zaman proletarya destekçilerimizin eline geçerse o zaman öderim dedi,peki dedim sen ona inanıyormusun söyle baktı ve devam ettim dünyada 2 büyük güç var,rusya,abd,çin onların içinde zayıfı olanıydı maoculuk vs,bu iki güçler dünya halkını karıştırır,bunların hiçbiri bizi bağlamaz,biz Türküz,Türkünde düşmanı çoktur hep bizi yıkmaya çalışmışlardır bu işte böyledir,peki bize neden ışık yakıyorsun dediğinde abd'ci mhp'den ayrısınız,ben sistemin bazılarını savunuyorum emekçilik bakımından onların emri ile ülkemizi karıştırdığınızdan değil...tabiki o zamanlar bize abd ambargo uyguladığından onlara kızamıyorumda,o zamanın gençliği bir boşluk içindeydi,çünkü Atatürkçü çizgiden çıkmışlardı darlık yüzünden,işte yoklukta böyle bir şeydir,ama liberal odaklı solcular bunun dışındadır çıkarcı olduklarından yanar dönerdir,bizdekilerde zamanında akı destekleyip dışarıya tüğmüştür,hani zatın biri zamanında bolluk vardı diyorya,zaten hiç bolluk olmadı ülkeye abd krizinde oluk gibi para aktı akda har vurup harman savurdu para uygun yerlere gitmedi,ben buna devamlı John Perkinsten örnek veririm ve sonra geldiği gibi ait olduğu yere gitti yatırımcısıylan geride enkaz kaldı,buna neden olan RTE payıda büyük kendi kafasına göre rejim yıkma peşine düştüğü için,nede olsa bob başkanı,neyse konu uzar gider...bilinçli dürüst insanlar hep mücadele içindedir dünyada bu mevzular yüzünden,bir elin parmakları gibiyiz dünyada ülkemizde:wave:
Timarhane iyiymis yine.
https://www.youtube.com/watch?v=kEL1ZoQB1bM
Dedende de iyi para varmis refa baba. Sagolsun bagislari icin. Ne dusunuyorsun peki. Bankalar dikis tutmaz mi sence?
Bak orda Bay Kemal'in rakamlarini koydum. Bu paralar ulkeye gelecek yeni hukumete guvenoyu vermek icin. Bankalardan baska yonu yok buyuk paranin. Sen bu islerin kurdusun, biraz topla bence firsat verdiklerinde. Ben acikcasi bu piyasadan korktum, kuslarimi verecegim bu hafta. Bankalari birakamiyorum ama.
Enflasyon verisi açıklanacak.
Tahminim 3.31
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Ahlak,Vicdan,Adalet,Dürüstlük olmayınca
akp ne açıklasa yalan oluyor.ne açıklarsa açıklasın inanmıyorum.
Benim emekli maaşımdaki el kimin?
İhracat aylık 15 milyar,ithalat 35 milyar,şimdi yalakalar ve iktidar ithalatı görmezden gelir ihracatta uçuyoruz derler.
TÜİK: Tüketici fiyatları Kasım'da aylık %2,88 (Beklenti %3,00)
TÜİK: Tüketici fiyatları Kasım'da yıllık %84,39 (Beklenti %84,70)
Enflasyon %2.88
Tuik çalışıyor. Her kurum çalışmanın hakkına verse..Türk'e örnek alsa.
Zat gençlerlen buluşmuş:notr:...acaba hangi gençlik ?
