Saka gibi.
Diktator sevenler yuvalarinda hissediyorlardir simdi.
Printable View
Okey,emir tepeden geliyor istersen yapma bakayım,bütün yetkiyi tek adama verirlerse olacağı budur,o kadar yasaya aykırı işler yapıldı hangi,hakimi,savcısı ortaya çıktı,ama tek adama yan baktınmı top yekün saldırıyorlar,bana eski Romanyayı ve Almanyayı hatırlatıyor:notr:...Tabiki bu durum ilelebet gidecek değil !!!
Aziz Nesin in oğlu, Ali Nesin de Referandum ve başkanlık seçimlerinde ,''Yes be annem'' diyenler ile beraber reyizi desteklemiş.. Şimdi , Reyizin adamları ( tarikatcilar) Vakıf hesaplarına , parasına el koyunca, ciyak ciyak ediyor..!!
Köydeki okuma yazma bilmeyen Hüsmen dayıyı anlarım da,Bu Mürekkep yalamış Ali Nesin ne diye başkanlık sistemi için evet dedi,onu anlamadım..
Baskanlik kotu degil aslinda ama onun ABD'deki gibi islevsel olmasi lazim.
Electoral College diye sistemleri var. Her eyaletin oyu ayni sayilmiyor. Oyle olsa California, Texas, Florida ve New York nufus bakimindan en fazla olduklari icin secimleri tek basina goturur. Nufusu %40'i. E geriye kalan 47 eyalet ne yapacak.
O yuzden boyle adil oluyor.
Bizim gibi ,Koltuk sevdalısı insanların olduğu ülkelerde Başkanlık sistemi yürümez..Parlomento devre dışı kalır, Tüm Yetkiyi eline alan kişi de geçmişte Hitler ,Bugün RTE örneğinde görüldüğü gibi memleketi,milleti hoşaf eder,ettirir..
ABD deki sistem başka,Alamanya başka.. Dingiltere başka..
Kısacası, Başkanlık sistemi uymaz , uymuyor , uymayacak bize..
Tek yönlü yol düşün.!!
Araba aynı araba.!!!
Arabaya koşulan at yorulunca.!!!
Sadece atı değiştiriyorlar.!!!
Atı değiştirme gücü kimde var.!!???
Amerikan oligarşisinde.!!!
Sistemin amacı vatandaşı sögüşlemek ve perdelemek.!!!
Kapitalist sistemde.!!
Demokrasi sadece içi boş profaganda.!!
Ne kadar paran varsa o kadar köfte.!!
Paran yoksa.!!!
Getolarda sürünürsün.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
yyldg arzına katılacak var mı ?