rus tankının ekzozuna don atlet tıkayan bir ukraynalı çıkamadı mı hala :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Printable View
rus tankının ekzozuna don atlet tıkayan bir ukraynalı çıkamadı mı hala :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Boğazdan kim geçcek geçmicek derken ne dedik biz du bakam bu daha bi savaşmı bakılıyor savaş da ona göre bakarız montröyüde etkisizleştirdik ya
Son dakika bilgisi :
Dışişleri bakanlığı, Ak oğlanlar'dan oluşturulan ,levyeli atletli ,sapanlı,donanımlı özel bir savaş gücünün Ukranya Topraklarına intikal ettiğini duyurdu..!!!
Zaytung haber acansı...
çok dogru tespit..çin ve rusya yı aşırı şişirdiler...ucuz üretim adına bütün üretim çine kaydı..çin de dünya ya ben üretiyorum diyor..merak etme bana petrol ve gaz lazım...bütün dünya ambargo koysa da ben alırım senden petrol ve gazı diyordu....zaten pandemi nedeni ile dünya tedarik sıkıntısı yaşayınca ..tedarikçi çeşitlendirmesi planları yapmaya başladı..artık rusta çin de güvenilmez oldular...hızla tedarik merkezleri yer degiştirecek..arjantin brazilya orta avrupa slovakya polonya vs diye..belki bundan bizde sebepleniriz..ama bize de pek güven duydukları söylenemez...dolayısı ile çinde üratim düşerse..1,50 milyar nüfüsu nasıl besleyecek..nispeten refaha alışmış insanlar homurdanmaya başlayacak...rusyada da sistamden nemalanan şımarık ve sonradan görme kesim ..parise tatile oyle kolay gidemeyecek milano da rahat alışveriş yapamayacak..suratlarna tükürülecek..aşagılanacaklar...petrol rusya da var ama fiyatını belirleyemiyor...bir anda libya ya ve ıraka istikrar geliverir ..venezulaya bahar geliverir..petrol piyasaya oluk oluk akmaya başlarsa ..birde faiz artışlarından dolayı petrolde spekulason yapmaktansa garanti para faizi tercih ederse spekulatorler.. petrol fiyatını da 35-40 dolarda görebiliriz... ozaman işte rusya ben ne yaptım diyecek...londra lı brokerlerın petrolu asırı derecede düşürecegine inanıyorum ben...altını da aynı şekilde...sadece arapların pompaları biraz daha fazla çaliştirmasına bakar iş...
Çin'i bizzat yoktan var etti aptal Amerikalılar. 20 sene önce böcek yiyen adamlar şimdi dünyanın güvenliğini tehdit ediyorlar.
Bu fabrikaları Çin'e kim kurdu? ABD.
Don lastiği üretemezken şimdi savaş gemisi, denizaltı, uçak, helikopter, elektrikli araç, telefon, tablet vs üreten ülke kim? Çin.
Amerika bu işlerin buralara gelmesine sebep olan suçluyu çok uzakta aramasın.
Rusya'ya doğru dürüst ambargo bile koyamıyorlar çünkü Rusya'dan enerji/gaz almazlarsa bu ürünleri Çin ucuza satın alacak. Yani Rusya'yı direk veya dolaylı olarak Çin ayakta tutuyor veya tutacak.
Dünyada hangi ülkeler ticaret fazlası, hangileri açık veriyor bir bakın. Dış ticaret açığında rekor ABD ve Birleşik Krallık'ın.
Amerika'nın 2020'deki dış ticaret açığı 1 trilyon dolar mıydı neydi. Para basıp ürün alıyorlar Çin'den. Haberler çıktı covid patladığında, California'daki limanda biriken konteynır gemileri görünüyordu. Hepsi Çin'den dolu geliyor boş gidiyor. .
Böyle sonsuza kadar gidecek sanıyorlar ama du bakalım.
Rusya, en kötüsünden, yeni bir Afganistan deneyi yaşayacak, en azından ise, akraba sayılacağı , aynı etnik kökenli bir milletin 100 yıllık düşmanı olacak. Dünyanın nefreti de üstüne.
Ancak bu kadar salak olabilirmiş.
Yeni dünya düzenini hiç anlamamış.
Benim aklım almıyor bir türlü. İnsan hiç ileride gırtlak gırtlağa gelinmesi muhtemel potansiyel düşmanına niye yatırım yapar? Bu Charlie Munger falan da bayılıyor Çin hisselerine. Gitmiş basmış bir dünya parayı AliBaba hissesine. Redditte sabah akşam Baba da Baba dönüp duruyor hisse sub'larında. Çok ilginç zamanlar gerçekten.