Vay be dogruymus. https://www.haberturk.com/gundem/hab...nete-bagisladi
KLNMA yine tavana yakın açtı 18.54,bedelli öncesi 13.50 idi:plc:
SASA yine tabana doğru gidiyor %70 kayıp zirveye göre:plc:
BASCM 5.40,bedelliye katıldığımız paylar yine ortada yok,ayın 2'sinde elde kalıp satışa konular R'ler anında satılmıştı,30 senelik borsacıyım ben böyle şey görmedim,2k kadar bunda R hissem vardı 3.50 maliyetli bir hafta geçti üstünden 30 kasım son gündü:notr:
Siz neden bu kadar Sasa ile uğraşıyorsunuz düşünce çok hoşunuza gidiyor olmaliRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogru. Benim hissem 100 kat gitse birak laf soylemeyi, gelip tekmelesen "ne yapiyon kardes" demem. "Pardon onundeymisim" derim, parami saymaya devam ederim.
https://i.hizliresim.com/60fepnu.png
Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım 2022
Tüketici fiyat endeksi ( TÜFE ) yıllık %84,39, aylık %2,88 oldu.
Devletin açıkladığı enflasyona bakan mı var açıklasa ne olur açıklamasa ne olur...
%1-2 arttı der geçer...
Tamamen GÜVENİLİRLİĞİNİ yitiren bir kurum yetkilileri bu hale getirmek için baya çabaladı sonunda başardı sonrasında Ülkeye ne gibi hasar vereceği kimsenin umurunda değil maalesef...
He bu arada Koskoca devler yalan mı söyler?
https://i.hizliresim.com/4oixy9i.png
https://i.hizliresim.com/rvhpxcs.png
günaydın iyi haftalar
günaydın arkadaşlar
güzel bir hafta dileklerimle
İstanbul Bostanın da Güneş Çarpmaları devam ediyor..!!
Yeo,odas,manas,zoren,smartg,huner,karye,gesan,gvin d..Kırmızılar içinde yakıyor cepleri..!!
Bakan Nebati : Kasım ayında enflasyon hız keserek yüzde 84,39’a, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) de yıllık bazda yüzde 157,69’dan yüzde 136,02’ye gerilemiştir.
Nebati : Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere, beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz.
Nebati : Bu gelişmede, uluslararası emtia fiyatlarının nispeten sakin seyri ile küresel koşullardaki bazı iyileşmeler etkili olduğu gibi Kur Korumalı Mevduat ve devreye aldığımız diğer pek çok önlemin Türk Liramızda sağladığı istikrarlı duruş kuşkusuz etkili olmuştur.
Nebati : Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız politikalarla, enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, vatandaşlarımızın alım güçlerini de korumaya devam edeceğiz.
Cok onemli bir veri paylasacagim simdi ilgilenine. Halka arzindan beri bulundugum bu domuzun niye kuslarla prim yapmadigina jeton daha yeni dustu.
Bu TAV ulastirma endeksi ile beraber fiyatlanmiyor, Holdinglerle fiyatlaniyor.
Grafikte bakalim.
Rusya savasindan sonra PEGI/TOMBIK'e gore olmasi gereken yer 170.
Ama degil. Cunku SAHOL ve KCHOL ile bire bir fiyati.
SARI/YESIL: Kuslar
KIRMIZI: Tav
En alttakiler holdingler.
https://i.ibb.co/d6VvmPm/tav.jpg
Ortada bir gariplik var. Tamam Holding ama sadece havacilik ile ugrasiyor. Neyse bunu buldugum iyi oldu. 15 senede dusen jeton boyle oluyormus.
Suna bakin.
1.1.2020 tarihinden bugune gore yuzdesel artislar. Bire bir Koc Holdingle resmen. Malak gibi kuslari takip ediyormusuz demek.
Ne is yapar ki bu holdingler. Bir de o mu cikti simdi.
https://i.ibb.co/q1kvTv6/tav2.jpg
Nasil bir kumpasa girdik arkadas. Fazla seyle ugrasmayalim diye kuslari sectik. Herseyi yapan herseyi bilmek gereken holdingler cikti torbadan karsimiza. Muahahahaha.
Disk asgari ücretin 13.200 tl olmasını istedi.
Turk-Iş başkanı kırmızı cizgimiz 7.785 tl dedi.
8000 tl olur gibi.